fmplus.net http://fmplus.net Радио FM+ 23-03-2018 01:29:22 http://fmplus.net bg National Geographic излъчва "Непознатата планета" с Will Smithhttp://fmplus.net/news/cinema/2018-03-24/national-geographic-izluchva-quotnepoznatata-planetaquot-s-will-smith.fm+24-03-2018 09:08fmplus.net National Geographic излъчва "Непознатата планета" с Will Smith

National Geographic, режисьорът Darren Aronofsky ("Майка!", "Черният лебед", "Реквием за една мечта") и продуцентът Jane Root ("America The Story of Us," "80-те: Нашето десетилетие") разкриват изключителната история на нашия свят в "Непознатата планета". 
 
От 25 март 2018, от 20:55ч., поредицата от 10 епизода, представена от Will Smith, ще изследва крехкия феномен - планетата Земя. "Непознатата планета" е визуално пътешествие от микроскопичното до космическото, което показва как изглежда нашата планета, погледната през извънземен обектив.
 
Поредицата изследва някои от въпросите, които мнозина от нас приемат за даденост: Защо Земята е единствената планета (известна досега), на която има живот? Колко крехки са всъщност перфектно устроените системи, които поддържат тази планета жива? Кои са най-големите заплахи за околната среда и човешкото съществуване на Земята? Сами ли сме и откъде сме дошли? Наистина ли няма друго място като дома ни? 
 
Will Smith си задава тези въпроси и повежда зрителите на невиждано до момента изследователско пътешествие, заедно с осмина астронавти, които предоставят уникалните си гледни точки и разказват личните си спомени за планетата, гледана от разстояние.
 
"В "Непознатата планета" създаваме визуална Библия, като смесваме всичко - астрономия, антропология, биология, химия и физика - за да разкрием, че Земята е невероятна цялост от безброй работещи системи", казва Darren Aronofsky.
 
Земята е кълбо, гъмжащо от живот, сред космическия мрак, чието съществуване е станало възможно благодарение на динамичните сили и обратите на съдбата. Всеки епизод разкрива изумителни, които ни карат да преосмислим това, което знаем за планетата. Например - половината от кислорода, поддържащ живота в света, идва от едноклетъчен фитопланктон - стотина такива клетки могат да се поберат на главата на карфица, а нашите камери се гмуркат право към първоизточника. 
 
За да разкаже пълната история на Земя, NG работи по "Непознатата планета" над две години, снима на 195 локации и разработва 139 случая. Заснетите кадри се равняват на 22-годишен киномаратон. 
]]>
Texas с първи концерт у нас това лято!http://fmplus.net/news/music/2018-03-23/texas-s-purvi-koncert-u-nas-tova-liato.fm+23-03-2018 09:12fmplus.net Texas с първи концерт у нас това лято!

Texas, на които дължим любими хитове като "Say What You Want", "Summer Son" и "Black Eyed Boy", ще изнесат първото си шоу в София. Събитието, организирано от Loud Concerts, е на 21 юни в зала 1 на НДК. Датата е част от европейската обиколка на бандата в подкрепа на издадения през миналата година албум Jump on Board
 
 
Билетите за концерта на Texas влизат в продажба от днес, 23 март, в мрежата на eventim.bg и партньорите им в цялата страна. Ценовите категории са от 65 до 120 лева, в зависимост от местоположението в зала 1 на НДК. Всеки фен може да използва и опцията на Eventim Print at Home, която дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи. Това улеснение за потребителите е активирано вече и за останалите предстоящи събития на Loud Concerts – Gogol Bordello, Gipsy Kings, Richie Kotzen и Annihilator.
 
 
Създадената през 1986 в Глазгоу банда от Johnny McElhone и чаровната Sharleen Spiteri заимства името от култовия филма на Wim Wenders "Париж, Тексас". Спорадичните успехи през първите години се променят с издаването на White on Blonde (1997), който ги изстрелва на първо място в чарта във Великобритания и много европейски страни. От него излизат емблематичните сингли "Say What You Want", "Halo", "Black Eyed Boy" и "Put Your Arms Around Me". 
 
 
Следващата продукция The Hush (1999) също оглавява класациите и включва парчета от ранга на "Summer Son" и "In Our Lifetime". През 2000  шотландската банда издава Greatest Hits албум, който отново дебютира на първо място във Великобритания и е с шест пъти платинен статус. Той е последван от успешните Careful What You Wish For (2003) и Red Book (2005)
 
 
В бандата настъпват разногласия и всеки поема по свой път. През 2008 вокалистката Sharleen Spiteri издава соло албума Melody, а две години по-късно излиза и The Movie Songbook. За щастие на многобройните си фенове, Texas се възражда и през 2013 издава албума The Conversation, последван от Texas 25 и актуалната продукция от миналата година Jump On Board. До момента бандата има над 40 милиона продадени албума, 13 Топ 10 сингъла и 8 Топ 10 албума само във Великобритания! 
  
