fmplus.net http://fmplus.net Радио FM+ 26-09-2018 15:29:47 http://fmplus.net bg Rita Ora разкри клипа към "Let You Love Me" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-09-26/rita-ora-razkri-klipa-kum-quotlet-you-love-mequot-video.fm+26-09-2018 12:16fmplus.net Rita Ora разкри клипа към "Let You Love Me" (видео)

След като миналата седмица Rita Ora обяви издаването на своя нов албум Phoenix, певицата пусна чисто новия си сингъл "Let You Love Me" и представи видеото към него. 
 
 
Режисираният от Malia James клип, ни въвежда в частно парти, където Rita е привлечена от мистериозно момче (изиграно от модела Sonny Hall) и е перфектното допълнение към текста на песента, в която главната роля е поверена на мъчителната несигурност в отношенията. 
 
"Let You Love Me" е среднотемпов поп химн, изпълнен с хващащи синтезатори и интимен текст, който се докосва до противоречивите емоции, съпътстващи любовта. Песента е личен и уверен допир до албума Phoenix.  
 
Албумът Phoenix на Rita Ora излиза на 23 ноември и ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, Warner Music International.
]]>
Как да се преборим с есенната депресияhttp://fmplus.net/news/svejo/2018-09-26/kak-da-se-preborim-s-esennata-depresiia.fm+26-09-2018 10:12fmplus.net Как да се преборим с есенната депресия

Обзема ли ви чувство на меланхолия, когато навън постоянно вали, всичко е мрачно и сиво, а денят става все по-кратък? Ранното ставане сутрин се превръща в истинско изпитание, нямате желание за работа, колегите постоянно ви дразнят и сякаш никой не иска да ви разбере! Познато чувство, нали? Няма съмнение, че си имаме работа със сезонната депресия.
 
Тя е свързана с дефицит на естествена слънчева светлина, което води до намалени нива на хормоните на щастието - серотонин и ендорфин. В кожата ни пък се синтезира по-малко количество витамин D, което ни прави особено чувствителни и изнервени. По-малкото естествена светлина води и до повишение на хормона мелатонин, който е отговорен за съня, телесната температура и чувството за глад, с което се обяснява и повишения апетит през есента. 
 
Симптомите на есенната депресия включват:
  •     понижено самочувствие, особено при нежния пол;
  •     чувство за безпомощност, постоянна умора, отчаяние и апатия;
  •     ниска концентрация;
  •     безсъние или неспокоен сън;
  •     резки промени в настроението;
  •     повишен апетит с ясно изразено влечение към богати на въглехидрати храни;
  •     притъпени сексуални интереси.
Как можем да противодействаме съветват експертите от bb-team.org:
 
На първо място - здравословна и питателна храна
Балансираното хранене помага не само за преодоляване на депресията, но и за лечението на много болести. Зеленчуците, ядките и месото (за предпочитане риба и пиле), картофите, морковите, ябълките и супите са наш съюзник. Добър старт за деня е вкусна закуска с прясно изцеден плодов сок. През есента е необходимо да бъде увеличено количеството на витамин С и на желязото. А за да си доставите малко удоволствие - блокчето черен натурален шоколад (с поне 70% какао) е една особено добра алтернатива.
 
Спортът - по-ефективен от антидепресантите!
Движението е изключителен лек при депресия. Физическото натоварване "блокира" тъжните мисли и подобрява настроението, създава желание и мотивация за работа. Добър вариант са тренировките на чист въздух - аеробика, джогинг, или просто разходка след дълъг работен ден.
 
Поглезете сетивата си
Есента е подходящ сезон за някои козметични процедури, които не се препоръчват през пролетта и лятото - напримвер, всички по-агресивни пилинги. А посещението на СПА център със сигурност ще поглези сетивата ви и ще разсее мрачните мисли. Не забравяйте и за шопинг терапията, която действа особено разведряващо и тонизиращо.
 
Осигурете си повече светлина
Лечението на есенна депресия се повлиява особено добре с използването на светлина. Но лечебни свойства има само ярката светлина, с интензивност много по-голяма от 2 000 лукса, защото това всъщност представлява осветеност през обикновен облачен ден. При слънчево време и ясно небе интензивността надвишава 10 000 лукса.
 
Обличайте дрехи в ярки цветове
Можете да забравите за сивото и черното, по-добре изберете ярки тонове - жълто, оранжево, червено. Цветове, които носят послания и създават настроение, а съчетани с подходящи декоративни бижута, се превръщат в недвусмислено напомняне за отминалото лято.
 
Спете по-дълго
Отдавна са известни лечебните свойства на съня. Една гореща вана със соли и различни етерични масла би повлияла особено благотворно на вашия сън.
 
Намерете си ново хоби
Или друго приятно занимание - няма значение дали ще бъде нов филм, споделен с приятели, приятна книга или просто любима музика.
 
... или ново гадже
Няма съмнение, че смяната на половинката ще внесе нов нюанс в дългите есенни дни. Научни изследвания показват, че процесът на влюбване не е само емоционално събитие. То е свързано и с промяна в химичния състав на нашия организъм. Той започва да произвежда голямо количество вещества и хормони, които по свойства силно наподобяват наркотичните вещества и предизвикват "привикване". Затова, ако връзката ви не върви, но все сте отлагали "онзи" разговор, сега му е времето.
]]>
"Панаир на младите" в Младежки театърhttp://fmplus.net/news/cinema/2018-09-25/quotpanair-na-mladitequot-v-mladezhki-teatur.fm+25-09-2018 14:56fmplus.net "Панаир на младите" в Младежки театър

Единадесетото издание на единствения SITE-SPECIFIC театрален фестивал в България - "Панаир на младите – SITE-SPECIFIC Theatre" 2018 ще се проведе в периода 1-5 октомври. Във всеки от дните в едно нетрадиционно и непознато за публиката театрално пространство, зрителите ще имат възможност да видят по един авторски спектакъл.
 
