fmplus.net http://fmplus.net Радио FM+ 15-11-2018 20:49:37 http://fmplus.net bg Излезе клипът към “Close To Me”, новият сингъл на Ellie Goulding (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-11-15/izleze-kliput-kum-close-to-me-noviiat-singul-na-ellie-goulding-video.fm+15-11-2018 16:52fmplus.net Излезе клипът към “Close To Me”, новият сингъл на Ellie Goulding (видео)

Ellie Goulding пусна видеото към песента си “Close To Me”, заснето в Будапеща, Унгария. 
 
 
Това не само е посочено като текст под официалното видео, но и самото то силно напомня рекламен туристически клип за страната и столицата й в частност. Ефектът е толкова осезаем, че медиите отвъд океана се шегуват, че може би и целият му бюджет е поет от унгарското Министерство на туризма.
 
В песента британката не е сама - помагат й Diplo и Swae Lee. Diplo е и в ролята на продуцент на видеото. Goulding и Diplo и преди са работили заедно - по “Powerful”, парче от албума Peace Is the Mission (2015) на Major Lazer. От доста време очакваме нов албум и от Goulding - последният, Delirium, излезе през 2015. 
]]>
Dido се завръща със световно турне и нов сингъл - “Hurricanes” (аудио)http://fmplus.net/news/music/2018-11-15/dido-se-zavrushta-sus-svetovno-turne-i-nov-singul-hurricanes-audio.fm+15-11-2018 14:08fmplus.net Dido се завръща със световно турне и нов сингъл - “Hurricanes” (аудио)

Феновете вероятно бяха загубили надежда, но е факт - Dido се завърна. Британската изпълнителка обяви, че дългоочакваният й пети албум, Still On My Mind, ще излезе на 8 март 2019. 
 
 
А сега вече имаме и първата песен от наследника на Girl Who Got Away (2013) - 5-минутната “Hurricanes”, чието звуечене определно отправя слушателя в края на миналия век.
Все още се очаква дали към парчето ще има и музикално видео. В туита си обаче изпълнителката е развълнувана - "Тръгвам и на първото си турне от 15 години насам. Нямам търпение!"
]]>
Тест: Името ви е ключ към мисията ви в животаhttp://fmplus.net/news/svejo/2018-11-15/test-imeto-vi-e-kliuch-kum-misiiata-vi-v-zhivota.fm+15-11-2018 10:28fmplus.net Тест: Името ви е ключ към мисията ви в живота

Щастието ни в живота е закодирано в материята, от която е изградена вселената, пише div.bg. Мисията ни в живота, например, се определя от името и фамилията ни. Зад всяка буква от тези две имена, с които се представяме пред света, се крие цифра, а сборът от тези цифри предопределя пътя, по който трябва да се движим. Промяна в името е и промяна в мисията, с която ни е натоварила съдбата - не напразно много звезди буксуват в началото на кариерата си, докато не сменят името си с псевдоним - и сякаш всичко се "отпушва".
 
Вашата мисията отговаря на сбора от числата, които се крият зад буквите в името и фамилията ви. Съберете ги до едноцифрено число. Изключение от това правило прави резултат 33.
 
 
Пример: Мартин Иванов
4+1+8+1+9+5+9+3+1+5+6+3=55
5+5=10
1+0=1
 
1. Вашата задача е да водите, вие сте лидерите, от чиито действия всички се боят. Демонстрирайте кураж и решителност, не позволявайте на другите да ви командват. Работата ви трябва да е в сфера, в което ще можете да реализирате всяка една от идеите си.
 
2. Вашата мисия е тази на дипломата. Целта в живота ви е да се грижите за спокойствието и хармонията, отговаряте за мира между хората и трябва да сдобрявате тези, които се карат. В професионален план можете да се реализиарате като: посредник, дипломат, учител, медиатор, говорител, психолог. 
 
3. Мисията ви е да вдъхновявате хората около вас, отговаряте за красивите неща в живота и тяхното създаване. Най-добре боравите с думите и те са най-силното ви оръжие. Умеете да сте обаятелни и сте красноречиви. Естествено, подобни качества предполагат работа в сферите на изкуството, връзките с обществеността и всякакъв вид дейности, свързани с комуникация. 
 
4. Трябва да оставите следа след себе си. Действията ви трябва да бъдат с историческо значение и образът ви да се помни от идните поколения. Мисленето ви трябва да е стратегическо, а усилията и поведението ви да са насочени към реализирането на дългосрочни проекти с голямо значените.
 
5. Пред вас е светът и мисията ви е да го обиколите. Ролята ви е тази на пътешественика. За да реализирате потенциала си, не трябва да спирате да се движите. Пътувайте, развивайте се и се адаптирайте. Не си позволявайте да се занимавате с рутинна дейност, която да изцеди живота от вас.
 
6. На вас е отредена ролята на пазителя на семейството и неговите ценности. От вас се очаква да обсипвате хората с грижа и любов. Концентрацията ви трябва да е върху домашното огнище, което трябва да е сигурен пристан за всеки член на семейството и да го зарежда с енергия. Професионално ще ви подхожда работа, в която създавате комфорт на другите.
 
