fmplus.net http://fmplus.net Радио FM+ 05-06-2020 15:08:05 http://fmplus.net bg ALMA с нов сингъл и международна премиера - "Be Alright"http://fmplus.net/news/music/2020-06-05/alma-s-nov-singul-i-mezhdunarodna-premiera-quotbe-alrightquot.fm+05-06-2020 13:02fmplus.net ALMA с нов сингъл и международна премиера - "Be Alright"

"Be Alright" е заглавието на новия сингъл на 16-годишната изпълнителка и автор на музика ALMA. 
 
 
Музикалната кариера на ALMA започна в началото на 2019, когато излезе дебютният й сингъл "Perfect", последван от "Don’t Know" и "Out of Control", както и колаборацията с Pavell & Venci Venc’ - "Адрес". Трите й самостоятелни парчета оглавиха родните музикални класации, намериха място в плейлистите на глобалния музикален канал MTV и получиха силна подкрепа в Полша, Русия, Румъния, Гърция, Турция. 
 
ALMA създава "Be Alright", докато се упражнява на пиано в училището в Англия, където учи от септември миналата година. По време на една от последните й ваканции, се събира за звукозаписна сесия с румънския хитмейкър и неин приятел Кристиан Тарчеа-Monoir, с когото е в авторски тандем от самото начало, и му изсвирва акустична версия на песента. За няколко часа двамата финализират проекта, а докато записват, решават да добавят и жива китара, и канят един от най-добрите български китаристи и учител на ALMA по китара - Стойчо Стоянов. 
 
Видеоклипът към песента, режисиран от Васил Стефанов, носи светлина и зараждаща се надежда на фона на едно все още неотминало изпитание. Част от снимките се случват в Лондон, където живее ALMA, а другата - в дома й в София. След обявяването на пандемията от коронавирус през март, първо затварят училището, в което ALMA учи, а няколко дни по-късно отменят и полета й до България. 
 
"Be Alright" е едно от най-специалните парчета за мен. Написах го в момент, в който бях паднала духом, за да ми напомня, че дори в най-мрачните дни може да се промъкне надежда. Хубаво е да имаме усещането, че каквото и да се случва, накрая всичко ще бъде наред.", споделя ALMA. 
]]>
Графа с три нови дати за концерти на стадион "Юнак" в София това лятоhttp://fmplus.net/news/music/2020-06-05/grafa-s-tri-novi-dati-za-koncerti-na-stadion-quotiunakquot-v-sofiia-tova-liato.fm+05-06-2020 09:33fmplus.net Графа с три нови дати за концерти на стадион "Юнак" в София това лято

С емоционални включвания на живо в социалните мрежи Влади Ампов-Графа обяви, че дълго планираният му концерт на стадион "Българска армия" се трансформира в 3 концертни вечери на стадион "Юнак". Датите на събитията са 14, 15 и 16 юли. От музикална компания "Монте Мюзик" споделиха, че планират и концерти в градовете Велико Търново, Варна, Пловдив и Бургас.
 
Близо година Графа и екипа му работиха върху първия му концерт на стадион "Българска армия" на 10 юни. На финалната права обаче проектът беше замразен, както всички големи събития у нас и по света, но феновете запазиха надежда, че срещата им с любимия изпълнител все пак ще се случи през лятото на 2020.
 
Голямата новина, че възобновява концертите си, съобщи лично Графа. Всички, които са закупили билети за стадион "Българска армия" ще имат възможността да си изберат една от трите дати – 14, 15 или 16 юли и да съпреживеят с музиканта и бенда му завръщането на голямата концертна сцена. 
 
Преформатирането на големия концерт в три по-малки и изместването му във времето имат за цел в максимална степен да гарантират сигурността и здравето на посетителите. Пропускателният режим, мерките за сигурност и дезинфекция ще бъдат по-лесно осъществими при разделяне на публиката в три вечери. Графа споделя, че поредицата от концерти в никакъв случай няма да го изтощи, а напротив – сега повече от всякога се вълнува да излезе на сцената и да се срещне с публиката, живият контакт с която силно му липсва през последните няколко месеца. 
 
От "Монте Мюзик" и Ивентим вече съобщиха начините, по които закупилите билети за "Българска армия" могат да ги презаверят за избраната от тях дата за концерт на стадион "Юнак". Новите си места феновете ще получат онлайн, а информацията как да се случи това, е публикувана в сайта на Ивентим и в събитието във Facebook. От 14 юни стартира продажбата на билети за всички, които все още не са си закупили.
 
]]>
Мила Роберт посреща с нова песен и оптимизъм края на извънредното положениеhttp://fmplus.net/news/music/2020-06-04/mila-robert-posreshta-s-nova-pesen-i-optimizum-kraia-na-izvunrednoto-polozhenie.fm+04-06-2020 12:39fmplus.net Мила Роберт посреща с нова песен и оптимизъм края на извънредното положение

Певицата Мила Роберт реши да отпразнува края на извънредното положение с оптимизъм и нова песен, която е първия сингъл от нейния предстоящ дебютен албум Еготрип. "Този проект цели да напомни на хората, че всеки ден е хубав. Може би да си щастлив в такива времена те прави идиот, но ако това е така - бих носила гордо идиотската си усмивка из квартирата си, или пък скрита зад маска на улицата", обобщава Мила. 
 
 
"Песента "Всичко рязко светва" е писана за момче, но не само. Тя е самото щастие. Всичко рязко светва когато си видя колелото, че си стои на улицата и още си е мое. Всичко рязко светва, когато видя любим човек", продължава певицата. Видеото към песента е заснето за няколко часа на покрива на един блок в столицата. За свой "любим" във видеото Мила решава да покани своя приятел и актьор Кристиян Негалов. 
 
Относно снимачния процес Мила споделя : "Беше много забавно! Оказа се, че Михаела Филева живее точно срещу покрива, на който снимахме и ни гледаше цял ден от балкона си, което пък развълнува силно всички момчета от екипа. Слънчасахме, но беше магично. Това определено е любимият ми проект до сега." 
 
Песента е по текст и музика на Мила Роберт, а аранжимента е дело на Явор Карагитлиев-Jazzdork. Относно видеото, Мила отново не изневерява на традицията си и се доверява на младия режисьор Жоро Пеев-Jawpains, а оператор е фотографът Иван Христов.  
 
Премиерата на албума Еготрип бе обявена за месец май, но предвид настоящата ситуация се отлага за есента на 2020 година. 
]]>
Официално е: 20-годишното издание на EXIT ще се проведе от 13 до 16 август!http://fmplus.net/news/music/2020-06-04/oficialno-e-20-godishnoto-izdanie-na-exit-shte-se-provede-ot-13-do-16-avgust.fm+04-06-2020 09:47fmplus.net Официално е: 20-годишното издание на EXIT ще се проведе от 13 до 16 август!

След като епидемията приключи в повечето страни на Балканите, сръбският премиер поиска EXIT Festival да не се отменя, а вместо това да се проведе по-късно през лятото. Тази новина разтърси музикалната индустрия миналата седмица и даде надежда за завръщането на събитията на живо. След допълнителни консултации, новите дати за 20-ия рожден ден на известния сръбски фестивал най-накрая са определени - от 13 до 16 август тази година, при спазване на всички здравни и правителствени указания. Като една от мерките, фестивалният капацитет ще бъде намален и някои от рововете и окопите, които са домакини на около 40 сцени и зони, ще останат затворени. Въпреки това, най-спиращите дъха места на петроварадинската крепост от 18 век, които направиха EXIT легендарен, като колосалната Dance Arena, Main Stage на фестивала и емблематичната No Sleep, ще заблестят още веднъж този август! 
 
