Арета Франклин претърпя операция

Соул изпълнителката Арета Франклин претърпя "много успешна" операция на неизвестен здравен проблем, се казва в изявление от нейно име, публикувано от говорителката й.

В началото на ноември 68-годишната Франклин, многократна носителка на "Грами" отмени концерт и личните си изяви до май 2011 по препоръка на лекарите й. Не бе дадено обяснение за причината за това и нейни представители отказаха да разкрият заболяването й. "Имах великолепни лекари и сестри, благословени от всички молитви в града и в страната", се казва в изявлението, публикувано след операцията.

The Detroit Free Press писа в четвъртък следобед, че изпълнителката на "Respect" е в добро разположение на духа и удобно си почива. Градската съветничка Джоан Уотсън организира молитвено бдение за певицата пред статуята "Духът на Детройт" на градското кметство. Представител на звездата заяви, че тя е изпратила благодарствено писмо до поддръжниците си за бдението.

Арета Франклин, която пя при встъпването в длъжност на президента Барак Обама през 2009 бе приета в болница в Детройт през октомври и изписана няколко дни по-късно, без причините за това да се съобщават. Изпълнителката отмени два свои концерта през лятото след леки наранявания поради падане в дома си. Певицата е жива легенда на американската соул музика и има серия хитове от 60-те и 70-те години, сред които "Chain of Fools", "I Say a Little Prayer" и "I Never Loved a Man". /Ройтерс