7. Вие сте търсещите мъдрост. Задачата ви е да подложите всичко на анализ. Обърнете внимание на всеки детайл,  както в духовен план, така и в света около вас, не спирайте да го изследвате. Работете неща, които включват анализиране и проучване.
 
8. Вашата мисия е свързана с материалното. Животът ви трябва да е свързан с създаването и управляването на блага. Трябва да работите с пари или с недвижими имоти, може и на фондовата борса.
 
9. Вие сте човек на духовното.  Мисията ви е да се грижите за духовния свят на хората, да им отваряте очите за наистина ценните неща в живота. Ваши основни качества са състрадателността и готовността да помогнете на другите.
 
33. Вие сте избраните. Вие водите всички останали. Целта ви е да насочвате хората в мисиите, които им е отредила съдбата. Изключително рядко се среща човек като вас.
]]>
The Chainsmokers направиха премиера на клипа към "This Feeling" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-11-14/the-chainsmokers-napraviha-premiera-na-klipa-kum-quotthis-feelingquot-video.fm+14-11-2018 15:33fmplus.net The Chainsmokers направиха премиера на клипа към "This Feeling" (видео)

Обичате ли мотокрос? Значи видеото на The Chainsmokers към "This Feeling" ще ви хареса, защото в него Kelsea Ballerini, Andrew Taggart и Alex Pall се впускат в надпревара с мотори.
 
 
"This Feeling" е опитът на The Chainsmokers да се завърнат по върховете на класациите, но засега песента не се радва на шеметния успех, на който изпълнителите вероятно са се надявали - назад в чарта iTunes Top 100 и едва #74 в класацията за сингли Billboard Hot 100. 
]]>
Наближава "Златно сърце" 2018 - петите годишни награди за благотворителностhttp://fmplus.net/games/promo/2018-11-14/nablizhava-quotzlatno-surcequot-2018-petite-godishni-nagradi-za-blagotvoritelnost.fm+14-11-2018 12:20fmplus.net Наближава "Златно сърце" 2018 - петите годишни награди за благотворителност

На 4 декември 2018 в хотел Хилтън ще се проведе петото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност "Златно сърце", организирани от списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review. 
 
Инициативата цели да възнагради морално усилията и даде публичност на компании и институции, инцииращи и подкрепящи социални и общественополезни каузи и даващи своя принос към обществото, в което всички живеем и работим. Награда "Златно сърце" може да получи всяка българска или международна компания, или отделна личност, социално ангажирана на територията на България в различни категории, сред които: Зелена планета, Спортни инициативи, Корпоративен гражданин, Подкрепа на беззащитните, Устойчиво развитие, Образование, обучение и развитие, Информационни кампании за превенция и устойчивост, Културни проекти, Здравеопазване и здравни инициативи, НПО в действие, Медиите и социалните каузи, Личност - вдъхновител и други.
 
На официалната церемония ще присъстват около 150 официални лица, представители на бизнеса и политиката у нас, гости и приятели на списанието, които ще се насладят на изтънчена гала вечеря, докато наблюдават официалното награждаване и незабравимата шоу програма. 
 
Тази година акцент ще имат кампании и инициативи, насочени към децата, семействата, подрастващите и младите хора в посока на тяхното обучение и професионално развитие в България и създаването на нормална и здравословна среда, в която да живеят и да се реализират. Акцентът произтича от каузата на организторите – посредством целите и активностите на сдружение "Успешни в България" и чрез споделянето на добри практики в лицето на успешни личности да противодействат на черната статистика и да мотивират младите хора да потърсят своето бъдеще в родината си. Сред основните цели на сдружението, също така, е да помага за професионалното ориентиране, за развитието на предприемаческия дух и начин на мислене у децата, да подпомага връзката и координацията между бизнеса и образованието.
 
Наградите на списание Business Lady са продължение на основната цел на изданието - да споделя успешни бизнес практики, да бъде трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения.
]]>
Чуй новия сингъл на Backstreet Boys - "Chances" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-11-14/chuj-noviia-singul-na-backstreet-boys-quotchancesquot-video.fm+14-11-2018 10:28fmplus.net Чуй новия сингъл на Backstreet Boys - "Chances" (видео)

Легендарната бой банда Backstreet Boys пусна видеото към новия си сингъл - "Chances".
 
 
Песента е пилотен сингъл от предстоящия нов албум на Backstreet Boys, DNA, който ще излезе на 25 януари 2019 от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. 
 
