Радио FM+ и Екопак България обявяват "ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ"

Нeка заедно направим нещо, макар и малко, за града в който живеем! Радио FM+ и Екопак България обединяват сили в името на по-чист, по-зелен и красив град! Вече няколко БГ звезди споделиха своите еко идеи в кампанията "ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ".
 
Пред микрофона на Ива Дойчинова, Влади Ампов-Графа сподели своето предложение за "градини върху покривите", за да направим по-красиви и зелени панелните блокове.
 
 
Актьорът Евгени Будинов обобщи, че екологията е начин на мислене и че неслучайно неговият холивудски колега Леонардо ди Каприо алармира за глобалното затопляне в известния документален филм - "Преди потопа".
 
Джаз дивата Мирослава Кацарова си помечта в ефира на Pадио FM+ за множество малки зелени градини в Пловдив, където да се случват концерти или представления в градска среда. 
 
Нашата зелената ни телефонна линия е отворена за вас всеки делничен ден между 13 и 14 чаca - 02/976 56 11. Ако обичате своя град и искате да помогнете  той да се превърне в едно по-чисто и красиво място – обадете ни се! Ние ще ви подадем ръка, за да достигнат идеите ви до отговорните организации. За всеки обадил се сме приготвили специален подарък от Радио FM+ с комплимент от нашите радио водещи – Ива Дойчинова, Калина Стефанова, Евелина Павлова и Мартен Роберто. Очаква ви и голямата награда - почивка за двама в планината. 
 
Ако всеки ден на път за работа виждате летящи найлонови пликове, сблъсквате  се с битови отпадъци пред блок или на разходка  в парка ви липсват дръвчетата, обадете ни се!  Зелената ни телефонна линия е отворена специално за вас. Споделете вашите идеи - какво бихте направили, за да подобрите своя град - мястото където дишате, работите и отглеждате децата си?
 
На 22 април - Международния ден на Земята, Екопак България и Радио FM+ ви очакват за да празнуваме заедно! Ще има много игри, забавление, изненади, подаръци и, разбира се, хубава музика.
 
Музикални гости ще са очарователната DIA, която успя да запали младите хора по българската народна музика и да покаже, че тя може да звучи модерно, както и любимите Х-фактори и настоящи звезди: Невена Пейкова и любимите музикални братя Пламен и Иво Добреви.
 
 
Към музикалната компания ще се присъедини и чаровната Михаела Маринова. Настоящата участничка в "Като две капки вода” и очарователен Х-фактор ще пее за всички фенове, дошли в парк "Заимов" от 16 часа на 22-ри април!
 
 
Ето и нашите трима финалисти, които бяха отличени за своите еко идеи. 
 
Третото място журито отреди на Анна Иванова, която получава вдъхновение по темата за рециклиране на отпадъци от своята дъщеря. Анна предложи да има контейнери за рециклиране в училищата, за да може в реална обстановка децата да се учат на рециклиране едно от друго. 
 
Второ място зае Деляна Сотирова от пловдивското село Марково, която предложи в училищата да се организира ден за събиране на хартия, което цели не само опазване на природата, но и еко-отношение у децата.
 
Екопак-България и Радио FM+ отправиха и специален поощрителен комплимент към най-младия участник в кампанията, 15-годишният Румен Николов от град Враца. Ученикът впечатли журито с отговорното си мислене, призовавайки всички да събират отпадъците си разделно.
 
На първо място и голямата награда - уикенд почивка в планината, отидоха при идеята, покрила най-ясно критериите за конкретност, реализация и еко насоченост. Отличието получи Мирослав Долапчиев от София, който изяви желание и предложи план, за да облагороди конкретна детска площадка в кв. Младост.
 
Наградите бяха поднесени от водещите на събитието: Европейската и Световна шампионка, носителка на 6 светвни купи Християна Тодорова и водещата на предаването "Еко и леко" по Радио FM+ Калина Стефанова.

Свързани новини

Спечели билет за концерта на Texas

07.06.2018

Познай "Тайния звук на Радио FM+"!

04.06.2018

Елате на Discover.Vino World 2018

04.05.2018

Идва Lord of the Dance: Dangerous Games!

10.04.2018

Хвани Златните зайчета на Lindt!

02.04.2018

Коментари