fmplus.net http://fmplus.net Радио FM+ 06-08-2020 15:46:48 http://fmplus.net bg VenZy направи акустична версия на “Само ти”http://fmplus.net/news/music/2020-08-06/venzy-napravi-akustichna-versiia-na-samo-ti.fm+06-08-2020 15:44fmplus.net VenZy направи акустична версия на “Само ти”

VenZy пусна акустична версия на последния си сингъл “Само ти”, заедно с видео към нея. Хореографията и видеото е дело на Виктория Димитрова Goldy, а нежния танц е в изпълнение на професионалисти и ученици от танцовата ѝ школа. 
 
 
Аранжимента е на Димитър Кърнолски-син (пиано) и Владислав Шопов (китара). Кадрите са заснети по време на карантината, с идеята да вдъхновят хората, занимаващи се с танцово изкуство и музика, да не се отказват от това, което ги прави щастливи, да творят и да се развиват въпреки всичко. Заедно можем повече!
]]>
10 начина да охладим дома си без климатикhttp://fmplus.net/news/svejo/2020-08-06/10-nachina-da-ohladim-doma-si-bez-klimatik.fm+06-08-2020 12:14fmplus.net 10 начина да охладим дома си без климатик

Макар да превалява освежаващ дъжд, навън е горещо. Как да охладим жилището, но без помощта на климатик? Вижте 10 трика, които ще ви помогнат в тази задача, препоръчани от експертите на profit.bg: 
 
1. Дръжте щорите и завесите пуснати 
30 на сто от нежеланата топлина в дома идва от прозорците. С помощта на завеси и щори можете да намалите сметката си за електричество със 7 на сто, както и да намалите вътрешната температура до 20 градуса. Щорите и пердетата пазят дома ви от това да се превърне в миниатюрен парник, което е особено важно в случаите с южно и западно изложение. 
 
2. Използвайте вратите за охлаждане 
Ако апартаментът ви разполага със стаи с южно и със северно изложение, можете чудесно да балансирате температурата. Затворете вратите на неизползваните стаи с прозорци на запад или юг, за да предпазите останалата част от дома си от затопляне. И обратното – отворете широко вратите на северните стаи, за да проникне по-хладен въздух в останалата част от жилището. 
 
3. Сменете чаршафите 
Да, сатенените чаршафи сигурно са луксозни и добре изглеждащи, но да спите в памучни е най-умният ход през лятото. Памукът е материя, която диша по-лесно и оставя хладно усещане върху кожата. И като допълнителен бонус: купете си възглавници с естествено въздушно пространство между пълнежа – така те няма да задържат топлината на тялото, дори и след като ги сложите в калъфка. 
 
4. Пуснете вентилаторът да се върти обратно на часовниковата стрелка 
Независимо дали го знаете или не, вентилаторът на тавана трябва да се коригира сезонно. Въртенето на по-висока скорост обратно на часовниковата стрелка през лятото създава ефекта на хладен бриз. 
 
5. Тревожете се за човека, а не за къщата 
Ако вашите предци са оцелели без климатик, значи и вие можете. Пийте студени напитки, слагайте си студена кърпа на шията и китките. Подбирайте памучни дрехи в светли цветове и отложете гушкането с половинката за по-хладни дни.
 
6. Пуснете вентилатора в банята и абсорбатора в кухнята 
Дори и да не ви се струва възможно с тяхна помощ да охладите дома, този ефект е факт. Горещият въздух се издига нагоре и ще бъде засмукан от двата уреда, които ще го изхвърлят навън. 
 
7. Отворете прозорците през нощта 
Възползвайте се от по-хладните нощни часове, като отворите врати и прозорци. Така въздушният поток по естествен начин ще охлади помещенията. Не пропускайте обаче да ги затворите, когато навън стане по-горещо. 
 
8. Отървете се от източниците на топлина 
Дори и досега да не сте имали време да смените крушките вкъщи с енергоспестяващи, лятото е идеалният момент. Колкото и незначителна топлина да излъчват обикновените крушки, тя е достатъчна да повиши температурата в помещението, когато е наистина горещо. Освен това ще намалите сметката си за електричество. 
 
9. Използвайте грила 
Това е очевидно, но и ние ще ви го кажем: използването на фурната или котлоните през лятото чувствително повишава температурата в дома ви. Затова сега е моментът да се превърнете във фенове на грила: той не отделя толкова топлина, ястията се приготвят бързо, а и можете да го използвате на открито. 
 