Това ще бъде десетият студиен албум на групата и ще включва нови песни, написани от Lauv (Charli XCX), Andy Grammer, Stuart Crichton (DNCE) и Mike Sabbath (J Balvin). 
]]>
Елена Розберг: Постарах се да "преведа" Sully, говорейки на неговия езикhttp://fmplus.net/news/music/2018-11-13/elena-rozberg-postarah-se-da-quotprevedaquot-sully-govorejki-na-negoviia-ezik.fm+13-11-2018 17:42fmplus.net Елена Розберг: Постарах се да "преведа" Sully, говорейки на неговия език

С допълнителна глава, написана специално за родното издание, излиза автобиографията на Sully Erna на български език. От издателство CIELA избират преводът  да е от радиоводещата на Z-Rock Елена Розберг и това  не е случайно. "Моят скрит герой" - така Sully нарича очарователната журналистка, като добавя, че двамата са свързани освен от професионално и от лично приятелство. Култовият музикант не крие, че благодарение на нея соловите му концерти се случват и имат такъв голям успех в Източна Европа. 
 
Тяхното приятелство започва малко след излизането на първия солов албум на Sully Erna, когато Елена, като заклет меломан,  открива българско име сред музикантите. "Веднага издирих виолончелистката Ирина Чиркова, живееща в САЩ, което не беше никак лесно във времената на все още неразвити социални мрежи. Тя ме свърза със Sully и така направих първото му интервю въобще за България." Следват трите солови концерта на Ерна пред българска публика, преминали при феноменален успех, предстоящия гиг на Godsmack, както и мемоарите на фронтмена на номинираната за Grammy американска банда.  
 
"Читателите ще се смеят и плачат едновременно", споделя Елена Розберг. "Между страниците на "Пътищата, които избираме" Sully показва 100% от своята страстна италианска натура - без да крие нищо, без да спестява скандални подробности, които много звезди биха премълчали." Розберг добавя, че читателите ще открият изцяло личната история на музиканта, споделена до болка от първо лице, но едновременно с това ще се забавляват с хулиганския му чар и недвусмислен изказ: "Постарах се да "преведа" Sully, говорейки на неговия език, който на места е доста пиперлив. Така например ми се наложи в един пасаж да намеря пет синонима на една и съща дума,  без да съм вулгарна на български език, но едновременно с това- без да бягам от идеята на автора." 
 
Как музиката спасява живота на Sully Erna, коя е любовта на живота му и къде е родена мултиплатинената група Godsmack, прочетете в "Пътищата, които избираме” преди концерта през март 2019. 
 
Елена Розберг е водеща на "Голия обяд" по  Z-Rock от самото създаване на радиото. Завършва Английската гимназия във Варна  и впоследствие английска филология в СУ "Климент Охридски". Елена е страстен меломан и познавач на рок музиката, а професионалният й път я среща с големи личности като John Lord, Alice Cooper, Glenn Hughes, Robert Trujillo, Joe Satriani и други. След дни Елена Розберг пътува до Холандия по покана на Simon Phillips за лично интервю с легендарния барабанист, който участва в all star проекта на д-р Милен Врабевски и Intelligent  Music.
]]>
Sade с нова песен - "The Big Unknown" (аудио)http://fmplus.net/news/music/2018-11-13/sade-s-nova-pesen-quotthe-big-unknownquot-audio.fm+13-11-2018 17:15fmplus.net Sade с нова песен - "The Big Unknown" (аудио)

Sade представи нова песен - "The Big Unknown" е част от саундтрака към предстоящия филм на режисьора Steve McQueen, озаглавен "Вдовици". 
 
 
"За мен е огромна чест да работя с такава легенда", споделя носителят на Оскар Steve McQueen. Световната премиера на филма ще се състои на 16 ноември. "Вдовици" е адаптация по едноименния британски телевизионен сериал от 1983. McQueen е съсценарист на филма, заедно с автора на бестселъри Gillian Flynn. "Вдовици" е напрегнат трилър, който разказва историята на четири вдовици. Във филма участват Viola Davis, Michelle Rodriguez, Liam Neeson, Robert Duvall и други. Музиката във филма е написана от Hans Zimmer. 
 
В началото на тази година, Sade изненада почитателите си с песента "Flower of the Universe" от саундтрака към филма "Гънка във времето". Песента беше първият нов запис от певицата от седем години насам. 
 
"The Big Unknown" е единствено и само част от саундтрака към филма. Песента не е официален сингъл на групата Sade. 
Последният студиен албум на групата – Soldier Of Love – излезе през 2010. 
]]>
Ariana Grande е "Жена на годината" за Billboardhttp://fmplus.net/news/music/2018-11-13/ariana-grande-e-quotzhena-na-godinataquot-za-billboard.fm+13-11-2018 16:01fmplus.net Ariana Grande е "Жена на годината" за Billboard

Американската певица и актриса Ariana Grande спечели наградата "Жена на годината" за 2018 на списание Billboard, съобщава bgnes.com. 
 
Певицата ще получи наградата на 13-та ежегодна церемония на Billboard "Жените в музиката", която ще се проведе в Ню Йорк на 6 декември. "Стоейки твърдо зад своите убеждения, тя последователно отстоява себе си и своите решения в свят, който често не е гостоприемен за такива непреклонни млади жени. Тя има кураж, прави най-хубавата музика в кариерата си и напълно заслужава да бъде "Жена на годината", каза вицепрезидентът на Billboard. 
 
