U2 и Мартин Гарикс представиха химна на европейското първенство по футбол

Официалният химн на отложеното Европейско първенство по футбол е факт.
 
Песента се казва "We Are The People" и е записана от нидерландския диджей Мартин Гарикс, заедно с  Боно и The Edge от U2. Ето го и видеото:  
 

"Създаването на музиката за едно от най-големите спортни събития в света заедно с Боно и The Edge беше невероятно преживяване. Горд съм от това, което постигнахме и сме развълнувани да го споделим със света", заяви Гарикс в официално изявление. "We Are The People" е доказателство, че една песен може да разглежда трудностите, пред които е изправен светът в даден момент и все пак да дава общ отговор на проблемите. Парчето е обединяващ химн, който можем да си запеем, независимо къде сме и откъде идваме, носи послание за позитивизъм, надежда и решителност, нужни на всеки екип, за да успее."

Освен на официалния трак, Гарикс е продуцент и на музиката, която ще звучи по време на форума. Всяко Европейско първенство по футбол от 1992 година досега е съпроводено от официален химн. Песните са изпълнявани от Нели Фуртадо, Енрике Иглесиас,  Simply Red и др.
 
Отложеното от миналата година европейско първенство по футбол започва на 11 юни, като е планирано да се проведе в различни градове на Стария континент. 

Свързани новини

"U2: The Virtual Road" в YouTube

16.03.2021

U2 - "You’re The Best Thing About Me"

08.09.2017

U2 с юбилейно издание на The Joshua Tree

05.06.2017

Bono няма да може да свири на китара

04.09.2015

Боно е най-богатата поп звезда

01.09.2015