Асен Блатечки: С Георги Кадурин е по - интересно от Антонио Бандерас

Асен Блатечки, който играе ролята на Чарли в "Стъклен дом", е роден на 22 март 1971 г. Завършил е НАТФИЗ през 1996 г., в класа на Стефан Данаилов.

С какво го зарежда сцената и къде предпочита да играе - пред камера или пред публика и изобщо - какъв щеше да е, ако не беше актьор? На тези и много други въпроси, научете отговорите от самия него пред Би Ти Ви.

 Какво има от Чарли в теб?

- Това, че сам минава през живота си. Сам се бори с всичко. Не, че аз съм бил отхвърлен от майка си, даже напротив. Но понеже моите родители бяха много млади и трябваше да работят постоянно, аз съм израснал общо взето на улицата. За което съм им благодарен. Минавал съм през разни дребни простотии като малък, бях записан в детска педагогическа стая. Затворът ми се е разминал.

- Влизал ли си в затвора, за да видиш как изглежда?

- Влизал съм.

- Ако имаше възможност да избираш герой от "Стъклен дом", на кого щеше да се спреш?

- Ако Чарли го имаше в каста, няма друга роля, която ми харесва повече. Поне за мене това е най-интересната роля.

- Коя роля е била най-трудна за теб до момента?

-Имаше една такава роля, докато бях студент. Тогава все още ни разпределяха. Идва учителят и казва: "Ще играеш това". Трябваше да играя в класическа българска пиеса "Лазарица" и бях най-зле от целия клас.

- Как се разбираш с актьорите от "Стъклен дом" извън снимачната площадка?

- Изключително добре се разбирам, аз съм приятел с абсолютно всички. Всъщност с повечето от тях съм работил. Единият ми е учител (Стефан Данаилов). В много добри отношения съм с всички.

- С Антонио Бандерас или с Георги Кадурин се снима по-добре?

- Аз с Антонио Бандерас съм снимал един единствен епизод и мога да кажа, че останах изключително приятно изненадан, защото той е много земен човек, много нормален. Много добър актьор. Но мое лично мнение е, че с Георги Кадурин се снима по-интересно.

- Ако не беше актьор, с какво щеше да се занимаваш?

- Може би на спорта щях да се посветя. Или на рисуването. Но по всяка вероятност на спорта.

- Рисуваш ли?

- Да. Рядко напоследък, обаче дъщеря ми рисува много и някак си се виждам в нея.

- Каква беше детската ти мечта и успя ли да я реализираш?

- Почти съм я постигнал. Аз като дете исках да стана каубоец. Много харесвах каубойските филми. Играя си постоянно, стрелям с пистолети, бия се, такива неща правя. И хората ми плащат за това нещо.

- Какво става, когато ядосаш Чарли?

- Нека гледат хората, и ще видят.

- Сцената или киното предпочиташ и кое от двете би избрал?

- Не мога да кажа. И на двете места ми е изключително приятно. Но ако наистина трябва да избирам, ще избера киното.

- Какво те зарежда в професията ти?

- На първо място ме зарежда личното удоволствие. Аз съм в тази професия, за да се забавлявам. И когато на мене ми е хубаво и се забавлявам, хората го усещат, и на тях им е хубаво и се забавляват. Получава се някаква взаимност.

- Как се поддържаш във форма?

- Спортувам. Напоследък предимно фитнес, защото тренировките по карате са обикновено в 7 часа вечерта, а аз всяка вечер в 7 часа вечерта имам представление.

- Перманентни ли са татуировките ти?

- Едната ми е постоянна. Но тези от сериала не са постоянни.

- Има ли роля, която винаги си искал да изиграеш?Имаше една такава роля, аз я изиграх. Това беше Стенли Ковалски в "Трамвай желание". Имаше един филм с Марлон Брандо. Като бях малък, освен каубоец, все си представях, че ще бъда с потник и ще чупя чинии на масата. А иначе искам да изиграя всичко. Няма някоя роля, за която да си мечтая и да преследвам на всяка цена.

- Ако имаше детство като Чарли, добрият или лошият щеше да си?

- Това е сложен въпрос. Не знам. Поне доколкото аз знам биографията на Чарли, по всяка вероятност щях да съм много лош.
 

Коментари