Дорина Маркова: Стинг надмина очакванията ми!

Жана Сталева разговаря с българската цигуларка Дорина Маркова. Тя свири в Кралската филхармония, с която Стинг в момента е на световно турне. Някъде по средата между Италия и Австрия, Дорина разкри подробности около голямото пътешествие със Стинг и изненадите си свързани с него.

Жана: Здравей Дорина, къде те намирам сега?

Дорина: В момента съм в Милано. Тук вали и времето е ужасно!

Ж: А във Виена как ли ще е времето в петък?

Д: Ооо, със сигурност ще е хубаво, слънцето винаги изгрява преди концертите!

Ж: Нека да скицираме бързо информацията за теб: Свириш със Стинг на цигулка по време на световното му турне, завършила си в Калифорния, свириш още къде?

Д: Свирила съм навсякъде - оперите в Сидни , Сао Паоло, Лос Анжелис и въобще навсякъде по - света!

Ж: А кой вятър те довя до Стинг?

Д: Това, че той избра да направи турне с Лондонската кралска филхармония, където свиря. Това е историята.

Ж: Колко време сте прекарали вече заедно със Стинг - на сцената и зад кулисите?

Д: Тръгнахме на 28- ми май на турне, имахме кратка почивка през лятото и сега продължаваме. Вече половин година ще стане.

Ж:  А ти откога се познаваш със Стинг?

Д: Реално се запознахме по - време на репетициите за турнето. Преди да тръгнем записахме диск, но иначе чрез музиката му го познавам от дете. Той е мой любим изпълнител и казвах на всичките ми приятели, че се моля човека който ще видя - истинският Човек, да отговаря на представите, които си бях изградила докато слушам  музиката му и трябва да кажа, че истинската личност на Стинг се оказа много повече! Надмина многократно очакванията ми, направо ме отнесе както се казва!

Ж: Разкажи ни за турнето повече, през кои държави минахте:

Д: През цяла Северна Америка, Цяла Западна Европа без Португалия , бяхме в Русия, Полша , Молдова ... май от Европа няма да свирим само в Гърция и България. В първоначалната програма за турнето, България беше включена като дестинация, но явно финансовите условия са се оказали твърде тежки. Стинг много обича България и говори за нея. Има прекрасни впечетления от българската публика, а и неговите музиканти също. Всеки един от тях е идвал по няколко пъти у нас с различни изпълнители. В момента, в който започнах работа със Стинг и с музикантите му се почувствах страшно горда, че съм българка, тъй като те говорят с много любов за странта ни!

Ж: Страхотен концерт направи Стинг в Несебър, кое е най - готиното шоу от сегашното турне?

Д: О не знам, толкова са много. Навсякъде където отиде , хората се побъркват. Има някаква магия в Стинг. Най - голямата ни публика беше в Полша - 43 хиляди човека имаше на шоуто там. В Санкт Петербург и в Холандия също публиката беше страхотна. А пък на рожденят му ден (2 октомври) свирихме в Роял Албърт Хол в Лондон и беше страхотно изживяване! Всяка вечер е истински празник.

Ж:  Стинг е една от най - големите звезди в музиката. Четох едно интервю, в което Мадона казва, че с жена му се разбира много добре, но в момента в който Стинг влезе в стаята почти се гипсира. Има ли такова влияние той върху хората?

Д:  О, не Стинг е най - скромния, сърдечен и топъл човек, който аз съм срещала. Ти може да се парализираш от това каква звезда стои срещу теб, но в момента в който се престрашиш нещо да му кажеш и се заговорите се вижда, че срещу теб стои един наистина любезен и топъл като човек.

Ж: Ще имаме не един , а двама специални пратеници на концерта във Виена. Кога и къде ще е шоуто на Стинг?

Д: О, чакайте да си погледна програмата, тъй като всяка вечер сме в различни зали. На 5 -ти ноември сме от 20 часа във Виенската Щад Хале. Това трябва да е една от най - големите зали. Винаги има много публика, която иска да го види.

Ж: И аз искам, но за съжаление само ще слушам преки включвания от Виена. Какво предстои оттук нататък?

Д: Ще почиваме по Коледа и след това турнето продължава в Япония и Австралия. След това не знам, каквото живота покаже. Толкова бързо се променя всичко, поне в моя живот. Няма нужда да се планира много и да се правят конкретни планове.

Ж : Да, ти едва ли преди години си правила план , че през 2010-та ще свириш със Стинг на световното му турне.

Д: Абсолютно, не! Този план никога не е присъствал в моята глава. Не.

Ж: На добър час Дорина и се надявам да видим Стинг отново в България.

Д: Благодаря ти Жана, ще работя по въпроса! Чао.