Billboard отбелязва, че Grande използва влиянието си, за да подкрепя идеи, в които вярва. Певицата се застъпва за ограничаване продажбите на оръжие, равенството между половете, движението срещу насилието над чернокожите. След експлозията на концерта си в Манчестър през 2017 певицата спомогна за организирането на благотворителен концерт "One Love Manchester", който събра над 23 милиона долара, за да помогне на жертвите от терористичната атака и техните семейства. 
 
През 2015 наградата на Billboard "Жена на годината" бе присъдена на Lady Gaga, през 2016 на Madonna, а през 2017 - на Selena Gomez. 
]]>
Миро изля сърцето си в новата песен "Печат от моята душа" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-11-13/miro-izlia-surceto-si-v-novata-pesen-quotpechat-ot-moiata-dushaquot-video.fm+13-11-2018 12:49fmplus.net Миро изля сърцето си в новата песен "Печат от моята душа" (видео)

Суровата красота на природата е главният герой във видеото към новата песен на Миро "Печат от моята душа". 
 
 
Верен на себе си, изпълнителят отново изпява текст, който изразява вътрешния му свят. Във видеото участва 11-годишният Thorir Karl Leo Johannsson и Теодосий Спасов. Богатството на песента е допълнено и от участието на Нели Андреева, Sofia Session Orchestra под нотите на Георги Стрезов. 
 
Музиката е дело на Димитър Петров, а текстът и режисурата - на Миро. 
]]>
25 неща, които трябва да се откажете да правите още днесhttp://fmplus.net/news/svejo/2018-11-13/25-neshta-koito-triabva-da-se-otkazhete-da-pravite-oshte-dnes.fm+13-11-2018 10:13fmplus.net 25 неща, които трябва да се откажете да правите още днес

Когато спрете да преследвате грешните неща, давате шанс на добрите неща да ви хванат. Така че, започнете от днес, съветва manager.bg.
 
1. Откажете се да бъдете перфектни – истинският свят не възнаграждава перфекционистите, той награждава хората, които си вършат работата.
 
2. Откажете се непрекъснато да се сравнявате с останалите – единствената личност, с която трябва да се състезавате, сте самите вие.
 
3. Откажете се от живеенето в миналото и притеснението за бъдещето – сега е единственият гарантиран момент за вас. Сега се случва животът. Не го изпускайте!
 
4. Откажете се от оплакването – направете нещо по въпроса, веднага!
 
5. Откажете се от задържането на злоба – злобата е загуба на перфектното щастие.
 
6. Откажете се от чакането – това което не започнем днес, няма да бъде завършено утре. Знанието и интелигентността не струват нищо без действие.
 
7. Откажете се от лъженето - в дългосрочен план истината излиза наяве. Или вие притежавате вашите действия, или вашите действия в крайна сметка ще ви притежават.
 
8. Откажете се от избягването на грешки – единственото нещо, което наистина може да ви нарани, е да изберете да не правите нищо, просто защото ви е твърде страх да не сбъркате.
 
9. Откажете се да казвате: "Не мога” – както е казал Хенри Форд: "Дали мислите, че можете или мислите, че не можете, и в двата случая ще сте прави.”
 
10. Откажете се да бъдете всичко за всеки – да накарате един човек да се усмихне може да промени света. Може би не целия свят, но неговия свят. Започнете с малко! Започнете сега!
 
11. Откажете се да мислите, че не сте готови – никой никога не се чувства на 100% готов, когато се появи подходящия момент. Защото повечето възможности, които ви се откриват в живота, ви принуждават да израствате извън зоната на комфорта, което означава, че в началото няма как да се чувствате напълно комфортно.
 
12. Откажете се да си поставяте малки цели – много хора си поставят малки цели, защото се страхуват от провал. Ироничното е, че именно поставянето на тези малки цели ги проваля.
 
13. Откажете се да правите всичко сами – вие сте част от хората, с които прекарвате по-голямата си част от деня. Ако работите заедно, ще бъдете в пъти по-способни и силни, отколкото ако го правите сами.
 
14. Откажете се от покупките на неща, от които нямате нужда – управлявайте парите си, за да не стане така, че парите управляват вас. Не харчете, за да впечатлите останалите. Не живейте живота си в опит да се заблудите, мислейки, че богатството се измерва с материални неща.
 
15. Откажете се да обвинявате останалите за вашите проблеми - степента, до която можете да живеете мечтания живот, зависи от степента, в която поемате отговорност за собствения си живот. Когато обвинявате останалите за това, през което сте минали, вие отричате отговорността и давате на останалите власт над част от живота ви.
 
16. Откажете се да правите от мухата слон - един от начините да се провери дали нещо си струва да се обмисли е като си зададете следния въпрос: "Дали това нещо ще има значение след една година? След три години? След пет години?" Ако не, значи няма за какво да се тревожите.
 
17. Откажете се да се опитвате да живеете така, както очакват другите – работете за да надхвърлите собствените си очаквания. Всичко останало ще си дойде на мястото.
 
