Училище, здравей, с моливите Steadtler, маркерите Sharpie и раниците Street

Дойде септември и е време за училище! И за да бъде весело, приятно и вълнуващо играй с Радио FM+ и Youshop.bg!
 
Всеки ден ще раздаваме награди - за ученици, художници и хоби маниаци, но най-вече за най-цветните ентусиасти, които обичат креативните игри и новите знания.
 
В "Шоуто на Евелина Павлова" ще си говорим за училището и любопитните факти за моливите Staedtler, маркерите Sharpie и страхотните раници Street. Виж повече информация за продуктите по-долу.
 
Разбира се, раздаваме награди - Отиди на страницата ни във Фейсбук и дай верен отговор на дневния въпрос. Всеки ден с жребий ще определяме кой ще спечели дневната награда: комплект от легендарните моливи Staedtler или маркери Sharpie, а в края на седмицата теглим и голямата награда - една уникална раница Street: страхотно попадение за всеки ученик! 
 
Победители:
 
11.09 Ива Ангелова 
12.09 Ани Богданова 
13.09 Камелия Вангелова
14.09 Мая Георгиева
15.09 Костадин Патрашков 
15.09 Юлита Георгиева - седмичен победител
 
Играта продължава от 11.09 до 15.09.2023 г. Общи условия за участие в игрите на Радио FM+.

Знаете ли че:

Моливът може да бъде подострен средно 17 пъти 
 
Един чернографитен молив може да начертае линия с дължина 50 километра и да напише около 45 000 думи
 
Средно голямо дърво е достатъчно за производство на 300 000 молива 
 
Моливът може да се използва под вода, дори и в Космоса
 
Годишно в света се произвеждат 14 милиарда молива, което е достатъчно, за да се обиколи земята повече от 40 пъти 
 
Най-големият молив в света, който тежи 98,43 тона и е с дължина 23,23 метра, се намира в градския музей в Сейнт Луис, Мисури 
 
Моливните стърготини всъщност са отлично средство за отблъскване на молци 
 
Преди изобретяването на гумичките за изтриване на молив, са се използвали трохи за хляб 
 
Компанията Steadler ("Щадлер") е основана през 1835 г. от Йохан Себастиан Щедтлер и днес е една от най-старите индустриални компании в Германия 
 
Тя има персонал от 3000 души, притежава осем завода и има годишен оборот от 386 мииона евро
 
75% от продукцията на компанията се произвежда в Германия 
 
Steadtler Mars & Co. KG е най-големият световен производител на полимерна глина за индустрита и хоби пазара
 
На 5 август 2015 г. компанията регистрира официално рекорда за най-дългия молив в света - 459.97 метра!
 
 
Как Sharpie стана нарицателно за маркер?
 
Отворете което и да било ученическо или офис чекмедже в Америка или Великобритания и със сигурност вътре ще намерите Sharpie.
 
Вероятно всеки човек, роден в САЩ през последните 40 години, е използвал такъв. Sharpie ("Шарпи"), вероятно най-добрият маркер, е постоянна част от живота на много американци от 60-те години на миналия век , като са продадени повече от 200 милиона броя по целия свят.
 
Оригиналният черен маркер Sharpie е представен от Sanford през 1964 г. Перманентният маркер с тънък връх, продаван само в един цвят, е предназначен за бърза и лесна употреба върху всичко - от хартия до метал. Sharpie бързо навлизат в повечето aмерикански домове, където се използват за всичко - от надписване на всичко, през надписване на компактдиск, до дребни ремонти вкъщи.
 
Маркерите Sharpie са официално обозначени като "нетоксични" и могат да се използват от деца. Въпреки, че не са предназначени за кожата, мастилото по ръцете може да се премахне чрез обилно измиване или със спирт. През 70-те години на миналия век Sharpies се появяват в широко разпространената днес опаковка от 8 цвята - жълто, оранжево, червено, зелено, синьо, лилаво, кафяво и черно.
 