10. Направете дългосрочни подобрения в жилището 
Можете да направите няколко промени в дома си, които да понижат температурата в него през летните месеци. Като например да поставите прозорци със специален изолационен филм, да сложите тенти, да засадите дървета или лозници в близост до прозорците, както и да изолирате стените.
]]>
Ava Max пуска новия си албум идния месец, чуй сингъла "Who’s Laughing Now"http://fmplus.net/news/music/2020-08-05/ava-max-puska-noviia-si-album-idniia-mesec-chuj-singula-quotwhos-laughing-nowquot.fm+05-08-2020 15:25fmplus.net Ava Max пуска новия си албум идния месец, чуй сингъла "Who’s Laughing Now"

Ava Max разкри датата на издаването на нетърпеливо очаквания си дебютен албум Heaven & Hell – 18 септември, както и новите трак и видео "Who’s Laughing Now", режисирано от Isaac Rentz (Katy Perry, Mabel, Nick Jonas) по сценарий на Ava и Isaac. 
 
 
"Пазех тази тайна толкова дълго и съм много развълнувана, че мога най-накрая да говоря за дебютния си албум Heaven & Hell", казва Ava. "Вложих сърцето и душата си в създаването му и нямам търпение да споделя музиката си с всички". 
 
"Who’s Laughing Now" следва издаването на силния химн на Ava "Kings & Queens", който е #1 в европейския еърплей и направи дебюта си в Top 40 radio. Официалното видео наброява 62 милиона гледания и показва Ava в райска тронна зала, където тя управлява като бляскава кралица над армия от лоялни танцьори. 
]]>
Тест: 4 прости действия показват що за човек стеhttp://fmplus.net/news/svejo/2020-08-05/test-4-prosti-dejstviia-pokazvat-shto-za-chovek-ste.fm+05-08-2020 12:15fmplus.net Тест: 4 прости действия показват що за човек сте

Психолозите вярват, че можете да научите доста неща за един човек, като го накарате да предприеме няколко доста простички действия, пише obekti.bg. Тестът се състои от 4 лесни задачи, които хората, като цяло, вършат интуитивно. Пробвайте се:
 
Кръстосайте пръстите на двете си ръце
Ако десният ви палец ви е най-отгоре, запишете на едно листче хартия числото 2. Ако е левият – тогава 1.
 
Затворете едното си око и се прицелете в невидима цел
Ако сте затворили дясното око, запишете 1. Ако е лявото – 2.
 
Кръстосайте ръцете си пред гръдния кош
Вижте коя ръка е най-отгоре. Ако лявата лежи върху дясната, запишете 1. Ако дясната е върху лявата – 2.
 
Пляскайте
Ако лявата ви ръка е върху дясната, докато пляскате, запишете 1. В противен случай – 2.
 
А ето и резултатите:
2222 – За вас може да се каже, че сте десничар на 100%. Имате силен и консервативен характер, но не обичате скандалите. На вас може да се разчита!
2221 – Липсва ви смелост и решителност, когато нещата станат сериозни. Често бягате от отговорност.
2212 – Общителни и открити личности сте. Лесно създавате приятелства и сте душата на компанията.
2111 – Понякога сте повърхностни, не обичате да се задълбочавате. Липсва ви постоянство и отборно мислене.
2211 – Не случайно имате много приятели. Намирате общ език с всеки и с ентусиазъм предлагате помощта си на околните.
2122 – Имате аналитичен ум и балансиран характер. Не обичате да показвате чувствата си, което понякога се явява пречка в любовта.
2121 – Зависими сте от хорското мнение и търсите непрекъснато одобрението на околните. Липсва ви самочувствие и вяра в собствените способности.
1112 – Темпераментни, динамични и смели натури.
1222 – Чаровни и харизматични личности с отлични комуникативни умения. Липсва ви само решителност в напрегнатите ситуации.
1221 – Имате мек характер и понякога проявявате наивност и лековерие.
1122 – Не сте конфликтни личности, но сякаш прекалено много мислите и анализирате всичко около себе си.
1121 – Талантливи и творчески натури с оригинални идеи.
1111 – Левичар на 100%. Изключително талантливи и либерални личности. Силно емоционални, но и заклети егоисти.
1212 – Имате силен характер и проявявате завидна задълбоченост. Лесно постигате набелязаните цели.
1211 – Силният дух ви помага да се справяте с проблемите без кризи и сътресения. Понякога сте малко затворени, тъй като сте прекалено заети да се вглеждате в себе си.
2112 – Привличате околните с чара и магнетизма си. Лекият ви характер е причината да имате много приятели.
]]>
Нова българска комедия разказва историята на рок група от 80-теhttp://fmplus.net/news/cinema/2020-08-04/nova-bulgarska-komediia-razkazva-istoriiata-na-rok-grupa-ot-80-te.fm+04-08-2020 12:06fmplus.net Нова българска комедия разказва историята на рок група от 80-те

"Голата истина за група Жигули" разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. В настоящия момент членовете й са изпокарани помежду си до смърт, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност. Един ден всичко това се променя. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе "Жигули" отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.
 
В останалите роли ще видим Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев – Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Звездният каст се допълва още от Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.
 
