ParkLive fest 2010 - дъжд и яка музика

Много музика, танци и дъжд съпътстваха ParkLive fest 2010. Мястото – парка до Терминал 2 на летище София е перфектно за организирането на такива събития, само да не вали. Най – издържливите фенове от съботната вечер, които стоически са изчакали Gotan project са участвали в истинско „кално парти”!

Babyface Clan и Groove armada откриха с невероятно шоу в петък вечерта фестивала, насочен към опазването на чистотата и екологичното равновесие на планетата. Съвсем "природосъобразно", миризмата на марихуана витаеше във въздуха, но все пак на феста не беше позволено за лица под 18.(виж снимки от ден 1)

Организаторите на ParkLive се извиниха официално за закъснението на концерта в събота. „Проливният  дъжд и силния вятър, които наводниха сцената и скъсаха  екрана, бяха причините за забавения старт на концерта. Поради опасения от токов удар и възможните последствия за хората и техниката на сцената, Gotan Project не пожелаха да започнат докато дъждът не намалее. Заради бързо променливото време и смяната в посоката на вятъра, никой не можеше да гарантира кога ще се стабилизират климатичните условия. Затова и организаторите не можеха да информират публиката с колко точно ще закъснее старта на концерта”. Това съобщиха официално от ParkLive.
Въпреки тежките климатични условия и закъснелия старт, Gotan Project успяха да заразят останалите фенове с неподражаемия си талант(виж снимки). 

Morcheeba пък ни разказаха "приказка от дълбините" в неделната вечер! (разгледай снимки)

Облечена в собственоръчно ушита, кукленска червена рокля, завърналата се Skye през цялото време заразяваше най - многобройната от трите дни публика с детския си смях, танцуваше и дори запали една "трева"! Тя каза, че не съветва хората да го правят, но на парчето "Slow down" - какво друго?

Morcheeba изнесоха брилянтно шоу за първи път у нас. Те свириха повече от два часа, въпреки че, за да дойдат в София е трябвало да пътуват цяло денонощие от Москва.

Нежни и меланхолични, но в никакъв случай приспивни, Morcheeba изпълниха много от парчетата в албумите, „Who Can You Trust? and „Big Calm“ , които ги направиха световно известни по целия свят. Българските фенове чуха и новите композиции от  "Blood like limonade". Ако искате рецептата за този "коктейл", вземете я от http://www.myspace.com/morcheeba