Единствено по време на фестивала две от недостъпните и потайни пространства в Младежки театър "Николай Бинев" ще бъдат отворени за публиката, която освен на вълнуващ театър ще има удоволствието да се наслади и на два джаз концерта. Нека заедно се докоснем до магията на SITE-SPECIFIC театъра.
 
SITE-SPECIFIC театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от конкретно специфично пространство, което не разполага с традиционните представи за сцена и салон
 
"Панаир на младите – SITE-SPECIFIC Theatre" 2018 ще предложи на своите гости два концерта на 1 и 5 октомври от 22:00 часа в Клуба на актьора в Младежки театър "Николай Бинев". На 1 октомври концерт ще изнесат Harlem Jazz, а за страхотната атмосфера по време на закриването на 5 октомври в 22:00 часа ще се грижат музикантите от Hot Club de Plovdiv.
 
В рамките на 5-те фестивални дни – от 1 до 5 октомври 2018, спектаклите на младите артисти ще придадат истински творчески смисъл на специфичните и нетрадиционни локации в Младежки театър "Николай Бинев". 
 
Всеки проект ще бъде представен 3 пъти в рамките на своята премиерна дата - от 18:00, 19:30 и 21:00 ч. Цената на билета е 6 лева. 
 
Официална програма на "Панаир на младите – SITE-SPECIFIC Theatre" 2018
1 ОКТОМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/ 
18:00, 19:30 и 21:00 ч. "Портретът"
ЛОКАЦИЯ Пространство "M1”
Пърформанс на: Бояна Бъчварова, Лорина Камбурова и Мариана Георгиева
"Портретът" е проект на границата между театъра, изобразителното изкуство и пърформанса, който изследва тънката и чувствителна връзка, която се изгражда между твореца, произведението и публиката в процеса на създаване на една картина. Кой е по- силен – човекът или артистичният импулс? По какъв начин тяхната взаимозависимост минава през призмата на зрителя "тук и сега"? Как тялото, образът и пространството се провокират взаимно, за да създадат "портрет" на едно преживяване? 
 
22:00 ч. Концерт на Harlem Jazz
Harlem Jazz е поредица от концерти, която пресъздава музикалната атмосфера на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк през 60-те години на миналия век и новите стилове, които се появяват в този период. Експлозивна комбинация от фънк, калипсо и ударна доза грууви boogaloo! 
Роко Захариев – тромпет
Петър Георгиев – китара
Димитър Карамфилов – контрабас
Концертът ще се проведе в Клуб на актьора в Младежки театър "Николай Бинев" (вход откъм ул. Малко Търново)
 
2 ОКТОМВРИ /ВТОРНИК/
18:00, 19:30 и 21:00 ч. "Подводие"
ЛОКАЦИЯ Климатичната инсталация
Интерактивен мултимедиен пърформанс на Николина Недялкова и Любомир Минчев – Zero One
Публиката попада в капсула, носеща се дълбоко из подводието. Там тя ще срещне обитателя на плавателния съд. Той ще бъде водачът на това пътуване, затова е важно новодошлият екипаж да намери общ език на комуникация с него. Публиката играе важна роля в развитието на събитията, затова с влизането си на борда тя вече няма да е "публика", а "екипаж". В Подводието комуникацията е звуково-визуална импровизация. Тя следва развитието на сюжета, заложен в пространството чрез използвания инструментариум – свързани помежду си звукови конструкции и видео инсталации. Екипажът на подводната лодка ще трябва да се справи с разрешаването на загадката, до която ще стигне по време на пътуването. Отговорите ще бъдат там, но ще следва да се предприемат действия, за да завърши това пътуване там, откъдето е започнало. Или пък не съвсем. 
 
3 ОКТОМВРИ /СРЯДА/
18:00, 19:30 и 21:00 ч. "Черната кутия"
ЛОКАЦИЯ Пространство "M1”
Автор и Режисьор Теодора Георгиева
Участват: Петър Петров и Ели Колева
Зелена поляна, обсипана със цветя. Слънцето свети. Много човечета весело тичат и се смеят. Едно малко човече върви приведено, запушило уши, закрило очи. Спряло се до една черна кутия. Влязло вътре. Затворило капака. Едни човечета искали да влязат при него. То не ги пускало. Други го викали навън. То не излизало. Минали дни. Седмици. Месеци. Човечето не излизало навън. След много години отворило кутията. Много бавно се показало навън. Огледало се. Надало изплашен вик и се прибрало. Затворило капака. Навън слънцето огрявало цветята, тревата и многото весели човечета. Завалял дъжд. Всички се скрили под едно дърво, смеейки се. Дъждът се усилил. Всички се затичали към високата част на хълма. На поляната останала само черната кутия. Дъждът продължавал да вали. Поляната се превърнала в река.
 
