BRIT 2021 ще бъде първото голямо събитие с публика на Острова

Струваше си отлагането на музикалните награди BRIT 2021. Стана известно, че концертът и наградите ще се проведат пред многобройна публика, както сме свикнали да се случват всяка година.
 
Така събитието ще се превърне в първата мащабна проява във Великобритания, която ще допусне фенове, откакто страната е в серия от локдауни заради пандемията. Около 4000 души ще могат да присъстват на живо в лондонската O2 Arena, чийто капацитет е поне четири пъти по-голям. Церемонията ще се проведе на 11 май, след като беше отложена с близо 3 месеца от обичайната си дата през февруари. За най-много награди Brit, вкючително за албум и песен на годината е номинирана британската певица от косовски произход Дуа Липа, която ще има собствено шоу на сцената.
 

BRIT 2021: Номинациите

На сцената ще видим и вече обявената носителка на приза "Изгряваща звезда" - това е певицата Griff. 20-годишната изпълнителка с китайски и ямайски корени записа заразяващата "Black Hole" и благодарение на тоталния си успех ще запише името си до изпълнители като Адел, Сам Смит, Florence + The Machine и др., които са носители на този приз. Наградата се връчва на обещаващи млади таланти, от които се очаква да постигнат големи постижения на световната музикална сцена. 

Свързани новини

Чуй новата музика тази седмица

16.08.2021

Eлтън Джон и Дуа Липа в "Cold Heart"

16.08.2021

The Beatles с рекорд и в стрийминга

18.06.2021

Дуа Липа е секси каубойка

07.06.2021

Дуа Липа триумфира на наградите BRIT

12.05.2021