18. Откажете се от манталитета да избирате “по-лесния път” – в днешно време има твърде голяма склонност да се намират “бързи решения.” Например да взимате хапчета за отслабване, вместо да започнете да правите упражнения и да ядете правилно. Няма вълшебен прашец, който може да отмени трудолюбието, старанието и фокусираната и отдадена работа.
 
19. Откажете се да правите обещания, които не можете да изпълните – не си позволявайте да правите обещания, които са над възможностите ви. Всеки път доставяйте повече от това, което се очаква от вас.
 
20. Откажете се да сдържате мислите и чувствата си - хората не могат да четат мисли. Те никога няма да разберат как се чувствате, освен ако не им кажете.
 
21. Откажете се от заобикалките – казвайте каквото мислите и мислете, каквото казвате. Комуникирайте ефективно.
 
22. Откажете се да избягвате промяната – независимо дали е добра или лоша ситуацията, с която се сблъсквате сега, тя ще се промени. Това е единственото нещо, за което може да сте сигурни. Така че приемете промените и разберете, че промените се случват поради някаква причина. Няма винаги да бъде лесно или очевидно в началото, но в крайна сметка ще си заслужава.
 
23. Откажете се от чувството, че сте нещо повече – никой не е по-висш от другите хора в този живот. Всички дишаме един и същи въздух. Ние получаваме, каквото даваме - получаваме това, което си заслужим.
 
24. Откажете се да чакате до последната минута – тези, които се провалят с планирането, планират да се провалят.
 
25. Откажете се да бъдете драматични – стойте настрана от драмите на останалите хора и не си правете сами такава без причина.
]]>
P.I.F. представят албум на две сцениhttp://fmplus.net/news/music/2018-11-12/pif-predstaviat-album-na-dve-sceni.fm+12-11-2018 16:42fmplus.net P.I.F. представят албум на две сцени

Горещо, с много рокендрол – такава ще е прогнозата за времето в столичния клуб City Stage на 7 декември, когато P.I.F. ще представят сборен албум с най-популярните си слънчеви и облачни песни.
 
В двойният диск ще намерят място поетични саундтраци на тъгата като “Приказка”, “Невидимо дете” и “Обещавам”, както и гъделичкащи усмивката мелодии като “Юли”, “Колело” и “Вали”. “Тази вечер ще е изключително специална за нас, защото удоволствието ще бъде умножено по две – ще свирим на две сцени, съответно всеки от бандата ще има по два сета инструменти. Веселите парчета ще звучат много по-първично и изчистено, близо до стилистиката на The Beatles, а по-минорните ще са яко рокендрол, с безкомпромисен твърд звук.”, споделя фронтменът на P.I.F. Димо Стоянов.
 
Концертът в City Stage ще бъде последният с басиста Юрий Божинов и ще срещне публиката с новото попълнение в групата Христо Михалков. “С Юрий ще направим сетът, който кара хората да танцуват, а бойното кръщение на Христо ще бъде “облачно”, с парчета като “Свободен от теб” и “Отлъчен”. Подготвяме и тематична мултимедия за репертоара на всяка от двете сцени.”, издава Димо.
 
Двойното CD с най-добрите слънчеви и облачни парчета на P.I.F. ще включва общо 26 заглавия и феновете, споделили емоцията от концерта на 7 декември, ще имат шанса първи да го закупят.
 
Билети за P.I.F на две сцени – най-облачните и най-слънчевите песни, ще намерите на bilet.bg на цена от 12 лв. на предварителна продажба, а в деня на концерта ще се котират по 15 лв.
]]>
Lord of the Dance: Dangerous Games отново пред българска публикаhttp://fmplus.net/news/music/2018-11-12/lord-of-the-dance-dangerous-games-otnovo-pred-bulgarska-publika.fm+12-11-2018 14:33fmplus.net Lord of the Dance: Dangerous Games отново пред българска публика

Незабравимият спектакъл на Michael Flatley Lord of the Dance: Dangerous Games отново ще омагьоса българската публика на 21 юни 2019 година. Спектакълът ще се състои в зала 1 на НДК и е с начало 20 часа. 
 
Билетите за Lord of the Dance: Dangerous Games влизат в продажба от днес, 12 ноември,  в сайта на epaygo.bg и търговските обекти на EasyPay. Ценовите категории са от 35 лв.до 90 лв., в зависимост от местоположението в зала 1 на НДК. 
 
Премиерата на Lord of the Dance в Лондон е преди повече от две десетилетия, а през 2014 гениалният танцьор и режисьор на спектакъла Michael Flatley преработи шоуто, за да го превърне в още по-атрактивно от оригиналното представление. Музиката на Lord of the Dance: Dangerous Games е композирана от Gerard Fahy и премиерата през 2014 година ознаменува 20 години от превръщането на Flatley в световна сензация. 
 
 
Оттогава спектакълът триумфира по сцените из целия свят – Уест Енд, Бродуей, САЩ, Канада, Ирландия, Германия, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия и Мексико.  Lord of the Dance: Dangerous Games в момента е на турне в щатите, следват дати в Канада, а догодина ще се завърне отново в Европа.
 