С нарастването на популярността на марката се появяват нови размери, включително мини маркери, маркери за рисуване и маркери. Оригиналната линия от 8 цвята е разширена до 49 цвята, които се продават в различни опаковки, включително и като специални лимитирани серии. През 1989 г. е представен маркерът Ultra Fine Point, който става първият маркер, пишещ като тънкописец, а истинската гел химикалка на Sharpie се появи през 2019 и завзе Американския и Европейския пазар с невероятно гладкото си и приятно писане.
 
В момента в много от най-добрите книжарници и онлайн могат да бъдат намерени и могат да бъдат закупени доста изгодно големите комплекти Big Pack Sharpie от 20, 24 и 32 цвята, където цената на един маркер излиза повече от два пъти по-евтино в сравнение с тази на единичните бройки. 
 
През 2004 г. се появяват Sharpies в сребърен, златен и меден металик за писане върху тъмни повърхности, а през 2021 се появиха още три металикови цвята – син, червен и зелен. 

На училище е яко с раницата Street

Street е създадена през 1998 г. като марка, посветена на младежката аудитория. От самото си създаване досега нашата цел остава твърда: да предоставяме несравнимо качество на достъпни цени, като същевременно не спираме да държим във фокус дизайнерските иновации за всички възрасти. 

Създаването на ученически раници, които се харесват на учениците, изисква деликатен баланс между поддържането на тенденциите и разбирането на техните предпочитания. Зад кулисите нашите професионални дизайнери в Словения и Хърватия вдъхват креативност на всеки продукт. Те работят неуморно, за да се уверят, че нашите артикули безпроблемно съчетават функционалност и естетика.
 
Производственият ни процес глобализиран, като текстилните продукти Street, като раници и несесери, се изработват в реномирани китайски предприятия, а хартиените изделия се произвеждат както в Европа, така и в Далечния изток.
 
Качеството е в основата на нашата марка. Всеки продукт с марката Street се подлага на строг контрол - от суровините до крайния продукт. Нашите раници са изработени от внимателно подбрани материали, оцветени са с подходящи и безопасни бои и са сертифицирани с всеобхватни тестове. Това ни дава увереност да даваме гаранция за качество от една или дори две години за по-високите класове раници. Тази гаранция, с продължителност която е много рядко срещана за ученически раници, обхваща дори компоненти като катарами и ципове.

От самото ни създаване марката Street започна да доминира на пазарите в Словения и Хърватия. След първоначалния успех през 2013 г., дистрибуцията на марката беше разширена в ЕС, като прадажбите на марката растат без прекъсване вече 10 години.
 
Днес Street e сред лидерите в областта на раниците и хартиените продукти. От особена важност е водещата ни позиция в динамичните балкански страни - Словения, Хърватия, България, Сърбия, Македония, Унгария и Босна и Херцеговина, които имат доста по-практични изисквания и очаквания по отношение на цената и качество, в сравнение с потребителите в Западната част на Европа.
 
Нашият ангажимент се отнася и до околната среда; по-голямата част от нашите материали не съдържат PVC, което отразява нашата отдаденост на устойчивото екологичноразвитиена нашето общество.
В своята същност, марката Street олицетворява сливането на качество, мода и достъпност. Пътуването ни от производители на ученически раници до сензация в Централна и Източна Европа, подчертава нашата визия и отдаденост на потребителската удовлетвореност.
 
С иновативни дизайнери, непоколебимо качество и екологично съзнание, марката Street е отличният избор за безкомпромисен стил.

Свързани новини

Графа открива нова страница в музиката

25.09.2023

Спечели двоен билет за концерт!

21.08.2023

Спечели билет за Burgas Summer Live!

24.07.2023

Спечели уикенд за двама в Aspen Resort

26.06.2023

Спечели с Пролетен колет от Тандем

09.05.2023