Texas са известни и с невероятните си концерти на живо, а шоуто на 21 юни в зала 1 на НДК е с начало 20 часа!
]]>
Търговска верига Фантастикo стартира партньорство със Сдружение SOS Детски селища Българияhttp://fmplus.net/games/promo/2018-03-22/turgovska-veriga-fantastiko-startira-partniorstvo-sus-sdruzhenie-sos-detski-selishta-bulgariia.fm+22-03-2018 16:51fmplus.net Търговска верига Фантастикo стартира партньорство със Сдружение SOS Детски селища България

Търговска верига Фантастико и Сдружение SOS Детски селища България си подават ръка, за да гарантират качествена семейна грижа и образование за децата от приемните семейства на Сдружението. Фантастико избра да подкрепи SOS каузата, защото вярва че "Никое дете не трябва да расте само". Така ще се казва и кампанията, в рамките на която всички клиенти на Фантастико могат да помогнат.
 
Кампанията стартира на 14 март и ще продължи до 30 юни, като ще обхване цялата търговска верига "Фантастико", под чиято марка развиват дейност 41 супермаркета на територията на София, Кюстендил и Елин Пелин. В периода на кампанията клиентите на Фантастико ще имат възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев в подкрепа на SOS каузата при плащане на закупените от тях стоки на касите на супермаркетите. Дарената сума ще бъде удържана заедно с цената на закупените от клиентите стоки. Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон, издаван на касите на Фантастико. 
 
От своя страна от компанията обещаха да удвоят дарената сума. Търговската верига ще дари сума, равностойна на даренията от нейните клиенти. Събраните средства ще постъпват по сметка на SOS Детски селища България и ще бъдат изразходвани за предоставянето на качествена семейна грижа и образование за децата от 42 приемни семейства на Сдружението в София, Перник и SOS Детско селище Трявна.
 
"Радваме се, че имаме нов партньор в лицето на Фантастико и предварително благодарим на всички техни клиенти, които ще дарят в подкрепа на SOS каузата, защото така даваме шанс на повече деца да растат в семейство", споделя Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.
 
"Търговска верига Фантастикo е българска семейна компания. Ние знаем колко ценно е семейството и каква роля заема в живота на всяко дете – то е неговият свят. Приветстваме кампанията и се радваме, че можем да предоставим възможността тя да се осъществи в нашите супермаркети. Вярваме, че клиентите ни ще се отзоват на призива за подкрепа, за което предварително им благодарим. Фантастикo ще подкрепи SOS Детски селища като удвои сумата, събрана в хода на Кампанията от клиентите-дарители" – обяви Владимир Николов, управител на компанията.
 
 
За SOS Детски селища България:
Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 135 страни по света. 
 
За 27 години, Сдружението е помогнало на 525 деца да получат семейна грижа и подкрепа и е съдействало на над 234 младежи да получат образование и да си намерят работа. Чрез програмите за подкрепа на семейството до момента са били подкрепени 5 278 деца в семействата си – това е една от най-ефективните програми на организацията, която помага на семейства в риск да останат заедно и да не изоставят децата си. 
 
За Фантастико 
Търговска верига Фантастико е семейна българска компания, основана през 1991 г. с откриването на първия си супермаркет в гр. София. Днес компанията управлява 41 супермаркета, като броят им ежегодно расте. Във веригата работят над 3 000 човека, които ежемесечно обслужват повече от 3 000 000 клиенти. Благодарение на модерната си визия, качеството на стоки и услуги, богатия асортимент и доброто обслужване, веригата се развива изключително успешно на българския пазар. По-големите формати супермаркети Фантастико разполагат с био щанд, месна, рибна и млечна витрина, суши кът, топла точка, сладкарска витрина, кафетерия, детски кътове и площадки. Предлагат и разнообразие от допълнителни услуги като аптеки, застрахователни брокери, Easy Pay, химическо чистене и др.
]]>
Tina Turner: "Простих на Ike за всичко, което ми причини"http://fmplus.net/news/music/2018-03-22/tina-turner-quotprostih-na-ike-za-vsichko-koeto-mi-prichiniquot.fm+22-03-2018 12:26fmplus.net Tina Turner: "Простих на Ike за всичко, което ми причини"

Tina Turner е простила на бившия си за побоите и насилието, на която я е подлагал, когато са били женени.
 