Спектакълът продължава да вдъхновява публиката с невероятното съчетание на танци с музика, като преплита традициите и съвремието в една класическа приказка, пресъздадена на сцената от изключително талантлив екип от танцьори.
 Шоуто не изостава и в техническо отношение – на сцената присъства огромен плосък екран, специални ефекти при осветлението, танцуващи роботи и акробати от световна величина.  
 
Не пропускайте зрелищното шоу на Lord of the Dance: Dangerous Games на 21 юни 2019 година в зала 1 на НДК!
 
]]>
"Възвишение" излиза на Блу рей с издание за колекционериhttp://fmplus.net/news/cinema/2018-11-12/quotvuzvisheniequot-izliza-na-blu-rej-s-izdanie-za-kolekcioneri.fm+12-11-2018 12:33fmplus.net "Възвишение" излиза на Блу рей с издание за колекционери

"Истинско кино се прави само когато имаш да разкажеш нещо действително вълнуващо и смислено. Дълго чаках историята, която исках да разкажа на голям екран, да ме намери сама. Да бъде неподправена, силно въздействаща и оригинална." – това споделя Виктор Божинов в деня на премиерата на "Възвишение". 
 
Филмът тръгна по екраните в страната точно преди година, на 10 ноември 2017, и за по-малко от месец се превърна в най-гледаното българско заглавие за последните 7 години. Отзвукът на критиката и публиката бе повече от положителен, а голяма част от аудиторията дори го определи като едно от най-големите събития в историята на съвременното българско кино. Филмът бе гледан в киносалоните на България от близо 140 000 зрители. 
 
В края на 2017 "Възвишение" бе определен за културното събитие на годината, а през март 2018 спечели Балканския конкурс на 22-рия Международен София Филм Фест. През октомври продукцията завоюва и специалната награда на журито от престижния български фестивал "Златна роза", който също така връчи наградата за най-добра мъжка роля на Александър Алексиев за превъплъщението му в Гичо. Филмът беше представен още и на международните фестивали във Виена, Москва и Шанхай, както и на българския фестивал в Рим.
 
 
"Това е филм, създаден, за да се гледа на голям екран. Вложихме много усилия и средства, за да изглежда по този начин и се радвам, че "Възвишение" се задържа почти цяла година по кино екраните в страната." – споделя Иван Дойков, продуцент на "Възвишение" – "С версията за блу рей имаме възможност да удължим живота на филма, като сме добавили и някои изненади за феновете в специално колекционерско издание."
 
Колекционерското издание на "Възвишение" се очаква да тръгне в продажба на 25 ноември и да съдържа цели 3 диска: Диск 1 ще включва филма с опция 5.1 или стерео звук със субтитри на английски, руски, италиански, чешки и македонски. В диск 2 феновете ще открият непоказвани сцени от "Възвишение", както и 7 тематични филма, проследяващи създаването на продукцията: Режисура, Актьори, Операторска работа и монтаж, Художник и костюми, Музика и звук, Продукция, Премиери. Последният диск пък ще съдържа оригиналната музика на Петър Дундаков.
 
Филмовият проект "Възвишение" се базира на едноименния роман на Милен Русков, който се нарежда в челните места на класациите за най-търсени книги у нас от своето излизане през 2011 г. досега. Романът получава редица отличия, а през 2014 година печели наградата за литература на Европейския съюз (European Union Prize for Literature). Сценаристи на филма са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и автор на диалозите.
 
]]>
Без Taron Egerton в следващия "Kingsman"http://fmplus.net/news/cinema/2018-11-09/bez-taron-egerton-v-sledvashtiia-quotkingsmanquot.fm+09-11-2018 15:13fmplus.net Без Taron Egerton в следващия "Kingsman"

Matthew Vaughn има големи планове за разширяване вселената на поредицата "Kingsman" и явно те не включват звездата Taron Egerton, пише cinefish.bg. Той се прочу с ролята на младия супершпионин Eggsy, но в скорошно интервю сподели, че няма да участва в следващия филм за свръхтайната шпионска организация.
 
"Не знам как ще реагират журналистите и не знам доколко ми е позволено да го споделя, но няма да ме видите в следващия "Kingsman". Това не означава, че повече няма да участвам във филм от поредицата. Двамата с Matthew Vaughn ще работим отново заедно, но ще пропусна да се изявя в следващия му проект", заяви Egerton.
 
И ако се притеснявате, че е абсурдно да си представим третия филм от поредицата без звездата в нея, ето малко пояснение. Актьорът няма предвид него, а "Kingsman: The Great Game" – предисторията на поредицата, разказваща за създаването на организацията в началото на 20 век. Vaughn сподели, че работи по двата филма едновременно, а освен това планира сериал по "Kingsman" и нов филм за Statesman – американската шпионска организация, представена в "Kingsman: Златният кръг".
 
