Свежо

13.03.201810:16

Наближава Wings for Life World Run 2018

Още няколко седмици остават до световното бягане Wings for Life World Run. Това са седмиците, в които бегачите ще могат да се подготвят, за да бъдат в оптимална форма за събитието на 6-и май.    Дистанции за бягане, упражнения за издръжливост, бързина и сила, тренировъчни планове – такива насоки ще могат да ползват всички,... прочети още »
12.03.201810:11

35 уникални кратки истории от по 6 думи

Понякога многословието е толкова безсмислено, че мълчанието казва в пъти повече, пише actualno.com. Тези кратки истории се състоят само от шест думи и са по-силни от разкази, дълги стотици. Четат се на един дъх...   1. Непознати. Приятели. Най-добри приятели. Любовници. Непознати.   2. Сбогом, аварийно управление. Благодаря,... прочети още »
09.03.201810:18

5 причини защо работното време от 9 до 5 е вредно

Работното време от 9 до 5 е прието за стандарт в повечето компании. А в много фирми работният ден е доста повече от осем часа. Има много проучвания, които показват, че това е вредно както за тялото, така и за ума, пише profit.bg. Нарушения в съня, недостиг на слънчева светлина и витамин С са само малка част от проблемите, които може да... прочети още »
07.03.201822:31

Смразяващи разкази на ужасите от по две изречения

Не е нужно една история да бъде дълга, за да е страшна. Сайтът Reddit организира конкурс сред читателите си за най-ужасяващи разкази, побрани в две изречения, пише manager.bg. Ето и победителите, от които ни побиват тръпки.   Събудих се от звука на чукане по стъкло. Първо помислих, че идва от прозореца... докато не го чух пак - от... прочети още »
07.03.201816:25

Какви са най-съкровените ви желания според зодията

Овен  Овните са сигурни, че могат да управляват света. Те са много отговорни и определено са кариеристи. Обичат да властват, понякога са дори арогантни и трудно отстъпват. За тях е добре да се научат да чуват и мнението на другите, не само своето.    Телец  Също както овните, така и телците проявяват голям инат.... прочети още »
06.03.201813:36

Бърз и лесен тест за диагностика на емоционалното състояние

Известният британски психолог Пип Уилсън е автор на този ултра бърз и невероятно лесен тест, с който за много кратко време може да се определи в какво емоционално състояние се намира човек и доколко неговите очаквания и нагласи съответстват на действителността, пише manager.bg. Погледнете картинката и се опитайте да определите: къде... прочети още »
02.03.201810:18

7 причини да се чувствате уморени (без да е виновно недоспиването)

Случва ли ви се да спите дълбоко и дълго и въпреки това още по обяд да се чувствате изтощени и без енергия? Не бързайте да го отдавате на пролетната умора, пише beu.bg. Сънят е много важен. Но не е единственият фактор, който влияе върху енергичността ни през деня. Всъщност хроничната умора може да се окаже симптом на развиващо се... прочети още »
01.03.201812:34

Как цветовете влияят на здравето

Замисляли ли сте се защо един човек си купува дрехи в светли тонове, а друг – в тъмни? Защо ви е неприятно да се намирате в стая с червени тапети, а се чувствате много по-добре в помещение със сини стени? Всъщност тези предпочитания не са случайни, пише manager.bg. Науката е доказала, че обкръжаващите ни цветове влияят на нашето... прочети още »
28.02.201812:50

Как да ходим по леда, за да не се нараним

Студовете продължават и заледените тротоари могат да създадат сериозна опасност, особено ако и без поледиците човек има проблем с равновесието.   За да не падате по леда, спазвайте едно просто правило – ходете като пингвин, съветва vesti.bg. Това означава да се приведете леко напред, докато правите крачка, така че центърът на... прочети още »
27.02.201811:57

8 начина, чрез които ви манипулират емоционално

Лошата новина е, че наистина има специфични начини, чрез които определени хора упражняват емоционален контрол върху вас. Добрата новина е, че можете да се предпазите от емоционалния манипулатор, стига да знаете как, пише manager.bg.   1. Винаги се изкарва жертва Представете си следната ситуация. Казвате на човека срещу себе си:... прочети още »
26.02.201812:55

6 съвета за пътуване в сложни зимни условия

Пътна полиция припомня правилата за безопасно поведение при усложнена зимна обстановка, пише manager.bg:   Преди да тръгнете на път - проверете прогнозата Задължително е още преди да тръгнете на път е да проверите каква е метеорологичната прогноза и какво време ви очаква по време на пътуването. От години е практика у нас, при... прочети още »