Изпълнителката напусна дългогодишния си партньор в живота и на сцената Ike Turner след дълги години на мъчение. По-късно тя разказа за лудия си брак в книгата "Аз, Тина", която се превърна във филм – "What‘s Love Got To Do With It?", в който участва Angela Bassett. Но сега Ike е мъртъв, а Tina е на 78 години и каза в скорошно интервю, че му е простила за всичко, през което е преминала заради него.
 
"Насилието произтичаше от страха му, че ще го напусна." – казва Turner, разкривайки, че не е сигурна дали някога наистина е обичала мъжа, който я е съблазнил, когато е била още тийнейджър. "Чувствах се ужасно" – обяснява тя. "Не знаех как да кажа "не", защото работата ми трябваше. Нямах образованието да се справя с това, което се случваше с мен."
 
Техният 14-годишен брак е бил съспипан от неговите афери и нрав, но 42 години след като е събрала куража да го напусне, Tina казва, че му е простила. "Като възрастен човек, аз му прощавам, но това не би му било достатъчно." – добавя тя. "Той искаше да му дам още един шанс за последно турне, но аз бях категорична, че това няма как да стане. Ike не беше човек, на когото можеш да простиш и да му позволиш да се върне обратно в живота ти."
 
"Всичко е минало и забравено вече. Не знам откъде идват сънищата. Още сънувам тези неща - не насилието, а ядът. Чудя се дали няма все още непреработени неща, с които не съм се справила", добавя дивата. 
]]>
Shawn Mendes се завърна с нова песен - "In My Blood" (аудио)http://fmplus.net/news/music/2018-03-22/shawn-mendes-se-zavurna-s-nova-pesen-quotin-my-bloodquot-audio.fm+22-03-2018 10:01fmplus.net Shawn Mendes се завърна с нова песен - "In My Blood" (аудио)

Shawn Mendes пусна нов сингъл, след като публикува поредица мистериозни постове в социалните мрежи - които се оказаха прелюдия към премиерата на парчето. 
 
 
Новата песен, озаглавена "In My Blood", дебютира преди часове и е част от предстоящия трети албум на изпълнителя, за който все още няма обявено нито име, нито дата на излизане.
 
"In My Blood" е първото ново изпълнение на музиканта след глобалния хит от 2017 "There’s Nothing Holdin’ Me Back". 
]]>
Take That потвърдиха плановете си за турне и нов албум през 2019http://fmplus.net/news/music/2018-03-21/take-that-potvurdiha-planovete-si-za-turne-i-nov-album-prez-2019.fm+21-03-2018 14:52fmplus.net Take That потвърдиха плановете си за турне и нов албум през 2019

Take That събират сили за Greatest Hits турне и албум за следващата година. Gary Barlow, Mark Owen и Howard Donald споделят с феновете от месеци, че имат планове да отбележат подобаващо 30-тата си годишнина през 2022, но сега потвърдиха, че ще направят световно турне през 2019, което ще бъде подкрепено с нов запис от стари и нови песни.
 
Mark казва: "Искаме да съберем най-големите си хитове заедно до края на годината. Вече имаме готови няколко нови песни. Сега прекарваме времето си в търсене на правилните места за Greatest Hits турне следващата година." 46-годишният изпълнител казва, че техният тур мюзикъл "The Band", който ще се превърне и във филм, е изострил апетита на хората за музиката им отново: "Мюзикълът излезе в перфектния момент, чувстваме го като празник и с право - работим по него от доста време."
 
 
Фронтменът Gary разкрива, че е даден нов дух на старите песни, така че да звучат като съвременни парчета: "Прегледахме всички стари ленти със записи и ги преработихме така, че да звучат модерно – както би трябвало да звучат в наши дни. Има няколко, които наистина направихме от нулата."
 
Mark също изтъква, че са успели да включат повече вокали на тях тримата в песните, отколкото на временния член Robbie Williams и бившия им колега Jason Orange: "Прекрасно е да можеш да заглушиш някои части. Просто влагаме повче от нас тримата във всяко от тези парчета."
 
Изпълнителите на "Giants" имаха голямо желание да накарат Jason, който напусна групата през 2014, и Robbie да се включат към групата за 30-тата годишнина, но Gary призна, че се е отказал от идеята да върне Jason, защото той не иска да се върне към музиката: "В края на краищата трябва да приемем, когато някой просто не иска да се занимава с онова, което е правил преди."
]]>
Българин покори "Х Фактор Финландия" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-03-21/bulgarin-pokori-quoth-faktor-finlandiiaquot-video.fm+21-03-2018 14:07fmplus.net Българин покори "Х Фактор Финландия" (видео)

Българинът Викторио Ангелов успешно щурмува върха на шоуто "Х Фактор Финландия", съобщи avtora.com. След като впечатли журито на кастингите, момчето очарова и публиката със своя версия на хита "Thinking out Loud" на Ед Шийрън. Той бързо стана един от фаворите в отбора на момчетата и спечели правото да продължи по-нататък в шоуто. 
 