"Смятам, че през следващата година хората ще имат нужда от повече смях и усмивки. Целта на "Голата истина за група Жигули" не е да даде на зрителите само и единствено забавление. Искаме чрез добро настроение да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години. Благодарни сме, че имаме възможност да работим, дори и в тази сложна обстановка, а екипът, който сме събрали, гарантира филм на високо ниво, който няма да ви остави равнодушни.", споделя режисьорът на филма Виктор Божинов ("Възвишение", "Под прикритие", "Връзки", "Стъклен дом", "Столичани в повече").
 
Зад камерата застава Антон Бакарски, познат от работата си по заглавия като "Възвишение", "Под прикритие", "Връзки" и участвал в редица международни продукции като "300: Rise of an Empire” и "The Expendables 2”. Сценаристи са Ваня Николова ("Под прикритие", "Връзки") и Нели Димитрова ("Love.Net", "Възвишение", "Връзки").
 
Снимачният процес на "Голата истина за група Жигули" ще продължи до края на август на различни локации из цяла България, но едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети в Бургас. Всеки, желаещ да попадне в кадър от филма, може да опита да стане част от него по време на заснемането на живото изпълнение на група "Жигули" от 18:00 часа на 6 август, в рамките на фестивал, провеждащ се на морската гара в Бургас.
 
"Голата истина за група Жигули" се очаква да излезе по кината в цяла България през 2021 година.
 
]]>
Maluma представи новия сингъл “Hawái”, обяви предстоящ албумhttp://fmplus.net/news/music/2020-08-03/maluma-predstavi-noviia-singul-hawi-obiavi-predstoiasht-album.fm+03-08-2020 11:51fmplus.net Maluma представи новия сингъл “Hawái”, обяви предстоящ албум

Maluma представи чисто нов сингъл, озаглавен “Hawái”, а с него обяви и предстоящия си пети дългосвирещ албум – Papi Juancho, който излиза по-късно тази година. 
 
 
Мелодичното лятно парче, чийто съавтор е Maluma, разказва историята на една раздяла, случваща се в модерен и погълнат от Instagram свят, в който представата за живота на другите хора може да бъде много подвеждащa. 
 
Заснето в Маями от популярния оператор Jessy Terrero от Cinema Giants, видеото представлява късометражна драма, режисирана от Maluma, в която героят му попада във въртележка от ситуации и емоции, предизвикани от тежка раздяла с любимата.   
]]>
Спечели FRUTINO награда в играта по Радио FM+!http://fmplus.net/games/win/2020-08-03/specheli-frutino-nagrada-v-igrata-po-radio-fm.fm+03-08-2020 07:00fmplus.net Спечели FRUTINO награда в играта по Радио FM+!

Различни, интересни, летни или зимни, изкушаващи, утоляващи, вдъхновяващи, впечатляващи – това са FRUTINO: серия висококачествени български вина, във внимателно подбрани комбинации с натурални сокове. 
 
Серия от 8 вкуса, в разновидности от розе, бяло и червено вино в подходящи миксове с плодови сокове, те предразполагат да експериментирате, но и да релаксирате с тях. С леко алкохолно съдържание и запомнящи се вкусове, те са подходящи за повод или без повод. А бусчето-кутия от 2,25 л в три различни вкуса е особено подходящо за вашето парти, пътуване, за плажа или в градината, или ... за където вие решите. Насладете се на живота и го погледнете от неговата цветна и вкусна FRUTINO страна.
 
А сега може да си спечелите и свежа награда в новата лятна игра на FRUTINO и Радио FM+. Влезте във фейсбук страницата на Радиото, открийте тематичната публикация и отговорете на въпроса, за да участвате в жребия за дневната награда – бутилка FRUTINO. Наздраве!
 
Официални правила за участие и срок на промоцията: 04-14.08.2020
 
Списък на спечелилите:
04.08 Нели Михайлова 
05.08 Orlin Atanasov
]]>
Pavell & Venci Venc’ x VessoU с първи съвместен проектhttp://fmplus.net/news/music/2020-07-31/pavell-amp-venci-venc-x-vessou-s-purvi-suvmesten-proekt.fm+31-07-2020 15:30fmplus.net Pavell & Venci Venc’ x VessoU с първи съвместен проект

Как няколко разменени съобщения в социалните мрежи прерастват в едно истинско приятелство и вълнуваща творческа сесия? Отговорът се крие в новия съвместен сингъл на Pavell & Venci Venc’ x VessoU – "Cash". 
 
 
В края на миналата година Pavell & Venci Venc’ се свързват с VessoU, по повод премиерата на един от най-успешните му проекти до този момент – "До мен". Първи Венци поздравява Веселин Николов за запомнящия се бийт. Само няколко часа по-късно той получава неочаквано съобщение и от Павел с предложение за колаборация. Текстът, музиката и аранжиментът са на тримата автори и изпълнители, а видеоклипът е режисиран от Йордан Харасимов.
 
