Свежо

24.02.202311:00

Пънк-рок кралицата на българската музика Милена Славова пред Елена...

Милена Славова гостува на рождения си ден /24-ти февруари/ в подкаста "Елена Розберг представя: личности и страсти".     За страстите на Милена - музика, мотори, реставрация на ретро мебели. Истории с Георги Минчев, Леми Килмистър и Йън Гилън. Случки от Пхенян, Сан Ремо, Лондон, бившия Съветски съюз, Съединените... прочети още »
22.02.202312:30

Иван Кубаков–Куба в новия епизод на "Непознатият подкаст"

Навръх рождения ден на Radiocast в новия епизод на "Непознатият подкаст" с мен Петко Кралев на фокус е младият изгряващ изпълнител Иван Кубаков – Куба.      С него си говорим за това какво е да си млад артист в България, за страстта към музиката и за това да не отстъпваш от принципите си, с цел да се... прочети още »
20.02.202311:00

EVA: Проверяваха ме от НАП заради фен, когото допуснах прекалено близо

Ако има човек, който винаги е бил безкрайно близък със своите фенове, то това е EVA. Още щом изгря на музикалната сцена, тя бързо стана известна с това, че е открита с почитателите си и споделя почти всичко от своя живот с тях.     В новия епизод на подкаста "Вярваш или не" тя разказа именно за тази своя част от... прочети още »
17.02.202311:00

Специалистът по киберсигурност Петър Кирков в новия епизод на...

Ако спазвате правилата за киберсигурност, сте в безопасност, уверява Петър Кирков, национален координатор по киберсигурността на България.    Каква е най-добрата ни защита в Интернет ще разберете от новия епизод на "Елена Розберг представя: личности и страсти".       Петър Кирков има опит... прочети още »
16.02.202311:40

Шест песни, които доказано ни правят щастливи

Безспорен факт е, че музиката ни помага, когато се чувстваме подтиснати и тъжни. Но има песни, които действат на позитивното настроение по-успешно от други.   Музикалният психолог д-р Майкъл Боншор от университета в Шефилд е открил формулата за "най-щастливите песни в света", пише "Дейли мейл". Според... прочети още »
14.02.202311:00

Даниел Върбанов в "За изкуството и още нещо" с Рая

В новия епизод на "За изкуството и още нещо" с Рая имате възможността да видите и чуете едно от новите лица на българския театър и кино - Даниел Върбанов.      Той разкрива пътя си дотук, зрялото си отношение към професията, срещите с големите актьори и уроците, които е научил след снимките на новия сериал... прочети още »
10.02.202311:00

"Феята от захарницата" и Катя Антонова на гости в Radiocast

В новия епизод на Zoom In с Криси Цветкова се срещаме с писателката Катя Антонова – автор на най-успешната българска книга за деца "Феята от захарницата" и създател на издателство "Рибка".   Как измисля образа на Ванилия, ще пише ли още книги от поредицата, след скорошната премиера на петата книжка и къде... прочети още »
07.02.202311:00

За изкуството в социалните мрежи: Ей Бо в студиото на Radiocast

Между театъра и социалните мрежи – това е животът на Борислав Вълов, познат още като Ей Бо. Популярен е с това, че прави забавни видеа в платформите, вдъхновени от истинските истории, които среща всеки ден.     "Театърът и създаването на съдържание в социалните мрежи вървят ръка за ръка. Не знам коя любов дойде... прочети още »
03.02.202311:00

"Елена Розберг представя: личности и страсти" - Светлана...

Светлана Близнакова и Рали Велинов, семейно, гостуват в новия епизод на "Елена Розберг представя: личности и страсти".      Какво е да си единствената дама на рок турне сред 20-тина мъже и да оцеляваш в буса, отделена само с едно перденце?      За подкрепата на продуцента на Scorpions... прочети още »
31.01.202313:00

Божана, Зомби и Нико: равносметка за 2022!

Дни преди Божана и Зомби да заминат за Survivor, чуйте предпразничния епизод на триото, в който споделят новогодишните си желания, както и каква е личната равносметка на всеки от тях за изминалата 2022!      С подкрепата на Merlin’s Vitamin Aqua, тримата разказват за най-запомнящите се за тях моменти от... прочети още »
27.01.202311:00

Георги Иванов разкрива тайната на добрия сценарий в "За...

В новия епизод на "За изкуството и още нещо" с Рая ще видите и чуете мъжката част от звездното сценарно трио, което стои зад новия исторически сериал "Войната на буквите" - Георги Иванов.      Ще разберете как се пише сценарий, как се образува идея, колко трябва да си вдъхновен и какъв поглед трябва... прочети още »