fmplus.net http://fmplus.net Радио FM+ 21-01-2017 06:20:19 http://fmplus.net bg Празнувайте празника на влюбените с "Любовни поръчки" по Радио FM+!http://fmplus.net/games/win/2017-01-25/praznuvajte-praznika-na-vliubenite-s-quotliubovni-poruchkiquot-po-radio-fm.fm+25-01-2017 07:15fmplus.net Празнувайте празника на влюбените с "Любовни поръчки" по Радио FM+!

Наближава празникът, който всички влюбени двойки чакат с нетърпение – 14 февруари. И всеки иска да го направи незабравим за любимия човек и за себе си. Ние имаме идея как да стане това!
 
Какво трябва да направите? Изпратете ни любовната поръчка на имейл love@fmplus.net, заедно с името и телефона на нейния получател, и ние ще се постараем тя да стигне до него. Нашите Купидони - Ива Дойчинова и Калина Стефанова - ще разнасят любовни поръчки през двете седмици на играта. 
 
Всеки делничен ден авторите на две от съобщенията не само ще имат възможността да ги чуят в ефира, но и ще получат награда от нашите приятели от Уникални подаръци - чаша с послание за обич и имената както на изпращача, така и на получателя на най-прекрасното "Обичам те!". Авторът на писмото, трогнало най-много нашия екип, ще зарадва половинката на 14 февруари със стрaхотен подарък – сервиз чаши за вино, гравирани с любовно послание или имената на влюбената двойка! 
 
Уникални подаръци е най-големият сайт за персонализирани подаръци и изненади в България. Тук можете да поставите своята снимка и пожелание на почти всичко, което си представите – чаши, пъзели, ключодържатели, тениски, часовници, а за най-романтичните – истинска серенада! Закачливи лични изненади или стилни бизнес подаръци – без значение от повода, нашите подаръци са винаги уникални!
 
Официални правила за участие и срок на промоцията: 01-14.02.2017
]]>
Иван Михалев: "Пътуването не е само движение, а и изживяване"http://fmplus.net/news/iva/2017-01-20/ivan-mihalev-quotputuvaneto-ne-e-samo-dvizhenie-a-i-izzhiviavanequot.fm+20-01-2017 15:41fmplus.net Иван Михалев: "Пътуването не е само движение, а и изживяване"

"Пътуването не е просто да отидеш някъде, а да изживееш и почувстваш мястото.", каза гостът ни Иван Михалев, който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да представи книгата "101 романтични места в България", която е написал заедно с Елина Цанкова.
 
"Истината е, че тази книга ни седеше на радара от много време, но някак си не се чувствахме подготвени за нея. Имаше много места, които не бяхме видели и в крайна сметка романтиката е различна за всеки. Трябваше да посeтим и почувстваме всяко от местата, за да можем да предадем информацията.", разказа Иван.
 
"Едни от най-романтичните места са винарските изби. От няколко години насам се появиха много от тях и виненият туризъм се развива стремглаво. Всички знаем, че виното и любовта вървят ръка за ръка и затова подобни места са подходящи за романтична почивка. Много от тях отговарят точно на френската дефиниция за шато.", сподели още той.
 
"Пътувайки към една дестинация, изведнъж ни привлече внманието нещо странно – една обърната къща – обърната с покрива на земята! Къщата изглежда като бутната от торнадо, но когато влезеш вътре, всичко е съвсем нормално. Вътре се усеща прекрасен уют, а най-смешното е, че дръжките на вратите се бутат нагоре, за да се отвори.", разказа за едно от местата Иван.
 
"Всъщност отбивките са 102, което стана малко инцидентно, тъй като се колебаехме какво да сложим като корица. На корицата има едно вълшебно лавандулово поле, което не сме описали, а само сме ползвали за отпред. Лавандулата наистина те хваща и пренася в едно друго измерение. Много хора се съмняваха, че това дори не е в България. В Лещен има много къщи за гости, които изникват постоянно, а преди това ги нямаше.", завърши Иван Михалев.
]]>
Gwen Stefani на съд за нарушени авторски праваhttp://fmplus.net/news/music/2017-01-20/gwen-stefani-na-sud-za-narusheni-avtorski-prava.fm+20-01-2017 13:10fmplus.net Gwen Stefani на съд за нарушени авторски права

Gwen Stefani и Pharrell Williams са изправени пред съда за нарушение на авторски права.
 
