Захари Бахаров, Мариус Куркински и Йоана Буковска с моноспектаклите си на "София Моно 2019"

Деветото издание на единствения по рода си фестивал на моноспектаклите – "София Моно 2019" предстои съвсем скоро. 
 
Театралното събитие ще се проведе от 1-ви до 9-ти юни в парка на Военната Академия “Г.С.Раковски” в София.
 
Тази година на сцената под дърветата ще гледаме моноспектаклите на Йоана Буковска, Захари Бахаров, Мариус Куркински, Камен Донев, Деян Донков и Радина Кърджилова и още много представления с любими актьори.
 
Интересна и пъстра детска програма ще съпътства светлата част на деня. Събитията за най-малките са с начален час 13.30 и входът им е свободен!
 
 
Старт на събитието ще даде “Променяне” - първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, който е драматизация по книгата "Промяна" на актрисата Лив Улман. Следват топ спектаклите - "Черното пиле" на Мариус Куркински и хитът на Театър 199 – "Чамкория" с участието на Захари Бахаров.
 
За първи път на сцената в парка ще гостува и постановката на Народният театър "Иван Вазов" - "Любовникът" с Деян Донков и Радина Кърджилова. В последната вечер на фестивала публиката ще бъде част от нетрадиционния спектакъл "Сън в лятна нощ" на Казанлъшкия театър, който се играе без сцена.
 
 
В традиционната за събитието кино вечер ще бъде излъчен премиерният филм на режисьора Камен Донев – "Уют”. Любимият актьор ще забавлява публиката и с моноспектаклите си – "Възгледите за Народното творчество" и "Възгледите за Народната просвета" в две от вечерите на фестивала. Билетите за "София Моно" вече са в продажба.  

Свързани новини

Почина Татяна Лолова

23.03.2021