Свежо

04.10.201312:29

Днес е Световният ден на усмивката

По традиция Световният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на октомври, напомня бгнес.   Основател на Световния ден на усмивката, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963. Днес усмихнатото лице е един от популярните... прочети още »
03.10.201312:37

Жените комбинират най-хубавите си черти на 31 години

На 31 години жените са най-уверени в себе си и показват най-правилно своята индивидуалност и стил, сочи ново проучване с участието на 2000 мъже и жени, които се опитаха да определят основните черти, които привличат силния пол, цитирано от бгнес.   Необходимостта от подобно изследване възникна поради грешната представа, че по-младите... прочети още »
02.10.201314:54

Стегнатият колан може да причини рак на гърлото

Носенето на прекалено стегнат колан увеличава риска от развитие на рак на гърлото, предупреждават шотландски експерти, цитирани от бгнес.   Те открили, че здраво стегнатият колан освобождава стомашна киселина в хранопровода, която може да причини щети на организма. Според изследователите това увеличава опасността от рак на... прочети още »
02.10.201314:38

Хапче вместо ботокс ще подмладява жените

Британски учени откриха заместител на ботокса и различните кремове против стареене на кожата, създавайки хапче, което ще въздейства на дълбоките слоеве на кожата и ще премахва бръчките, съобщава бгнес.   Таблетките са разработени на базата на растителни съставки и могат ефективно да се справят със застаряваща кожа, като намали... прочети още »
01.10.201315:59

Най-добре е човек да остарее в Швеция

Швеция е най-доброто място в света човек да остарее, а най-калпавото е Афганистан, сочат резултатите от проучване на ООН, извършено в 91 държави по света, предаде бгнес.   Авторите на The Global AgeWatch Index са отчели качеството на живот в почти целия свят като са пренебрегнали Черния континент. Те правят заключението, че в много... прочети още »
30.09.201316:48

Франция разработи роботи-сервитьори

Специалисти от френска компания разработили роботи-сервитьори, подходящи за мащабни събития или фирмени партита. информира бгнес.   Те са проектирани да работят при събития с голям брой хора и да изпълняват скучни и повтарящи се действия с голяма скорост. В сравнение с роботите на Япония и Южна Корея френският модел, наречен просто... прочети още »
27.09.201314:47

JOY Station - мултифункционален развлекателен център на две нива

JOY Station в Студенстки град е ново поколение мултифункционален развлекателен център на две нива. В бар-клуба с концертна сцена на първото ниво се изявяват български и световни топ артисти. Той посреща и разнообразни частни и корпоративни събития. На второто ниво на JOY Station се намира най-голямата боулинг зала в България с 20... прочети още »
27.09.201312:21

Кислородът се е появил 700 млн. години по-рано

Кислородът се е появил в атмосферата на Земята 700 милиона години по-рано, отколкото се предполагаше, съобщава бгнес.   Това установиха група учени от университета на Британска Колумбия и Копенхагенския университет. Резултатите от тяхното изследване са публикувани в научното списание "Нейчър".   Те са анализирали с... прочети още »
24.09.201313:23

Изневярата вече не е най-популярната причина за развод

Броят на двойките във Великобритания, които посочват изневярата като причина за развод, е намалял наполовина в последните 40 години, а неразумното поведение вече е най-честото основание за прекратяване на брака, съобщават бгнес.   Изследване на над пет милиона развода на Острова в последните десетилетия сравнило причините през 70-те,... прочети още »
23.09.201312:35

Чувството за ритъм подобрява езиковите умения

Чувството за ритъм и умението на децата да свирят на музикален инструмент подобряват езиковите умения, установиха учени от Северозападния университет в Илинойс, информира бгнес.   "Музиката открива огромен и неподозиран потенциал за нас. Децата, които имат ухо за музика по-лесно научават чужд език, за разлика от връстниците си,... прочети още »
20.09.201313:53

Ще зарежете ли любимия, ако ви предложат милион лири?

Нова анкета разкрива някои плашещи, но не напълно изненадващи факти. Според британско излседване, хората не биха се спрели почти пред нищо за пари.   Един от всеки 10 мъже заявил, че би скъсал с партньорката си, ако му предложат 1 милион. Само една на 20 жени е заявила същата готовност. Един от 10 мъже би останал завинаги ерген, ако... прочети още »