9 признака, по които ще познаете успешните двойки

Всеки би искал (или най-малкото всеки е мечтал) да има успешна и дълготрайна връзка. За съжаление реалната ситуация е, че по-голямата част от съжителствата и почти половината бракове завършват с раздяла или развод, пише webcafe.bg. Ако обаче действително искате да изградите дълготрайни отношения, които да не ви късат нервите, е добре да поработите доста върху това - както вие, така и партньора ви.
 
Вижте 9-те навика, които отличават щастливите двойки от онези, които само имитират близка връзка и прочетете по-надолу повече за тайната на техните успехи в личен план.
 
1. Успешните двойки не се боят от скандалите 
Дори да звучи неестествено, определено е факт, че двойките, в които има разбирателство, често се карат, спорят и се обясняват. Но за разлика от хората, които действително не се разбират, успешните партньори не се притесняват от кавгите нито за миг. Изглежда, те са осъзнали, че спорът, и дори скандалът, понякога е единственият начин да се реши даден проблем. Да се казват нещата право в очите и на момента, е правилният подход за онези, които знаят, че прикриването на емоциите е вредно, порочно и води до лично неудовлетворение. 
 
Интересен е и начинът, по който щастливите партньорства спорят. Те не "клинчат" от темата, изслушват се, обясняват се и накрая вземат решение. Методите им никога не включват удари под кръста и премълчаване на собствените възгледи. Те успяват да формулират своето отношение към нещата пред другия. И вярвате или не - след скандала всичко изглежда все едно никога не са се карали.
 
2. Те се извиняват и се съвземат бързо от караниците 
Въпреки че щастливите двойки не се притесняват да прекарат ако ще и цяла нощ в спорове, те се съвземат доста бързо от конфликта. Тези партньорства не таят омраза или ярост, не се цупят дни след караницата, не се възмущават и не подемат отново същата битка малко по-късно. 
 
Успешните двойки действително не са заинтересувани да губят времето си в хапаници. Те знаят, че когато кавгата приключи, е време да се извинят, защото осъзнават, че извинението е от голямо значение. Извинението възвръща уважението, емпатията и издава факта, че сте слушали партньора си.
 
3. Те разчитат един на друг 
Щастливите двойки са заедно, заради комфорта, подкрепата и съветите, които могат да си дадат. Партньорите уважават мнението на другия и вярват, че са били разбрани. Тези двойки знаят, че през каквото и да минат, другият ще ги разбере. Или поне ще се опита. 
 
В успешните връзки няма гордост и его. Хората знаят, че не могат да се оправят с всичко в живота сами, така че дори не опитват. Вместо това споделят, дискутират, питат и отговарят. Те са партньори, адвокати един на друг и приятели, независимо от всичко.
 
4. Те не сравняват своята връзка с тази на други двойки 
Точно както вие не сравнявате собственото си куче с кучето на някой друг, така и успешните двойки не сравняват своята връзка с чуждите отношения. Щастливите партньорства уважават своите особености и естествено разбират, че честотата на споровете на другите около големината на сватбения им пръстен, няма нищо общо с тяхното щастие. Техният успех се измерва единствено с мнението им един на друг за връзката.
 
5. Те използват общ любовен език 
Всеки иска да бъде поощряван, докосван, да му бъдат давани подаръци, да бъде награждаван с време и внимание. За всеки индивид обаче актовете на внимание са различни. Щастливите двойки осъзнават, че партньорите имат различни нужди, приемат "любовния" код на партньора и се опитават да го спазват. 
 
Те също така са честни и отворени отностно своите собствени любовни нужди. Ако той обича подаръците, то е хубаво да ги получава. Ако тя обича думите на подкрепа, тогава той е добре да се фокусира върху тези думи, които тя обича да чува. Освен всичко друго, партньорите, които се разбират добре, умеят да показват нуждите по начин, по който партньорът им да разбере. 
 
Поуката в историята: понякога може да бъде истинско предизвикателство, когато другите не дават и не получават любовта, по същия начин като нас, но осъзнаването на това и усилието именно е онова, което прави успешните двойки такива.
 
6. Те се грижат за себе си и за двойката 
Независимо дали ще потърсят помощ от някой, когато имат семейни проблеми или ще потърсят други алтернативни методи за самопомощ, няма значение - успешните двойки знаят, че основното е да се грижат един за друг и заедно с това - да се грижат за двойката. Те не оставят своите собствени емоции да развалят връзката.
 
7. Те не оставят миналото да им попречи 
В успешните отношения, хората обиконовено познават бившите на своя партньор, лудите си преживявания, неприятните епизоди. Но това определено не им пречи за техните настоящи отношения. Те оценяват високо бившите на своите половинки и колкото и да е парадоксално - ги харесат, защото са направили партньора им такъв, какъвто е днес. 
 
Успешните партньорства си спомнят за предишните преживявания, споделят някои сериозни и дълбоки моменти от миналото един с друг, но продължават да живеят в настоящето.
 
8. Те знаят как да си почиват един от друг 
След тежък ден, или по време на сериозен стрес и натоварване, хората, които имат успешни връзки, не се боят да признаят, че искат да останат сами от време на време. За тях дори това е абсолютно наложително. Партньорите разбират, че понякога, за да си поемеш дъх от ежедневието и дори от самата връзка - е необходима почивка. 
 
С една дума: не всичко е загубено, ако единият е интроверт, а другият е екстроверт. нормално. Успешните двойки се чувстват добре със своите различния, без това да обижда другия. В тези случаи, когато по-затвореният човек иска да си остане вкъщи, не е необходимо да чувства вина. И обратното: ако екстровертът иска да отиде някъде, не бива да се чувства така, все едно е зарязал партньора си. 
 
Успешните двойки са достатъчно уверени един в друг, за да приемат различията си.
 
9. Те не изпитват срам да искат помощ 
Това означава, че те не нападат партньора си, когато той се опитва да помогне. Добрите съжителства се крепят и на това, че и двамата се чувстват добре да приемат помощ под всякакъв вид и форма, дори и единият да не предлага идеалния жест в идеалния момент. 
 
Например, ако партньорът ви се опита да сготви официална вечеря, но без да иска изгори яденето, не му се сърдете. Той е искал да помогне, а успешните двойки осъзнават, че отказването на помощ създава недоволство у другия и изпарява всяко негово по-нататъшно желание да помогне.

Свързани новини

23 април - световен ден на книгата

23.04.2021

Музикалният инструмент на всяка зодия

20.04.2021

Кои храни ни действат като антиоксиданти

14.04.2021

Кои са зодиите-предатели

12.04.2021

Днес - без домакинска работа!

07.04.2021