Продажбите на билети започнаха отново на 1 юни, заедно с всички подробности, включително опции за възстановяване на пари, както и актуализирания състав, който ще бъде обявен през следващите дни. Екипът на фестивала потвърди, че голяма част от артистите, с които са разговаряли, наистина са нетърпеливи да излязат на сцената това лято. Много от тях от няколко месеца са в изолация и виждат EXIT като възможност да се свържат отново с феновете си това лято. 
 
EXIT добави, че тази страхотна новина носи и голяма отговорност, тъй като сръбският фестивал иска да отдаде почит на отложените световни събития на голямата сцена, които ще бъдат поканени да се присъединят към фестивала през август: "Получихме толкова много съобщения и имейли на подкрепа от други промоутъри на фестивала, агенти и артисти, които виждат EXIT като знак за скорошно възраждане за цялата индустрия на събитията. Но още по-важното, знак за цялото общество, че най-лошото е зад нас", казва основателят на EXIT Душан Ковачевич и прави интересна справка с революционната история на фестивала: "Точно преди 20 години, след десетилетие на изолация и граждански войни през 90-те, намерихме изход и го приехме като наше име. Сега е време глобално да излезем от тази пандемия", казва Ковачевич.
 
Сърбия, както и много други европейски страни, ще отвори отново границите си без ограничения или PCR тестове, така че хора от цяла Европа ще могат да дойдат на фестивала. Организаторите на фестивала подчертават, че ако се случи да има епидемия в някои страни през август, посетителите, идващи от тази страна, ще трябва да преминат през PCR тест, който ще бъде безплатен или с много ниска цена. Сръбският премиер обаче заяви, че техните здравни експерти очакват епидемичната ситуация дотогава да бъде под контрол в цяла Европа. 
 
Роден от младежкото движение за мир и свобода в Сърбия и на Балканите, социалните дейности на EXIT са също толкова важни, колкото и самият фестивал с хиляди хуманитарни и социални проекти, реализирани през последните две десетилетия. На 20-тата си годишнина EXIT също така продължава да планира да стартира най-големия си екологичен проект към тази дата, наречен LIFE STREAM. Основната концепция на проекта е да излъчва предавания от фестивала по нов иновативен начин чрез възпроизвеждане на допълнителни кадри с цитати и информация за безпрецедентната екологична криза и други нарастващи социални проблеми след пандемията.
]]>
Група Arrow представи дебютния си сингъл - "Good Morning"http://fmplus.net/news/music/2020-06-04/grupa-arrow-predstavi-debiutniia-si-singul-quotgood-morningquot.fm+04-06-2020 07:15fmplus.net Група Arrow представи дебютния си сингъл - "Good Morning"

Arrow е група, създадена през лятото на 2019 година от Валерия Василенко (вокал), Боян Манолов (бас) и Александър Иванов (барабани и клавишни). Музиката им е фюжън от поп, фънк и електроник. Освен че свирят заедно активно, членовете на групата са и много близки приятели от години. През януари месец на 2020 записват първия си сингъл "Good Morning". 
 
 
Валерия е израснала в семейство на пианисти. Започва да свири на пиано на 5 годишна възраст и до този момент е носител на 26 награди на Международни клавирни конкурси в България, Сърбия, Гърция, Италия, Франция, Австрия, Малта, Хърватска, Чехия и др. Концертирала е сама и като част от "Василенко пиано квартет" в няколко фестивала в България, Франция, Австрия и Германия. Номинирана е 3 пъти за наградата на Фондация "Енчо Керязов" и е трета година стипендиант на Американска Фондация за България. Валерия пее активно от две години, по настоящем - с Гергана Николаева. 
 
Александър Иванов постъпва в Национално Музикално Училище "Любомир Пипков" на 7 годишна възраст. Има множество солови и групови награди в България и чужбина. През 2019 стига до полуфинал на "България Търси Талант" с един от страничните му проекти. Свири на пиано, барабани и перкусии, от скоро се занимава с електронна музика и синтезатори. Занимава се с разнообразни стилове, вариращи от класическа музика и джаз до фънк, поп и рок. 
 
Валерия и Александър като дуо "Вива" – маримба и пиано, имат редица първи награди, както и Гран при от международни конкурси в България и чужбина.
 
Боян Манолов свири на бас китара от една година, но контактът му с музиката започва далеч преди това. Учи в Национално Музикално Училище "Любомир Пипков" от първи до седми клас със специалност ударни инструменти. През този период печели награди от национални и международни конкурси. Освен че свири на бас китара, Боян е и текстописец - повечето текстове, по които работи групата, са написани от него.
]]>
20 неща, които да (не) правите на 30, за да сте щастливи на 50 (част 2)http://fmplus.net/news/svejo/2020-06-03/20-neshta-koito-da-ne-pravite-na-30-za-da-ste-shtastlivi-na-50-chast-2.fm+03-06-2020 10:17fmplus.net 20 неща, които да (не) правите на 30, за да сте щастливи на 50 (част 2)

Все още сте в своите 30 години и не ви се мисли за старостта. Нещата, които правите днес обаче, имат много по-голямо значение за бъднините ви, отколкото предполагате. Вижте 20 неща, които трябва да спрете да правите, докато сте на 30 години, за да е по-добър животът, когато сте на 50, съветва profit.bg.

Част 1: от 1 до 10

11. Колекционирайте спомени, не вещи
Какво значение ще има, когато се събудите на 50 години, и откриете, че къщата и гардеробът ви са пълни с вещи, но нямате никакви щастливи спомени? Последният модел спортна кола и марковите кецове не са спомени. 
 
12. Оставете нещо след себе си
Отгледайте дете. Посадете дърво. Споделете щастието си с приятели. Работете като доброволец за бъдещето на планетата. Така никой няма да ви забрави. 
 
13. Преодолявайте всеки ден по едно нещо, което ви плаши
Дните ни се измерват не в часовете, през които работим, а в секундите, в които сме преодолели себе си. Страх ви е от вода? Защо не пробвате рафтинг? Не обичате да летите със самолет? Скочете с парашут и преодолейте страха си. 
 
14. Четете поне по 10 книги на година
Почивате си с играта на видео игри или пък като гледате телевизия? Ок, но задължително го съчетайте с четенето на книга. Човешкият мозък никога не спира да се развива. Дайте му възможност. 
 
15. Пътувайте
Пътуването не само ще ви покаже различни кътчета от планетата, но и ще промени мирогледа ви. Домът ви винаги ще бъде спокоен пристан, но ако никога не го напускате, как ще обогатите възприятията и културата си? 
 
16. Научете се да медитирате
Не можете да си представите колко здравословни ползи носи медитацията. Ще имате здрав дух в здраво тяло, ако я съчетаете с йога. 
 
17. Спрете да се сравнявате с другите
Опитвате ли се да впечатлите хората около вас, като копирате техните постижения? Спрете да го правите. Всеки проправя своя собствена пътека през живота и посоката й винаги трябва да е уникална. Ще стигнете до никъде, ако вървите в чуждите стъпки. 
 
18. Водете си дневник
Сигурни сте, че никога няма да забравите щастливите моменти в живота си. Е, имаме новина за вас – ще го направите. Затова си водете дневник и наблегнете на чувствата и преживяванията си, особено ако са щастливи. 
 
