Суперпродукцията "Дюн" с премиера на кинофестивала във Венеция

Дългоочакваната премиера на новата версия на научната фантастика "Дюн" ("Dune") на режисьора Денис Вилньов ("Блейд Рънър 2049", "Първи контакт" и др.) ще бъде през септември. 

Лентата ще бъде показана премиерно на 3-ти септември на 78-ия Международен филмов фестивал във Венеция, извън състезателната програма.

Световната премиера на филма на майстора на фантастиката Дени Вилньов, с участието на актьорите Тимъти Шаламе, Зендая, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Джейсън Мамоа, Оскар Айзък, Джош Бролин и др. трябваше да бъде през 2020-та, но беше отложена заради пандемията. 

Warner Вros. пък е голям фен на най-стария кинофестивал, като използва престижния форум във Венеция за премиерите на някои от най-мащабните си проекти - "Жокер", "Роди се звезда", "Гравитация" и др. Последният филм на Вилньов "Първи контакт" също беше показан за първи път във Венеция през 2016 г.

Песента, която се чува в трейлъра е "Eclipse'' на Pink Floyd с аранжимент на легендата Ханс Цимер.

Епосът е базиран на бестселъра на Франк Хърбърт от 1965 г., който се счита за един от най-добрите научно-фантастични романи на всички времена. Оказва се обаче, че книгата е трудна за екранизация. Адаптацията на режисьора Дейвид Линч от 1984 г. предизвиква смесени отзиви и планираната версия на култовия чилийско-френски режисьор от 70-те години Алехандро Ходоровски отпада на първоначален етап. Сега, с помощта на съвременните технологии, опита на режисьора в жанра, както и изключително силния актьорски състав, очакванията към новата адаптация са много високи. 

Свързани новини

"Домът на Gucci" на Ридли Скот - трейлър

30.07.2021

Мадс Микелсен - най-горещият кино злодей

06.07.2021

"Etarnals" - новите супергерои на Marvel

26.05.2021

Хари Потър се завръща като сериал?

21.05.2021

Селена Гомес е звездата в нов сериал

19.05.2021