RICHARD MARX на живо в София НДК

02.11.2010

Американската супер звезда Richard Marx пристига за първи път в България на 2-ри ноември 2010 за концерт в зала 1 на НДК.

Билетите за концерта са в мрежата на Ticketstream.bg и неговите партньори, в Eventim.bg  и в Билетен център в НДК. Цената на билетите е от 35 до 80 лв.

Впечатляващ глас, изключителен певец, музикант, текстописец и продуцент – Richard Marx влиза в музикалния бизнес със замах. Звездата му на изпълнител изгрява през 1987 още с дебютния му сингъл “Don’t Mean Nothing”, който става абсолютен хит и се продава в над 3 милиона екземпляра. Само за три години - от 1987 до 1990 Richard Marx успява да постави и рекорд с броя на хитовете си – става първият мъж певец с цели 7 свои песни в Top 5 на Billboard’s singles chart. Три от тези седем са и №1 хитове - “Hold On to the Nights,” “Satisfied” и неповторимата “Right Here Waiting.” Освен това Richard Marx може да се похвали с фаталните тринадесет №1 хита в класациите на Bilboard и над 30 милиона продадени албума до този момент.
Richard Marx има три номинации и една статуетка Grammy, която получава през 2004 за песента “Dance With My Father” в категорията Song of the Year, която пише за великия Luther Vandross.  Номиниран е за Favorite male singer на American Music Awards, а през 1992 е отличен в Billboard Music awards за Най-продаван съвременен изпълнител. През същата година песента “Hazard” от двукратно станалия платинен албум “Rush Street”, е обявена за Международна песен на годината на Australian Music awards. През 1994 албумът “Paid Vacation” също добива платинен статус, а включената в него “Now and Forever” не само е в Top 10 на Billboard Pop Chart, a остава под №1 в класацията цели 13 седмици. Повече от песните му са в стил pop и soft rock, но най-много от хитовете му са балади, достигнали сатута на “вечни”.

През септември 2009  беше промоцията на последния албум на Richard Marx “Emotional Remains”, в който участват още Matt Scannell, Jennifer Hanson и Kenny Loggins.

Коментари