Днес е премиерата на уникалният саундтрак на TRON: Legacy направен от DAFT PUNK

Днес е премиерата на един от най-чаканите саундтраци в историята! Анимато Мюзик/ Disney Recordsпредставят TRON: Legacyс музика на култовото френско електронно дуо DAFT PUNK! Албумът е от днес на българския музикален пазар с медийната подкрепа на Радио FM+!

Саундракът излиза седмица преди премиерата на филма на Walt Disney Studios “TRON: Заветът”, който атакува кината на Disney Digital 3D™ и IMAX® 3D 17 декември 2010! Филмът ще бъде в кино салоните у нас от Форум Филм България.

Отраснали с възхищение към разтърсващия оригинален филм на Disney от 1982 “ТРОН”, Daft Punkсе заемат със задачата да създадат музиката към новата част с извънредна прецизност и изключителнo обмислено. Дуото събира симфоничен оркестър от сто световни класически музиканти в Лондон и записва оркестъра в AIR Lyndhurst Studios, най-известното подобно студио в Обединеното кралство.

“TRON: Заветът” е първият проект с филмова музика за Daft Punk. Търсете в магазини Public и верига книжарници Ciela, както и онлайн на www.animatomusic.com.

Ето и малко от сюжета  на филма - “TRON: Заветът” е 3D хай-тек приключение в дигиталния свят и не прилича на нищо виждано до сега на голям екран. Сам Флин (в ролята Гарет Хедлунг), бунтар на 27 години, е преследван от мистериозното изчезване на своя баща Кевин Флин ( в ролята носителят на Оскар и Златен Глобус – Джеф Бриджис), някога познат като най-големия разработчик на видео игри в света. По следите на странен сигнал, който може да е изпратен единствено от баща му, Сам открива, че е попаднал в дигитален свят, където Кевин е в плен вече 20 години. С помощта на безстрашния воин Куора (Оливия Уайлд), бащата и синът се отправят на пътешествие на живот и на смърт през една спираща дъха визуална вселена – създадена от самия Кевин, с невиждани преди въображаеми превозни средства, оръжия, пейзажи и безмилостен злодей, който няма да се спре пред нищо, за да предотврати тяхното бягство. 

Премиерата на саундтрака е днес, а филмът е в кината на 17 декември.