BRITANICA вдъхновява децата с конкурса "Моето пътешествие около света"

За пета поредна година BRITANICA вдъхновява децата с конкурс за детска рисунка, който стартира днес - 10 септември, и ще продължи до 10 ноември 2019 г. Неговата тема е "Моето пътешествие около света". В художествената надпревара могат да участват деца от 3. и 4. група в детските градини и ученици от 1. и 2. клас. Те ще се състезават в две възрастови категории. Любимите радиостанции на поколения меломани: Fresh!, FM+ и Melody са медийни партньори на конкурса.
 
Чрез темата на конкурса BRITANICA се стреми да насърчи малките таланти да бъдат любознателни и креативни, да опознават нашата планета, да се грижат за нейната природа и да вярват, че мечтите могат да ги заведат навсякъде.
 
Децата, желаещи да участват, трябва да нарисуват себе си като пътешественици на своето мечтано място – заедно с интересните животни и хора, които биха срещнали там; да изобразят екзотични растения, красиви водопади, тайнствени джунгли, величествени планини или безкрайни пустини. Малките художници могат да изберат да нарисуват и само живописен пейзаж, характерен за дадена географска област. Нека си представят, че рисунката е най-хубавата снимка от тяхното пътешествие – тази, която биха показали на всички свои приятели.
 
Всяко дете може да участва само с една рисунка във формат А4 или стандартен лист от блок. Можете да изпращате рисунките на адрес: София, ул. „Шести септември“ 7, за BRITANICA, или пък да ги занесете в някой от филиалите на BRITANICA в София, Пловдив, Варна и Бургас, чиито адреси ще откриете тук. Крайният срок за получаване на рисунките е 10 ноември 2019 г. Всички условия на конкурса можете да видите на: http://okolo-sveta.britanica-edu.org
 
Журито ще обяви победителите в началото на декември. След това 40-те най-добри творби ще бъдат показани във виртуална изложба в сайта на конкурса.
 
Сред големите награди за класираните на първите места са курсове по английски език в BRITANICA, красивата енциклопедия „Голяма книга за животните по света“, забавни настолни игри и образователни таблети и плюшени играчки - животни. Всички те са предоставени от партньорите на „Моето пътешествие около света“: сп. National Geographic KIDS, WWF – България и играчките Thinkle Stars.
 
Ако искате още сега да имате плюшена животинка, чрез която да подпомогнете мисията на WWF да опазва домовете на животните, можете да направите дарение онлайн на wwf.bg/support. Така ще станете закрилник на диво животно. Можете да си изберете панда, слон, тигър, шимпанзе, рис или сова, и играчката скоро ще се озове в дома ви.
 
Новини за конкурса ще научавате от фейсбук страницата на BRITANICA.

Свързани новини

BRITANICA Park Schоol отвори врати

04.09.2019

Вал Стоева за децата и книгите

21.10.2018

Защо да позволяваме на учениците да ...

15.09.2017

Как да владеем интереса на най-малките

10.07.2017