Лейди Гага стана първата с над 9 млн. последователи в Twitter

Поп-певицата Лейди Гага стана първият потребител на Twitter, събрал над 9 млн. последователи в микроблогинг услугата. Скандалната изпълнителка събра феновете си за малко повече от 3 години (37 месеца), след като се е присъединила към сайта.

За разлика от останалите в топ 10 на потребителите на Twitter с най-много последователи Гага не е сред най-активните и има само 650 поста от присъединяването си.

На втора позиция в класацията с най-много последователи в Twitter е друг поп-изпълнител - Джъстин Бийбър, чиито постове се следят от почти 8.4 млн. души. Трета е Бритни Спиърс с 7.2 млн. последователя.

Топ 5 в микроблогинг услугата се допълва от американския президент Барак Обама, следен от около 6.9 млн. души, и актрисата Ким Кардашиан, чиито фенове в Twitter са почти 6.9 млн.

Сред най-бързо растящите по популярност потребители на услугата е актьорът Чарли Шийн, който само за няколко седмици има повече от 3.2 млн. последователя и вече на 31-ва позиция в класацията за най-много фенове в Twitter.

Последната официална информация за общия брой потребители на Twitter е от 2010 година, когато те бяха над 170 млн. души. Според различни източници обаче те вече са над 200 млн. души от цял свят.