4 ОКТОМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
18:00, 19:30 и 21:00 ч. "Вътрешният глас"
ЛОКАЦИЯ Климатичната инсталация
Автор Теодора Георгиева
Режисьор Любомир Колаксъзов
Сценограф Цецка Ивайлова
Участва Живко Джуранов
В неуютното време на престъпност, корупция и насилствена смяна на властта, четирима наемници-неудачници застъпват поредната си нощна смяна. Но тази вечер дежурството им бива прекъснато от нещо, срещу което оръжията са безсилни. Бездуховността им влиза в битка със свръхестествените сили, изправени пред тях. Къде е границата между сюрреалното и безумната действителност, в която живеят нашите не-герои? Къде е истината и колко всъщност струват любовта и правдата, когато господства желанието за власт и всяка разпра свършва с кръв? "Хамлет", прочетен през очите на маргиналите, прочетен така, че въпросът "Да бъдеш или не?" потъва в празното пространство между сградите, а отговорът е един единствен глух изстрел.
 
5 ОКТОМВРИ /ПЕТЪК/
18:00, 19:30 и 21:00 ч. "Прометей"
ЛОКАЦИЯ Пространство "M1”
Режисьор Стефан Прохоров
сценограф Кети Маринова
Участват: Веселин Петров, Любомир Желев, Мартина Кръстева
"Прикованият Прометей" е най-българската антична драма по "Прикованият Прометей" от Есхил и други текстове. "Прометей" е спектакъл за страданието като основно действие, занимание, мисия. Приковани за усещането, че "по света" и "у нас" са различни неща, тръгваме на път към мотивите да престъпиш закона. Търсим път към ежедневието на болката. Търсим обяснение за гордостта от мъката. "Прометей" е въпрос към поколението преди нас. 
 
22:00 ч. Концерт на Hot Club de Plovdiv
Hot Club de Plovdiv се обединява около стремежа към автентичното за средата на XX век звучене и виртуозността на Джанго Райнхард и Стефан Грапели. Музиката на квартета води към динамично и увлекателно пътешествие през времето до "златните години на европейския джаз".
Петър Койчев - китара
Любомир Толумбаджиев - цигулка
Момчил Ангелов - китара
Александър Леков – бас
Концертът ще се проведе в Клуб на актьора в Младежки театър "Николай Бинев" (вход откъм ул. Малко Търново)
 
Билетите за спектаклите са изключително ограничен брой и се препоръчва по-ранното им закупуване на касата на театъра или на mlt.bg. Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 21 септември.
]]>
Сър Cliff Richard с нова песен "Rise Up" и албум след 14 годиниhttp://fmplus.net/news/music/2018-09-25/sur-cliff-richard-s-nova-pesen-quotrise-upquot-i-album-sled-14-godini.fm+25-09-2018 12:36fmplus.net Сър Cliff Richard с нова песен "Rise Up" и албум след 14 години

Британската музикална икона Cliff Richard пусна новата си дебютна песен "Rise Up", която е част от първия му албум след 14 години, също озаглавен Rise Up
 
 
"Rise Up" е продуцирана от Rupert Christie и написана от автора на хита "Devil Woman" Terry Britten, заедно със съавтора Graham Lyle ("What’s Love Got To Do With It", "We Don’t Need Another Hero"). Вокалите към песента бяха записани в студиото Hit Factory Criteria в Маями по-рано тази година.
 
Cliff Richard споделя: "Избрах "Rise Up" за заглавна песен, защото след тежкия ми период преодолях много неща в живота си и успях да "възкръсна" от нещо, което изглеждаше като блато". Обожавам думите "They’re never gonna break me down, they’re never gonna take me down, they know I’m gonna rise up feeling stronger". Винаги е страхотно да изпееш текст, който можеш да "усетиш" и аз наистина усещам тези думи!"
 
Тази година сър Cliff Richard ще отпразнува своята 60-годишнина на музикалната сцена със своя първи албум от 2004 насам. Албумът Rise Up ще бъде издаден на 23 ноември от Орфей Мюзик / Warner Music International.
]]>
The Chainsmokers пуснаха новата си песен “This Feeling” (аудио)http://fmplus.net/news/music/2018-09-25/the-chainsmokers-pusnaha-novata-si-pesen-this-feeling-audio.fm+25-09-2018 10:38fmplus.net The Chainsmokers пуснаха новата си песен “This Feeling” (аудио)

The Chainsmokers се завръщат с “This Feeling” - колаборативна работа с кънтри звездата Kelsea Ballerini. Песента е част от предстоящия албум на дуото (Alex и Drew все още добавят песни към него), Sick Boy…Save Yourself
 
 
“Тя е изключително естествена и талантлива, това са само две от причините, които ни привлякоха към нея”, хвалят The Chainsmokers новата си партньорка. И чувството явно е взаимно. “Аз съм страшен фен на тези момчета и като хора, и като артисти, и като автори на песни”, казва Kelsea. “По време на турнетата си съм изпълнявала кавъри на някои от песните им, затова винаги съм се надявала да си сътрудничим в един момент! Нямам търпение хората да чуят как световете ни се смесват.”
]]>
Liam Payne пусна клипа на "First Time" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-09-21/liam-payne-pusna-klipa-na-quotfirst-timequot-video.fm+21-09-2018 16:06fmplus.net Liam Payne пусна клипа на "First Time" (видео)

Liam Payne има нов сингъл, който вече се сдоби и с официално видео. Премиерата на клипа към “First Time”, с участието на French Montana и заснет в Ню Йорк, беше вчера.
 
 
"First Time" е заглавното парче от соловия дебютен албум на Рayne, който излезе през август. 
]]>
Чуй новата песен на Lana del Rey - “Venice Bitch” (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-09-21/chuj-novata-pesen-na-lana-del-rey-venice-bitch-video.fm+21-09-2018 13:01fmplus.net Чуй новата песен на Lana del Rey - “Venice Bitch” (видео)

“Venice Bitch” е втората песен, която феновете получават от предстоящия нов албум на Lana, след “Mariners Apartment Complex”, която също излезе преди няколко дена.
 
