Меглена Антонова: "Тази година Rainbow Warrior се бори срещу пластмасата"

"Корабът на Greenpeace носи името Rainbow Warrior и тази година ще направи своята обиколка в името на кампанията "Свободни от пластмаса". Очакваме го на бургаското пристанище на 5 август и във Варна на 11 август", каза Меглена Антонова, представител на организацията Greenpeace, която ни разказа подробности около тазгодишната кампания на Rainbow Warrior.
 
"Greenpeace използва своите кораби още от 70-е години заради кампаниите си с далечни и понякога недостъпни държави. Първият Rainbow Warrior е потопен, докато се е опитвал да спре ядрени тестове, правени от Франция", разказа ни Меглена.
 
"Тази година кампанията е посветена на вредното влияние от ежедневното използване на пластмаса. В Бургас ще организираме кръгла маса, където ще обсъдим как общините по Черноморието могат да се освободят от пластмасата. На 5 август Rainbow Warrior ще отвори своите врати за посетители и всеки ще може да разбере повече за кампанията, както и да участва в различни наши работилници.", сподели с нас Меглена Антонова.
 
Всеки, който иска да стане част от кампанията на Greenpeace и живее в района на Бургас и Варна, може да се включи като доброволец.

Свързани новини

Броени дни остават до АRTE Feastival

17.08.2021

Ето как премина Sofia Live Festival

21.06.2021

Част от Sofia Live Festival на закрито

17.06.2021

Пълна програма на Sofia Live Festival

15.06.2021

Спечели билет за Sofia Live Festival

14.06.2021