Рут Колева във "Вярваш или не" с DIA: За върховете в кариерата и живота на международните артисти

Рут Колева е един екстравагантните български творци, чиято кариера бележи връх след връх. Нейният стил се отличава от този на тълпата, а гласът ѝ се разпознава на мига, щом зазвучи нейна песен. През последните няколко месеца името ѝ нашумя още повече, заради новината, че певицата е подписала с третата по големина звукозаписна компания в света „Warner Music".


 

"OK, boys and girls. Ето и голямата новина – аз съм вече артист на Warner Music! Мислех поне 100 начина да го обявя в последния месец и половина, защото това е 1. Огромно признание, 2. Невероятна възможност, 3. Надежда да се отворят вратите и за други артисти в България, но думите не ми стигат да изкажа колко съм щастлива, благодарна и окуражена", написа Рут в свой пост по темата във Фейсбук.

Разбира се, когато става въпрос за успех, който става публично достояние, и когато всички очи са вперени към някого, всички следят всяко негово действие. Така само преди дни фотосесия на Рут за популярно издание взриви социалните мрежи. Снимките от нея бяха пуснати на 28 септември в медийното пространство, но едва сега и след новината за подписването на Рут с Warner Music, станаха повод за коментари от страна на историк, кмет и прокуратура, поради факта, че на тях певицата позира с провокативно облекло в мемориала за Априлското въстание в Перущища.

В своя защита, Рут Колева сподели в социалните мрежи, че нито тя, нито нейният екип, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, са имали намерение да накърнят паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание. „ Но. Тази ситуация е следствие от много фактори, основният от които е натрупаните през годините разруха и занемаряване, които са останали незабелязани, или удобно игнорирани. Които щяха да останат незабелязани, ако моделът на снимката не бях аз."... „Паметникът на трите поколения в близост до гр. Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина.", сподели певицата в поста си в социалната мрежа, като в края му допълни, че още щом се върне в България, би искала да направи дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника.

Какви са възгледите за живота ѝ в момента, как се е променил той след подписването ѝ с един от най-големите лейбъли на планетата и какво предстои оттук нататък? Отговорите на тези и още много въпроси ще чуете единствено в новия епизод на подкаста „Вярваш или не" в каналите на Radiocast – в YouTube, Spotify и Apple Podcasts. 

Свързани новини

Документалистът в Radiocast

22.04.2024

Димитър Маринов в Radiocast

29.03.2024

Инфлуенсърката в Radiocast

22.03.2024

Емил Конрад в Radiocast

12.03.2024

Боро Първи гостува в Radiocast

01.03.2024