Спечели двоен билет за откриването на София Филм Фест с Радио FM+!

27-ият София Филм Фест ще очаква своите зрители от 16 до 31 март 2023 – официалното откриване на София Филм Фест е на 16 март в Зала 1 на НДК. 
 
Предварителна програма вече стартира на 9 март, а фестивалните прожекции ще продължат в София, Пловдив, Бургас и Варна до 6 април 2023. Прожекциите ще бъдат традиционни – в киносалони, където зрителите могат да съпреживяват заедно киноисториите и да се срещат с голяма част от техните създатели. Очакваме да посрещнем авторите на селектираните творби в конкурсните програми, които да ги представят лично пред българската публика, както и много световноизвестни гости с техните най-нови филми.
 
Включете са в играта на Радио FM + и София Филм Фест, и грабнете двоен билет за откриването на 16.03, където освен филма, специалният гост - самият Шльондорф, носител на Оскар и Златна палма, ще засади първото дърво в гората на София Филм Фест, а с приходите от всеки закупен билет Гората.бг ще засади 5 дървета!
 
Дайте ни верен отговор на въпроса за деня с коментар под публикацията във facebook страницата на Радиото и слушайте внимателно предаването "FM+ следобед с Калин", където жребият може да посочи точно вас!
 
София Филм Фест прегръща "зелената идея" и открива с филма на Фолкер Шльондорф "Повелителят на горите" на 16.03.
 
Филмът предава вдъхновяващата история на австралийския агроном Тони Ринаудо и неговия революционен метод, който успява да се пребори с пустинната суша, създавайки десетки декари гора върху безплодни и изоставени земи в Африка. За делото си през 2018 година Тони Ринаудо е удостоен с алтернативна Нобелова награда – приза Right Livelihood. Ринаудо прокарва път не само към засаждането на разнообразни дървесни видове, но и път към надеждата. Той успява да върне и осигури препитанието на местните общности, като им предоставя метод за култивация, помагащ им да се развиват дългосрочно и устойчиво. Филмът засяга и глобални важни теми като климатичните промени, миграцията и междуполовото равенство.
 
В израз на съпричастност към каузата на Ринаудо, София Филм Фест ще посади своя гора с подкрепата на гражданите на София в лицето на Столична община, осигуряваща пространството на бъдещата "Гора на София Филм Фест". Специална ретроспектива на Шльондорф ще бъде представена в залата на Гьоте-институт и ще бъде реализирана в партньорство с германската културна институция. Среща с Фолкер Шльондорф и неговите филми в рамките на 27-ия София Филм Фест - 16-31 март!
 
Очакваме ви на 27-ия Международен филмов фестивал София Филм Фест, за да се потопим заедно в изкуството за пресъздаване на филмови истории, които зареждат с допълнителна енергия живота ни. Билети можете да закупите тук.
 
Официални правила за участие и срок на промоцията: 14-15.03.2023 г.
 
Списък на спечелилите:
14.03 Stoyan Dimitrov 
15.03 Polina Tsoneva  
 

Свързани новини

Играем "С любов към жените"

01.03.2023

Изненадай любима жена за 8 март

27.02.2023

Спечели наградите на PARKER

12.12.2022

Участвай в "Звездната Коледа" на FM+

05.12.2022

Спечели награди от чай Ahmad

28.11.2022