"Борат 2" с награда за сценарий на годината, Руди Джулиани искал съд за Бакалова и Коен

Сценарият на "Борат 2" на Саша Барън Коен спечели голямото отличие на наградите на Гилдията на сценаристите в Холивуд.

Сценарият на Borat: Subsequent Movie е частично импровизиран и създаден от деветима души, но независимо от това бе отличен с една от водещите награди на церемонията. Припомняме, българката Мария Бакалова е номинирана за Оскар за ролята си във филма.

На този фон стана известно, че бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани е настоявал екипа на Борат, включително Бакалова и Саша Барон Коен да бъдат арестувани за изнудване, след като са заснели сцената с него. Информацията разпространи един от продуцентите на лентата.

Първите коментари на Мария Бакалова след номинацията за Оскар

Една от най-провокативните сцени във филма е именно в спалнята на хотел, където е бившият кмет на Ню Йорк заедно с героинята на Бакалова след фалшиво интервю. На кадрите се виждат ръцете на Джулиани по ципа на панталона му, докато той лежи на леглото в стаята. Джулиани казва, че просто е прибирал ризата си. След като разбрал, че всъщност сцената ще е част от Борат, той е настоявал екипът да бъде арестуван, разкри Моника Левинсън  - един от продуцентите на "Борат 2".

Тя разказа по време на панел за продуценти през уикенда, че адвокатът на Доналд Тръмп е твърдял, че екипът се е опитал да го изнудва, въпреки че те не са искали нищо от него. "Той се обади на всичките си хора в полицията в Ню Йорк и каза, че е станал жертва на изнудване, което е федерално престъпление."

Въпреки че не са били арестувани, екипът, включително Бакалова и Коен, престоял заключен в хотелския апартамент. Преди идването на полицията, обаче те успяли да прехвърлят заснетия материал и да го скрият.
 
"Бихме скрили заснетото и в гащите си", каза Моника Левинсън. "Филми като този показват истинския образ на хората. Показва и истинския характер на Руди. Вие носите отговорност за собствените си решения. Така че, не, не се чувствам зле.", добави тя. 
 

 
По време на церемонията на Гилдията на сценаристите авторът на скандалния филм Саша Барън Коен каза: "Благодаря за тази невероятна награда, макар да не мога да се отърва от мисълта, че я печелим, защото 60 на сто от членовете на гилдията работиха по филма". "Много е трудно да се напише сценарий за такъв филм, отчасти и защото в него играят реални личности, чието поведение е напълно непредсказуемо. Всъщност, ако оставим настрана Руди Джулиани, постигнахме всичко, което очаквахме", каза екранният Борат.

Лентата спечели срещу филмите "Ма Рейни: Майката на блуса", "Новини от света", "Една нощ в Маями" и "Белият тигър".

Призът за най-добър оригинален сценарий на наградите на сценаристите пък получи трилърът "Момиче с потенциал" на сценаристката и режисьорка Емералд Фенел. Лентата е номинирана за пет награди "Оскар", включително и за най-добър филм.

Тя триумфира над "Процесът срещу Чикаго 7" на Арън Соркин, "Без звуци в живота", "Юда и черният месия" и "Палм Спрингс".   

Наградата за най-добър документален сценарий бе присъдена за документалния филм за Джамал Хашоги "Дисидентът" на Марк Монро и на режисьора и сценарист Браян Фогъл. "Тед Ласо" бе отличен за сценария в категорията за комедийни сериали. Призът за сценарий на драматичен сериал отиде при "Короната".

Свързани новини

Оскари 2021: Победители и победени

26.04.2021

Оскарите идват, виж 20 любопитни факта

21.04.2021

"Борат 2" и Бакалова с номинации от MTV

20.04.2021

BAFTA 2021: Кои са наградените

12.04.2021

Мария Бакалова е номинирана за Оскар

15.03.2021