Технологии

05.03.202415:31

Ново безплатно приложение събира музикалния бранш от цял свят на...

Новото безплатно мобилно приложение Jamming! Find&Play е музикална платформа, която цели да преобрази начина, по който музикантите контактуват с глобалната музикална общност и развиват музикалната си кариера.   Jamming! Find&Play е мобилна платформа за сътрудничество, международно представяне и реклама на професионални... прочети още »
02.02.202414:01

TikTok остава без музиката на Teйлъp Cyифт, Били Aйлиш, Дрейк и...

Лицензионното споразумение между TikTok и еднa oт нaй-гoлeмитe звyĸoзaпиcни ĸoмпaнии в cвeтa Unіvеrѕаl Мuѕіс Grоuр изтече в сряда и нова сделка не беше постигната. Така музиката на световноизвестни изпълнители вече няма да може да се ползва в социалната мрежа. Музикалните компании и артистите печелят възнаграждения, когато песните им се... прочети още »
25.01.202414:46

Получаваме Messenger без Facebook и по-голям контрол над данните...

Потребителите в Европейския съюз ще получат повече контрол върху данните си в платформите на Meta – Instagram, Facebook и Messenger, информира TechNews.bg. Промяната се налага от новия закон за цифровите пазари, който влиза в сила в Европа през март.   В отговор на изискванията на новите европейски регулации за засилване на... прочети още »
01.11.202309:40

Ето цената, която ще плащаме за Facebook и Instagram без реклами

Сигурно на много хора им е писнало от постоянното появяване на реклами в социалните мрежи. Както бяхме предупредили, Facebook и Instagram ще предложат решение, но платено.  От 1 ноември всички потребители на двете платформи в страните от ЕС, включително и в България, ще имат възможност да премахнат рекламите, ако започнат да... прочети още »
20.10.202313:30

Ето кои са новите функции в YouTube

"Харесай този клип и се абонирай за канала ми!" – може би най-разпространеното изречение в YouTube, което чуваме на финала на почти всяко видео в платформата, е на път да се превърне в още по-голям хит. А ето и причината – бутоните "харесвам" и "абонирам се" стават анимирани.    Когато... прочети още »
03.10.202316:27

Фейсбук ще ни иска по 10 евро на месец, 13 ако искаме и Инстаграм

Технологичната корпорация Meta, която е собственик на Фейсбук и Инстаграм, проучва възможностите за въвеждане на абонамент за двете социалните мрежи за потребителите си в Европа.   Обсъждат се различни абонаментни такси, но за най-реална се приема 10 евро на месец, пише БТА, цитирайки Ройтерс, който се позовава на представител,... прочети още »
28.09.202317:03

Настъпва важна промяна във Facebook

Meta, компанията зад Facebook, въвежда важна промяна в социалната мрежа. Потребителите ще могат да създават множество лични профили, всеки със собствена уникална емисия с подходящо съдържание, и да превключват лесно между тях.   Новата функция е много полезна за хора, които биха искали да разделят различните аспекти от живота си,... прочети още »
19.09.202317:00

Изкуственият интелект отстъпва по творчески капацитет на модните...

Изкуственият интелект също трансформира света на модата, но според ръководителя на новаторски проект тази бързо развиваща се технология не може да замени креативността на дизайнерите, предаде БТА.   Калвин Уанг е разработил първият инструмент за изкуствен интелект, ръководен от дизайнери - Интерактивен асистент за дизайн на мода... прочети още »
29.08.202316:02

Научно изследване потвърди: рок музиката помага за отделяне на инсулин

Много хора казват, че музиката е спасила живота им и обикновено околните реагират с насмешка над патоса в заявлението. Проучване на швейцарски научен екип обаче доказа, че музиката - и по-специално рок музиката, може наистина да бъде животоспасяваща - поне за страдащите от диабет.   В изследването, публикувано в медицинското списание... прочети още »
25.07.202309:54

Птичката на Twitter изчезна – ето какво дойде на нейно място

Социалната мрежа Twitter  вече е с ново  лого. Емблематичната синя птица се превърна на черна буква "Х" на бял фон. Собственикът на Twitter Илон Мъск публикува на страницата си снимка на централата на компанията с проекция на новото лого. По-рано Мъск обяви, че домейнът x.com вече автоматично ще пренасочва... прочети още »
04.07.202316:21

Meta пуска ново приложение - конкурент на Twitter

Очаква се компанията на Марк Зукърбърг - Meta, да пусне свой собствен конкурент на Twitter.   Този ход може застраши платформата на милиардера Илон Мъск, която се сблъсква с негативна реакция от страна на потребителите относно управлението на продукта и нововъведенията в него.    Новото приложение на Facebook... прочети още »