 
Решението взе менторът на отбора Микаел Габриел, който каза: "Викторио, вече казах, че нивото в отбора ми е много високо. И знам, че когато преди малко пя, колегите ми съдии започнаха леко да се притесняват. Заповядай и седни на стола!"
 
"Трябва да ти кажа, че в началото се притеснявах за теб, беше някак плах, но ти както винаги, също като на кастинга, чудесно изгради изпълнението си! В теб има точно онази страст и позиция, каквато аз искам да виждам у певците! Обикнах това представяне, прекрасно!" – похвали го и Саара Аалто, представителката на Финландия на Евровизия 2018.
 
Преди изпълнението си Викторио сподели пред журито: "Искам да продължа напред толкова много, защото това ще ми покаже, че е имало смисъл от годините, през които съм се трудил усърдно".
 
Рапърът Микаел Габриел го насърчи с думите: "Викторио, има артисти, които по природа горят и когато излязат на сцената пред хора, се свиват в обвивка. Има и такива артисти, които по някакъв начин по характер са в някаква определена обвивка, но когато излязат на сцената, се подпалват. Ти си такъв артист.  Що се отнася до пеенето или техниката – то беше перфектно. Аз исках да видя искра в изпълнението. Нещо, което да ми покаже, че вътре в теб го има огъня. И ти ми го показа".
 
Викторио Ангелов е едва 18-годишен. Той е роден в Шумен, а музикалния си талант започва да развива още когато е на шест години. От тогава не спира да се изявява на сцена и да печели награди на национални и международни конкурси. През 2012 се мести във Финалндия заедно със семейството си и само след шест месеца участва за първи път в местен телевизионен музикален формат, в който достига полуфиналите. Получава покана от "Гласът на Финландия" за деца, където се класира в челната тройка. Веднага след участието си в шоуто получава покана да подгрява и Крис Нормън от група "Смоуки" на концерта му в Хелзинки. През 2016 Викторио е приет да учи в най-престижната музикална гимназия във Финландия "Sibelius".
]]>
Kelly Clarkson представи клипа към "I Don’t Think About You" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-03-21/kelly-clarkson-predstavi-klipa-kum-quoti-dont-think-about-youquot-video.fm+21-03-2018 11:52fmplus.net Kelly Clarkson представи клипа към "I Don’t Think About You" (видео)

Kelly Clarkson представи видеоклипа към новия си сингъл "I Don’t Think About You", който е част от осмия ѝ студиен албум Meaning of Life. Зашеметяващото ретроспективно видео разказва история за сила, растеж и еволюция. 
 
 
""I Don’t Think About You" е моментът, в който осъзнаеш, че дадено нещо няма власт над теб вече", обяснява Clarkson. "Всички сме имали хора и/или ситуации в живота, които са ни повлияли по лош начин и понякога изглежда, че тези ситуации могат да ни съсипят, но песента е за онази сутрин, в която се събуждаш и дори не мислиш за тях изобщо. Вече нямат власт и значение в твоя свят и не заемат съзнанието ти. Това е песен за свобода." 
 
Meaning Of Life е албумът, който Kelly Clarkson решава да запише с Atlantic Records, колекция от изпълнени с чувства, вдъхновени от соул музиката поп парчета, които определено имат място сред класиките на легендарния лейбъл. 
 
Албумът на Kelly Clarkson Meaning Of Life е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.
]]>
Чуй новата песен на Toni Braxton "Sex & Cigarettes" (аудио)http://fmplus.net/news/music/2018-03-21/chuj-novata-pesen-na-toni-braxton-quotsex-amp-cigarettesquot-audio.fm+21-03-2018 09:49fmplus.net Чуй новата песен на Toni Braxton "Sex & Cigarettes" (аудио)

Toni Braxton се завръща към познатата си територия, пеейки за недоверието и изневярата върху драматични пиано акорди в новия си сингъл "Sex & Cigarettes".

"Sex & Cigarettes" е заглавната песен на бъдещия осми албум на Toni Braxton, който ще излезе на 23-ти март. Записът, който следва проекта й с Babyface, Love, Marriage & Divorce (2014), е нейният първи соло албум от Pulse (2010) насам. Новият сингъл следва вече излезлите песни "Deadwood" и "Long As I Live". 
 