19. Купете си дом
Купете си дом, въпреки че най-вероятно на 50 години все още няма да сте го изплатили. Така ще имате свое собствено място от света, което да ви приютява в щастливи дни и бурни времена. 
 
20. Грижете се за приятелите си
Заобиколете се с хора, които ви карат да се чувствате добре и ви правят щастливи. Приятелите ви са най-ценният актив, който повишава стойността си с годините. Грижете се за тях. 
]]>
20 неща, които да (не) правите на 30, за да сте щастливи на 50 (част 1)http://fmplus.net/news/svejo/2020-06-02/20-neshta-koito-da-ne-pravite-na-30-za-da-ste-shtastlivi-na-50-chast-1.fm+02-06-2020 17:10fmplus.net 20 неща, които да (не) правите на 30, за да сте щастливи на 50 (част 1)

Все още сте в своите 30 години и не ви се мисли за старостта. Нещата, които правите днес обаче, имат много по-голямо значение за бъднините ви, отколкото предполагате. Вижте 20 неща, които трябва да спрете да правите, докато сте на 30 години, за да е по-добър животът, когато сте на 50, съветва profit.bg.
 
1. Не пушете
Не е нужно да обясняваме защо трябва да спрете да пушите – на всички е ясно, че цигарите съсипват здравето. Така че, ако искате да избегнете сериозни здравословни проблеми, сред които и рак, на по-зряла възраст, сега е моментът да помислите за това.
 
2. Спрете да ядете боклуци
Можете да направите много пари в 20-те години, 30-те години, 40-те, 50-те, 90-те си години и да пробвате да си купите целия свят, но едно нещо не можете да си купите – здраве. Така че се откажете от заведенията за бързо хранене и вредните боклуци, които слагате на масата, и инвестирайте в здравословна храна – така инвестирате в здравето си. 
 
3. Укрепете връзката с родителите си
Само семейството може да ни научи да се разбираме не само с приятелите си, но и с останалия свят. А най-важната подкрепа, която ще получи някога, идва от родителите ви. Не я губете. 
 
4. Край на слънчевите изгаряния
Може и да ви звучи смешно, но едно слънчево изгаряне уврежда завинаги част от кожата ви. Слънцето далеч не е толкова безопасно, както в детските ви години, за да се излагате на него без слънцезащитен крем. Освен това помислете за бръчките и кожните дефекти, които ще получите, ако обичате да се пържите на слънце.
 
5. Да на физическата активност, не на бездействието
Изградете си активен начин на живот днес, за да не се налага да страдате от мързела си след 20 години. Запазването на нормално тегло и упражняването на физическа активност поне няколко пъти в седмицата ще ви спести болести като диабет, високо кръвно налягане и затлъстяване.
 
6. Спестявайте
Да, когато сте на 30 години, спестяването на пари изглежда като тъпо и непривлекателно предложение. Но е ужасно разумно. През 30-те си години средностатистическият човек разполага с доход, от който почти винаги могат лесно да бъдат заделени средства, които да използвате по-късно в живота си. Изграждането на навик за спестяване рано означава, че ще го практикувате по-дълго и ще осигурите старините си.
 
7. Научете се да се задоволявате с това, което имате
Щастието е това, което има много по-голямо значение от успеха ви в кариерата. Ако сте доволни от това, което правите, тогава не е важно, че не упражнявате професия, която ще ви направи милионер. Да, най-вероятно на 50 години няма да сте богат, но пък ще сте щастлив човек.
 
8. Не се отказвайте от целите си
Искате да си купите къща? Да имате деца? Да напишете книга? Да се научите да готвите гурме или да се гмуркате? Лесно е да отлагате всички тези цели за по-късен етап от живота си. Да, на 30 години има по-късен етап. На 50? Не в същата степен. Никога не се отказвайте от целите си, но побързайте да ги последвате, докато имате и подходящата физическа форма.
 
9. Наспивайте се
Нищо не може да замести съня. Ако не си доспивате с години, рискувате сериозно да навредите на здравето си. Така че забравете за електронните устройства преди лягане, затъмнете добре статията и поддържайте по-ниска температура. О, да – лягайте си рано.
 
10. Грижете се за зъбите си 
Страх ви е да ходите на зъболекар? Това е проблем, който може да има сериозни последици. Развалените зъби са много по-опасни за здравето ви, отколкото предполагате. Така че заложете на профилактиката. Така няма да се налага да посещавате зъболекаря по неприятни поводи. Освен това ще ви спести и доста пари – всички знаем колко са скъпи имплантите и коронките.
 
(следва)
]]>
Lady Gaga се завръща на поп-трона си с новия си албум Chromaticahttp://fmplus.net/news/music/2020-06-02/lady-gaga-se-zavrushta-na-pop-trona-si-s-noviia-si-album-chromatica.fm+02-06-2020 11:47fmplus.net Lady Gaga се завръща на поп-трона си с новия си албум Chromatica

Lady Gaga представя дългоочаквания си 6-ти албум Chromatica с 16 нови трака и зашеметяващи колаборации. Още с премиерата си новият албум се нареди под #1 в класациите на iTunes в 58 държави.
 
С Chromatica Lady Gaga отново заема поп трона си и предлага лятното поп-денс бягство, от което светът се нуждае точно сега. И този път тя не пропуска да разкаже за чувствата си. Много моменти в албума хвърлят суров, честен поглед върху живота й.
 
 
“По-добре да съм суха, но поне съм жива”, пее звездата в дуетното си парче с поп дивата Ariana Grande – “Rain On Me”, провокирайки мисли за благодарност за това, което имаме, въпреки обстоятелствата. Парчето е най-големият дебют на 2020 в Spotify, след като директно се изстреля до #1 в Global Spotify Chart и в класацията на САЩ. “Rain On Me” се нареди под #1 и в iTunes в над 29 страни, както и в глобалната класация на Apple. Парчето е рекордьор в историята на Spotify като най-стриймваното за ден парче-колаборация на артисти-жени. Екстравагантното видео е гледано над 60 млн. пъти.
 
 
Поп категоричността в първите 2 издадени сингъла от Chromatica – “Stupid Love” и “Rain On Me” носи абсолютното усещане за завръщане на Lady Gaga у дома. Сред колаборациите от висок клас в албума са и съвместните парчета на певицата с момичешката #1 K-Pop група Blackpink и с дългогодишния й приятел Elton John. Парчето-колаборация с Blackpink вече е #1 в iTunes в 53 страни.
 
Chromatica - съдържание:
1. "Chromatica I"
2. "Alice"
3. "Stupid Love"
4. "Rain On Me" (с Ariana Grande)
5. "Free Woman"
6. "Fun Tonight"
7. "Chromatica II"
8. "911"
9. "Plastic Doll"
10. "Sour Candy" (с Blackpink)
11. "Enigma"
12. "Replay"
13. "Chromatica III"
14. "Sine From Above" (с Elton John)
15. "1000 Doves"
16. "Babylon"
 
Музикални продуценти на Chromatica са BloodPop и Lady Gaga.   
]]>
VenZy написа песен за George Floyd - "Let Him Breathe"http://fmplus.net/news/music/2020-06-01/venzy-napisa-pesen-za-george-floyd-quotlet-him-breathequot.fm+01-06-2020 15:47fmplus.net VenZy написа песен за George Floyd - "Let Him Breathe"

Един от най-популярните и обичани артисти в България - VenZy, дълбоко разтърсен от трагичните събития с George Floyd (чернокож, който беше брутално умъртвен от полицаи, спрели го за проверка на предполагаемо нарушение и чиято смърт подпали граждански протести в цялата страна), написа песен за него и я записа, като засне и видео. Песента се нарича "Let Him Breathe (in memory of George Floyd)".
 