Двамата написаха съвместно песента на Stefani от 2014 "Spark The Fire", заради която е заведено делото. Музикантът Richard Morrill твърди, че припевът на песента им подозрително напомня - и като музика, и като текст - неговата песен от 1996, "Who’s Got My Lightah".
 
 
Morrill е бивш член на L.A.P.D., които в последствие стават Korn. Според неговите думи, той е дал на Stefani копие от песента си в края на 90-те и сега съди нейната фирма Harajuku Lovers, както и лейбъла Interscope Records.
 
 
Morrill търси обезщетение за претърпени загуби за “всички печалби и ползи, на които са се наслаждавали” за негова сметка, адвокатските хонорари, както и признание за неправомерната заемка.
]]>
Бившият мениджър на Alanis Morissette призна, че я е окрал с милиониhttp://fmplus.net/news/music/2017-01-20/bivshiiat-menidzhur-na-alanis-morissette-prizna-che-ia-e-okral-s-milioni.fm+20-01-2017 12:07fmplus.net Бившият мениджър на Alanis Morissette призна, че я е окрал с милиони

Бившият мениджър на певицата Alanis Morissette - Jonathan Schwartz заяви, че присвоил от нея близо 5 милиона долара, предаде dariknews.bg.
 
Възоснова на документи, представени пред федерален съд в Лос Анджелис, Schwartz се призна за виновен във връзка с предявени срещу него обвинения за отклоняване на средства. Той каза, че без знанието на певицата изтеглил около 4,8 милиона долара от спестовните й влогове между май 2010 и януари 2014, и че обяснил изтеглените суми с "лични разходи". Когато бил запитан за липсващите суми, Schwartz излъгал, уверявайки, че парите били използвани от певицата за инвестиции в бизнеса с марихуана. Той призна също, че присвоил над 1,7 милиона долара от друга знаменитост, чиято самоличност не се разкрива, и от спортист.
 
42-годишната Morissette, която е родена в Канада, но живее в Лос Анджелис, се прочу през 1995 с албума си Jagged Little Pill, включващ много хитове. Тя заведе дело срещу Schwartz през месец май м.г., като твърдеше, че той откраднал от нея общо 15 милиона долара. По съветите му Alanis отклонила възможността да подпише доходоносен договор за 5 концерта в Лас Вегас. Schwartz убедил Morissette, че тя не се нуждае от пари. В края на краищата певицата го уволнила през март м.г. Новият й мениджър разкрил измамата. Според редица медии състоянието й възлиза на 45 милиона долара.
 
Фирмата GSO, за която Schwartz работел, също е завела дело срещу него. От фирмата отбелязват, че Schwartz водел охолен живот, свързан с ваканции за 50 000 долара на остров Бора Бора, дългове от хазарт на Бахамите и неплатени данъци.
]]>
Борислав Сандов: Четири от петте най-замърсени града в Европа са българскиhttp://fmplus.net/news/iva/2017-01-20/borislav-sandov-chetiri-ot-pette-naj-zamurseni-grada-v-evropa-sa-bulgarski.fm+20-01-2017 11:26fmplus.net Борислав Сандов: Четири от петте най-замърсени града в Европа са български

"Четири от петте най-замърсени града в Европа са български.", каза гостът ни Борислав Сандов, който ни гостува, за да ни разкаже за замърсяването на въздуха в България и евентуалните решения, за които всеки от нас може да допринесе.
 
"Това се дължи на факта, че при нас е пълно с дизелови автомобили, както и на това, че все още се използва горене на въглища и сухи дърва. Перник е най-замърсеният като въздух град в Европа и единствено полски градове ни конкурират. Там обаче взимат мерки и градът, който беше 2-ри - Краков, вече е на път да излезе от класацията.", сподели Борислав
 
"Измервателните станции са недостатъчни и не можем да разберем с точност какво е замърсяването. Станцията в Пловдив бе преместена в парка, което е просто един опит да скрием и премълчим нещо, което е сериозен проблем. 18 000 души годишно умират заради замърсения въздух, а двойно повече от тях стават неработоспособни заради заболявания, причинени от него.", допълни той.
 