В интервю през септември Braxton говори за промяната на творческата си посока към по-откровено и дори нецензурно съдържание на бъдещия и албум: "Чувствам се по-зряла и искам да кажа онова, което чувствам" – казва тя. "Не искам да бъде цензурирана."
]]>
Fifth Harmony се разделят, за да развиват соло кариерите сиhttp://fmplus.net/news/music/2018-03-20/fifth-harmony-se-razdeliat-za-da-razvivat-solo-karierite-si.fm+20-03-2018 12:06fmplus.net Fifth Harmony се разделят, за да развиват соло кариерите си

Fifth Harmony си взимат почивка за неопределено време, за да могат да развиват соловите си кариери. 
 
Оригинално съставена от Ally Brooke Hernandez, Normani Kordei, Dinah Jane, Lauren Jauregui и Camila Cabello, момичешката група изгря през 2012, след като завърши трета във втория сезон на състезанието X-factor. По-късно групата реализира хитови парчета като "Worth It" и "Work From Home".
 
 
Следвайки напускането на Camila в края на 2016, и сключването соло договори в последните месеци от Ally и Normani, поп звездите решиха да си вземат почивка. 
 
 
"След шест години здрава нон-стоп работа, осъзнахме, че за да останем верни на себе си и вас, имаме нужда от почивка от групата, за да можем да развиваме соло проектите си." – казва групата в изявление, публикувано на страницата им в Instagram. "Вълнуваме се и сме благодарни, че ще можем да посветихм това време да израснем в креативна посока и да намерим мястото си като индивидуални изпълнители. Позволяваме си да натрупаме нов опит, сили и перспективи, които един ден да върнем обратно към семейството на Fifth Harmony."
 
 

A post shared by Fifth Harmony (@fifthharmony) on

 
Квартетът изрази благодарност към феновете си, познати като Harmonizers, и потвърди, че ще изпълнят ангажиментите си от графика на тяхното PSA Tour. Fifth Harmony ще пеят във Флорида на 11 май, в Пуерто Рико на 13-ти и в Рейкявик, Исландия, на 16-ти май.
 
"На нашите Harmonizers – благодарим ви за всичко, което успяхме да изградим като Fifth Harmony. С вашата любов и подкрепа, ние ще продължим да се награждаме и да се подкрепяме една друга във всичко, което правим, за да ви накараме да се гордеете - вие с нас, ние - една с друга и всяка от нас със самата себе си. Имаме няколко концерта, чиито дати приближават. Те ще се случат, както е по план. Нямаме търпение!" – добавят те.
]]>
Първи кадър на Renee Zellweger като Judy Garlandhttp://fmplus.net/news/cinema/2018-03-20/purvi-kadur-na-renee-zellweger-kato-judy-garland.fm+20-03-2018 10:15fmplus.net Първи кадър на Renee Zellweger като Judy Garland

Renee Zellweger изглежда тотално преобразена в първия кадър от "Judy", пише cinefish.bg. В новия биографичен филм актрисата е в ролята на холивудската легенда и майка на Liza Minnelli – Judy Garland. Снимките на бъдещия хит започнаха наскоро в Лондон.
 
 
Действието във филма се развива в края на 60-те години, когато Garland пристига в английската столица за серия разпродадени концерти. Сред останалите имена в актьорския състав са Rufus Sewell, Jessie Buckley ("Война и мир"), Finn Wittrock ("Зловеща семейна история") и звездата от "Хари Потър" Michael Gambon.
 
Концертите на Garland в известен нощен клуб отбелязват края на продължителната й кариера. Филмът ще припомни някои от нейните изпълнения, както и най-големите й хитове, включително класиката "Somewhere Over the Rainbow". Новият филм ще представи и сблъсъците на легендата с нейните мениджъри, отношенията й с някои музиканти и фенове, както и тежката семейна драма, която я разтърсва по време на концертите в Лондон. 
 
Режисьор на "Judy" е известният британски театрал Rupert Goold, номиниран за наградата "Тони", а сценарист е Tom Edge ("Короната"). 
]]>
Rudimental се събират отново с Anne-Marie за нов албумhttp://fmplus.net/news/music/2018-03-19/rudimental-se-subirat-otnovo-s-anne-marie-za-nov-album.fm+19-03-2018 16:21fmplus.net Rudimental се събират отново с Anne-Marie за нов албум

Новият албум на Rudimental ще включва и Anne-Marie. Drum'n'bass четворката Piers Agget, Amir Amor, Kesi Dryden и DJ Locksmith помогнаха при старта на кариерата на изпълнителката на "Ciao Adios" след като обединиха усилия за 4 от песните в последния запис на групата We The Generation (2015). Сега те се събират отново за ново парче, което ще бъде част от новия албум на бандата.
 