 
VenZy направи следното изявление: "Като артист вярвам, че основната роля на изкуството е да казва истината директно, честно и без никакво подправяне. Може би не знаехте, но аз съм наполовина бял, наполовина черен и се гордея с това. Поради тези причини, няма как да остана безразличен към всичко, което се случва в САЩ в момента. 
 
Затова реших да посветя песен в памет на George Floyd и разбира се, в памет на всички жертви на полицейско насилие по света. Не ме разбирайте погрешно - тази песен не е срещу полицията, а срещу служителите, които петнят името на тази така важна професия! Искрено вярвам, че ние сме промяната, затова нека се ОБИЧАМЕ и УВАЖАВАМЕ. Защото всички сме ЕДНО ЦЯЛО! Нека БОГ да ви благослови!!!"
]]>
Каква жена си според египетския хороскопhttp://fmplus.net/news/svejo/2020-06-01/kakva-zhena-si-spored-egipetskiia-horoskop.fm+01-06-2020 15:12fmplus.net Каква жена си според египетския хороскоп

Според древните египтяни всяка жена носи в себе си част от характера на даден бог или богиня, пише highviewart.com. Кой или коя е твоята, можеш да разбереш сега, като проследиш египетския зодиак и сравниш датата си на раждане.
 
Анубис (18 февруари – 2 март)
Анубис е богът на мъртвите и съдия на всички богове. Дамите, родени под покровителството на Анубис, се отличават с изключително остър ум. За тях спорът е начин на забавление. Способни са да затворят устата и на най-устатия опонент, и то без особени усилия. Обикновено дават вид на сурови и властни жени, но само най-близките им знаят какво се крие зад това. Когато преценят, че си заслужава, жените, родени през този период, са готови да обърнат света, за да докажат всеотдайността и любовта си.
 
Упес (3 март – 19 март)
Тя е е богиня на пламъка, който унищожава враговете на боговете. Изобразявана е като жена със змия на главата. Дамите, родени под нейното покровителство, са интелигентни, усмихнати, дружелюбни и обичливи... До момента, в който някой не ги настъпи! Тогава става страшно! Колкото и да не обичат да си показват рогата, тези момичета, ще ви изумят с твърдата си ръка, щом чашата прелее. А онова, което най-много мразят, е да бъдат критикувани и недооценявани.
 
Изет (20 март – 2 април)
Изет е богинята на магията, живота и верността. Дамите под нейна закрила са умни и силни, но и твърде емоционални. Това често им пречи да преценяват трезво дадени обстоятелства. Склонни са да прибързват с решенията си както в работата, така и в любовта. Въпреки всичко обаче, те притежават невероятно силен дух, който им помага да се изправят една минута по-бързо от всички останали, когато паднат. Не живеят в миналото, за тях има само настояще и бъдеще.
 
Ихи (3 април – 19 април)
Той е бог на музиката и покровител на истински талантливите дами. Родените през този период притежават не само изключителна дарба, но и амбиция, последователност и интелект. Упорито преследват целите си и почти винаги ги постигат. Понякога са твърде директни, но това е така, защото ненавиждат задкулисните игри и интригите. Мразят да отлагат нещата във времето, те не мислят, не мечтаят, а действат. За тях поговорката "Желязото се кове, докато е горещо" важи с пълна сила.
 
Баст (20 април – 1 май)
Баст е богинята на радостта и веселието, която е изобразявана с глава на котка и с лира. Тя покровителства свободолюбивите дами, онези, които ние наричаме опърничави.Тези момичета не обичат да следват правила, те са родени, за да ги рушат. Следват само сърцето си и не понасят, когато някой се опитва да им подреди живота. Такива жени обаче, често са нещастни в любовта, докато не се намерят някои по-див и от самите тях... с когото да изгорят.
 
Тот (2 май – 20 май)
Тот е богът на мъдростта. Той се смята и за един от най-верните приближени на Амон и създател на "Книгата на живота". Дамите родени под неговото покровителство са изключително умни. Те лесно се адаптират към всяка нова среда и бързо заемат позицията на лидер. Всъщност, тези момичета, са родени да побеждават. Разсъждават задълбочено почти за всичко и откриват истини, които са невидими за околните.
 
Хонсу (21 май – 30 май)
Това е богът на луната и времето. Жените, родени през този период, имат две лица – светло и тъмно. Обикновено притежават нежни, миловидни черти, зад които обаче може да се крие истинска фатална жена. Те са властни, но справедливи. Не обичат да правят компромиси. Често влизат в спорове, защото обожават да побеждават с ораторските си умения.
 
Бену (31 май – 20 юни)
Бену е бог на сътворението. Жените под неговото влияние и защита не понасят да бъдат напътствани и надзиравани. Те са твърде свободолюбиви, за да могат да се впишат в някакви норми и граници. Тези момичета сами определят правилата на играта. В живота си имат много и различни постижения, просто защото са пристрастени към риска.
 
Хатор (21 юни – 1 юли)
Хатор е богиня на небето. Дамите под нейно покровителство са изключително чувствителни и нежни създания. Те преживяват света около себе си, способни са да се радват на красивото, да страдат по дребни поводи, да проявяват щедрост, но и силни гневни изблици. Понякога са големи песимисти, но през повечето време са усмихнати красавици, които безрезервно вярват в доброто.
 
Нунет (2 юли – 21 юли)
Нунет е съпруга на бога на водния хаос – Нун. Те се смятат за изначални божества, от които са произлезли останалите богове в Египет. Представителите на нежния пол, родени под тяхното влияние, са доста интересни личности. Надарени са с особена красота и артистичност. Често оставят погрешно първо впечатление за себе си, защото обичат да изненадват околните. Имат отлична преценка за всичко и са страхотни анализатори, и (ако пожелаят) манипулатори.
 
Озирис (22 юли – 2 август)
Той е богът на растенията, съзиданието, възраждането и законодателството. Дамите, родени под неговото покровителство, са надарени с особен интелект. Обикновено са много образовани и заемат високи позиции в службата. Те притежават всички качества, необходими на една истински успяла жена. Дори и съдбата да им е изиграла лоша шега, те рано или късно ще получат своето възмездие, защото са най-упоритите и амбициозни създания на планетата. За тях всяка мечта е въпрос на време да се превърне в реалност.
 
Птах (3 август - 22 август)
Птах е бог на животните, растителността, хората и техните творения: градове, занаяти, изкуства и храмове. Жените, родени през този период, са изключителни особнячки. Зад фасадата на самоувереност, грубост и дори агресивност те често прикриват романтичност и консервативност. Обожават да сменят маските си, но рядко показват истинското си лице. Тези дами са ужасно умни и хитри, което може би е и най-голямото им оръжие.
 
Тефнут (23 август – 30 август)
Това е богинята на влагата. Представителките на нежния пол, родени под нейното покровителство са много умни, но и имат склонността да лъжат безочливо. Те са отлични актриси, благодарение, на което постигат всичките си цели. Без проблеми оплитат мъжете в мрежите си. Всички останали жени трябва да се учат от тях на висш пилотаж по манипулиране и възпитаване на мъжа.
 