""Cash" е песен за онзи елемент от съществуването ни, който хората преследват на всяка цена, без да осъзнават, че той е просто средство за оцеляване, на което робуваме повече, отколкото трябва. Радваме се, че успяхме да реализираме първи проект с едно от най-талантливите момчета наоколо.", споделят Pavell & Venci Venc’.
 
"Работата с Павката и Венци е като песен, ние просто влизаме в студиото и се забавляваме. Спомням си как без да знаят, двамата ми писаха един след друг за едно от парчетата ми и още тогава обсъдихме възможността да направим песен заедно. "Cash" е резултатът.", казва VessoU.
]]>
Сантра и Choko се вихрят в новото видео към "С твоите имена"http://fmplus.net/news/music/2020-07-31/santra-i-choko-se-vihriat-v-novoto-video-kum-quots-tvoite-imenaquot.fm+31-07-2020 11:45fmplus.net Сантра и Choko се вихрят в новото видео към "С твоите имена"

След година и половина творческо и емоционално мълчание Сантра избухна с ново парче. Проектът е съвместен с Choko и носи заглавието "С твоите имена". Идеята за колаборация се заражда, докато двамата изпълнители снимат предаването Close Up, на което Сантра е водеща и продуцент. "Родени сме с два дни отстояние и някак се усетихме, разбирахме се с две думи", признава певицата. 
 
 
Заедно с Димитър Лефтеров-Mitko Beats работят по музиката, текста и аранжимента. Всичко измислят и правят тримата. А за видеото към екипа им се включват и двама режисьори - Николай Шопов и Adventador. Хрумката за ретро стила също е обща. Снимат на пътя около Илиянци и в заведение, където доста се развихрят.
 
"Ако не беше Сантра да ме накара да направя нещата, които правя в клипа, никога нямаше да се навия", откровен е Choko. Но пък крайният резултат е нещо по-различно, креативно, артистично, което им е отнело цели 6-7 месеца за подготовка и реализация. "Събрахме се много хора, дадохме си енергията и смятам, че това се отрази", споделя Сантра.
 
"С твоите имена" е много любовна песен и несъмнено по-любопитните меломани си задават въпроса стои ли муза зад този проект. На тях певицата отговаря загадъчно: "Любовта е много важна част от живота и от творчеството. За мен е безкрайно удоволствие да съм привилегирована да умея да вкарвам любовта си в изкуство."
]]>
Beyoncé представя авторския си филм "Black Is King"http://fmplus.net/news/music/2020-07-30/beyonc-predstavia-avtorskiia-si-film-quotblack-is-kingquot.fm+30-07-2020 16:39fmplus.net Beyoncé представя авторския си филм "Black Is King"

На 31 юли светът ще се наслади на величествената филмова продуцкия "Black Is King", а режисьор и продуцент на проекта е не кой да е, а носителката на 24 награди Грами – неповторимата Beyoncé Knowles-Carter. Премиерата на дългометражната лента, базирана на музиката от албума The Lion King: The Gift, ще се състои две седмици след годишнината от релийза на глобалния феномен "Цар Лъв". 
 
 
Визуалният албум на Beyoncé пресъздава поуките от "Цар Лъв", които да служат като образец за младото поколение чернокожи. "Black Is King" отдава почит на истинските преживявания на семейства, чрез разказ за млад крал, попаднал във въртележка от предателства, любов и себеосъзнаване. Съдбата му е предопределена от неговите предци, а благодарение на уроците от баща му и напътствията на неговата детска любов, той успява да придобие нужните добродетели, с които да възвърне дома и трона си. 
 
Заснета на многобройни локации, кинематографията на лентата улавя и свързва красиви хора и пейзажи от различни континенти, започвайки от Ню Йорк и преминавайки през Лос Анджелис, Южна Африка, Западна Африка, Лондон и Белгия. От всички тези невероятни места е подбран и неповторим екип от актьори и танцьори, които вдъхновяват разнообразието на филма и трептящата хореография. Празничният мемоар включва и целите видеа към песните “Already”, “Brown Skin Girl”, “Mood 4 Eva” и “My Power”. 
 
Новият трейлър на филма разкрива част от специалните гости във филма, сред които са моделите Aweng Ade-Chuol и Adut Akech, супермоделът Naomi Campbell, Tina Knowles-Lawson, носителката на Оскар, актриса и автор Lupita Nyong’o, изпълнителите Kelly Rowland, Pharrell Williams и JAY-Z, и др. 
]]>
EXIT разкри първите артисти за 2021http://fmplus.net/news/music/2020-07-30/exit-razkri-purvite-artisti-za-2021.fm+30-07-2020 13:42fmplus.net EXIT разкри първите артисти за 2021

EXIT премина през много предизвикателства от своето създаване преди 20 години, когато започна като студентско движение за мир и свобода в Сърбия и на Балканите и поради еволюцията по време на пандемията, с отлагането на тазгодишното издание на фестивала, което беше едно от най-големите от всички. Въпреки това организаторите са решени да се върнат още по-силни през следващото лято и да отпразнуват две десетилетия богата музикална история на награждаващия фестивал EXIT през 2021 с едно от най-добрите издания досега.
 