В скорошно интервю DJ Locksmith разкри: "Тя е прекрасен човек, красив глас и ще бъде звезда в бъдеще. Тя определено ще е част от албума, 100%." Преди това Piers разкри, че новия им албум ще бъде "вълнуваща нова посока" за тях. 30-годишният музикален продуцент каза миналата година, че се е чувствал като нов, след като е прекарал известно време, живеейки нормален живот след дългото пътуване по турнета: "Трудно е. Ние сме музиканти, ние сме група. Никога преди не сме имали възможност да спрем да ходим по турнета, за да запишем албум. Беше приятно да спрем и да се събудим, да си изперем дрехите, да си сготвим, да правим музика в студиото, както беше някога."
 
 
Хитмейкърите на "Waiting All Night" наскоро се завърнаха с новия сингъл "These Days", с участието на Jess Glynne, Macklemore и Dan Caplen. Междувременно Rudimental наскоро разкриха, че имат нечувани досега парчета с Ed Sheeran, записани още през 2015, които нямат търпение да издадат. Kesi казва: "Ние сме добри приятели и понякога влизаме заедно в студиото. Има музика, която тепърва ще бъда чута. Мисля, че няколко песни ще излязат по някое време тази година."
]]>
Charlie Puth представи новия си сингъл "Done For Me" (аудио)http://fmplus.net/news/music/2018-03-19/charlie-puth-predstavi-noviia-si-singul-quotdone-for-mequot-audio.fm+19-03-2018 13:21fmplus.net Charlie Puth представи новия си сингъл "Done For Me" (аудио)

Charlie Puth пусна новия си сингъл "Done For Me", в който обединява усилия с номинираната за Grammy R&B сензация Kehlani. Това е последният сингъл от дългоочаквания втори албум на Charlie Voicenotes, който ще излезе на 11-ти май.
 
 
Продуциран изцяло от Puth, Voicenotes вече може да се похвали с 2 хита, излезли един след друг - двойно платинения водещ сингъл "Attention" и забележителното продължение "How Long". "Attention" е пети платинен сингъл за изпълнителя, както и трети сингъл, класирал се в Billboard Hot 100 Top 10 (на 5-то място), втори номер едно в Hot AC radio, и първи номер едно в Top 40 radio. Заедно клиповете към парчетата "Attention" и "How Long" имат над 1 милиард гледания в YouTube.
 
 
Турнето "The Voicenotes" официално започва на 11-ти юли на Budweiser Stage в Торонто, и ще премине през континента това лято. Най-голямото турне в Северна Америка за Charlie Puth досега ще включва спирки в известната зала Radio City Music Hall в Ню Йорк на 16-ти юли, както и  Greek Theatre в Лос Анджелис на 14-ти август. Мултиплатинената певица Hailee Steinfeld ще бъде подгряващ изпълнител на всички дати от турнето. 
 
 
Voicenotes е продължението на платинения първи албум на Charlie Nine Track Mind, който направи забележителен дебют в класациите след излизането си през 2016, като достигна до номер 5 в "Top Current Albums Chart" на Billboard, зареден с двойно платинените хитове "One Call Away" и "Marvin Gaye (featuring Meghan Trainor)", както и тройно платинената "We Don’t Talk Anymore (featuring Selena Gomez)". Албумът оглави класацията на iTunes в 28 страни по света.
 
Албумът Voicenotes на Charlie Puth ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.
]]>
"Уил и Грейс" ще продължи своето ново начало със Сезон 3http://fmplus.net/news/cinema/2018-03-19/quotuil-i-grejsquot-shte-produlzhi-svoeto-novo-nachalo-sus-sezon-3.fm+19-03-2018 12:14fmplus.net "Уил и Грейс" ще продължи своето ново начало със Сезон 3

Още не е приключил първият сезон на подновения наскоро хитов сериал "Уил и Грейс", но NBC са толкова доволни от успеха му, че обявиха две новини – увеличават броя на епизодите в Сезон 2 от 13 на 18 и потвърждават Сезон 3, пише cinefish.bg.
 
Третият сезон (всъщност 11-ти общо досега) ще стартира през есента на 2019. И четиримата изпълнители на главните роли Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally и Sean Hayes са потвърдили участието си. Стартиралият през миналата година нов сезон на сериала се радва на невероятен рейтинг и е гледан от над 9,8 милиона зрители в САЩ. "Уил и Грейс" е най-гледаното комедийно шоу, излъчвано в праймтайма за последните осем години.
 