"Проблемът трябва да се решава на три нива. Първото е националното ниво или по-точно националните власти. Около 100 000 000 отиват за подпомагането на отопление и отиват основно за купуването на дърва и въглища, с които се разваля въздуха. В същия момент можем с тези пари да се закупят отоплителна техника и блоковете да бъдат санирани, за да бъде намалена употребата на отоплителни средства. Местните власти трябват да създават по-атрактивен градски транспорт, вместо да подобряват условията за автомобилите. На ниво домакинство също може да се допринесе за разрешаване на проблема.
 
Трябва да се има предвид, че мерките за енергийна ефективност не означават по-студено. Можем да сменим отоплителната техника. Ако не ви се отказва от автомобила, то намерете начин да намалите емисиите например със споделено пътуване. Можем да се опитаме и да намаляваме нужните си пътувания до минимум.", предложи Борислав.
 
"Можем да се предпазим и да намалим влиянието на замърсяването като отваряме прозорци, които са далечни от булевард или натоварена улица. Хубаво е разходките ни да бъдат в паркове и да търсим по-малко замърсените места, на които да прекарваме свободното си време. За велосипедистите е хубаво да носят филтриращи маски, защото велоалеите са точно до големите булеварди с постоянно движение.", посъветва за Борислав Сандов.
]]>
Трите зодии, които ще забогатеят през 2017-та годинаhttp://fmplus.net/news/svejo/2017-01-20/trite-zodii-koito-shte-zabogateiat-prez-2017-ta-godina.fm+20-01-2017 11:09fmplus.net Трите зодии, които ще забогатеят през 2017-та година

Три са специалните зодиакални знака, които през 2017-та ще станат по-богати.

Представителите на тези зодии могат да са спокойни, че във финансово (а и не само) положение всичко за тях ще бъде наред през настоящата година, информират от edna.bg.

Телец: 2017-а ще донесе много ценни блага на Телеца - и в материален, и в духовен аспект. Телците ще забогатеят неочаквано, богатството им ще е плод на заложения им в природата късмет и привързаност към парите.

Лъв: Лъвовете ще забогатеят и парите в живота им ще бъдат привлечени от техния дългогодишен и страстен труд в призванието им. Ако бъдат постоянни и не се възгордяват, богатството ще продължава да расте.

Водолей: Те имат натрупани блага, но 2017-а ще ги утрои. Те ще се сдобият с богатство, ако работят усърдно за себе си и развиват своя потенциал и умения.

]]>
Светльо Желев: Литературният агент е най-добрият приятел на автораhttp://fmplus.net/news/iva/2017-01-20/svetlio-zhelev-literaturniiat-agent-e-naj-dobriiat-priiatel-na-avtora.fm+20-01-2017 09:16fmplus.net Светльо Желев: Литературният агент е най-добрият приятел на автора

"Георги Господинов е лястовицата, от която имаме нужда – този локомотив, който дърпа интереса на света към българската литература.", каза Светльо Желев, който ни гостува, за да ни разкаже какво е да си литературен агент.
 
"Литературният агент е човекът, чиято цел е да направи писателя, с когото работи, по-добър, по-четен и по-търсен. Агентът е най-добрият приятел на един писател и е връзката между него и издателството. Той първи получава книгата на автора и преценява възможностите й, съветвайки автора как да я направи по-добра. Той е длъжен да е изключително критичен и да не подвежда автора, за да може книгата да е в най-добрия си вариант, щом се издава.", сподели Светльо.
 
"Когато съдим книгите, ние ги съдим изцяло, изоснови и ги разкостваме. Искам и винаги съм се опитвал да накарам читателите да потърсят доброто нещо във всяка книга, а не слабостите й. Книгите са неперфектни и когато успеем да намерим красотата в неперфектността им, тя става по-добра за нас. Вместо да се опитваме да търси недостатъците на една книга, трябва да намерим добрите неща в нея.", посъветва литературният агент.
 
"Най-после българските автори усетиха нуждата от едно такова посредничество. Големият проблем в България е, че отношенията между авторите и издателствата са “lose-lose" ситуация. Издателите смятат, че книгите не са добри, че няма да се продават, а авторите обвиняват издателите, че не промотират книгата достатъчно. Смятам, че тази връзка може да се преобърне точно при наличието на един литературен агент, който е запознат с работата и на двете страни и може да намери най-добрата среда.", сподели още той. 
 