 
От 8 до 11 юли 2021 EXIT отново ще посрещне хора от над 100 страни, за да се съберат на една от най-големите средновековни крепости в Европа, разположена на брега на река Дунав в Нови Сад, Сърбия.
 
Първите хедлайнери, които се разкриват, включват David Guetta, Tyga и DJ Snake. Специалният момент за финал остава за Eric Prydz и Four Tet, които ще обединят усилията си за специален b2b сет, за да създадат едно от най-емблематичните закриващи изпълнения на зрелищната сцена Dance arena. 
 
20-годишнината на Exit просто не можеше да мине без мощната Sepultura - легендарна метъл група с четиринадесет албума, някои от чиито рифове оставиха оформящ отпечатък върху рок музиката като цяло. След миналогодишното великолепно изпълнение, Dax J е настроен да внесе пламъка на техното в яростен b2b с Kobosil.
 
В lineup-a ще участват и новото поколение звезди на EXIT, включително немски DJ и продуцент Boris Brejcha, инди героите Metronomy, носител на награда Grammy за цялостно постижение и жива пънк икона Marky Ramone, шведска рок сензация Thundermother, Denis Sulta и водещи регионалени музикалени изпълнители такива като Laibach, Marko Nastić, Goblini, Massimo, Coeus, Kristijan Molnar b2b After Affair, Lag, Layzie, Runy, Space Motion. Това са само първият кръг от потвърдени артисти,като много нови имена и изненади ще бъдат обявени скоро.
 
Междувременно EXIT обмисля варианти да започне празнуването на 20-та годишнина със символично събитие през този септември, което ще се фокусира върху онлайн стрийминг, който ще включва LIFE стрийминг https://www.exitfest.org/en/life-stream/ и Green R: Evolution платформа, най-големият екологичен проект на фестивала досега. https://www.exitfest.org/en/green-revolution/
 
Награждаваният EXIT фестивал, гласуван два пъти за най-добър Best Major European Festival през последните седем години, има нещо за любителите на музиката от всички жанрове, вариращи от рок, поп, хип-хоп, реге чак до хаус, с разнообразна комбинация от артисти, които изпълняват на повече от 40 сцени и зони, свързани с калдъръмени улици, стени и тунели. 
 
Билетите ще са в продажба от петък, 31 юли 2020. В 12 на обед ще е налично много ограничено издание на четиридневен билет за EXIT фестивал 2021 с 50% отстъпка при промоционална цена от 56 € + bf / 120 лева. VIP четиридневни фестивални билети също ще се продават за 250 € + bf / 525 BGN. Всички билети, закупени за фестивал EXIT 2020, са валидни за изданието 2021 без презаверка!
 
Всички фенове на EXIT, които запазят билета си от EXIT 2.0 за фестивалното издание 2021, автоматично стават членове на екипа на EXIT, който отключва специални изненади, предимства и възможност за спечелване на билет за всички предстоящи издания  на фестивала EXIT.
 
Всички фенове, които не намират новите дати на EXIT през 2021 за подходящи и желаят да поискат възстановяване, ще могат да подадат заявка в периода от 10 до 25 август 2020 на help@bilet.bg. Повече информация на exitfest.org.
]]>
Опознайте себе си по-добре с този тест на личносттаhttp://fmplus.net/news/svejo/2020-07-29/opoznajte-sebe-si-po-dobre-s-tozi-test-na-lichnostta.fm+29-07-2020 12:10fmplus.net Опознайте себе си по-добре с този тест на личността

Тестът съдържа само три въпроса, но ще останете изненадани от резултата, обещават от HighViewArt. Не поглеждайте в края на теста. Отговаряйте на въпросите последователно. Бавно превъртайте екрана и записвайте отговорите си на лист. Това е сериозен въпросник и ще ви даде по-добра представа за вашата същност.
 
1. Подредете животните съгласно собственото си разбиране:
а) Крава
b) Тигър
c) Овца
d) Кон
e) Свиня
 
2. Напишете по една дума, която характеризира всяко едно от следните неща:
a) Куче
b) Котка
c) Плъх
d) Кафе
e) Океан
 
3. Посочете по една личност (с която се познавате и е важна за вас), която можете да свържете с един от споменатите цветове. Не правете повторения:
a) Жълт
b) Оранжев
c) Червен
d) Бял
e) Зелен
 
Свършихте ли? Проверете отговорите си. 
 
