Свежо

04.03.201310:49

Ива Дойчинова представя новия роман на Исабел Алиенде

На 4 март от 19:00 часа в Рубаят Wine & Live Stage седем прекрасни дами – радиоводещата Ива Дойчинова, текстописецът Гери Турийска, моделът Таня Карабелова, актрисите Ирмена Чичикова и Искра Ангелова, драматургът Кремена Димитрова и певицата Мария Илиева ще отбележат заедно едно събитие, изпълнено с елегантност, страст и... прочети още »
28.02.201314:13

Учени откриха съставките на щастието - децата не са сред тях

Професорът по психология от Харвард Даниел Гилбърт посочи трите съставни части на щастието, които е открил в резултат на свои изследвания. Според Гилбърт най-щастливите хора са женените, които печелят между 50 и 75 хиляди долара годишно и нямат деца. Професорът смята, че децата не са извор на щастие. Веднага след като семействата се сдобият... прочети още »
27.02.201314:44

Scarlett Johansson прави женска музикална група

  Актрисата Scarlett Johansson обяви, че с няколко приятелки ще представят съвсем скоро нова женска музикална група.   Звездата от "Изгубени в превода" получи първото си музикално отличие, като беше номинирана заедно с Adele в категорията за най-добра песен към филм на тазгодишните награди "Оскар".... прочети още »
26.02.201314:32

Успехът зависи от дължината на безимения пръст

Забравете за мозъка, добрия външен вид и възпитание. Когато става дума за напредък в живота, успехът зависи от дължината на безимения пръст, твърди ново проучване, публикувано в британски медии. Според изследването дължината на безименния пръст издава предприемаческия нюх, уменията, предпочитанията за работа и много други черти, които са... прочети още »
22.02.201314:34

Търговски център в Австралия забрани децата да шумят

Търговски център в Австралия забрани входа за деца, които са прекалено шумни. Решавате да отидете на пазар, но няма къде да оставите детето. Взимате го с вас, но на входа ви очаква изненада. Табелка посреща родителите с надпис "Шумните деца не се толерират".   Това не е сценавий за комедиен филм, а истина. Управлението на... прочети още »
21.02.201314:52

Жените се притесняват най-много от старостта на 46 години

  Жените се притесняват най-много че остаряват на 46 години, показва ново проучване.   Животът може и да започва на 40, според скорошно изследване, но това не пречи на нежния пол да започне да се притеснява за леките бръчки веднага след средата на четвъртото десетилетие. Това явление е изключително често срещано при жените,... прочети още »
20.02.201310:38

Риби-наркомани застрашават екосистемите

Рибите стават по-смели и променят поведението си, след като са абсорбирали остатъци от транквиланти, открити в отпадъчните води и оттам - в езерата и реките. Това е заплаха за екосистемите, твърди проучване, публикувано миналата седмица Изследователи от университета в Умеа (Швеция) са открили, че сладководната риба костур, подложена на... прочети още »
18.02.201311:08

Psy увековечен върху пощенски марки

В пощенските станции в Южна Корея скоро ще могат да бъдат закупени марки с изображението на певеца Psy, превзел света с хита си "Gangnam Style". Марките ще се предлагат официално от днес, 18 февруари, като ще могат да бъдат закупени в 22 пощенски станции. Филателният комплект е снабден с QR код, препращащ към видеото на... прочети още »
07.02.201309:41

Видео от снимките на "I Knew You Were Trouble" на Taylor...

Определено знаеш, че си звезда, когато си на 20 години, когато си сложила тик, че си най-младият изпълнител в историята, който печели награда "Грами" за албум на годината и Жена на годината на "Билборд". Да, ние говорим за Тейлър Суифт!  Въпреки успеха на Тейлър, тя не се спира, и за по-малко от година получи още... прочети още »
06.02.201313:30

Шест супермаркета в Белгия са получили банани с кокаин

  Шест супермаркета в Белгия са получили кашони с латиноамерикански банани, в които са намерени пакети с кокаин. Бананите с дрога са били доставени в шест магазина от една верига в различни райони на Белгия. Открити са общо 65 кг кокаин на стойност около 3,2 милиона евро.   Според белгийската полиция най-вероятно става дума... прочети още »
06.02.201310:06

Лондон узакони гей браковете

  Британският парламент одобри на първо четене законопроекта за легализиране на хомосексуалните бракове. Текстът бе подкрепен с цели 400 гласа срещу 175 "против". В продължение на шест часа депутатите от управляващата консервативна партия водиха бурни дебати по темата. Много от тях се обявиха категорично против, мотивирайки... прочети още »