"В момента агентите на авторите ни за чужбина са преводачите. Имаме над 100 превода в Европа, но има още много, което да дадем на световната литература. Георги Господинов е лястовицата, от която имаме нужда – този локомотив, който дърпа интереса на света към българската литература. Имаме много автори и книги, които са прекрасни и могат, трябва и ще излязат извън рамките на страната.", завърши Светльо Желев. 
]]>
2CELLOS идват за трети концерт в Българияhttp://fmplus.net/news/music/2017-01-19/2cellos-idvat-za-treti-koncert-v-bulgariia.fm+19-01-2017 16:44fmplus.net 2CELLOS идват за трети концерт в България

Младите челисти от Хърватия – Luka Šulić и Stjepan Hauser, известни като 2Cellos, се завръщат в страната ни за трети път на 4 декември 2017 г. в зала "Арена Армеец", пише Avtora.com.
 
 
Дуетът e известен с кавърите на много популярни песни като "Smooth Criminal" (Michael Jackson), "Highway to Hell" (AC/DC), някои композиции от филми и други. Техните изпълнения пречупват границите между класическа музика, поп и рок, a клиповете им в YouTube минават 200 милиона гледания с почти 2 милиона последователи.
 
 
2CELLOS дойдоха в София за пръв път през 2014 и разтърсиха препълнената Зала 1 на НДК. След това покориха Античния театър в Пловдив, а сега се завръщат, за да представят новия си албум Score. A какво е нов албум без концерт?
 
 
Списъкът за световното им турне включва над 40 изяви из цяла Европа и САЩ. България е предпоследната им спирка от турнето и феновете им ще почакат почти година.
 
 
Билетите вече са в продажба през мрежата на Eventim.
]]>
Naomi Campbell - новото лице на "Живанши"http://fmplus.net/news/fashion/2017-01-19/naomi-campbell-novoto-lice-na-quotzhivanshiquot.fm+19-01-2017 15:36fmplus.net Naomi Campbell - новото лице на "Живанши"

Наоми Кембъл е новото лице на линията дънки на „Живанши“. Супермоделът ще рекламира колекция пролет/лято 2017 г.

Черната пантера съобщи новината със снимка в социалните мрежи. На нея тя е облечена с черни спортни дънки с три бели звезди, комбинирани с черен топ. Красавицата публикува също така и видеоклип от рекламната кампания, който също е в черно-бяла стилистика. 

В съобщението си в "Инстаграм" Кембъл изказа особени благодарности на творческия директор на модната марка Рикардо Тиши, който по думите й „винаги я изкарва от зоната й на комфорт“.

Самият Тиши също сподели снимка на Кембъл от новата кампания, наричайки я модна икона и своя близка приятелка.

]]>
Потапяме се в "101 романтични места в България"http://fmplus.net/news/iva/2017-01-19/potapiame-se-v-quot101-romantichni-mesta-v-bulgariiaquot.fm+19-01-2017 15:32fmplus.net Потапяме се в "101 романтични места в България"

В петък ще обиколим романтичните кътчета на България със Стоян Михалев, Елина Цанкова и новата им книга "101 романтични места в България". 
 
Зузи Аспарухова ще ни представи филмовите премиери на седмицата, а с Пенчо Кунчев се впускаме в необятния свят на анимацията, защото ще си говорим за Световния фестивал за анимационно кино.
]]>
Ed Sheeran е готов да стане бащаhttp://fmplus.net/news/music/2017-01-19/ed-sheeran-e-gotov-da-stane-bashta.fm+19-01-2017 12:17fmplus.net Ed Sheeran е готов да стане баща

25-годишният изпълнител, който излиза с някогашната си приятелка от гимназията Cherry Seaborn, призна, че през последната година се е почувствал готов за бащинството и вече мечтае за това.
 
На въпрос в скорошно интервю дали се вижда като баща в бъдеще, изпълнителят отговори: "Нямате идея. Искам да съм баща още от миналата година. Готов съм, да действаме - искам няколко малки дебеланковци да щъкат из тур буса."
 
Не само това - той е готов за продължителна пауза в кариерата, когато моментът настъпи: "Когато станат на 4-5, край. Мисля, че [Bruce] Springsteen си взе дълга отпуска в мига, в който децата му тръгнаха на училище. И мисля, че и аз ще направя така. Искам да си устроя малко студио в провинцията, където да идват да работят млади артисти.''
 