ОТГОВОРИ
Това са вашите приоритети в живота:
Крава: означава кариера.
Тигър: означава гордост.
Овца: означава любов.
Кон: означава семейство.
Свиня: означава пари.
 
Вашето описание за кучето характеризира вашата личност.
Описанието, което сте дали за котката, характеризира вашия съпруг/съпруга или вашия спътник в живота.
Описанието за плъха характеризира личността на вашите неприятели.
Описанието, което сте направили за кафето, показва вашето отношение към секса.
Описанието за океана характеризира собствения ви живот.
 
Жълт: Това е някой, когото никога няма да забравите.
Оранжев:Този човек можете да смятате за най-добрия си приятел.
Червен: Някой, когото наистина обичате.
Бял: Вашата душа близнак.
Зелен: Някой, когото ще запомните за цял живот.
]]>
One Direction отбелязаха своята 10-годишнинаhttp://fmplus.net/news/music/2020-07-28/one-direction-otbeliazaha-svoiata-10-godishnina.fm+28-07-2020 13:02fmplus.net One Direction отбелязаха своята 10-годишнина

23 юли е специален ден за всички фенове на чаровниците от One Direction, защото именно на тази дата преди 10 години изгрява любимата им бой банда, а десетилетие по-късно One Direction са световен феномен. Британската група е продала повече от 200 милиона копия на албуми и има събрани над 21 милиарда стрийма, като само през 2019 бандата генерира над 3,6 милиарда стрийма в дигиталните платформи. YouTube каналът им е с над 31 милиона абонати и повече от 10 милиарда гледания, а общият брой последователи на групата в социалните платформи надхвърля 85,9 милиона (Facebook – 38 милиона, Twitter – 30,3 милиона и Instagram – 17,6 милиона).
 
One Direction са носители на почти 200 награди, включително 7 BRIT, 4 MTV Music, 6 Billboard Music, 7 American Music и 28 Kids Choice отличия. След издаването на албума FOUR, 1D се превръщат в единствената група в историята, чиито четири първи албума дебютират под #1 в класацията US Billboard 200. Във Великобритания бандата се радва на четири #1 сингъла и четири #1 албума, като всеки един от тях е с платинен сертификат.
 
В чест на годишнината стартира специален уебсайт - “10 Years of One Direction”, който представлява вълнуващо интерактивно преживяване за почитателите на бандата. Сайтът е създаден във формата на историческа хронология на групата, бележеща извървения от момчетата път от първото им прослушване до началото на разпада им. Онлайн платформата съдържа и архив от музикални видеа, телевизионни изяви, задкулисни моменти и редки кадри на бандата.
 
Всички 1D фенове имат и възможността да създадат свой персонализиран плейлист на уебсайта, в зависимост от това в коя “ера” прекарват най-много време и какво съдържание им е най-интересно. Сайтът позволява на почитателите да се свържат с избрани стрийминг платформи и да запазят плейлистите в своите лични акаунти.
 
 
Излезе и чисто ново празнично видео, което документира най-съществените акценти от музикалната кариера на групата - от формирането й в британското издание на предаването The X Factor, до издаването на сингъла “History”, както и клипове от музикални видеа, живи изпълнения, интересни задкулисни кадри и избрани моменти с феновете. 
 
Освен всички тези изненади, в чест на годишнината са създадени и реформатирани EP-та на бандата, качени в дигиталните платформи, които включват редки песни, ремикси, лайв изпълнения и акустични версии, групирани на едно място специално за почитателите на 1D.
]]>
Мария Илиева продължава на латиновълна с "Contigo"http://fmplus.net/news/music/2020-07-28/mariia-ilieva-produlzhava-na-latinovulna-s-quotcontigoquot.fm+28-07-2020 10:17fmplus.net Мария Илиева продължава на латиновълна с "Contigo"

Новият сингъл на Мария Илиева "Contigo" направи своята онлайн премиера в личния YouTube канал на певицата: 
 
 
Песента отново е на испански език и следва лятната латино вълна, с която Мария предизвика фурор миналата година с "Fuego". "Contigo" е второто партньорство между Мария Илиева и румънския екип на Global Records. Автор на песента е Viky Red, който е автор и на тазгодишната румънска песен за Евровизия, а през годините е работил с международни звезди като Morandi и Alexandra Stan.
 
"Продуцентите от Global Records се свързаха с мен с предложение за продължаване на партньорството ни още преди пандемията," споделя Мария. "Наложи се нещата да се забавят във времето, но това ни даде възможност да прецизираме песента и тя да се случи по най-добрия начин. В процеса на работа имахме лични разговори с Viky Red, това беше важно за мен, за да мога да представя продукт, в който наистина вярвам. Той е много интересен музикант, който има смелостта да твори без да се ограничава само в един стил."
 