Амон Ра (31 август – 22 септември)
Както всички знаем това е богът на слънцето. Под неговата опека са родени умни, находчиви дами, отличаващи се с логичност и паметливост. Те могат да бъдат добри съветници, стига да поискат, тъй като често предпочитат да заемат позицията на странични наблюдатели и да не се намесват в определени ситуации или взаимоотношения. Справят се еднакво добре и с домакинската работа, и със служебните си ангажименти. Мъжки момичета, които не обичат да мрънкат, а да действат сами.
 
Мут (23 септември – 1 октомври)
Мут е богинята на небето и жена на Амон. Родените под нейната звезда са много чувствителни и крехки натури. Те лесно се обиждат и не търпят подигравателни намеци. Когато се разочароват то някой, просто го зачеркват от живота си. В любовта това са жените-мечта. Могат да подлудят всеки мъж и да го превърнат в свой роб завинаги. Но тези дами действат с нежност и внимание, те отлично знаят къде е слабото място на силния пол.
 
Хапи (2 октомври – 22 октомври)
Хапи е богът на река Нил. Той владее влагата и е сътворител на реколтата. Жените, родени под неговото покровителство, могат да се нарекат потомките на Жана д' Арк. Изключително смели момичета, които не се страхуват да казват истината. Всъщност те ненавиждат лицемерите и интригантите.
 
Гор (23 октомври – 3 ноември)
Това е богът на небето. Той покровителства нежните дами, които не обичат да нарушават правилата. Стриктни, коректни и много честни натури. Тези жени не си падат по мръсните игрички и не понасят безделниците. Винаги са ангажирани с някаква кауза и преследват целите си докрай.
 
Себек (4 ноември – 21 ноември)
Себек е бог на водата и разливите на река Нил според древните египтяни, които са го изобразявали с глава на крокодил. Представителките на нежния пол, родени под неговата опека, сe отличават с много силна воля, почтеност и изключителна физическа издръжливост. На пръв поглед изглеждат студени и безчувствени, но всъщност са страхотни приятели.
 
Сохмет (22 ноември – 30 ноември)
Бог Сохмет е един от защитниците на Египет. Жените, родени през този период, са много смели, откровени и директни. Обикновено са дружелюбни и мили, но се отнасят изключително остро към подлеците. Не търпят някой да им казва какво да правят, те винаги действат според собствените си принципи.
 
Мафдет (1 декември – 20 декември)
Тя е богиня отмъстителка, която се въплъщава в образа на гепард. Символи на нейното могъщество са палка и нож. Дамите под нейното покровителство се отличават с магнетизъм, чар и невероятен интелект. Те бeз никакви усилия успяват да завъртят главата на всеки мъж. Страхотни манипулаторки, които знаят къде са слабите места на силния пол.
 
Непри (21 декември – 1 януари)
Бог Непри е свързан с представите на египтяните за задгробния живот. Жените, покровителствани от Непри, са упорити, силни и притежават силна воля. Родени са, за да бъдат лидери. Най-големият им недостатък обаче е, че понякога проявяват крайна безкомпромисност и не приемат никакви съвети.
 
Хнум (2 януари – 19 януари)
Хнум е бог на плодородието и е изобразяван като човек с глава на овен. Дамите под неговата опека са твърде взискателни, както към себе си, така и към околните. Те са любителки на красивото и изящното. Никога не биха си позволили да изглеждат занемарени. За тях е въпрос на чест да притежават колкото се може повече знания. Не толерират невежеството и глупостта.
 
Сет (20 януари – 1 февруари)
Сет е бог на стихийните бедствия. Той покровителства непредсказуемите, силните и страстни дами. Те могат да са изключително привлекателни с качествата си, но могат и да си печелят противници поради властния си характер и стремежа си да бъдат винаги в центъра на вниманието. Но тези жени, независимо дали са положителни или отрицателни личности, никога не са безлични.
 
Маат (2 февруари – 17 февруари)
Тя е богинята на истината. Момичетата, родени под нейния знак, имат едно основно правило в живота и то е никога да не се предават. Всички останали трябва да взимат пример от тях, за това как се става, когато паднеш. Тези жени са родени войни.
]]>
Ricky Martin изненада света с неочаквано ново EPhttp://fmplus.net/news/music/2020-06-01/ricky-martin-iznenada-sveta-s-neochakvano-novo-ep.fm+01-06-2020 13:04fmplus.net Ricky Martin изненада света с неочаквано ново EP

Многократният носител на награди “Grammy” и “Latin Grammy” Ricky Martin зарадва феновете си по цял свят с неочаквана изненада - ново EP, озалгавено PAUSA. Martin споделя, че вдъхновението за студийната си мини колекция е открил в необикновеното време, в което се намира светът. “Моментът, в който чух парчета готови, знаех, че обичайният начин на издаване на албум не е правилният за мен. За първи път в кариерата си исках да споделя проекта си, както аз реша и да позволя на момента на изненада да си свърши работата. Това, което ще откриете в това EP, е прозрачност, романтика, носталгия и много живот“, допълва Ricky. 
 
 
Мълчанието винаги е било есенциална част от креативния процес на Martin. Разкривайки най-уязвимата си и деликатна страна, без да се ограничава до конкретен музиканел жанр, звездата преминава през дълъг ретроспективен период на канализиране на емоциите и преживяванията си, за да създаде PAUSA.
 
 
Това, което прави EP-то още по специално е, че всяка една от шестте разнообразни колаборации със Sting, Residente, Bad Bunny, Diego El Cigala, Pedro Capó и Carla Morrison представя своя идентичност и история. Двата хитови сингъла, които Martin издаде преди месеци - “Cántalo”, с Residente и Bad Bunny, както и оригиналната версия на “Tiburones”, разкриват еволюция и в творческия му стил на писане на музика и текстове. Това се дължи на чувството на абсолютна креативна свобода да мискира щастливи и жизнени мелодии с латино корените си, наблягайки на романтиката и носталгията. 
 
 
Продуцент на PAUSA е Ricky Martin, заедно с Julio Reyes Copello, Montana, Raúl Refree, Residente и Alejandro Jiménez, а в писането на текстовете към песните се включват и Residente, Bad Bunny, Pedro Capó, Carla Morrison, Sting, Beatriz Luengo, Yotuel и др. За щастие на феновете, красивата история, започнала в PAUSA, ще бъде доразказана във второ EP – PLAY, коeто ще съдържа по-бързи и ритмични парчета.  
 
PAUSA  - съдържание:
2. Recuerdo ft. Carla Morrison
3. Cae de Una – Pedro Capó
4. Quiereme – Diego El Cigala
 
Заедно с релийза на PAUSA, фондацията на Ricky Martin (Ricky Martin Foundation) продължава хуманитарната си дейност, като в момента фокусира усилията си в подкрепа на неравностойните общности в Пуерто Рико и Доминиканската Република, които са изложени на голям риск от заразяване с COVID-19. 
]]>
Дермодрин срещу силен сърбежhttp://fmplus.net/games/promo/2020-06-01/dermodrin-sreshtu-silen-surbezh.fm+01-06-2020 07:36fmplus.net Дермодрин срещу силен сърбеж

През пролетта и лятото броят на хората с обриви по кожата определено се увеличава. Това е сезонът на отпуските, на екскурзиите, на изкушението да се опитат нови храни и напитки, на по-лекото облекло. Тялото е изложено на въздействието на слънчевите лъчи почти през целия ден, а игрите и разходките на открито предоставят възможност за контакт с различни растения и хвърчащи насекоми. 
 
