Калина Александрова е големият победител в "Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените"

Калина Александрова е големият победител в петото издание на ученическия конкурс-обучение "Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените", организиран от регионалния новинарски портал EspressoNews.bg. Имената на финалистите обяви Мария Маркова, главен редактор на портала. 
 
Талантливата възпитаничка на Частна немска гимназия "Ерих Кестнер", гр. София, се отличи в конкуренцията на над сто деца от цялата страна, които се включиха в тазгодишното издание на конкурса. Името на победителката бе обявено от евродепутата Ева Майдел, патрон на конкурса, по време на онлайн церемония, която се проведе на 11 септември.
 
Освен титлата "Репортер на EspressoNews”, Калина Александрова получи и пътуване до Брюксел по покана на Ева Mайдел, за да се запознае с работата на Eвропейския парламент и институции. Тя бе наградена и от своя ментор Калина Влайкова с участие в следващото издание на класовете по писмена комуникация "Разбери ме". Калина Александрова ще стажува в телевизия Bulgaria ON AIR и е поканена да се включи в ученическия проект на Евелина Павлова - радио TeenStation.
 
 
На второ място се класира възпитаничката на благоевградската езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" - Снежана Дончева. Тя получи стаж в БНТ с Филипа Иванова, покана за участие в ученическия проект на Евелина Павлова - радио TeenStation и стаж в радио FM+.
 
Трета, журито на конкурса класира, Мариета Йорданова, ученичка в ПМПГ "Св. Климент Охридски", гр. Монтана. Тя също получи покана за участие в ученическия проект на Евелина Павлова - радио TeenStation.
 
Голяма изненада очакваше една от най-силните и постоянни участнички в конкурса, Мариана Георгиева от Своге, която също бе поканена от Ева Майдел на посещение в Брюксел. 
 
23-ма бяха финалистите в петото издание на конкурса, който през тази година се превърна в национален, като в него се включиха ученици от училища от населени места от почти цялата страна.
 
"За мен работилницата продължава да е най-емоционалния и съдържателен проект, който осъществяваме. Всяка следваща година виждам и се наслаждавам на това, което пишете, но вече все по-смело и доказано мога да кажа, че нашата взаимна среща и платформата за обучение и комуникация, която създаваме с този конкурс променя съдби, чертае посоки и аз продължавам да вярвам, че във ваше лице, не толкова далече, България ще има своето по-добро бъдеще и то не само в журналистическата професия.", каза Десислава Василева, управляващ директор на Еспресо Медия.
 
В петото издание на Работилницата се включиха на 100 участника от ученици от училища от населени места от почти цялата страна, сред които Банкя, Благоевград, Божурище, Ботевград, Враца, Вършец, Галиче, Годеч, Добрич, Дупница, Елин Пелин, Лом, Мездра, Монтана, Петрич, Русе, Своге, София, Чавдар, Челопеч, Чипровци, Хасково и др. Всички участници, финалисти, посланици, отличени със специални награди и победители ще получат грамоти за своето представяне.

Свързани новини

Поставяме рекорд по чукане на дърво

09.08.2021

Слушай специалната ОМV хит селекция!

26.07.2021

FCB: мрежа на годината

06.07.2021

БНТ и Нова предават мачовете пряко

28.05.2021

Защитете дома си "без ключове"

17.05.2021