Съвсем скоро предстои заснемане на видеоклип, както и запис на българска версия на песента. 
]]>
Jason Derulo иска да ни отведе на танци с "Take You Dancing"http://fmplus.net/news/music/2020-07-27/jason-derulo-iska-da-ni-otvede-na-tanci-s-quottake-you-dancingquot.fm+27-07-2020 15:56fmplus.net Jason Derulo иска да ни отведе на танци с "Take You Dancing"

Jason Derulo анонсира издаването на нетърпеливо очаквания сингъл "Take You Dancing". Огненият латино трак е придружен от официално Tik Tok денс видео в YouTube. Официалната визуализация се очаква да пристигне следващите седмици. 
 
 
"В тези времена всички се нуждаем от песен, която да ни ободри", отбелязва Derulo за най-новия си сингъл. "Надявам се "Take You Dancing" да е светлина в тези дни на изпитание."
 
С близо 30 милиона последователи, в момента Derulo е сред топ 20-те супер звезди в TikTok и най-активния платинен музикант в цялата платформа. Той е сред най-големите звезди в социалните мрежи от всеки жанр, в момента с над 113 милиона фенове и последователи във всички платформи. Освен това, изпълнителят се отправи към изглежда много успешна актьорска кариера с подчертаващи роли в "Empire" и "Lethal Weapon", както и миналогодишната адаптация на голям екран "Cats". Ще видим Derulo и в ролята на соул легендата Ron Isley в предстоящия биографичен филм "Spinning Gold". 
]]>
Излезе новият албум на Поли Геноваhttp://fmplus.net/news/music/2020-07-27/izleze-noviiat-album-na-poli-genova.fm+27-07-2020 14:24fmplus.net Излезе новият албум на Поли Генова

Излезе новият албум на Поли Генова, Твоя, по който изпълнителката работи в продължение на 2 години, с екип от световно известни професионалисти. Албумът включва както вече издавани песни, така и нови парчета, включително и последния ѝ хит "How We End Up". Феновете на хубавата българска музика ще имат възможност да се насладят и на дуетите на Поли с Мария Илиева, Графа и други чуждестранни изпълнители. 
 
"Този албум е моя сбъдната мечта. В тази невъзможна ситуация, в която се намираме, е истинско щастие да можеш да реализираш проект като този. Благодаря на всички професионалисти, с които създадохме толкова качествен продукт. Твоя е моят подарък към всички, които харесват и слушат музиката ми и непрекъснато изразяват своята подкрепа и любов към мен. Надявам се, че в този албум всеки ще открие по нещо за себе си.", коментира Поли Генова. 
]]>
Бърз и лесен тест за диагностика на емоционалното състояниеhttp://fmplus.net/news/svejo/2020-07-24/burz-i-lesen-test-za-diagnostika-na-emocionalnoto-sustoianie.fm+24-07-2020 15:16fmplus.net Бърз и лесен тест за диагностика на емоционалното състояние

Известният британски психолог Пип Уилсън е автор на този ултра бърз и невероятно лесен тест, с който за много кратко време може да се определи в какво емоционално състояние се намира човек и доколко неговите очаквания и нагласи съответстват на действителността, пише manager.bg. Погледнете картинката и се опитайте да определите: къде чувствате, че се намирате вие самите на това дърво с човечета?
 
 
Обърнете внимание, всяко от тях има свое собствено настроение и вътрешно състояние, което може да се определи по изражението на лицето. Кое от тях смятате, че най-много прилича на вас в този момент? А на кое бихте искали да приличате? 
 
И ето резултатите:
 
1. Ако сте избрали позиция 1, 3, 6 или 7, това ви характеризира като целеустремен човек, който не се плаши от препятствия и прегради.
 
2. Ако вашият избор е 2, 11, 12, 18 или 19,  вие сте общителен човек, който винаги е готов да окаже подкрепа на другите, особено на своите близки и приятели.
 
3. Избор на човечето под номер 4 ви определя като човек с устойчиви житейски позиции, стремящ се към постигане наа успехи във всяка област.
 
4. Номер 5 - често се чувствате уморени и слаби, запасът ви от жизнени сили не е голям.
 
5. Изборът ви попада на човечето под номер 9 - вие сте веселяк, обичате развлеченията.
 
6. Номер 13 или 21 - интроверт, често подложен на вътрешни тревоги, общуването с хора ви натоварва.
 
7. Номер 8 - обичате да сте насаме със себе си, да потъвате в собствения си свят и да размишлявате за нещо свое.
 
8. Ако сте избрали номер 10 или 15, отличавате се със способността за нормална и безпроблемна адаптация към живота, чувствате се комфортно.
 
9. Номер 14 - падате в емоционална пропаст, най-вероятно преживявате сериозна вътрешна криза.
 
