Поканиха Мария Бакалова в Академията на Оскарите

Актрисата Мария Бакалова е сред поканените да станат членове на американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар", съобщиха световните информационни агенции и dir.bg.
 
Български филм с Мария Бакалова е селектиран в Кан
 
Ако приеме поканата, българката, направила пробив в Холивуд с ролята си в комедията "Борат 2", която й донесе номинация за "Оскар", ще може да гласува за водещите филмови отличия догодина. Тази година американската киноакадемия е отправила покана за членство към 395 души, за разлика от предишните няколко години, която броят на поканените надхвърляше 800.
 
Мария Бакалова най-красивата на Оскарите
 
Обвинявана отдавна, че е "твърде мъжка и бяла" и след скандала отпреди няколко години с "твърде белите" "Оскар"-и, Академията за кинематографично изкуство и наука пое ангажимент да повиши разнообразието в редиците си. Тази година сред поканените 395 представители на филмовата индустрия 46 процента са жени и 39 процента са от етнически малцинства.
 
"Борат 2" и Мария Бакалова с номинации за кинонаградите на MTV
 
Сред получилите покана да станат членове на американската киноакадемия са също актьорът Робърт Патинсън, режисьорката Емералд Фенъл, трансджендър актрисата Лавърн Кокс и певицата Джанет Джексън.

Свързани новини

Чакаме "В Сърцето на Машината" през 2022

23.09.2021

Мария Бакалова с нова главна роля

01.09.2021

Даниел Крейг - най-високоплатен

23.08.2021

Дейвид Духовни пее отново

23.08.2021

Ема Стоун се завръща като Круела

16.08.2021