 
""Venice Bitch" е почти 10минути и мениджърите ми реагираха малко стегнато, когато им казах, че това е сингълът, който искам да издам: "Шегуваш ли се? Защо ни го причиняваш? Не можеш ли да запишеш нормална 3-минутна поп песен като нормален човек" Аз аз им казах - ами, краят на лятото е, може би хората просто ще искат да покарат безцелно с колата 10-тина минути и да се загубят в звука на електрическа китара."
 
 
Lana del Rey разкри, че очакваният нов албум ще носи името Norman Fucking Rockwell и ще излезе в началото на следващата година. 
]]>
Проверете коя песен и кой филм са били хит в деня на раждането виhttp://fmplus.net/news/svejo/2018-09-21/proverete-koia-pesen-i-koj-film-sa-bili-hit-v-denia-na-razhdaneto-vi.fm+21-09-2018 10:43fmplus.net Проверете коя песен и кой филм са били хит в деня на раждането ви

Питали ли сте се някога как е звучало времето, в което сте били родени? Кой е бил на върха на музикалните класации в тази година? А би ли ви било любопитно да научите коя песен е оглавявала чартовете в сами ден на раждането ви? Има сайт, който показва именно това!
 
Много е просто – влезте тук и въведете рождената си дата и годината. После кликнете върху жълтия бутон с надпис "Find #1 Song".
 
 
По същия начин можете да проверите и кой филм е бил на върха на боксофиса в деня на раждането ви. За целта въведете датата си на раждане тук.
 
Проверете и споделете резулатите си. 
]]>
Радио FM+ в Европейската седмица за мобилност (галерия)http://fmplus.net/campaigns/2018-09-20/radio-fm-v-evropejskata-sedmica-za-mobilnost-galeriia.fm+20-09-2018 15:38fmplus.net Радио FM+ в Европейската седмица за мобилност (галерия)

Емблематичната кампания на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" беше акцент и в Европейската седмица за мобилност. 
 
В присъствието на Изпълнителния директор на центъра за градска мобилност г-н Христиан Петров, екипът на медията се включи в предвидените активности. Мотото тази година е: "Комбинирай! Движи се!" и в тази връзка Център за градска мобилност – ЕАД провеждат събития, провокирайки смисъла на слогана към реални действия.  
 
Част от събитията в рамките на Европейската седмица за мобилност (от 16 до 22 септември) в София включва специално отношение към най-малките. Деца от ЦДГ 106 "Княгиня Мария-Луиза" бяха поставени в реални условия на улично движение. Децата се забавляваха като водачи на електромобили, тротинетки и велосипеди, спазвайки правилата за движение. По-малките рисуваха върху асфалта с тебешири различни пътни знаци. 
 
Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" на Радио FM+ фокусира вниманието към отговорно и безопасно поведение на пътя. И тази година медията позиционира информационни табели с визията на кампанията около големи кръстовища, в близост до училища и обнови централни пешеходни пътеки. Отново на задните стъкла на колите от градския транспорт бяха позиционирани разпознаваемите стикери на инициативата, а акциите по "Убий скоростта, спаси дете" след София, продължиха и в Бургас, Варна, Сливен, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора. 
 
Партньори в инициативата на Радио FM+ "Убий скоростта, спаси дете" традиционно са Роберт Бош-България, Оргахим АД-Русе и OMV. 
]]>
46 филма и много любов на CineLibri 2018http://fmplus.net/news/cinema/2018-09-20/46-filma-i-mnogo-liubov-na-cinelibri-2018.fm+20-09-2018 13:08fmplus.net 46 филма и много любов на CineLibri 2018

Вече се задава четвъртото издание на фестивала CineLibri (10-24 октомври), което ще представи над 300 прожекции на 46 филма с национални премиери, много специални гости, събития и емоции. Тематичен фокус тази година е любовта във всичките й измерения, което обяснява и мотото на фестивала: Любов между редовете.
 
По традиция част от филмите в програмата на CineLibri се излъчват и извън столицата. Тази година каузата на фестивала приобщава градовете Пловдив, Варна, Габрово, Търговище, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, Каварна и Враца. 
 
Британският писател, кино сценарист и общественик Иън Макюън ще открие CineLibri 2018 на 10 октомври от 19:00 часа в зала 1 на НДК  с една от най-интригуващите литературни адаптации, създавани някога - "На плажа Чезъл". Макюън ще бъде удостоен и с титлата Доктор хонорис кауза на СУ "Св. Климент Охридски".
 
Конкурсната програма на CineLibri включва 9 филма, в т.ч. филма омнибус "8 минути и 19 секунди", който се състои от шест късометражни новели, вдъхновени от сборника "И всичко стана луна" на Георги Господинов. Това е първата българска продукция в историята на фестивала, която ще се състезава за наградата за най-добра екранизация.
 
В конкурсната програма присъстват отбрани продукции, които вече привлякоха вниманието на световната критика и спечелиха адмирациите на публиката, а някои от тях са удостоени с награди на едни от най-големите международни кинофоруми: криминалната драма "Ще се видим там горе" с пет награди "Сезар", интелигентната мистерия "Чудноватият дом" по романа на Агата Кристи; трилърът "Липсващото досие", адаптация по бестселъра на Дрор Мишани; комедийният романс "Джулиет гола", френската драма "Обещанието на зората", адаптация по автобиографичния роман на Ромен Гари, с Шарлот Генсбург; амбициозната продукция "Чайка" по пиесата на А. П. Чехов, с участието на Сърша Ронан и Анет Бенинг; копродукцията "Съпругата" с участието на забележителната Глен Клоуз.
 