Главен герой в "The Great Game" ще е тийнейджърът Conrad, който има желание да се сражава в Първата световна война, и един възрастен джентълмен, който ще го вербува да стана супершпионин. Говори се, че в неговата роля ще видим Ralph Fiennes. 
 
Egerton е много тъжен, че няма да участва в този филм, но със сигурност ще го видим в "Kingsman 3". Премиерата на третата част, която ще постави финал в отношенията между Harry Hart (героят на Colin Firth) и Eggsy, е на 9 ноември 2019. 
]]>
Деси Добрева с нов сингъл - "ДОС" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-11-09/desi-dobreva-s-nov-singul-quotdosquot-video.fm+09-11-2018 10:09fmplus.net Деси Добрева с нов сингъл - "ДОС" (видео)

След концертите в зала 1 на НДК и спортната зала във Варна, Деси Добрева не спира. След турне в Щатите през октомври й  предстои и национално концертно турне в над 30 български града.
 
Сега излиза поредният й сингъл - "ДОС", базиран отново на народна песен, която под съвременния аранжимент на Явор Русинов има реални шансове да се превърне в съвременен етно хит и да превземе българските радиостанции и клубове. Към песента е заснет и официален видео клип, в който, по идея на режисьора Кирил Киров-Кико, Деси Добрева се въплъти в амфибия, тъй като клипът е заснет изцяло във вода.
 
 
"Заснемането на клипа към песента "ДОС" беше едно от най-трудните неща, които съм правила в живота си", разказа тя самата за снимките по клипа. "В сравнение с него, скачането с парапланер ми се видя като детска игра. Когато режисьорът Кирил Киров сподели с мен идеята да снимам под вода, не си и представях, че ще бъде толкова трудно. След като Кико ми зададе двата въпроса "Страх ли те е от водата, ако е тъмно?" и "Колко можеш да издържиш без въздух?", леко се стреснах, но в крайна сметка аз обичам предизвикателствата и си казах "Какво пък! Аз съм морско чедо! Как няма да издържа!" Но се оказа ужасно трудно да стоиш на дъното на 5-метровия басейн без да изплуваш нагоре, като хем нямаш въздух, хем трябва да пееш в ритъм (а музиката не се чува вътре), хем да си красив и хем да изпълняваш всичките хиляда изисквания на режисьора! Не стига, че ми сложиха тежести да ме държат под водата, ами се заплетох на няколко пъти в роклята и едвам успях да изляза на повърхността, за да си взема въздух. На всичкото отгоре снимахме до 7 часа сутринта - буквално до изгряването на слънцето, както се пее в песента. Но, като знеш, че работи цял екип професионалисти, няма време за оплаквания. Преглъщаш страха и продължаваш пак."
 
А на 8 декември Деси Добрева отново ще разтърси Sofia Live Club. "Обичам уюта на малките концертни зали заради емоционалната връзка, която се изгражда от близостта с публиката", казва тя. Публиката ще може да се наслади на емблематични песни като "Лудо Младо", "Катерино, моме", "Джоре дос", "Девойко, мари, хубава", "Море сокол пие" и други, но дотогава ще има нов видео клип към нова песен, която е сингъл към нов албум.
]]>
Ексклузивно фешън шоу за абитуриентки от випуск 2019http://fmplus.net/games/promo/2018-11-08/ekskluzivno-feshun-shou-za-abiturientki-ot-vipusk-2019.fm+08-11-2018 15:55fmplus.net Ексклузивно фешън шоу за абитуриентки от випуск 2019

Aмериканският фешън лейбъл Terani Couture кани всички бъдещи абитуриентки от випуск 2019 на ексклузивно фешън шоу на 16 ноември (петък) от 19:00 ч., на което ще представи най-новата си колекция бални рокли! 
 
В същата вечер една щастлива млада дама от випуск 2019 ще си тръгне от събитието с невероятна бална рокля - подарък от Terani Couture! 
 
За да участвате в играта, заповядайте на събитието в магазин Terani Couture (ниво 2, Bulgaria Mall) и носете своя бележник, за да покажете, че ще бъдете абитуриентки през пролет 2019! За парти настроението ще се погрижи DJ Marten. 
 
]]>
Пламен и Иво напомнят за важните отношения в новия сингъл "Мама" (видео)http://fmplus.net/news/music/2018-11-08/plamen-i-ivo-napomniat-za-vazhnite-otnosheniia-v-noviia-singul-quotmamaquot-video.fm+08-11-2018 13:19fmplus.net Пламен и Иво напомнят за важните отношения в новия сингъл "Мама" (видео)

Тази есен музикалният тандем избира различно звучене за своя нов проект "Мама". Темата за майчинството и неразривната връзка с децата, която се превърна в обществен въпрос, намира отражение в новия сингъл на двамата музиканти. 
 
 
"Идеята за песента дойде от Иво още през лятото. Обикновено в процеса на работа по една песен се правят доста промени, но всичко пасна от първия път", разказва Пламен. Двамата с Иво създават текста и музиката, а вдъхновение за "Мама" е тяхната собствена майка.  
 
