"Добри поличби" на Terry Pratchett и Neil Gaiman става сериал

Имаме изключително добри новини за всички фенове на Terry Pratchett, съобщава cinefish.bg. Книгата "Добри поличби", която той написа заедно с Neil Gaiman, ще бъде екранизирана. Действието на романа се развива през 2018.
 
Апокалипсисът тропа на вратата, денят на Страшният съд ще се случи всеки момент. Съгласно пророчество, това ще стане в събота. Не коя да е събота, а идната събота. Веднага след обяд. 
 
Изглежда, че всичко върви по план, но игривият дявол Crowley, който си е устроил приятен живот на Земята, никак не бърза да се разкара от това място. Crowley, заедно с ангела Aziraphale, решават че краят на света хич не им е по вкуса и идването на Антихриста трябва да се отложи. 
 
Те се заемат със задачата да саботират Второто пришествие. Така малкият Антихрист попада в бедно, но любящо семейство. Момченцето расте и проваля всички планове за настъпването на Апокалипсиса. 
 
Още през 90-те години, с екранизацията на "Добри поличби", планираше да се заеме Terry Gilliam, но опитът не беше успешен, поради хилядите детайли на сюжета, който се оказа трудно преносим на екран в рамките на филм от два часа. 
 
Сегашната адаптация ще е дело на Amazon Studios и ВВС. 

Свързани новини

Наградите на Mtv: Победителите

13.09.2021

Номинации за видео наградите на MTV

12.08.2021

Филмово лято по БНТ

07.07.2021

"Интервю с вампир" се завръща

28.06.2021

"Борат 2" и Бакалова с номинации от MTV

20.04.2021