Благотворителна изложба "Фотографи за Фондация Тео"

Морско казино Варна представя "Фотографи за Фондация Тео" – благотворителна изложба на български фотографи, за които запалването в детските души на факела на знанието е от първостепенно значение за бъдещето на България.
 
Кой друг би могъл да събере понятия като мъж на годината, народен будител, почетен гражданин, "златен" физик на България, учител?! На Тео, или Теодосий Теодосиев, това му се удава между другото – докато десетилетия наред осъществява тихо и скромно, с жертвата на народен будител, своето предназначение. Започва да се шуми за него едва след световния успех на учениците му.
 
Тео казва: "Учителят дава душа, както Бог дава живот. Смятам, че много от моите ученици са извънредно достойни да бъдат мъже на годината, а учебният час е само повод да им кажа някои неща, които са много по-важни от всички физики и математики взети заедно."
 
"Силата и мъжеството не се постигат с мускули, а с много труд и мозъчни гънки"
 
Теодосий Събев Теодосиев е дългогодишен преподавател физика в ПМГ "Н. Обрешков", Казанлък, България. Ръководи и специализирана школа по приложна математика и физика. За нуждите на школата е създал база за експериментални задачи по физика. Той е учител и ежегодно дава по-голямата част от националните отбори на България за международни състезания и олимпиади по физика. От общо 11 златни медала, печелени досега от български участници на Международни олимпиади по физика, 7 са на възпитаници от неговата школа, включително най-високите индивидуални резултати и отборни постижения. Има 13 индивидуални първенци на националните олимпиади по физика и повече от 50 участници на МОФ. Разработва собствен метод за обучение, чийто резултат формулира като "подготовка на силов интелект", по определението на негов бивш директор - "неправилна методика, но с големи резултати".
 
Негови ученици създават "Фондация Тео", чиято основна дейност е да подпомага и развива школата на Тео по приложна математика и физика, като по този начин се създава и поддържа интерес към природните науки и технологиите у широк кръг от ученици, студенти и учители и се култивира поколение от талантливи приложници – техници, инженери, физици, изследователи и други специалисти във всички области на знанието, изискващи развит интелект.
 
Всеки посетител, закупил фотография от благотворителната изложба, ще направи своя принос директно в полза на "Фондация Тео" – организаторите са определили само долен праг на цената, величината на горния праг се определя индивидуално според възможностите и желанието за участие в това благотворително събитие.
 
"Сигурен съм, че в България има много достойни хора. Все пак добрата новина е, че има ориентация към духовните ценности и това само по себе си е европейска ориентация" - Тео

Свързани новини

Смартфонът, който победи конкуренцията

12.08.2021

Spotify с нова функция

03.06.2021

Слушаме Spotify директно във Facebook

27.04.2021

Топ 3 на най-добрите смартфони през 2021

29.03.2021

WhatsApp променя правилата

02.03.2021