И да, певецът вярва, че Cherry, с която излиза от 2015, е човекът, с който може да осъществи плановете си, тъй като паузата, която сам си наложи, му е дала време да се влюби "както трябва" в хубавицата: "Всъщност за първи път си дадох време да се влюбя като хората. Винаги влизам със страст във връзките си - все пак съм червенокос и ирландец. Но след това тръгвам на 18-месечно турне и всичко се прецаква, преди дори да е започнало. И аз се оглеждам и се чудя "Ама какво се случи?!", а причината е, че просто никога досега не бях отделил нужното време на някого."
]]>
Откриват годината на детската литература в НДКhttp://fmplus.net/news/music/2017-01-19/otkrivat-godinata-na-detskata-literatura-v-ndk.fm+19-01-2017 11:44fmplus.net Откриват годината на детската литература в НДК

Национален център за книгата планира поредица от инициативи, първата от които е на 21 януари /събота/ от 12.00 ч. - дискусия за бъдещето на детската книга в "Перото"
 
Изълнителният директор на НДК Мирослав Боршош ще отрие Годината на детската книга в НДК в събота, 21.01.2017 г. от 12.00 ч. в Литературен клуб "Перото". Инициативата е на Национален център за книгата–НДК и обръща специално внимание на съвременната литература за деца и юноши. Ще бъдат проведени срещи, дискусии, четения, различни работилници, които да стимулират детското въображение, вдъхновено от словото. Ще бъде обособено пространство за общуване с книгите за децата. НДК ще партнира на възраждането на Националната седмица на детската книга.
 
Първто събитие от Годината на детската книга е отворена дискусия за "Бъдещето на детската книга", която ще обсъди всички важни въпроси за детската литература, четенето, съвременните заглавия и пр. В дискусията ще участват деца и родители, влогъри и създатели на сайтове за родителство, автори, илюстратори и издатели. Сред тях са Юлия Спиридонова – Юлка, носител на много награди за детска литература, включително наградата "Перото" за 2015 г.; Валентина Стоева от Фондация "Детски книги"; Зорница Христова – издателство "Точица", която обявява мисията на своето издателство като "несъществуващите книги, които Зорница би искала да има"; Антон Стайков и Свобода Цекова – илюстратори и дизайнери; Албена Раленкова – редактор на издателство "Фют" и Александър Кръстев от "Азчета". 
 
"Ще се опитаме да отговорим на въпросите: трябва ли днешните деца да четат любимите книги от детството на своите родители; какво искат да четат децата и как си представят бъдещото на книгата; как книгата се конкурира с дигиталния свят и трябва ли да се конкурира и как да се доверят на авторите на съвременна литература за деца“, казва ръководителят на Национален център за книгата Михаела Петрова.
]]>
National Geographic поднови "МАРС" за втори сезонhttp://fmplus.net/news/cinema/2017-01-19/national-geographic-podnovi-quotmarsquot-za-vtori-sezon.fm+19-01-2017 10:27fmplus.net National Geographic поднови "МАРС" за втори сезон

National Geographic обяви, че суперпродукцията "МАРС" е подновена за втори сезон.
 
През есента на 2016 "МАРС" достигна до над 36 милиона зрители в цял свят и се превърна в най-записваната и гледана с отложен старт поредица в историята на канала. Първият сезон на мини-сериала беше приветстван от критиците като "брилянтен нов телевизионен формат", "проект в изключителен мащаб" и "развлекателен, обнадеждаващ и информативен експеримент". Продължението на "МАРС" ще се излъчи по цял свят едновременно по каналите на National Geographic в 172 държави на 43 езика. 
 
"МАРС" съчетава елементи на игрално кино със специални ефекти и документални кадри с най-висока стойност. Първият сезон разказа вдъхновяващата история от гледната точка на въображаема бъдеща мисия с екипаж до Марс през 2033.
 
По повод премиерата на "МАРС", през ноември 2016 в България за първи път бе организирана интерактивна изложба "Марс отблизо", която представи любопитни и малко известни факти за Червената планета. Посетителите можеха да разберат докъде е стигнало човечеството по пътя към Марс и да усетят как биха се чувствали, когато кацнат там. 
 