Много хора получават обриви след преспиване в хотели и хижи, вероятно от спалното бельо, недобре поддържано или изпрано с неподходящи препарати, при консумация на екзотични или дори традициони храни, като яйца, мляко, месо, риба, морски дарове, житни растения, някои зеленчуци, ягоди, ядки, шоколад, кафе, какао. Сърбежът допълнително влошава състоянието, като разчесването води до рани и инфектиране.
 
Алергичните обриви по кожата са различни видове от медицинска гледна точка, но най-общо могат да се разделят на:
 
Контактен дерматит - обрив, причинен от контакт на кожата с алерген или дразнител - при носене на съдържащи никел бижута, дрехи, дезодоранти, парфюми, бои за коса, гримове. Болните се оплакват от сърбеж и локална болка. 
 
Атопичен дерматит е хроничен възпалителен обрив, особено чест при децата. Наблюдават се червени или виолетови, сърбящи петна, най-често в областта на лицето, врата или ръцете. 
 
Екземата е кожен обрив, характеризиращ се с удебелена, зачервена, суха и лющеща се кожа. Някои форми на екземата са с възпалени червени петна, от които понякога се отделя бистра течност. 
 
Уртикарията е най-често срещаният кожен обрив. Засяга хора във всички възрасти и е специфичен вид обрив, който започва внезапно и е изключително сърбящ. Най-чести алергени са хранителните продукти - яйца, месо, риба, ягоди, шоколад и др.; на второ място по честота се нареждат лекарствените средства. 
 
Слънчевата алергия е все по-често срещана напоследък и се проявява със сърбящ обрив по откритите, изложени на слънчева светлина, части на тялото. 
 
Основен принцип на лечението при кожни обриви е стремежът за елиминиране на алергена, провокиращ заболяването, и спазване на подходяща диета. Локалното лечение (намазването) върху кожата започва с антихистаминови мехлеми. Те са достъпни, лесни за употреба, не водят до странични оплаквания и се продават в аптечната мрежа без рецепта. 
 
За външно приложение върху кожата при обриви много добър ефект има лекарството Дермодрин® маз. Активната му съставка diphenhydramine hydrohloride има изразено противосърбежно, болкоуспокояващо и охлаждащо кожата действие и намалява образуването на алергични отоци. Заради приятната му кремообразна консистенция,  Дермодрин® се намазва лесно, прониква в кожата много по-дълбоко от геловете с подобен състав, не зацапва дрехите и успокоява сърбежа и болката скоро след нанасянето. Действието му продължава  от 2 до 6 часа. 
 
Дермодрин® маз има най-високата концентрация локален антихистамин и може да се използва при всички форми на алергични обриви по тялото. Независимо дали ще прекарате почивката си на планина или на море, би било добре да се снабдите предварително с подходящ антихистаминов медикамент, особено ако с Вас има и деца, които са по-уязвими и податливи на различни кожни обриви.
]]>
Баумакол еластични лепила - здравина, сигурност и дълготрайностhttp://fmplus.net/games/promo/2020-06-01/baumakol-elastichni-lepila-zdravina-sigurnost-i-dulgotrajnost.fm+01-06-2020 07:00fmplus.net Баумакол еластични лепила - здравина, сигурност и дълготрайност

Държат плочките здраво | Дават сигурност при полагане | Осигуряват дълготрайност
 
Голяма плочка - страхотен ефект. Дори и в малки помещения големите плочки създават усещане за простор. Голямоформатните плочки също като големите керамичните елементи не само са модерни, но и показват най-висока устойчивост. Тъй като обикновено керамичните покрития са относително скъпи, използването на висококачествена и надеждна програма за полагане е от изключително значение. Професионалните лепила за плочки гарантират здравина, еластичност и адхезия в еднаква степен.
 
При Баумит ще намерите за всяко конкретно приложение точното лепило. Благодарение на специалните добавки, еластичните лепила придобиват гъвкавост, която прави възможно полагането им върху критични основи. Освен това, обогатяването спомага те да имат много по-добро сцепление с гладки основи, отколкото нормалните циментови лепила. Затова с еластичните лепила е възможно сигурно залепване на плочки с особено ниска водопопиваемост (напр. гранитогрес).
 
Обогатено лепило за еластично лепене по тънкослойния метод на фаянс, теракота и гранитогрес.
За гранитогрес на открито и закрито
За фаянс, теракота и камък
За плочка върху плочка
 
Високообогатено лепило за еластично лепене по тънкослойния метод.
Еластично (C2TE S1)
За плочка върху плочка и подово отопление
За всички видове облицовъчни плочи
 
Лепило на основа на бял цимент за среднослойно еластично лепене.
За мрамор и порьозни камъни без поява на петна
За гранитогрес и стъклокерамика
За тераси, балкони и басейни
 
Лепило за еластично лепене по среднослойния метод.
За еластично лепене без появата на соли (C2T S1)
За лепене на каменни плочи по фасади
За естествен камък и клинкер
]]>
Kygo издава албум с изпълнения на Whitney Houston, OneRepublic и Zara Larssonhttp://fmplus.net/news/music/2020-05-29/kygo-izdava-album-s-izpulneniia-na-whitney-houston-onerepublic-i-zara-larsson.fm+29-05-2020 11:42fmplus.net Kygo издава албум с изпълнения на Whitney Houston, OneRepublic и Zara Larsson

Глобалната суперзвезда, продуцент и DJ, Kyrre Gørvell-Dahll – a.k.a Kygo, обяви 29 май за премиерна дата на предстоящия си албум Golden Hour
 
 
В подкрепа на предстоящия си студиен проект, Kygo пусна още две нови колаборации - сингъла “Lose Somebody”, с участието на OneRepublic и втори общ проект с Valerie Broussard - “The Truth”, след релийза на “Think About You” през февруари 2019. 
 
 
Golden Hour - съдържание:
1. The Truth (Valerie Broussard)
2. Lose Somebody (OneRepublic)
3. Feels Like Forever (Jamie N Commons)
4. Freedom (Zak Abel)
5. Beautiful (Sandro Cavazza)
6. To Die For (St. Lundi)
7. Broken Glass (Kim Petras)
8. How Would I Know (Oh Wonder)
9. Could You Love Me (Dreamlab)
10. Higher Love (Whitney Houston)
11. I’ll Wait (Sasha Sloan)
12. Don’t Give Up On Love (Sam Tinnesz)
13. Say You Will (Patrick Droney and Petey Martin)
14. Follow (Joe Janiak)
15. Like It Is (Zara Larsson and Tyga)
16. Someday (Zac Brown Band)
17. Hurting (Rhys Lewis)
18. Only Us (Haux)
 
 
Освен двете нови парчета, Golden Hour ще включва и “Like It Is” със Zara Larsson и Tyga, “Freedom” със Zak Abel, “I’ll Wait” със Sasha Sloan, както и световния суперхит “Higher Love”, с неповторимата Whitney Houston. Песента е с над 651 милиона аудио и видео стрийма и е кавър на класиката на Steve Winwood от 1986. За създаването на песента, наследниците на Houston предоставят архивните записи на нейната версия на парчето, която преди това е издадена като бонус трак във физическия албум I’m Your Baby Tonight  (1990) за Япония. След като чува песента на Whitney, Kygo директно влиза в студио, развълнуван от възможността да създава музика с една от най-великите вокалистки на всички времена. 
]]>
Feder издаде новия си сингъл "Cosa Fai"http://fmplus.net/news/music/2020-05-29/feder-izdade-noviia-si-singul-quotcosa-faiquot.fm+29-05-2020 10:04fmplus.net Feder издаде новия си сингъл "Cosa Fai"

Широко признатият френски хаус DJ/продуцент Feder анонсира най-новия си трак "Cosa Fai".
 
