Представяме ви Дорина Маркова - единствената българка до Стинг!

Радио FM+ ще има удоволствието и невероятния шанс да си поговори със Стинг,  да го снима и да слуша класическите композиции на неостаряващите хитове на звездата изпълнени заедно с Кралския филхармоничен оркестър. Всички ние ще станем част от шоуто му  във Виена чрез специалните ни пратеници, Владимир Дайнов и Иван Илиев, които цял ден в петък ще ни информират за най – горещите новини около невероятния британец и неговото шоу. Слушайте в ефира, четете и разглеждайте снимки на fmplus.net .

Но преди това ви представяме Дорина Маркова. Прочети интервю с нея тук.

Българката е част от световния елит на симфоничната музика.Тя е единствената ни сънародничка в Кралската филхармония, която е част от турнето на Стинг.  Дорина даде ексклузивно интервю за Радио FM+, което ще бъде излъчено днес между 16 и 18 часа при Жана Сталева. Ако сте го пропуснали може да го чуете и в четвъртък сутринта в шоуто Kofein!

Дорина Маркова се радва на изключителна международна кариера като солист и член на най – големите симфонични оркестри. Нейната цигулка е звучала на една сцена с известни музиканти като Хърби Хенкок, Юри Бешамет, Пласидо Доминго и много други, а днес и със Стинг. Като камерен музикант, Дорина е основател на различни групи, включително Лос Анджелис струнен квартет, с който участва в концерт в памет на Дюк Елингтън в Лос Анджелис през 1999 г., заедно с Хърби Хенкок, Кени Бърел, Били Чайлдс и други.

Дорина се забавлява свирейки и на китара

Радио FM+ ще стане част от невероятните преживявания по време на турнето на Стинг с Лондонската кралска филхармония. Еуфорията е наистина огромна около датата 2 октомври, когато Стинг стана на 59 години. Публиката навсякъде пее happy birthday и избира най - различни начини да поздрави любимеца си. Вижте едно уникално събитие в Роял Албърт Хол в Лондон!

Дорина сподели с Радио FM+ невероятната емоция от това събитие и от това какво е да работиш със своя идол. Такъв ли е Стинг, какъвто си го е представяла Дорина? Слушайте интервюто с нея след 16 часа в ефира ни днес  и утре сутринта в шоуто Kofein!. В петък очаквайте денят на Стинг по Радио FM+ "Винаги най - добрата музика"!