В рамките на изложбата за първи път у нас бе представен анти-гравитационен тренажор, разработка на НАСА. Благодарение на него и комплект за виртуална реалност, близо 400 ентусиасти успяха да изпитат усещане, максимално близко до това, което биха усетили ако се движат по повърхността на Марс. Изложбата продължи две седмици, през които бе посетена от над 4 000 души. Повече от 1 300 от тях преживяха кацане на Марс с помощта на комплект за виртуална реалност, а над 1 700 от гостите на изложбата се снимаха в марсианския фото-кът.
]]>
Ed Sheeran оглави Billboard Hot 100 за първи път като изпълнителhttp://fmplus.net/news/music/2017-01-18/ed-sheeran-oglavi-billboard-hot-100-za-purvi-put-kato-izpulnitel.fm+18-01-2017 16:08fmplus.net Ed Sheeran оглави Billboard Hot 100 за първи път като изпълнител

"Shape Of You" на Ed Sheeran му спечели още едно важно признание – за първи път в кариерата си музикантът оглави US Billboard Hot 100 като изпълнител, а "Shape Of You" влезе в класацията направо на първо място! Освен това, Ed е единственият изпълнител, дебютирал в топ 10 с две парчета едновременно. Песента "Castle On The Hill" дебютира в класацията на 6 позиция. В дигиталната класация Soundscan двата сингъла са респективно на 1 и 2 място.
 
 
"Shape Of You" счупи рекорда на Spotify за прослушвания за 24 часа със 7 940 950 преслушвания, което свали Adelle и песента "Hello" от върха! "Shape Of You" и  "Castle On The Hill" в момента доминират в класациите по целия свят, окупирайки първите и вторите позиции в класациите на iTunes, Spotify UK и Global Charts, Apple Music UK, ефирът на Обединеното кралство, и освен това Ed е на феноменалната първа позиция в iTunes в множество държави. 
 
Заедно, двете песни имат потресаващите над 25 милиона Spotify преслушвания само за 48 часа, а текстовите видеа за "Shape Of You" и  "Castle On The Hill" имат над 107 милиона комбинирани хита до момента, и бяха гледани над 10 милиона пъти за първите 24 часа, превръщайки се в най-гледаните му видеа за толкова кратко време, преди официалните клипове да са факт! В Spotify "Shape Of You" и "Castle On The Hill" са на 1 и 2 място в Global и UK Chart.
 
 
÷ (произнася се "divide") - третият студиен запис на Ed Sheeran, се очертава да бъде един от най-значимите записи за 2017, и представя 25-годишния музикант от Suffolk в най-добрата му форма досега. Музикално, ÷ е редица от емоционални балади, песни с пламенни рап основи, поставени върху хип-хоп бийт, вечни акустични шедьоври и иновативна характерна поп музика. 
 
Албумът ÷ ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.
]]>
Свържете се с изкуствения интелект от "Заразно зло: Финалът"!http://fmplus.net/news/cinema/2017-01-18/svurzhete-se-s-izkustveniia-intelekt-ot-quotzarazno-zlo-finalutquot.fm+18-01-2017 13:27fmplus.net Свържете се с изкуствения интелект от "Заразно зло: Финалът"!

По случай премиерата на новия "Заразно зло: Финалът", Sony Pictures Releasing International ви дават възможност да се свържете с изкуствения интелекет, наречен The Red Queen, информира cinefish.bg. Можете да направите това в социалните мрежи, като се присъедините към предизвикателството #ChallengeTheRedQueen Messenger Experience.
 
 
Потребителите могат да започнат още от днес, като напишат съобщение в месинджъра на фейсбук, адресирано до The Red Queen. За Русия това може да стане и в Telegram. Героинята ще предизвика феновете да тестват техните познания за "Заразно зло" и ще споделя най-добрите постижения. Този уникален месинджър е мултиезиков, създаден е за няколко от най-големите платформи и позволява да се комуникира с Red Queen в реално време. 
 
#ChallengeTheRedQueen започва от днес, a eто и линковете, чрез които можете да получите контакти с Red Queen: Английски / Испански (Латинска Aмерика) / Испански / Руски
]]>
Михаела Филева: "Човек трябва да се отърси от лошото възможно най-бързо"http://fmplus.net/news/music/2017-01-18/mihaela-fileva-quotchovek-triabva-da-se-otursi-ot-loshoto-vuzmozhno-naj-burzoquot.fm+18-01-2017 12:47fmplus.net Михаела Филева: "Човек трябва да се отърси от лошото възможно най-бързо"

"Клипът на песента говори за това как човек трябва да се отърси от лошото в живота си възможно най-бързо.", каза Михаела Филева, която вчера гостува в "Ива от сутрин до обед", за да представи новата си песен "Конец".
 