 
Feder е едно от най-важните имена в съвременната денс музика. В ранната 2015, издаването на "Goodbye" промени всичко за Feder. Сингълът стана платинен и веднага зае топ местата на класациите в 28 държави. 
 
Официални ремикси на висотата на David Guetta и Rudimental последваха много скоро, както и турне, което на което Feder е изпълнявал в едни от най-големите клубове и фестивали на света, включително Tomorrowland в Белгия и клубове като Pacha и Ushuaia в Ibiza. Следващите му два сингъла "Blind" ft. Emmi от 2015 и "Lordly" ft. Alex Aoino от 2016 също помогнаха на Feder да си осигури над 250 милиона стрийма за първите си три официални издания – поразителна статистика за онова време.
 
Още сингли последваха през следващите две години, включително забележителните "Back For More" ft. Daecom и "Control" от 2018 – колаборация с американския рапър Bryce Vine и базирания в Лондон изпълнител и автор на песни Dan Caplen, който е участвал в писането и се появи в глобалния хит на Rudimental "These Days" с Jess Glynne и Macklemore.
 
Feder продължава да затвърждава мястото си в денс музиката днес и да показва възможностите си и през 2020, като през февруари издаде горещия трак "That Girl", а издаването на италиано-английския трак "Cosa Fai" е категорично завръщане към дийп хаус корените му.
]]>
Twenty One Pilots издадоха алтернативна версия на “Level of Concern”http://fmplus.net/news/music/2020-05-28/twenty-one-pilots-izdadoha-alternativna-versiia-na-level-of-concern.fm+28-05-2020 14:58fmplus.net Twenty One Pilots издадоха алтернативна версия на “Level of Concern”

Twenty One Pilots споделиха “Level of Concern” (live from outside), алтернативна версия на хитовия им сингъл “Level of Concern”, включващ допълнително изпълнение от приятелите и колабораторите Paul Meany (Mutemath), Jesse Blum (MisterWives) и Simon Jefferis.
 
 
Концепцията на интерпретацията се развива, когато Twenty One Pilots работят върху дистанционно изпълнение на “Level of Concern” за "The Tonight Show statting Jimmy Fallon: At Home Edition". 
 
Писан и записан по време на пандемията от COVID-19, “Level of Concern” се доказа като хит в няколко формата, като в момента е на #1 в класациите Billboard “Alternative Songs” и “Rock Airplay” charts, докато в същото време се изкачва в “Adult Pop Songs” и “Pop Songs”. Песента, която е придружена и от официално музикално видео, режисирано от дългогодишния колаборатор Reel Bear Media, вече наброява 30 милиона гледания само за един месец, докато тракът разполага с над 100 милиона слушания по света. 
 
“Level of Concern” е първата нова музика от Twenty One Pilots от издаването на TRENCH (2018). Златно сертифицираната колекция докара на дуото седмицата с най-големите им продажби някога в Щатите, със 175 000 продадени албумни единици за първата седмица - глобален феномен, надвишил два милиарда стрийма из целия свят. 
]]>
"Доза Щастие” е най-гледаният филм в цели 7 държавиhttp://fmplus.net/news/cinema/2020-05-28/quotdoza-shtastie-e-naj-gledaniiat-film-v-celi-7-durzhavi.fm+28-05-2020 10:10fmplus.net "Доза Щастие” е най-гледаният филм в цели 7 държави

Нов рекорд за "Доза щастие" - само седмица след премиерата си в HBO GO за България и адриатическите страни, лентата на Яна Титова е най-гледаното филмово заглавие за всички 7 територии, на които е достъпно в Европа, пише cinefish.bg.
 
Премиерата на "Доза щастие" в онлайн стрийминг платформата бе на 17 май, а данните обхващат дните до 24 май. Подобен интерес по гледаемост в платформата може да се сравни с американските блокбастъри, които по-традиция привличат най-висок зрителски интерес. Сравнение може да се направи и с представянето на "Възвишение" в платформата преди две години, когато филмът на Виктор Божинов бе най-гледаното заглавие у нас в първата седмица на добавянето си. "Доза щастие" обаче постига и надминава успеха от юли 2018, не само с повече зрители от историческата драма у нас, но и с това, че за първи път български филм застава на челно място в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина.
 
В България заглавието е три пъти повече гледано от зрителите, а в другите държави с 20% повече, спрямо следващите в класацията за седмицата: "Шазам!", "Заразяване", "The Angry Birds Филмът" 2 и "Отмъстителите: Война без край". От HBO България споделят, че у нас "Доза щастие" измества като гледаемост за миналата седмица дори най-популярните сериали в момента, като "Милиарди", "Убивайки Ийв" и "Велика".
 
Представянето на българския филм е повод за гордост и на регионалния екип на HBO, и на продуцентите Александър Алексиев и Николай Стоичков от NO BLINK Studio, както и на всички, които стоят зад създаването му. Филмът е вдъхновен от реални събития, описани в книгата "Падение и спасение" на Весела Tотева.
 
Българските филми е HBO GO са отделени в селекцията "Предложения от България", като могат да се гледат легално онлайн на стрийминг по всяко време.
]]>
David Guetta с второ благотворително събитие на живоhttp://fmplus.net/news/music/2020-05-27/david-guetta-s-vtoro-blagotvoritelno-subitie-na-zhivo.fm+27-05-2020 10:24fmplus.net David Guetta с второ благотворително събитие на живо

След разбиващия успех на United At Home в Маями, който събра повече от $750 000 за благотворителните организации срещу COVID-19 и привлече повече от 25 милиона зрители, David Guetta ще бъде домакин на лайвстрийм изпълнение в Ню Йорк на 30 май, за да повдигне духа и събере пари за Кметския фонд за напредък на  Ню Йорк Сити, Feeding America, Световната здравна организация и фондация Hôpitaux de Paris - Hôpitaux de France. 
 
 
Изпълнението на Guetta ще бъде в най-символичната локация на New York City, която ще бъде разкрита по време на събитието. United At Home цели да сложи усмивки по лицата на Ню Йорк и света чрез силата на музиката. 
 
Изпълнението на Guetta може да се гледа на живо в социалните мрежи в каналите на DJ-я във Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Twitch, VK и TikTok. Събитието ще включва гост-появи от герите на първа линия в града с други специални гости. Жителите на Ню Йорк са окуражени да се присъединят към глобалната публика на Guetta и да гледат изпълнението му от безопасността на дома си. Освен това, на сета може да се наслаждавате само онлайн; няма да има усилване на звука.
 
