Принцеса Кейт е на пазара за 35 паунда

Куклата "Принцеса Катрин" вече е на пазара. Тя е облечена в прочутата синя рокля на Кейт Мидълтън и носи дизайнерски аксесоари досущ като годеницата на принца - шапка, обувки и чанта.

Принцесата се продава на дребно за 34,95 британски лири, или около $ 57 в САЩ, а приходите от продажбите ще отидат за благотворителната организация
"Help for Heroes".

Във Великобритания от края на миналата година се продават официалните сувенири, посветени на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Интересът към тях става все по-силен, тъй като датата на сватбата на годината наближава. Цял Лондон ще бъде по улиците на 29 април, когато по тях ще премине сватбеното шествие.

Ето и най-популярните сувенири -  изделия от фин английски порцелан с надписи и украса от 22-каратово злато. Халба за бира, чиния и кутийка за таблетки с надпис: "В чест на сватбата на принц Уилям Уелски и Катрин Мидълтън 29 април 2011 година".

Стойността на халбата е 35 британски лири, на чинията - 40 лири, а на кутийката - 25.

По магазините могат да се намерят чаши, писалки, запалки, напръстници, шапки, надуваеми и кристални балони и други изделия. Всички официални сувенири са украсени само с фотографията на принц Уилям и Кейт Мидълтън, направена от прочутия фотограф Марио Тестино.