"Песента започна да се случва още преди една година. Чакахме подходящ момент да я пуснем и когато дойде идеята за видеото, чийто режисьор е Васил Стефанов, решихме да не го пускаме преди празниците. Видяхме, че януари си има един петък 13-ти и решихме, че това е най-подходящият ден, и ще запълни концептуално картината изцяло.", разказа Михаела.
 
"Смисловия център на текста е във фразата "връзката ни с теб е по-тънка от конец". По време на продукцията целия екип наричаше проекта "конеца" и накрая ни звучеше тривиално и неестествено да сложим името "Лъжи". Другата заигравка с името е това да можеш да сложиш край окончателно, когато има нужда от това.", сподели тя за името на песента. 
 
"Мъжката роля в клипа е на Виктор Ангелов, който се справи блестящо. Той е танцьор и хореограф и вече 5 години се познаваме и работим заедно. В един момент стигнахме до момент на безизходица с екипа, защото не намерихме мъжки персонаж и изведнъж ми изскочи Виктор в главата. Моят най-голям проблем по време на снимки беше змията, която беше с дресьор и никак опасна, но все пак ме плашеше ужасно много. Гласях се психически много дълго време преди да започнем снимки и да ми се наложи да я държа.", сподели за видеото Михаела. 
 
"Иска ми се всичко, което ще бъде включено в албума, тепърва да излиза. Не искам да събирам песни, които вече са чути – искам албума да е с нова музика, която хората не знаят. Не искам да затворя един цикъл от вече направени песни, искам да отворя ново начало с него и да има създам момента на очакване и на гадаене у слушателите, който винаги е вълнуващ, когато очакваш музиката на изпълнител, когото харесваш.", завърши Михаела Филева.
]]>
Как да бъдем до близките ни, когато са в депресия?http://fmplus.net/news/iva/2017-01-18/kak-da-budem-do-blizkite-ni-kogato-sa-v-depresiia.fm+18-01-2017 12:35fmplus.net Как да бъдем до близките ни, когато са в депресия?

Как да бъдем до близките ни, когато са в депресия? И как ние самите да излезем от това чувство на меланхолия за живота? Това е темата, която заедно с вас и Милена Родригес ще обсъдим този четвъртък. 
 
В "Професия Читател" ще говорим със Светльо Желев за неговата литературна агенция, а след 10ч. Борислав Сандов ще ни обясни защо София оглави класацията за град с най-замърсен въздух в Европа.
]]>
9 научно доказани начина как да се чувстваме по-щастливиhttp://fmplus.net/news/svejo/2017-01-18/9-nauchno-dokazani-nachina-kak-da-se-chuvstvame-po-shtastlivi.fm+18-01-2017 10:22fmplus.net 9 научно доказани начина как да се чувстваме по-щастливи

Щастието не се получава наготово, то е продукт на нашите действия, казва Далай Лама. Психолозите изчисляват, че 50% от щастието зависи от нашите гени, 40% от ежедневните ни дейности и 10% от заобикалящите ни обстоятелства, пише manager.bg.
 
1. Яжте повече плодове и зеленчуци
Учени от Университета на Уорик са стигнали до извода, че консумацията на повече плодове и зеленчуци увеличава нивото на щастливите хормони в организма.
 
2. Ограничете времето, което прекарвате в социалните мрежи
Според изследване на Happiness Reasearch Institute, потребители, които не ползват Facebook поне за седмица, са се чувствали значително по-щастливи. 
 
3. Ходете пеша до работа 
Ако пътувате с автобус, слезте няколко спирки по-рано и продължете до работа пеша.
 
4. Разглеждайте снимки на сладки животни
Изследователи са установили, че разглеждането на снимки на сладки животни ни кара да се чувстваме щастливи и подобрява нивото на концентрация.
 
5. Прекарайте един допълнителен час в леглото
Само един час повече сън може да ни накара да се чувстваме здрави и отпочинали. Опитайте се да си легнете един час по-рано за една седмица, като избягвате да пиете напитки с кофеин преди сън.
 
