Майкъл Джексън и Ейми Уайнхаус като джаз - с The New Standards на Мира Кацарова

Проектът The New Standards, чиято премиера беше през март, продължава с три летни концерта на открито. В програмата Мира Кацарова е избрала заглавия, вдъхновени от поп и рок музиката, които са претворени в джаз композиции.

Как звучат песните на ЕймиУайнхаус или Майкъл Джексън в стилистиката на джаза публиката може да чуе на 13 юли в клуб Ментол на Варненския централен плаж, на 14 юли в прекрасната градина на клуб Мишел в Созопол и на 20 юли в най-пулсиращата част от град Пловдив – Капана, където на сцена „Ядрото“ Мира Кацарова ще представи The New Standards.

Заедно с нея на откритите сцени ще бъдат Мирослав Турийски, който е автор на всички нови аранжименти, Веселин Веселинов-Еко, Христо Йоцов иАлександър Леков.

Всяко заглавие от включените в проекта е своеобразно музикално предизвикателство и има свое отличително звучене, но заедно си кореспондират прекрасно и придават на програмата цялостен облик, в който се срещат песните на някои от най-влиятелните имена в музикалната история от последните десетилетия.

В The New Standards намират място Teardropна Massive Attack, Use Somebodyна Kings Of Leon, Imagineна Джон Ленън, Human Natureна Майкъл Джексън, Exit Musicна Radiohead, Kiss meна Sixpence None The Richer, Ironic наАланисМорисет, Big Yellow Taxiи Both Sides NowнаДжони Мичъл, Love Is A Losing GameнаЕймиУайнхаус, Practical Arrangementна Стинги I wishнаСтивиУондър.

     След като прозвучат на открито, новите стандарти на Мира Кацарова ще изпълнят пространствата на някои театрални зали през есента. Всички събитиясе осъществяват с подкрепата на Schweppes.

В първата половина на 20 век законодателите на джаза са създавали стандарти, които и до днес се интерпретират от различни артисти, но отдавна са познати на публиката. Във времето, в което живеем, музиката е отворена система, без граници. Затова и стандартите имат ново лице. Вижте го на 13, 14 и 20 юли с The New Standards на Мира Кацарова.

Свързани новини

Тече първото издание на BRA

24.09.2021

Градят музикален бункер в Арктика

14.07.2021

Концерт в помощ на Данчо Маската

15.09.2020

Музикален празник за Деня на София

17.08.2020

Елена Розберг за книгата на Sully Erna

13.11.2018