Първият Life Stream започна честването на 20-годишнината на EXIT

В годината, в която световната музикална индустрия беше поставена на колене, когато повечето фестивали в света бяха или отложени, или проведени само онлайн, EXIT успя да реализира Life Stream, глобален проект, който ще отбележи фестивала 2020 в много отношения. Вместо само виртуалния свят, Life Stream предложи и изживяване на живо, докато записите от изпълненията бяха представени на осемдневен стрийминг фестивал пред публика по целия свят. По този начин Life Stream събра над четири милиона фенове от цял свят, като се очаква броят им да надхвърли 10 милиона през следващите месеци.
 
Това събитие отбелязва и началото на честването на 20-годишнината от фестивала EXIT, чиято кулминация ще бъде на от 8 до 11 юли 2021, когато фестивалът ни очаква в пълния си формат с някои от водещите световни звезди, като Tyga, David Guetta , DJ Snake, Eric Prydz, Boris Brejcha и много други, които ще бъдат обявени скоро.
 
 
В партньорство със Световната продоволствена програма на ООН, най-голямата хуманитарна организация в света, EXIT стартира Life Stream, за да повиши осведомеността за опустошителната екологична криза и също така да помогне на милиони хора по планетата, които са стигнали до ръба на екстремен глад поради пандемията.
 
Charlotte de Witte, която имаше две изпълнения, Carl Cox, Hot Since 82, Nina Kraviz, Adam Beyer, Black Coffee, Ben Klock, Paul van Dyk, Mahmut Orhan, Marcel Dettmann и много други международни и регионални артисти подкрепиха проекта, въпреки многото пречки, и намериха пътя си до фантастичната сцена на mts Dance Arena в крепостта Петроварадин, и до милиони фенове по целия свят онлайн.
 
Реализацията на проекта се състоя през септември, първо с фестивал на живо от 3-ти до 6-ти, последван от събирането на милиони фенове, които гледаха ексклузивни записи на сетовете в социалните мрежи и YouTube от 17-ти до 27-ми. Специално предизвикателство беше организацията на самото събитие, но дори при толкова взискателна задача, несравнима с нищо досега, EXIT показа как може да се организира напълно безопасно събитие дори по време на пандемия.
 
Програмата Life Stream също помогна за стартирането на InfinitX на 24-ти септември, новия проект на Exit, който ще комбинира най-големите музикални имена с най-красивите локации по света в промоцията на дестинациите. Първият InfinitX сет, който също беше важна част от програмата Life Stream, беше заснет от Charlotte de Witte в крепостта Могрен край Будва и зарадва над милион зрители по света само за няколко дни. Един от тях е легендарният музикален редактор на BBC Pete Tong, който по време на ексклузивно интервю с техно героинята нарече крайбрежието на Будва около Могрен едно от най-красивите места в света.
 
След стартирането на Life Stream миналата година с пилотното събитие на Amsterdam Dance Event, EXIT през 2020, в сътрудничество с WFP, въведе нова глава и значително разшири обхвата на своите дейности, не само опазване на околната среда. Видео материали и съобщения бяха излъчени като неразделна част от записите, които говориха за екологичната мисия на проекта и работата на Световната продоволствена програма на ООН. Дните на Life Stream бяха посветени на основните елементи - земята, водата, огъня и въздуха, заедно с техните екологични проблеми, но също така и красотата и значението за оцеляването на живота на Земята.
 
Проектът тази година беше и въведение в много по-широкото сътрудничество между Exit и WFP през 2021, което ще отбележи две изключителни годишнини, 60-годишнината от Световната програма за храните и двадесетата годишнина от фестивала EXIT, който ще включва някои от световните най-големите звезди като които са David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz и много други.

Свързани новини

20 нови имена на EXIT!

29.04.2021

EXIT ще се случи това лято!

20.04.2021

Нобелов лауреат и EXIT - в екип

12.10.2020

Ще има предаване на живо на Exit 2020

28.08.2020

EXIT разкри първите артисти за 2021

30.07.2020