6. Планирайте ваканция
Проучване на Университета в Ротердам показва, че процедурата по планиране на пътуване увеличава нивото на щастливите хормони и ни държи в състояние на еуфория за цели 8 седмици.
 
7. Прегръщайте се
Прегръдката повишава нивото на окстоцин - хормонът на любовта и доверието - и ни кара да се чувстваме щастливи. Дарявайте на любимите хора поне 8 прегръдки на ден.
 
8. Прекарвайте време с "щастливи хора”
Учени от Харвард открили, че всеки нов "щастлив човек", който ни заобикаля, ще увеличи нашето щастие с 9%. Организирайте парти с най-близките приятели и си спомнете за щастливи моменти, за да може всички да се чувстват добре.
 
9. Слушайте музика
Учени от Университета МакГил установили, че при слушане на музика, тялото произвежда допамин, един от "щастливите хормони". Направете си плейлиста от весели песни, които да ви заредят с енергия за целия ден.
]]>
Благотворителна инициатива "Подай ръка на различните деца"http://fmplus.net/news/corp/2017-01-18/blagotvoritelna-iniciativa-quotpodaj-ruka-na-razlichnite-decaquot.fm+18-01-2017 09:28fmplus.net Благотворителна инициатива "Подай ръка на различните деца"

Това е мотото на благотворителната инициатива на Сдружение "Асоциация Аутизъм", която на 19 януари 2017 г. в София от 19:30 ч. ще събере под един покрив над 400 добротворци – общественици, политици, популярни личности, музикални изпълнители, кино звезди, хора от различни бизнес сектори, родители на деца с аутистични проблеми, за да ги направи съпричастни към едно велико дело – да дарят!
 
Благотворителната инициатива се провежда под патронажа на Кмета на София Г-жа Йорданка Фандъкова, с партньорството на Община "Лозенец". Събитието ще се проведе под формата на благотворителен коктейл с организирана забавна програма, търг и томбола отново с единствената цел – да се съберат и дарят средства. Наградите и предметите ще бъдат осигурени от Спонсори на събитието.  
 
Целта е набиране на  средства в размер на 200 000 лв. за разширяване капацитета на вече действащия Център "Дъга" чрез закупуване на 140 кв.м. помещение в непосредствена близост до съществуващия център и осигуряване на пространство за ерго- и сензорна терапия за деца с проблеми в аудистичния спектър. За каузата вече са набрани 100 000 лв., дарени от Райфайзен Банк, частни дарители и благотворителни събития на Асоциацията. За Каузата на Благотворителния коктейл ще чуем лично от Председателя на Сдружение "Асоциация Аутизъм"- Мирена де Верт и Директора на Центъра за деца с аутизъм "Дъга"- Ани Андонова.
 
Програмата на вечерта ще открие 11-годишната Христина Йосифова, ученичка в Мастър клас на Искра Милкова от Х фактор, която ще изпълни песента "Over the rainbow" за децата от Център "Дъга". Сред изпълнителите, които ще се включат благотворително в програмата, ще чуем изпълненията на Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дует Ритон, Красимира Иванова, изпълнения на деца от "Хайлайт Сингинг Студио", Арт Център Кърнолски, квартет от Националното музикално училище "Любомир Пипков", изявени изпълнители от музикални телевизионни формати и др. 
 
Набирането на средства се извършва: 
• По дарителската сметка на: сдружение "Асоциация аутизъм", Банка ДСК, клон Батенберг, IBAN: BG59STSA93000004098345 BIC: STSABGSF, основание: дарение 
• През сайта за дарения usmivka.org.
]]>
"Вечер на Индия": много бижута и още повече музика и танциhttp://fmplus.net/news/iva/2017-01-17/quotvecher-na-indiiaquot-mnogo-bizhuta-i-oshte-poveche-muzika-i-tanci.fm+17-01-2017 16:53fmplus.net "Вечер на Индия": много бижута и още повече музика и танци

В сряда се потапяме в индийската култура със Стела Христова и Мона Каушик, които ще ни представят уъркшопа Вечер на Индия, в който ще има много бижута и още повече музика и танци. 
 
Светла Тонева от чуждоезиков център "Браво" ще ни преподаде един бърз урок по английски, а за финал с неохраняемата Маги Гигова ще си говорим за най-умните хора в света. 
]]>