Войната с изкуствения интелект започва със "Създателят"

Този септември майсторът на епичния киноспектакъл Гарет Едуардс (Годзила, Rogue One: История от Междузвездни войни) се завръща на режисьорския стол, за да ни срещне със "Създателят" – фантастичен екшън трилър, в който човечеството се бори за оцеляване в безмилостна война със силите на злонамерен изкуствен интелект. 
 
Десет години след като ИИ детонира ядрена бомба в Лос Анджелис, Джошуа (Джон Дейвид Уошингтън), закоравял бивш агент от специалните сили, е вербуван да открие и убие Създателя – неуловимия архитект на напреднал ИИ, който е разработил мистериозно оръжие със силата да сложи край на война… и на самото човечество. Джошуа и неговият екип от елитни оперативни служители пътуват през вражеските линии, в тъмното сърце на територия, окупирана от ИИ само за да открият, че оръжието, което са инструктирани да унищожат, е под формата на малко дете (Маделин Юна Войлс).
 
Първият трейлър на филма разкрива красотата и ужаса на постапокалиптичния свят в "Създателят" и ни запознава с моралната дилема, пред която се изправя героят на  Джон Дейвид Уошингтън. Трейлърът е нагледна илюстрация за способността на Гарет Едуардс да комбинира епична визия и спиращ дъха екшън, характерни за най-големите блокбастъри, с многопластови герои и дълбока история, които откриваме в независимото кино. 
 
 
Разглеждащ една от най-наболелите съвременни теми – все по-дълбокото навлизане на ИИ във военната индустрия и безброй други сфери от живота ни, както и запазването на човечното и хуманността, дори и пред лицето на пълното унищожение, "Създателят" ще предложи на зрителите в кината преживяване, каквото напоследък не виждаме често на големия екран – качествено комерсиално кино, което да ни забавлява, развълнува и замисли. 
 
Режисьор и сценарист на "Създателят" е Гарет Едуардс (Monsters, Годзила, Rogue One: История от Междузвездни войни). В ролите са Джон Дейвид Уошингтън, Джема Чан, Кен Уатанабе, Стърджил Симпсън, Алисън Джани, Маделин Юна Войлс, Ралф Инесън, Марк Менчета и др.
 
Срещаме се със "Създателят" на 29 септември само в кината и IMAX.

Свързани новини

Чакаме новата "Мисията невъзможна"

30.05.2023

"Идолът" скандализира Кан

23.05.2023

"Малката русалка" оживява

22.05.2023

Харисън Форд със сълзи на очи в Кан

19.05.2023

Виж най-горещите премиери в Кан

16.05.2023