В рамките на фестивала ще се състои още един конкурс, този път на кино-фотографска тема. Най-добрите фотографски прочити на "Любовта между редовете" ще бъдат включени в тематична изложба в Градската градина в София.
 
Бляскавата церемония по награждаване на победителите от конкурсната програма ще се състои на 16 октомври от 19:00 ч. в зала 1 на НДК. Непосредствено след обявяването на призьорите и връчването на отличията зрителите ще присъстват на премиерна прожекция на "Човекът, който уби Дон Кихот” на Тери Гилиъм.
 
За първи път тази година програмата на CineLibri предвижда единайсет български филмa
 
Българската публика ще се срещне с прочутия френски кинорежисьор и сценарист Беноа Жако, една от легендите във френското кино. Зрителите на CineLibri ще имат възможност да видят най-новия филм на Жако, "Ева”, адаптация по романа на Джеймс Хадли Чейс, с Изабел Юпер и Гаспар Юлиел. 
 
В качеството си на специален гост на фестивала у нас пристига и нашумелият израелски писател Дрор Мишани, придобил известност с поредицата романи с инспектор Авраам. Успехът на първия от тях, "Липсващото досие”, е толкова голям, че режисьорът Ерик Зонка решава да го пренесе на екрана, а за главните роли се доверява на две от най-ярките звезди на френското кино – Венсан Касел и Ромен Дюри.
 
Акцент в паралелната програма на фестивала са петте галавечери в чест на националните култури на Аржентина, Финландия, Ирландия, Бразилия и Япония (в рамките на Дните на японската култура в България). Събитията предвиждат прожекции на отличени литературни адаптации, съпровождащи ги дискусии и множество празнични изненади, и се организират със специалното съдействие на съответните културни институти и посолствата на изброените страни. 
 
Билетите за всички прожекции в София и страната вече са в продажба през системата на epay и на касите на кината. Линк към билетите в продажба за всеки от филмите  можете да откриете на официалната интернет страница на фестивала cinеlibri.cоm.
 
Фестивален пас на стойност 50 лв., осигуряващ достъп до всички прожекции с изключение на прожекциите в моловете, културен център Г8 и Евро Синема, можете да закупите от книжарниците на "Колибри” на ул. "Иван Вазов” 36 и във Френския културен институт. Акредитациите дават свободен достъп за над 150 прожекции в рамките на 14 дни, едва след като всички зрители с редовни билети са се настанили в залата.
]]>
Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев с песен срещу агресията в училищатаhttp://fmplus.net/news/music/2018-09-20/dicho-tedi-kacarova-rudi-duli-muden-i-kukushevs-pesen-sreshtu-agresiiata-v-uchilishtata.fm+20-09-2018 10:17fmplus.net Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев с песен срещу агресията в училищата

Проектът "Младите хора – бъдещето на България – това сме ние" стана причина и вдъхновение за песента "Агресия", в изпълнение на Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев. 
 
С началото на учебната година съвпадна и премиерата на песента и видеоклипа, чието послание е да се намали агресията сред децата. Изпълнителите Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев предават силно емоционално посланието на "Агресия", тъй като не само я изпяват, но и са автори на текста и думите извират от душата им. 
 
 
Идеята е чрез музика, която има най-лесен достъп за внушение у младите хора, да се намери диалогичен начин за разрешаване на наболелия проблем за агресивно поведение сред подрастващите в  България. Песента "Агресия", в подкрепа на проекта срещу насилието в училищата, се ражда по идея на д-р Денислава Ангелова, съучредител на Асоциация "Докосни дъгата" (с принос за детското здравеопазване и грижа) и е с подкрепата на Министерство на Младежта и спорта.
 
Видеото е заснето в държавното училище СУ "Ген. Владимир Стойчев" (първото спортно училище в гр. София, открито на 01.09.1974 г.). В него участват младежи от учебното заведение, които проявяват голяма артистичност и се справят изключително добре с ролите си. Сюжетът на клипа разказва как група момчета тормозят друго момче, а действието внушава, че не е нужно да се биеш, за да бъдеш забележим и атрактивен.  
 
Песента "Агресия" е по музика и аранжимент на Стойчо Иванов – Стинки
Микс и мастеринг: Петър Костов – бате Пешо (Studio Buster)
Текст: РДМК, Дичо, Теди Кацарова
Режисьор: Тодор Велев – ToKKo (Evil Frames)
DOP: Георги Маринов – Гопето
Продуцент: Денислава Ангелова, Асоциация "Докосни дъгата", Министерство на Младежта и спорта
Грим: Елиза Попова
 
Проектът "Младите хора – бъдещето на България – това сме ние" ще обхване общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а сред основните му акценти са темите "Насърчаване на здравословен начин на живот", "Превенция на различните форми на зависимости" и "Превенция на агресията сред младите хора".
 
Проектът цели изграждане на социално отговорно поведение сред младежи на възраст 15-19 г., развитие на самочувствие, самоувереност, работа в екип и други умения за справяне с трудности. Той предвижда прякото включване на 160 младежи на възраст 15-19 г., от които 20 младежи в неравностойно положение и 1000 младежи непряка целева група, от община Плевен, община Шумен, община Варна и община Кърджали. В рамките на проекта са предвидени дейности и методи за личностно развитие на всеки участник, а именно: провеждане на обучения и четири тематични форума с младежи от 15 до 19 г. на тема "Агресия, насилие, зависимости и последици"; организиране и провеждане на спортни прояви; организиране и провеждане на обучения, посветени на здравословния начин на живот.
 