"Когато видяхме реакцията й, решихме, че искаме да предоставим тази емоция на много повече хора, на много други майки, които имат силна връзка с деца си. Вярваме, че всяка майка, която слуша песента, ще се почуства специална, а всички останали ще си припомнят колко специална роля имат тези жени в семейството и обществото", споделят Пламен и Иво. 
 
Видеото е снимано в театъра в Добрич, а режисьор и оператор е Майк Бази. 
]]>
Как да живеем с 10 години повече?http://fmplus.net/news/svejo/2018-11-08/kak-da-zhiveem-s-10-godini-poveche.fm+08-11-2018 10:18fmplus.net Как да живеем с 10 години повече?

Как да запазим здравето си днес, когато не се движим и ядем вредна храна. Това е въпрос, който вълнува всички, пише profit.bg. Барбара Ботани е "естествен лечител“. Тя дава съвети на хората за това как да живеят по-добре, като твърди, че всичко, което трябва да направите е лесно и съвсем естествено за организма. Вижте нейните съвети: 
 
1. Не правете компромис със съня си 
Недоспиването може да причини проблеми с кръвното, с теглото, с настроението, като може да причини и/или влоши редица заболявания. Не само, че не трябва да правите компромис с него, но и е добре да си осигурите комфорт, като по-скъпи чаршафи, или възглавници, съветва Ботани. 
 
2. Престанете да се тревожите за ежедневни проблеми 
Да се ядосваме е вредно, а ние го правим ежедневно и то за дребни неща – някой ни е блъснал в метрото, някой в офиса е забравил да включи кафемашината, и т.н. Избирайте внимателно нещата, за които си заслужава да отделяте време и нерви. 
 
3. Намалете кафето 
Ботани казва, че най-новото изследване на университета на Гьотенберг върху факторите, които помагат за по-качествен живот след 50 години показват, че трябва да поддържаме ниски нива холестерол, да спрем пушенето и да намалим кафето. 
 
4. Усмихвайте се на другите 
За нашето здраве е важно да се усмихваме на хората и да получаваме усмивка в отговор. 
 
5. Не стойте седнали дълго време 
Хората, които прекарват голяма част от времето си седнали, живеят по-малко и това се доказва от много изследвания. В едно изследване се твърди, че след 25-годишна възраст всеки час, който прекарваме в седене съкращава живота ни с 22 минути.
 
6. Престанете да мислите, че животът е труден 
Нашите емоции влияят пряко на здравето ни. Ако постоянно мислите, че животът ви е тежък и труден, няма да видите колко много прекрасни неща всъщност той ви предлага. 
 
7. Махайте си грима вечер 
Дами, не си позволявайте да си лягате с грим, колкото и да сте уморени. Ако не можете да си създадете навика да го махате – не носете грим, защото след години това ще си личи. 
 
8. Спортувайте 
Университет в Оксфорд твърди, че хората, които имат 45 излишни килограма, съкращават живота си с цяло десетилетие. 
 
9. Ползвайте лосион за слънце 
Много хора махат с ръка и си казват "голяма работа, че няма да си сложа лосион.“ Това обаче има драстичен ефект за вашето дълголетие. И не говорим само за плажа, а и за всички по-горещи дни, в които ще прекарате време навън. Ако защитавате кожата си, не само, че ще живеете повече, но и ще изглеждате по-млади. 
 
10. Разделете се с негативните си приятели 
"Токсичните“ хора не просто носят неприятни емоции – те буквално съкращават живота ви. Спрете контактите си с всички негативни, токсични хора.
]]>
Новият филм на Стефан Командарев - купен "на зелено"http://fmplus.net/news/cinema/2018-11-07/noviiat-film-na-stefan-komandarev-kupen-quotna-zelenoquot.fm+07-11-2018 16:46fmplus.net Новият филм на Стефан Командарев - купен "на зелено"

Един от най-големите световни филмови разпространители "Бета Синема", закупи правата за новия филм на Стефан Командарев "на зелено", още преди филмът да бъде заснет. 
 
Новият проект със заглавие "В кръг" е част от трилогията, която режисьорът планира. Първата част с името "Посоки", която българските зрителите видяха в началото на годината, не само представи силен сюжет и добра актьорска игра, но и пожъна сериозен успех както в България, така и по света. Сега Командарев ще продължи с разказването на привидно различни истории, обединени от ключов мотив, но в центъра на събитията ще бъдат патрулките и събитията в нощна София.   
 
"Това е голямо признание за мен и екипа, както и голяма отговорност. Когато подпишеш такъв договор, очакванията, които така или иначе са големи след успеха на "Посоки", неминуемо се вдигат. Парите от продажбата инвестираме във филма, защото средствата за неговата реализация са минимални - всяко подобно финансиране е от голяма помощ", споделя Командарев.
 
Първите няколко снимачни нощи на "В кръг" вече стартираха, като в лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев – Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев – Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за "Арго Филм". Снимачният процес ще продължи до март месец 2019 с прекъсвания.
]]>