Унищожиха неиздадените песни на Amy Winehouse

Никога няма да чуем неиздадените песни на Amy Winehouse.
 
David Joseph, директорът на музикалната къща, която е британския клон на Universal, съобщи за "Billboard", че е унищожил всички демо записи на звездата, които щяха да са третият албум на звездата, съобщава бгнес. "Това трябваше да се направи от морална гледна точка", оправда се той. "Никога нямаше да се съглася да използвам една част от записите или само гласа й. Сега вече никой няма да се изкуши да го направи".
 
David Joseph говори за албумите издадени след смъртта на изпълнителите, като на пример Xscape на Michael Jackson, който излезе пет години след смъртта краля на попа през 2014. Общо взето посмъртните албуми са сбор от първоначални записи на изпълнителите, които са демо версия. Става въпрос за версия, където една песен е работен вариант и е далеч от финала. Музикалните къщи много често пускат на пазара подобни албуми, където е записан само гласа на изпълнителя и в последствие се слага музика, с една единствена цел - търговска, обяснява той.
 
Директорът на Universal UK говори за морал, но очевидно паметта му е кратка. През декември 2011, много малко след смъртта на Amy Winehouse, Island Records, който зависи от Universal, издаде Lioness : Hidden Treasures. Албумът е от неиздадени песни на певицата, но най-вече демо формат на двата албума Frank и Back to Black, уточнява списание ELLE.

Свързани новини

Вещите на Ейми Уайнхаус - на търг

12.10.2021

10 култови песни и успешните им кавъри

23.08.2021

10 години от загубата на Ейми Уайнхаус

27.07.2021

Изкуствен интелект в албум за "Клуб 27"

05.04.2021

Ейми Уайнхаус се завръща с троен албум

29.03.2021