Според статистика на Министерство на образованието и науката, са регистрирани 4711 прояви на агресия в училища за 2016-та и 2017-та година, под формата на физическо посегателство и психически тормоз. Това е с 455 регистрирани случая повече в сравнение с предходната учебна година.
 
Обикновено случаите се регистрират след сигнал от учители и местните Комисии за борба с противообществени прояви – общински структури, посредници между МВР и училищата. 
]]>
Mariah Carey се завръща с новата песен – "GTFO" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-09-18/mariah-carey-se-zavrushta-s-novata-pesen-quotgtfoquot-video.fm+18-09-2018 15:50fmplus.net Mariah Carey се завръща с новата песен – "GTFO" (видео)

Mariah Carey се завръща с нова песен – "GTFO". Тя е специален жест на певицата към нейните почитатели и дава представа за звученето на предстоящия ù албум преди излизането на официалния сингъл "With You", планиран за 5 октомври. 
 
 
И двата сингъла ще влязат в предстоящия 15-ти студиен албум на певицата (последният проект на звездата излезе през 2014), напомня avtora.com. Новината за новите проекти идва в пика на шоуто на Mariah "The Butterfly Returns" в Лас Вегас. 
 
Излизането на песента "GTFO" предизвика огромен интерес в социалните мрежи и реакции от феновете. "Исках феновете ми, а и всеки друг, да чуе нещо от мен, което не е толкова сериозно. Толкова много се забавлявах при създаването на албума, че исках това настроение да бъде отразено в първата песен до публиката ми", споделя Mariah Carey.
]]>
Екипът на Радио FM+ боядиса пешеходни пътеки в Софияhttp://fmplus.net/campaigns/2018-09-18/ekiput-na-radio-fm-boiadisa-peshehodni-puteki-v-sofiia.fm+18-09-2018 14:07fmplus.net Екипът на Радио FM+ боядиса пешеходни пътеки в София

В присъствието на  г-жа Йорданка Фандъкова, екипът на Радио FM+ боядиса пешеходни пътеки в центъра на София.  Акцията, с подкрепата на "Оргахим", е част от традиционната кампания "Убий скоростта, спаси дете" и обхвана най-оживените места в София: пътеките на ул."Княз Александър Първи" и ул. Съборна /до БНБ/, на ул."Дякон Игнатий" и ул. "Гурко", както и на ул. "Симеон" и ул. "Насте Стоянов". 
 
Кметът на София изказа солидарност към кампанията на Радио FM+, като отново призова шофьорите за внимание: "Знаците, пешеходните пътеки, парапетите, които се обновяват, са изключително важни", каза г-жа Фандъкова, "но най-важни са шофьорите и тяхното внимание. За това аз лично се обръщам към шофьорите: внимавайте, пазете децата на пътя! Това са нашите деца и ние искаме да им осигурим едно добро бъдеще. По инициатива на Радио ФМ+, вече по традиция, боядисваме 4 пешеходни пътеки на територията на града, за да изострим вниманието на всички." 
 
Кампанията на медията ще продължи и извън София, като следващата локация е град Русе. Там на 14-ти септември ще се обновят четири възлови пешеходни пътеки и ще се поставят информационни табели, с визия на кампанията,  в близост до  училища. 
]]>
Craig David и James Hype обединяват сили в новото парче "No Drama"http://fmplus.net/news/music/2018-09-18/craig-david-i-james-hype-obediniavat-sili-v-novoto-parche-quotno-dramaquot.fm+18-09-2018 13:41fmplus.net Craig David и James Hype обединяват сили в новото парче "No Drama"

Английският продуцент и DJ James Hype разкри най-новия си сингъл, който следва хита от 2017 "More Than Friends". "No Drama" е хипнотична продукция, в която участва Craig David.
 
 
След като "More Than Friends" успя да генерира над 100 милиона преслушвания в Spotify, влезе в Топ 10 в класацията за сингли на Обединеното кралство и се превърна в саундтрака на миналогодишното лято, James Hype си спечели репутация на един от най-вълнуващите нови таланти на тази сцена. 
 
Craig David се радва на огромен успех след своето завръщане през 2016, натрупвайки стотици милиони преслушвания на албумите си The Time Is Now и Following My Intuition.
 
"Много съм щастлив да бъда част от тази песен," споделя Craig. ""No Drama" ми носи това усещане за лято и се вписа невероятно в моите партита на Ибиза тази година. James е толкова талантлив и беше страхотно да работя с него по този сингъл. Нямам търпение хората да го чуят!"
 
"Веднага след като направих тази мелодия, знаех, че Craig ще бъде идеалният избор за нея! Възползвах се от възможността и се свързах с него в Twitter, и две седмици по-късно вече бяхме в студиото и работихме заедно!" споделя Hype. "Тази мелодия символизира моите мечти, които са се превърнали в действителност. Не е за вярване, че вокалите в нея са на толкова легендарен артист. Нямам търпение парчето да излезе и да внесе в живота на хората положителни емоции!"  
]]>
Ето кой ще подгрява Texas на концерта им на 2 октомвриhttp://fmplus.net/news/music/2018-09-17/eto-koj-shte-podgriava-texas-na-koncerta-im-na-2-oktomvri.fm+17-09-2018 16:26fmplus.net Ето кой ще подгрява Texas на концерта им на 2 октомври

Електронният проект Kvasir ще подгрява публиката преди излизането на сцената на Texas. Това е избор на самата банда, която ще изнесе първи концерт у нас в зала 1 на НДК на 2 октомври. 
 
