Kindle Fire vs. iPad

44% от участниците в актуално проучване на сайта за потребителски съвети Retrovo.com смятат да закупят Kindle Fire на цена от $199 вместо струващия $499 таблет iPad.

Набиращият популярност таблет на Amazon може да се окаже същински хит през наближаващия Коледен сезон в САЩ, задминавайки по продажби дори лидера в пазарния сегмент iPad. В момента той може да се поръча на цена от $199. Доставките започват да се изпълняват на 15-ти този месец.

Това не означава, че продажбите на Apple ще се бъдат засегнати драстично като резултат, а по-скоро, че пазарът се разраства и че Amazon има съвсем реален шанс да навлезе сред по-широка аудитория, която така или иначе не би платила $499 за таблет от който и да е производител.

Друго скорошно проучване, проведено от ChangeWave пък показва, че поръчките на Kindle Fire, които ще бъдат доставени след броени дни, задминават тези на iPad, преди той да бъде доставен в търговската мрежа през 2010 г.

Междувременно създателят и изпълнителен директор на един от най-влиятелните технологични блогове Mashable Пийт Кешмор днес публикува свой анализ в CNN, в който прогнозира, че Kindle Fire ще е най-силно продавания таблет след появата на iPad.

И продължава: "Не ме разбирайте погрешно - не мисля, че Kindle Fire е по-добър таблет от iPad. Мисля обаче, че масовият пазар е много по чувствителен ценово, отколкото ранните потребители"./dnevnik.bg
 

Свързани новини

Apple представи новия iPad mini

24.10.2012

Мини iPad илиза на пазара през октомври

27.08.2012