Свежо

20.01.201711:09

Трите зодии, които ще забогатеят през 2017-та година

Три са специалните зодиакални знака, които през 2017-та ще станат по-богати. Представителите на тези зодии могат да са спокойни, че във финансово (а и не само) положение всичко за тях ще бъде наред през настоящата година, информират от edna.bg. Телец: 2017-а ще донесе много ценни блага на Телеца - и в материален, и в духовен аспект.... прочети още »
18.01.201710:22

9 научно доказани начина как да се чувстваме по-щастливи

Щастието не се получава наготово, то е продукт на нашите действия, казва Далай Лама. Психолозите изчисляват, че 50% от щастието зависи от нашите гени, 40% от ежедневните ни дейности и 10% от заобикалящите ни обстоятелства, пише manager.bg.   1. Яжте повече плодове и зеленчуци Учени от Университета на Уорик са стигнали до извода, че... прочети още »
16.01.201710:27

Днес е най-депресиращият ден в годината

Хората гледат на месец януари по два начина. За оптимистите той е ново начало, а за всички останали е изпълнен с неприятности, съобщава dariknews.bg.   Причините за депресията са съвсем обективни. Телата ни са изморени от декемврийската алкохолно-шоколадова диета, а банковите ни сметки са изтънели. Сутрините още се много... прочети още »
13.01.201711:49

20 простички съвета за щастлив и здравословен живот

В днешно време животът се върти около кариерата и успеха. Без значение какво сме постигнали, ние винаги се стремим към повече. В това няма лошо, стига да не става за сметка на вниманието към нашите близки. За съжаление, това се случва доста често.   Ето защо споделяме тези житейски съвети от obekti.bg с вас. Надяваме се, че ще бъдат... прочети още »
12.01.201713:23

10 лъжи, в които вярваме по навик

В живота непрекъснато се сблъскваме с един куп остарели идея за това какво уж е правилно и какво – погрешно. Чуваме някои неща толкова често, че автоматично започваме да ги приемаме като истина. Тъй като много от тези неща са отрицателни, те прилепват към нас и ни тежат години наред. Ето какво пише obekti.bg.    1. Сам... прочети още »
11.01.201713:20

6 знака, че пропилявате живота си

Не е нужно човек да е зад решетките, за да бъде затворник. Често собствените ни концепции, решения и идеи са това, което ни отнема свободата. Така, безброй интелигентни хора пропиляват по-голямата част от живота си, пише manager.bg. Милиони хора по света са в плен на едни и същи мисловни капани. Ето шест от най-често срещаните (и трудни за... прочети още »
11.01.201710:23

Откриха песен, намаляваща тревожността с 65% (аудио)

Невронауката ни предоставя ново откритие – песен, намаляваща тревожността с 65%, пише психологът-консултант Даниел Троев. Чрез проведени лабораторни изследвания британски учени откриват песен, която действа изключително благоприятно за понижаване на тревожността и повишаване на спокойствието.   Изследователите от лабораторията... прочети още »
10.01.201710:27

10 житейски урока, които хората научават твърде късно

Много пъти в живота си казваме "Как можах да го разбера толкова късно?!". Някои от ситуациите, в които попадаме, са неизбежни. Породени са от независещи от нас обстоятелства. Има обаче и случаи, в които събитията са могли да се развият по друг начин, стига да бяхме подходили с друга гледна точка. Мanager.bg изброява 10 важни... прочети още »
09.01.201710:27

8 неща, които са истинска загуба на време

Кои са нещата, които пилеят времето ни? От които трябва да се откажем колкото се може по-скоро, за да подобрим своя живот? Ето какво пише manager.bg по въпроса. • Гледането на телевизия. • Да си във връзка с някого, просто защото си самотен или отегчен. • Да се опитваш да разрешиш проблемите на всички хора около... прочети още »
07.01.201710:22

Коя зодия в какво е НАЙ

Попаднахме на една много интересна класация, пише highviewart.com. В кое нещо всяка една зодия е НАЙ.   НАЙ-СИЛНАТА ЗОДИЯ Може и да се изненадате, но това е зодия Риби. Да, тези романтици с нежни души всъщност са и най-силните характери, събрали много мъдрост под воала на емоцията. Защото, каквото и да става, те може да се огъват,... прочети още »
06.01.201712:53

Александър и Виктория - най-предпочитаните имена за бебетата в...

Най-предпочитаните имена за новородени през 2016 г. у нас са Александър, Мартин, Виктор, Николай, Виктория, Мария, Никол, София, съобщават от Националния статистически институт. При новородените през 2016 г. се запазва тенденцията за по-голямо разнообразие при имената на момичетата (3 033 имена) отколкото при имената на момчетата... прочети още »