 
Билетите за концерта на Texas за 2 октомври са в продажба в мрежата на eventim.bg и партньорите им в цялата страна. Все още има ограничени количества билети от всички ценови категории - от 65 до 120 лева, в зависимост от местоположението в зала 1 на НДК. Всеки фен може да използва и опцията на Eventim Print at Home, която дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи. 
 
След здравословните проблеми на Sharleen Spiteri в началото на лятото, част от датите се наложи да бъдат променени, но след възстановяването й, турнето в подкрепа на последната продукция на Texas - Jump on Board продължи с пълна сила. Миналата седмица чаровната вокалистка се омъжи в тоалет на Stella McCartney за дългогодишния си приятел и корифей в кухнята Bryn Williams. В момента двамата са на меден месец, който ще бъде прекъснат заради предстоящите дати от турнето на Texas. Концертът у нас е последен от европейската обиколка и гарантирано бандата ще даде всичко от себе си за този финал.
 
Българските фенове със сигурност ще чуят всички любими хитове на бандата, между които "Say What You Want", "Summer Son" и "Black Eyed Boy". Шоуто на Texas на 2 октомври в зала 1 на НДК е с начален час 20 часа.
]]>
Орлин Павлов, Любо Киров и Графа представят нова песен на 1-ви октомвриhttp://fmplus.net/news/music/2018-09-17/orlin-pavlov-liubo-kirov-i-grafa-predstaviat-nova-pesen-na-1-vi-oktomvri.fm+17-09-2018 12:42fmplus.net Орлин Павлов, Любо Киров и Графа представят нова песен на 1-ви октомври

Орлин Павлов, Любо Киров и Владимир Ампов-Графа са готови с ново завладяващо парче, което ще изпълнят за първи път пред публика в Зала 1 на НДК на 1-ви октомври. Любо Киров и Графа ще са специални гости на големия концерт на Орлин Павлов "Още малко". 
 
Песента носи заглавието "Приятели завинаги" и това не е случайно - тримата изпълнители са свързани с дългогодишна музикална история и лично приятелство. След успешния им съвместен проект "Заедно", седем години по-късно идва вдъхновението и песента "Приятели завинаги", по музика на Графа и текст на Любо Киров и Графа.
 
"Изключително съм щастлив, че тази песен ще влезе в моя първи самостоятелен албум Още малко. Нямам търпение да срещна моите приятели Любо и Графа в Зала 1 на НДК, където с уникалните музиканти - Мартин Ташев /тромпет и вокали/, Милен Кукошаров /пиано/, Васил Вутев /барабани/, Борислав Бояджиев /перкусии/, Владислав Мичев /тромбон/, Димитър Льолев /саксофон/, Георги Стойков /тромпет/, Евден Димитров /бас/, Волен Милчев /вокали/, Ангел Дюлгеров /китара/, които ще бъдат на сцената ще изпълним този страхотен хит. Песента ще си има и видеоклип, който ще бъде заснет след концерта.", споделя Орлин Павлов.
 
Билетите за концерта на Орлин Павлов вече са в продажба в мрежата на Еventim. Концертът в Зала 1 на НДК ще постави началото на национално турне на Орлин Павлов "Още малко", което ще премине през Пловдив на 5 октомври, Бургас на 13 октомври в Държавната опера, Варна на 15 октомври във Фестивален и конгресен център и ще завърши на 20 октомври, на сцената в ДКС "Васил Левски" във Велико Търново.
]]>
Излезе видеото към "AURORA" на Fabrizio Parisi & WahTony feat Belonogahttp://fmplus.net/news/music/2018-09-17/izleze-videoto-kum-quotauroraquot-na-fabrizio-parisi-amp-wahtony-feat-belonoga.fm+17-09-2018 09:58fmplus.net Излезе видеото към "AURORA" на Fabrizio Parisi & WahTony feat Belonoga

Fabrizio Parisi и Антони Рикев (WahTony) представиха видеото към сингъла "AURORA". Двама от най-актуалните DJ и продуценти се събират не само за общ музикален проект, но и за да дадат начало на  съвместния си лейбъл Hybrid Sound Records. "Идеята е да правим авторска, качествена музика и "AURORA" е първата стъпка към осъществяването й", споделя WahTony. 
 
 
Както в Sunbeams, така и в "AURORA" въздействащите етновокали са на Гергана Димитрова- Белонога. Космическото усещане е допълнено от майсторството на Костадин Генчев (кавал), под аранжимента на WahTony и Fabrizio Parisi. Музиката е дело на Алекс Нушев, Гергана Димитрова, WahTony, Fabrizio Parisi, а качественият саунд е изкован в студиото на Music Clinic Records. 
 
За видеото двамата продуценти се доверяват на режисьора Мартин Петров (One More Frame), който отвежда камерата към фантастични природна гледка, в зората на новия ден. 
 
Създателите: 
Антони Рикев (WahTony), започва да свири на пиано от четиригодишен. Дипломира се като магистър със специалност поп и джаз китара в Музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров" в София. Наред с дейността си в различни музикални проекти се проявява като солов изпълнител. Остава активен на клубната джаз и соло сцена. Започва редовно да се проявява и като диджей, откъдето се раждат идеите за ремикси за западни изпълнители и лейбъли. През 2012 основава музикалния лейбъл Music Clinic Records. Издава и продуцира десетки албуми, както и множество сингли.
 