10. Позиция номер 20 обикновено избират хората със завишена самооценка. По природа сте лидер и искате хората да се вслушват и следват единствено вас и никой друг.
 
11. Изборът ви е човечето под номер 16? Чувствате се изморени от необходимостта да подкрепяте някого. Възможно е обаче по-скоро да виждате на тази картинка, че номер 17 ви прегръща — в такъв случай, склонни сте да гледате на себе си като на човек, обкръжен от внимание.
]]>
Орлин Павлов представи новото видео "Днес е по-добре"http://fmplus.net/news/music/2020-07-23/orlin-pavlov-predstavi-novoto-video-quotdnes-e-po-dobrequot.fm+23-07-2020 15:17fmplus.net Орлин Павлов представи новото видео "Днес е по-добре"

Орлин Павлов си партнира с ослепителната Диляна Попова в новото си видео "Днес е по-добре". Двамата превръщат посланието на песента във въздействаща филмова история. 
 
 
"Днес е по-добре" е една от песните в първия самостоятелен албум на Орлин Павлов Още малко... (2018), който беше резултат от много вдъхновяващи случки и емоции, събирани през годините и изляти в музика, за да бъдат споделени с феновете. Музиката, текстът и аранжиментът са на Боян Христов.
 
Заглавието на песента е много емблематично за мирогледа на Орлин Павлов. Самият той казва, че за него днес винаги е по-добре от вчера. Винаги гледа напред и вярва, че предстои нещо по-добро. 
 
Любовната история е създадена и режисирана от Любомир Печев и заснета от Калоян Божилов. Диляна Попова за втори път се снима във видеоклип на Орлин Павлов - през 2012 участва във видеото "Dream On", а миналата година двамата играха заедно във филма на Ники Илиев "Завръщане".
]]>
Любо Киров с музикална разходка в четири епохи с клипа към "Ти можеш"http://fmplus.net/news/music/2020-07-23/liubo-kirov-s-muzikalna-razhodka-v-chetiri-epohi-s-klipa-kum-quotti-mozheshquot.fm+23-07-2020 12:31fmplus.net Любо Киров с музикална разходка в четири епохи с клипа към "Ти можеш"

Любо Киров разкрива музикалните си пристрастия в един по-различен проект, озаглавен "Ти можеш". Песента е шести сингъл от последния му албум Както преди. Любо, разбира се, е автор на текста към "Ти можеш", а по музиката и аранжимента работи с Живко Петров и Ангел Дюлгеров.
 
 
Видеоклипът, чиято премиера беше тази сутрин, е хронология на музикалните стилове, които са вдъхновявали изпълнителя от детството му до днес. Сюжетът "прескача" през четири различни епохи на поп музиката, като всеки отделен епизод е адаптиран в стила на съответното десетилетие. В кадрите са представени и характерни танцови движения за времето, в което се развива действието, а Любо демонстрира талант на актьор и елегантно чувство за хумор. Режисьор на видеото към песента "Ти можеш" е Емануил Алберт.
 
"Чувството за хумор и самоирония винаги са били част от мен. Надявам се да се забавлявате много с това видео.", споделя Любо Киров.
]]>
Афропоп звездата Aya Nakamura се завръща с "Jolie Nana"http://fmplus.net/news/music/2020-07-23/afropop-zvezdata-aya-nakamura-se-zavrushta-s-quotjolie-nanaquot.fm+23-07-2020 10:14fmplus.net Афропоп звездата Aya Nakamura се завръща с "Jolie Nana"

Aya Nakamura, най-слушаният френски изпълнител на света, се завърна с "Jolie Nana" (в превод: Красива мадама), първата й оригинална песен от есента на 2019. Към този момент 4 пъти платиненият й албум Nakamura (2018) вече има над 3 милиарда стрийма глобално - аудио & видео комбинирани, поставяйки мостове през Европа, Африка и Латинска Америка.
 
 
Сингълът маркира дългоочакваното завръщане на любимата френско-малийска певица зад глобалните хитове "Djadja" (може би една от най-големите афропоп песни в стрийминг ерата: над 1 милиард стрийма, присъстваща в класациите в над 36 държави) и "Pookie" (+500 милиона стрийма).
 
С афро-карибско настроение, силно усещане, уникален жаргон в стил Париж-среща-Западна Африка, тя звучи универсално, а текстът показва себеосъзнаване и характер. "Jolie Nana" е лятна песен с всички характерни съставки, с които Aya е толкова известна и идва със специално кинематично видео, отвеждащо към мултикултурния всекидневен живот в покрайнините на Северен Париж.
 
Фикцията среща реалността по време на снимки, когато полицейска гонка прекъсва снимките на видеото преди една седмица, но доброто настроение и позитивизмът накрая се намесват. Режисирано от Seb Tulard, видеото включва женския отряд на Aya, успоредно с френската актриса и певица Camille Lellouche. 
]]>