Спечели билет за "Палячи" – Опера в цирка" с която Калуди Калудов празнува 45 години на сцената

"Палячи" – уникалната продукция на Държавна опера-Стара Загора, съвместно с Академичен цирк "Балкански", ще бъде представена отново – 5 години по-късно, в София на 27 април от 19 часа в шапитото на цирка (цирковата площадка в парк "Възраждане" – квартал Зона Б5). 
 
"Палячи" – Опера в цирка" на Старозагорската опера се превърна в едно от най-ярките събития в оперна България. Иновативен спектакъл и същевременно напълно в оперната традиция, смел и провокативен, без да излиза от рамките на добрия вкус – едно необичайно и същевременно абсолютно обосновано и логично съжителство на двете велики изкуства – операта и цирка. 
 
ИСКАШ ЛИ ДА СПЕЧЕЛИШ БИЛЕТ за спектакъла? Отговори на въпроса, който ще намираш всеки ден в началото на шоуто на Калин на facebook страницата ни. Изпрати ни верния отговор на имейл igra@fmplus.net, заедно с името си, телефон за връзка и изрично съгласие да публикуваме името ти, ако спечелиш наградата. Имейли без тези данни няма да участват в жребия. 
 
Официални правила за участие и срок на промоцията: 03-07.04.2023 г.
 
Списък на спечелилите:
 
03.04 Кремена Николова, Диана Филкова
 
04.04 Ванина Петрова Алексиева, Надежда Желева
 
05.04 Боян Стоянов, Станислав Русинов
 
06.04  Петко Витанов, Александра Георгиева
 
07.04 Калина Димова, Елена Георгиева
 
 
Със спектакъла на "Палячи" – Опера в цирка" на 27 април големият български тенор Калуди Калудов пожела да отбележи своите 45 години на сцената. Калуди Калудов е започнал своя стремителен възходящ творчески път именно от сцената на Софийската опера и балет, на която е първи солист в продължение на 12 сезона. 45 години по най-престижните световни оперни сцени, години на активна артистична, педагогическа и организаторска дейност, увенчани с триумфален възход, щедри аплодисменти и не на последно място - с успехите на неговите последователи и ученици. 
 
В спектакъла на 27 април, рамо до рамо до своя обичан Маестро, ще направят своите дебюти баритонът Матеуш Михаловски (носител на първа награда от Първия международен конкурс за млади оперни певци "Стоян Попов" - Бургас 2022) в ролята на Директора на цирка и младият украинец Назар Микуляк, който ще изпълни ролята на Силвио. В ролята на Неда – Анна Дитри, Тонио – Нико Исаков, Бепо - Ивайло Йовчев. Участват още хорът и оркестърът на Старозагорската опера, артисти от Академичен цирк "Балкански". Спектакъла ще дирижира Ивайло Кринчев, диригент на хора Младен Станев. 
 
Припомняме, че идеята за "Опера в цирка" е на световно признатия оперен певец Калуди Калудов, прегърната възторжено и осъществена от режисьора и директор на Старозагорската опера Огнян Драганов. Изборът на заглавието е без колебание – операта "Палячи" на Руджеро Леонкавало, е единствената опера със сюжет по действителен случай и разказващ за живота и личната драма на артиста. В постановката на Старозагорската опера на операта "Палячи" пътуващата трупа е циркова и действието се развива в цирка, сред естествения декор на арената на Академичен цирк "Балкански". Великолепните костюми са на Каталин Йонеску-Арборе, а костюмите на хора са на Салваторе Русо.
 
Предварителна продажба на билети:
• Онлайн и в мрежата на Ивентим
• На касата на Академичен цирк "Балкански", телефон 0878 570 602, бул. "Цар Освободител" до бензиностанция "Кава Петрол"

Свързани новини

Спечели с Пролетен колет от Тандем

09.05.2023

Спечели билет за PRIME Orchestra

12.04.2023

Доминик Милър с концерт в Joy Station

04.04.2023

Спечели двоен билет за София Филм Фест

14.03.2023

Играем "С любов към жените"

01.03.2023