Fabrizio Parisi е роден в Базел (Швейцария) в семейството на италиански баща - музикален мениджър и българска майка - дипломат в Рим. Детството му преминава в Италия, когато още на петгодишна възраст, получава покана от авторитетния детски хор "Antoniano" ("Златната монета"). Година по-късно започва да свири на пиано, а след това, по съвет на диригента  Фаусто ди Чезаре и призован от българските си корени, влиза в Музикално училище "Проф. В. Стоянов" - Русе. Започва да свири на барабани, които стават основния му инструмент. Музикалната му кариера продължава като DJ и продуцент, а най-големите му успехи в последната година са свързани с проекта Sunbeams и Shaking It Up. 
 
Героинята в "AURORA" се казва Ана Иванова и "красива" е най-малкото, което може да се каже за нея. Родена в София, още като дете заминава в чужбина, заедно със семейството си. Изключителната й външност (178 см при 85/63/94) е причина да бъде поканена от Fabrizio Parisi и WahTony за видеото на "AURORA". Aтрактивната брюнетка споделя: "Не мога да твърдя, че съм професионален модел. Отдавам се на тази професия за удоволствие." В свободното си време Ана се отдава на спорта, като се занимава с муай-тай, тенис, баскетбол или "препускане" с мотоциклета си, разбира се, шофирайки разумно.  
 
Стайлингът: От 17 години LUCY FASHION е на българския пазар, предлагайки безкомпромисно качество за изискана и модерна визия. LUCY е единствената българска марка, която излиза с над 7 колекции годишно, което прави познатата женска фраза "нямам какво да облека" абсолютно излишна. Фешън обаянието може да се усети както на сайта lucy.bg, така и в над 50 магазина в цялата страна. Oт LUCY се гордеят с най-вежливия и коректен екип. LUCY FASHION - ОБИЧАМЕ ДА ВИ ОБЛИЧАМЕ! В това може да се уверите и на instagram.com/lucyfashionhouse.
]]>
Спечели билет за концерта на Texas с Радио FM+!http://fmplus.net/games/win/2018-09-17/specheli-bilet-za-koncerta-na-texas-s-radio-fm.fm+17-09-2018 07:47fmplus.net Спечели билет за концерта на Texas с Радио FM+!

Texas ще изнесат първото си шоу в София на 2 октомври в зала 1 на НДК. Датата е част от европейската обиколка на бандата в подкрепа на издадения през миналата година албум Jump on Board
 
Елате на концерта, като си спечелите билет за неповторимото шоу! Всеки ден в 10ч. ще ви показваме по един скрийншот от клип на Texas в официалната фейсбук страница на Радиото. Изпратетете ни името на песента на имейл igra@fmplus.net с двете си имена и телефон за връзка. 
 
В имейла задължително трябва да присъства изрично съгласие да обявим името ви публично във връзка с играта. Имейли без това съгласие няма да участват в жребия! Късмет!
 
Официални правила за участие и срок на промоцията: 17-28.09.2018
 
Списък на спечелилите:
1. 17.09 Иван Петков
2. 18.09 Катя Вълчева
3. 19.09 Георги Гвоздев
4. 20.09 Ния Бенева
5. 21.09 Анжела Симеонова
6. 25.09 Петя Желева
]]>
Henry Cavill няма да е повече Суперменhttp://fmplus.net/news/cinema/2018-09-14/henry-cavill-niama-da-e-poveche-supermen.fm+14-09-2018 12:08fmplus.net Henry Cavill няма да е повече Супермен

Киновселената на DC вече няма да е същата. Henry Cavill подписа договор за участие в сериала "The Witcher" и това породи много спекулации дали ще продължи да се подвизава като Супермен на големия екран, припомня cinefish.bg. Е, вече е ясно, че той приключва с тази роля. 
 
Предполага се, че повод за раздора между звездата от "Мъж от стомана" и "Уорнър" е съвсем тривиален и касае размера на хонорара му. Cavill получил предложение за кратка поява в новия комикс хит "Shazam!", но това така и няма да се случи. Това ядосало много шефовете на студиото и те решили да започнат работа по филма "Супергърл". Имало все пак идея и в него да се появи Cavill като Супермен, но и преговорите за това също се провалили.
 
Cavill игра прочутия супергерой в три филма, последният от които бе "Лигата на справедливостта". 
]]>
"Убий скоростта, спаси дете" мина през Русе (галерия)http://fmplus.net/campaigns/2018-09-14/quotubij-skorostta-spasi-detequot-mina-prez-ruse-galeriia.fm+14-09-2018 12:00fmplus.net "Убий скоростта, спаси дете" мина през Русе (галерия)

За поредна година Радио FM+ инициира кампанията "Убий скоростта, спаси дете" и насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. Традиционната за радиото кампания излезе от рамките на столицата и през 2018 година към инициативата се присъединиха общините Бургас, Варна, Сливен, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора.
 
Днес, в присъствието на зам.кмета на Русе г-жа Наталия Кръстева, с подкрепата на Оргахим, екипът на Радио FM+ обнови четири пешеходни пътеки в централната част на града. В Русе, около училища и оживени градски кръстовища, се монтираха и информационни табели, с визията на "Убий скоростта, спаси дете".
 
"Насочваме вниманието на шофьорите преди първия учебен ден с ясното съзнание, че трябва да пазим децата си през цялата година", сподели лицето на кампанията Евелина Павлова. "Надявам се посланието ни да достигне до повече хора и всеки наистина да вникне и да се замисли над нашия слоган: Убий скоростта, спаси дете!"
]]>