Ето как премина Sofia Live Festival

Най-новият летен фестивал на София, Sofia Live Festival, приключи след 3 дни, 11 концерта, безброй усмихнати хора, незабравими емоции и много настроение.
 
Въпреки всички предизвикателства на времето, с които Sofia Live Festival се сблъска в последните дни преди старта си на 18-ти юни, първото издание на фестивала беше повече от успешно. Двете вечери в Sofia Live Club и последната на Колодрума бяха вълнуващи, емоционални и даващи надежда за един добър рестарт на музикалния и културен живот в столицата, съобщиха организаторите на събитието.  
 
В първата вечер на фестивала на сцената в Sofia Live Club в петък се качиха Мила Роберт, Druga Planeta, Стругаре и Жлъч, Григовор, Гена.
 
Анимационерите
 
Les animaux sauvages, ПИSТАМАШINA и Анимационерите белязаха съботната вечер с качествена алтернативна музика и силно емоционални изпълнения, които някои от феновете нарекоха "Сбъднахте една мечта". Истинска наслада за ценителите на класното ъндърграунд звучене.
 
Кулминацията беше в неделя, когато слънцето взе превес и всички предпоставки за истински фестивален дух бяха налице. Под открито небе, на Колодрума в Борисовата градина, първи на сцената се качиха младата банда hug or handshake, които със страхотен заряд и безкомпромисно звучене изсвириха дебютния си албум за първи път на живо. 
 
hug or handshake
 
След тях огненото момиче Керана и нейните космонавти разгорещиха още повече емоциите на публиката. Когато дойде ред на емблематичните и много обичани Phuture Shock, събрали се след повече от 10 годишна пауза, специално за Sofia Live Festival, доза позитивност и слънчева енергия, в комбинация с грууви ритъм завладяха мигновено феновете.
 
Керана и космонавтите 
 
Все още екзалтирани от изпълнението на Phuture Shock, публиката посрещна хедлайнерите на вечерта Hayes&Y, които взривиха публиката и закриха подобаващо първото издание на Sofia Live Festival - най-новият фестивал за градска култура и музика в София. 
 
Hayes&Y
 
Уморени, но безкрайно щастливи и изпълнени с надежда гледаме напред и вече мислим за Sofia Live Festival 2022, съобщиха още  организаторите на музикалния фест. 
 
Колодрумът в Борисовата градина е новата концертна зона в София. Снимки: Павел Коев 

Свързани новини

Част от Sofia Live Festival на закрито

17.06.2021

Пълна програма на Sofia Live Festival

15.06.2021

Спечели билет за Sofia Live Festival

14.06.2021

Sofia Live Festival добавя още артисти

13.05.2021

София си има нов музикален фестивал

14.04.2021