В настоящия подновен сезон гостуват звезди като Jennifer Lopez, Alec Baldwin, Minnie Driver и Molly Shannon.
]]>
"Lord of the Dance: Dangerous Games" със специални мерки за сигурност и достъп до НДКhttp://fmplus.net/news/music/2018-03-19/quotlord-of-the-dance-dangerous-gamesquot-sus-specialni-merki-za-sigurnost-i-dostup-do-ndk.fm+19-03-2018 10:08fmplus.net "Lord of the Dance: Dangerous Games" със специални мерки за сигурност и достъп до НДК

По-малко от месец ни дели от визитата "Lord of the Dance: Dangerous Games" у нас. Спектакълът на 12 април в зала 1 на НДК се организира от Loud Concerts и е с начало 20 часа. Европейската обиколка вече е в пълна сила, а малко преди нейния старт двама от водещите солисти – Золтан Пап и Андреа Крен, гостуваха и дадоха интервюта за някои от водещите български медии. 
 
 
Посетителите на спектакъла е важно да предвидят по-ранно влизане в залата. Това се налага поради събитията, които се провеждат в НДК заради българското председателство на Съвета на Европейския съюз и въведените допълнителни мерки за сигурност при достъп в сградата. 
 
Вратите ще бъдат отворени още в 18 часа и всички гости ще бъдат щателно проверявани за оръжие и взривоопасни средства. Няма да се допускат хора във видимо нетрезво състояние и маскирани по начин, затрудняващ тяхното разпознаване. Забранено е внасянето на обемисти предмети, както и застрашаващи здравето опасни предмети, внасянето на фотоапарати със сменяем обектив, професионални видео камери и други професионални записващи устройства. 
 
Всички зрители под 18 години трябва да имат закупен билет и да бъдат съпроводени от придружител с попълнена декларация. От loudconcerts.com може да бъде свалена декларацията за придружител. Тя може да бъде получена и от охраната на входа на зала 1 на НДК. Документът трябва да бъде попълнен, подписан и представен на входа на залата, като няма нужда да бъде нотариално заверен. Деца до 7 годишна възраст ще влизат на концерта напълно безплатно - с придружител, попълнена декларация и без право на седящо място.
 
Гардеробът към зала 1 на НДК ще бъде на разположение на гостите на спектакъла. 
 
]]>
Арена ди Верона квартет с концерт в зала "България" на 28 майhttp://fmplus.net/news/music/2018-03-16/arena-di-verona-kvartet-s-koncert-v-zala-quotbulgariiaquot-na-28-maj.fm+16-03-2018 17:02fmplus.net Арена ди Верона квартет с концерт в зала "България" на 28 май

Концерт на прочутите Арена ди Верона квартет в зала "България" предстои в София. В рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз, Germi Art & Entertainment представя концерта Пулсът на Европа на 28 май, в който ще чуем прочутия италиански квартет. 
 
Забележителните инструменталисти от Арена ди Верона квартет са Гюнтер Санин, Винченцо Куаранта (цигулки), Лука Поца (виола) и Сара Аиролди (виолончело) – възпитаници на едни от най-престижните световни музикални училища и селектирани в прочутия оркестър на Арена ди Верона. Талантливите артисти са майстори в музикалното тълкуване на репертоара на най-известните класически и романтични автори. А техният изискан, пъргав и иновативен стил, е познат и любим в цял свят. 
 
Квартетът се ражда през 2010 с амбициозната задача да пренесе на камерна сцена вълшебната атмосфера от знаменития хилядолетен амфитеатър във Верона и адекватно да представи класическата цикличност и трагичност в романтичния жанр – пълната емоция на мелодрамата и страстните любовни истории в този стил. Арена ди Верона квартет активно концертира по цял свят както с класически репертоар, така и с любопитни колаборации с популярни музиканти като сопрано певиците Джована Касола и Мария Хосе Сири, мецосопраното Елена Габури, тенори като Карло Вентре, баритона Масимо Кавалети и много други.
 
Пулсът на Европа на 28 май е под диригентството на Владимир Кираджиев (Австрия/България) и със специалното участие на австрийските музиканти Михаел Публих (пиано) и Рафаел Дженер (ударни). В концерта участие ще вземе и Камерата Орфика НБУ. Оркестърът, базиран във Виена и София, е формиран от виртуозния цигулар Марио Хосен през 2007, който събира около себе си млади артисти и лауреати на национални и международни награди. Камерата Орфика НБУ е свирил с изтъкнати световни солисти на концерти и турнета в Австрия, България, Финландия, Полша, Литва, Швейцария, Италия, Турция и Япония. Записите на оркестъра включват творби на Бах, Вивалди, Джеминиани, Тартини, Моцарт, Менделсон, Шуман, Брук, Паганини, Чайковски и др. 
 
