Новият филм за Bond и саундтракът към него излизат през ноември

Дългоочакваният 25-ти филм за James Bond, “Смъртта може да почака”, тръгва в кината у нас на 20 ноември 2020. Седмица по-рано, на 13 ноември, излиза вълнуващият саундтрак към него - No Time To Die
 
 
Саундтракът ще е със специалното участие на световната #1 поп звезда и 5-кратен носител на Grammy, Billie Eilish, в наелектрезиращата водеща музикална тема към филма - "No Time To Die", създадена в съавторство с брат й Finneas O’Connell, който също притежава статуетка от най-престижните световни музикални награди. Едва 18-годишна, Eilish се присъединява към списъка с изключителни артисти, имали честта да участват в теми на Bond - Shirley Bassey, Madonna, Adele и Sam Smith.
 
 
Продуцентите на филма, Michael G. Wilson и Barbara Broccoli, разказват: “Hans и екипът му сътвориха необикновена и емоционална музика за “Смъртта може да почака”. За нас бе привилегия да работим с такъв легендарен композитор за един от най-добрите саундтраци на Bond. Billie и Finneas създадоха мощна и докосваща заглавна песен за 25-я филм.”
 
За музиката към филма Zimmer разботи заедно с Johnny Marr, който изпълнява и китарните линии в някои от мелодиите в саундтрака. Албумът включва и произведения на композитора и продуцент на филмова музика Steve Mazzaro. Johnny Marr, който след основаването на The Smiths се наслаждава на блестяща световна кариера като студиен музикант и солов артист, дълги години работи в успешно партньорство с Zimmer. Mazzaro влиза в екип с Zimmer и за саундтрака към хитовия игрален филм на Disney от 2019, “Цар Лъв”, и наскоро създаде музиката към The Rhythm Section с Blake Lively и Jude Law. 
 
Режисьорът на “Смъртта може да почака”, Cary Joji Fukunaga, споделя: “Много съм развълнуван, че именно Hans създаде саундтрака. Музиката на Bond винаги е била емблематична за филмите и станах свидител на това, как Hans добави част от своята гениалноcт към наследството на Bond.”
 
Звукозаписната компания Decca ще издаде и колекцията Bond 25 в чест на премиерата на 25-я филм. Албумът ще включва нови аранжименти на 25 от най-легендарните теми на Bond с близо 60-годишна история, сред които "From Russia With Love", "Diamonds Are Forever", "Live And Let Die", "GoldenEye" и "Die Another Day" във версия, записана от Royal Philharmonic Orchestra в Abbey Road Studios.
 
Режисьор на лентата е Cary Joji Fukunaga, а в главната роля отново ще гледаме супер звездата Daniel Craig в 5-тото му преобразяване в James Bond. Craig си партнира с Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Jeffrey Wright, Léa Seydoux и Christoph Waltz.

Свързани новини

Филмът на Камила Кабейо - не и по кината

10.05.2021

Галапремиерата - с екипа зад лентата

06.04.2021

"Голата истина за група Жигули" в кината

16.03.2021

Ето кой ще обяви номинираните за Оскари

12.03.2021

Жан-Жак Ано филмира пожара в Нотр Дам

11.03.2021