"Вълнувам се да съобщя, че ще съм домакин на още едно събитие на живо за събиране на пари за благотворителните организации в помощ срещу борбата с вируса", казва David Guetta. "Ню Йорк е един от любимите ми градове и е чест да имам възможността да направя нещо, за да помогна на града в това трудно време. Планираме нещо специално, на което ще може да се насладите от домовете си по света. Като DJ, тълпата е един от най-важните апекти на всяко шоу и въпреки че не можем да сме заедно, можем да използваме времето да се обединим по нови начини и да помогнем на онези, коити се нуждаят най-много от това".
]]>
Нора Караиванова се завръща с "Едно"http://fmplus.net/news/music/2020-05-26/nora-karaivanova-se-zavrushta-s-quotednoquot.fm+26-05-2020 14:53fmplus.net Нора Караиванова се завръща с "Едно"

Нора Караиванова прави своето сценично завръщане, след кратка лична пауза. Преди година изпълнителката стана майка, а сега не само е готова отново да грабне музикалните моменти, но го прави и в най-добрата компания - тази на малкия Виктор, в неговия видео дебют. 
 
Всичко се случва в новия проект на Нора, наречен "Едно". Песента има интересна история, завързана преди години, когато се заговори за възобновяване на "Златният Орфей". Създадена като фестивална песен от Бисер Иванов и Нора Караиванова, тогава "Едно" получава само своя аудио вариант, за да се допълни с атрактивна визия, през 2020.
 
"Видеоклипът е заснет изцяло в родния ми град Горна Оряховица", разказва певицата. "Кадрите са от емблематичната зала на читалище "Напредък", където аз и други изпълнители направихме своите първи вокални стъпки. Залата е много специална - освен, че събира историята на изключителни таланти, тя е и копие на оригиналната голяма сцена на НТ "Иван Вазов". 
 
За видеоидеята Нора се доверява на режисьора Георги Муков, но докато за вътрешните кадри се намира перфектния вариант, екипът среща трудност при осигуряването на външните моменти. "Не зная дали ще повярвате, но едно от предизвикателствата по заснемането на "Едно" беше да открием ретро, соцавтомобил", споделя изпълнителката. "Вече се бяхме отказали, когато съвсем случайно моя приятелка ме насочи към автосервиз, в който собственикът поддържа класическо "Жигули" , от онези с матрьошките, които се люлеят на задното стъкло и имат  оригинален, кожен салон". Този автомобил става един от героите във видеото. 
 
 
Темата за приятелството е основа за песента. Нора Караиванова признава, че винаги се води от принципа "заедно можем повече" и е от малкото щастливи хора, които може да се похвалят с верни приятели, още от детските години. "Имам и такива от професионалната гилдия", допълва тя. "Маги Джанаварова е едно от момичетата, с което си споделям и си помагаме винаги." 
 
Плюшеното мече е символ на приятелството и е предоставено за нуждите на визията, именно от приятел. "Боряна Тошева е една от най-добрите ми приятелки, още от детските години", разказва Нора Караиванова. "Мечето е на двете й момиченца, Вивиан и Анабел. Аз съм кръстница на Анабел, но не само заради това, а и заради искрената дружба по между ни, това мече изигра ролята на въпросния символ." 
 
Очарователният малък син на Нора също има своя звезден момент в проекта. Появил се, макар и за кратко във видеото, в сърцето на изпълнителката той заема всяка една минута, всеки един ден. "Благословена съм с това дете.", споделя щастливата майка. "Неговата съдба май е да обикаля цяла България с мен и за сега това му харесва. Не е от нервните деца, но определено ще е от музикалните. Всеки път, когато му пусна музика - реагира." 
]]>
Премиерът на Сърбия поиска фестивалът EXIT да не се отменя, ще се състои през августhttp://fmplus.net/news/music/2020-05-26/premierut-na-surbiia-poiska-festivalut-exit-da-ne-se-otmenia-shte-se-sustoi-prez-avgust.fm+26-05-2020 11:48fmplus.net Премиерът на Сърбия поиска фестивалът EXIT да не се отменя, ще се състои през август

Въпреки че сръбският световно признат EXIT фестивал вече обяви, че няма да се проведе в стандартния си формат и дати тази година, Ана Брнабич, сръбският премиер, поиска организаторите да не отменят фестивала, а по-скоро да го отложат за август. Брнабич заяви, че имайки предвид драстичното подобряване на здравната ситуация в Сърбия, както и в много страни в Европа, препоръката, дадена от здравните експерти на страната, събрана от Националния екип за кризисни ситуации, е да се състои фестивалът това лято: 
 
"Препоръчваме да преместим фестивала през август, защото очакваме ситуацията (с пандемията) в цяла Европа дотогава да бъде напълно контролирана", каза тя в града Нови Сад, известен като дом на фестивала EXIT в последните 20 години.
 
Организаторите заявиха, че взимат под внимание последните прогнози на здравните експерти в Сърбия и останалата част от региона на Балканите и изразиха готовност да намалят капацитета на събитието и да предприемат всички предпазни мерки:
 
"Фестивалът в пълния му формат с 55 000 човека на ден и 40 сцени вероятно няма да се върне до 2021, но ние сме щастливи да чуем, че здравната ситуация става все по-добра и че ще можем да отбележим 20-годишнината на EXIT това лято със значимо и безопасно събитие", заяви основателят на EXIT, Душан Ковачевич. "Здравето и безопасността на публиката и всички, които участват във фестивала, е наш основен приоритет. Ще работим в тясно сътрудничество със служителите на здравеопазването, за да вземем всички предпазни мерки и да направим фестивала през август възможно най-безопасен. Между страха и оптимизма винаги избираме последното и се радваме, че това лято ще имаме възможност да бъдем заедно с нашите фенове и любими изпълнители", заключва Ковачевич.
 
Както се очакваше, новината се разпространи бързо във фестивалната индустрия по целия свят, благодарение на артистите, виждащи това като надежда да ускорят възобновяването на събитията и фестивалната индустрия, която беше най-силно засегната от пандемията. Членът на борда на Yourope и един от основателите на EXIT, Иван Миливоев, смята, че най-новите разработки могат да помогнат за спасяването на цялата индустрия. "Не е тайна, че индустрията на събитията беше силно засегната от пандемията и първоначалните прогнози бяха наистина опустошителни за милиони работни места и семейства, които зависят от нея", казва Миливоев и добавя: "Това решение е много важно за феновете на събитията навсякъде по света, дори в различни формати и по-малък капацитет. Ако е възможно и безопасно, събитията могат да бъдат необходимото облекчение на трудностите, през които всички сме преминали ".
 
EXIT е летен музикален фестивал, основан през 2000 и се провежда в колосалната крепост Петроварадин от 18 в. в Нови Сад всеки юли. Той печели наградата за най-добър европейски голям фестивал два пъти през 2013 и 2017, и промотира шоута за световни музикални звезди като The Cure, Madonna, Guns'n'Roses, Arctic Monkeys, Grace Jones, Migos, David Guetta, Nina Kraviz, Carl Cox, Motorhead, Wu-Tang Clan и хиляди други. През 2019 фестивалът EXIT имаше над 200 000 посетители от 90 страни и допринесе за икономиката на Сърбия с 16,4 милиона евро, което е общо близо 200 милиона от основаването й преди две десетилетия.
 
Породен от студентски протести и работещ по многобройни хуманитарни и екологични проекти, включително хостинг на активисти от "Standing Rock" на основната си сцена, EXIT стартира и своя основен социален и екологичен проект, наречен LIFE STREAM. Основната идея на проекта е да излъчва някои от спектаклите от фестивала по иновативен начин, като възпроизвежда допълнителни кадри с цитати и информация от научни източници за климатичната криза и други нарастващи социални проблеми след пандемията.
]]>