Свилен Ноев подарява песен за кампанията "Стани Великан" на SOS Детски селища България

SOS Детски селища България стартира кампания "Стани Великан", която има две основни цели: Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика – всяка година над 2 000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. Тревожен е и фактът, че това е устойчива тенденция през последните 10 години. Особено драматично е положението на тези семейства в условията на сегашната епидемична и зараждаща се икономическа криза, когато уязвимите социални групи стават още по-уязвими. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца – децата, които са лишени от родителска грижа, или които са в риск да я загубят.
 
Кампанията стартира на 1 февруари и ще продължи до 28 февруари. Лице на кампанията е Свилен от Остава, който подарява песента си "Великан" на SOS Детски селища България. В записа участват и музикантите от група Остава. "Вярвам, че всяко дете може да стане великан, ако има нужната подкрепа. Надявам се феновете ми и всеки, който може, да подкрепи децата в риск като стане SOS Приятел", споделя Свилен.
 
 
Всеки, който иска да промени тъжната статистика и да подкрепи кампанията, може да го направи още днес като стане наш SOS Приятел през сайта - sosbg.org/sos-priateli, или като изпрати SMS с текст 5 на 1287 и се регистрира като SOS Приятел с месечно дарение от 5 лева. Набраните средства ще бъдат изразходвани за подсигуряване на ежедневна грижа за децата, младежите и семействата, които Сдружение SOS Детски селища подкрепя.
 
Всеки, който е подкрепил кампанията, може да стане и неин посланик като добави рамка на профилната си снимка във Фейсбук. Така ще покаже на всички свои приятели в социалните мрежи, че не е безразличен към съдбата на децата в риск! С Вашата помощ и подкрепа вярваме, че от всеки малчуган ще израсне голям и силен великан. Помогнете на децата в риск да имат по-добър живот и да получат шанс за пълноценно детство.
 
Повече за SOS Детски селища България:
Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2,500,000 деца в 136 страни по света.
Вече 30 години SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца, както и деца, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството и активно се застъпва за правата на децата и младежите.

Свързани новини

Георги Георгиев от Остава - в театъра

10.11.2021

Остава с ново видео и концерт

02.11.2021

Остава отбелязва 29 години на сцената

26.08.2021

Остава с нов хит

28.06.2021

БГ музиканти споделят Приказката P.I.F.

28.05.2021