Разпродават стотици вещи на Ейми Уайнхаус на търг

Стотици лични вещи, принадлежали на суперзвездата Ейми Уайнхаус, ще се предложат на търг в САЩ идния месец. 
 
Сред предметите, за които ще се наддава, е и знаковата зелена рокля на дизайнерката Наоми Пари, която Ейми носи по време на последния си концерт в Белград. Тогава, заради неадекватоното й поведение пред микрофона, публиката освирква изпълнителката и тя се оттегля от сцената. В последствие всички участия на Ейми биват отложени, а месец по- късно британската соул дива умира едва на 27 години от алкохолно натравяне.
 
 
Аукционната къща Julien's ще постави над 800 лични артикула за разпродажба, включително обувки, къси панталони, сутиени, книги и записи, като се очаква сумата, която ще се събере, да е над 2 млн. долара. От Julien's издават, че им е отнело време да убедят родителите на Ейми да предоставят вещите, но са сигурни, че те ще отидам в сигурните ръце на заклети фенове на звездата, или в музикални музеи и колекционери по целия свят, които ще искат да притежават някои от тези предмети и да се грижат с любов за тях.
 
Приходите от продажбата в търга ще отидат във фондация "Ейми Уайнхаус", която подпомага уязвими младежи, изправени пред пристрастяване.

Свързани новини

10 култови песни и успешните им кавъри

23.08.2021

10 години от загубата на Ейми Уайнхаус

27.07.2021

Изкуствен интелект в албум за "Клуб 27"

05.04.2021

Ейми Уайнхаус се завръща с троен албум

29.03.2021

Край с неиздадените песни на Winehouse

02.07.2015