Програмата на Пулсът на Европа с Арена ди Верона квартет включва музикални интерпретации на световно ниво с творби на Джузепе Верди, Стефан Драгостинов и Михаел Публих. 
 
Билетите за концерта в зала "България" на 28 май 2018 са на цени от 20 до 60 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim, Tickets.bg и на касата на зала "България". В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта. 
 
]]>
John Newman се завръща с "Fire In Me" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-03-16/john-newman-se-zavrushta-s-quotfire-in-mequot-video.fm+16-03-2018 10:15fmplus.net John Newman се завръща с "Fire In Me" (видео)

John Newman е артистът с един от най-характерните гласове, автор и изпълнител на някои от най-големите световни хитове ("Love Me Again", "Come And Get It", "Cheating") и топ певец във Великобритания през последните няколко години.
 
 
Сега изпълнителят се завръща на музикалната сцена с нов заряд с парчето "Fire In Me" и официалното видео към него. Продуцент на проекта е Mark Ralph (работил с Clean Bandit, Jax Jones, Alma). В него британският талант демонстрира перфектна вокална техника в комбинация с музика и ритъм, които през следващите месеци обещават да окупират клубовете и световния ефир.
]]>
Demi Lovato показа клипа на "I Believe" с DJ Khaled (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-03-15/demi-lovato-pokaza-klipa-na-quoti-believequot-s-dj-khaled-video.fm+15-03-2018 16:47fmplus.net Demi Lovato показа клипа на "I Believe" с DJ Khaled (видео)

Demi Lovato и DJ Khaled реализират видео за песента "I Believe". Песента е част от саундтрака на филма "A Wrinkle In Time". 
 
 
Текстът на величествената песен е като мантра за самоутвърждаване, а в клипа двамата изпълнители са поакзани в различни кадри, украсени със CGI графика. Видеоклипът съдържа и сцени от филма, който излезе в кината на 9-ти март.
]]>
Madonna отново влиза в ролята на режисьор (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-03-15/madonna-otnovo-vliza-v-roliata-na-rezhisior-video.fm+15-03-2018 14:50fmplus.net Madonna отново влиза в ролята на режисьор (видео)

Madonna обяви, че отново ще влезе в ролята на режисьор, съобщава avtora.com. Тя ще работи по филма "Taking Flight", посветен на живота на датската балерина Michaela DePrince. 
 
Лентата ще проследява съдбата на озлобено към света сираче от Сиера Леоне, което постига мечтата си и се превръща в една от съвременните звезди на балетното изкуство. Лентата ще бъде адаптация по романа на Camilla Blackett. 
 
 
"Пътят на Michaela дълбоко ме развълнува като артист и като активист. Имаме уникална възможност да хвърлим светлина върху Сиера Леоне и да позволим на Michaela да бъде гласът на всички осиротели деца, които са израснали там. За мен е чест да вдъхна живот на историята ù", казва 59-годишната певица.
 
Проектът ще е пореден опит на Madonna като режисьор – през 2008 тя ръководи снимките на лентата "Filth and Wisdom", а през 2011 излезе друг неин биографичен филмов проект, посветен на Wallis Simpson и озаглавен "W.E.". До момента нейната работа на режисьорския стол получава противоречиви коментари от страна на критици и публика.
]]>
Camila Cabello показа клипа към песента "Never Be The Same" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-03-15/camila-cabello-pokaza-klipa-kum-pesenta-quotnever-be-the-samequot-video.fm+15-03-2018 11:48fmplus.net Camila Cabello показа клипа към песента "Never Be The Same" (видео)

Camila Cabello реализира видеото за песента "Never Be The Same". Това е вторият сингъл от едноименния й дебютен соло албум, който има по-мрачно звучене от предния й хит "Havana". Сега певицата пусна стилно музикално видео към песента.
 
 
Видеото съчетава аматьорски, сякаш домашно заснети кадри на Camila в хотелската й стая, с по-професионални такива. В червен тоалет тя позира срещу огромни космически скални късове, докато в останалите кадри е около големи метални скулптури. Видеото е артистичен завой от романтичната комедийна структура на песента "Havana".
 
"Видеото би трябвало да представя всички различни начини, по които любовта може да те накара да се чувстваш." – пише Cabello в Twitter. "Всичките сцени са различните страни на това чувство." 
]]>