Свежо

05.10.201810:11

5 oктомври - Международен ден на учителя

На тази дата се отбелязва Международния ден на учителя.    Идеята за празника се ражда през 1966, когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите, на която е подписан документът "Препоръки, засягащи статуса на учителя". Тя е реализирана едва през 1994, по инициатива на ЮНЕСКО. През... прочети още »
01.10.201815:50

13 символа и суеверия около Хелоуин

Хелоуин е сравнително млад празник на западната общност, чиито корени идват от езическите вярвания. Всичките му съвременни атрибути, от мрачните костюми до сладките, стават широко популярни едва в началото на 20 век, пише manager.bg.    Всъщност този празник е на възраст около 2 хил. години. Първоначално е отбелязван като... прочети още »
27.09.201812:21

Над 100 производители във Фест на фермерските пазари в парка...

Над 100 малки производители от цялата страна ще се съберат тази неделя за пета поредна година в центъра на София.    В рамките на петия Фест на фермерските пазари, те ще покажат най-доброто от всички кътчета на България. Посетителите ще имат възможност да опитат и закупят изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, гъби, билки и... прочети още »
26.09.201810:12

Как да се преборим с есенната депресия

Обзема ли ви чувство на меланхолия, когато навън постоянно вали, всичко е мрачно и сиво, а денят става все по-кратък? Ранното ставане сутрин се превръща в истинско изпитание, нямате желание за работа, колегите постоянно ви дразнят и сякаш никой не иска да ви разбере! Познато чувство, нали? Няма съмнение, че си имаме работа със сезонната... прочети още »
21.09.201810:43

Проверете коя песен и кой филм са били хит в деня на раждането ви

Питали ли сте се някога как е звучало времето, в което сте били родени? Кой е бил на върха на музикалните класации в тази година? А би ли ви било любопитно да научите коя песен е оглавявала чартовете в сами ден на раждането ви? Има сайт, който показва именно това!   Много е просто – влезте тук и въведете рождената си дата и... прочети още »
12.09.201810:29

Кой е вашият град според зодията ви?

Знаете ли кой е градът в света, който най-добре подхожда на темперамента на вашата зодия? Отговорът дават от HighViewArt.com. Ако все още не сте посетили дестинацията, която отговаря на зодиакалния ви знак, не се колебайте и проверете за изгодни билети.   Овен Нетърпеливият и вечно мислещ Овен се нуждае от космополитен град, който... прочети още »
07.09.201810:10

10 начина да избягате от всичко и да усетите чудото на живота

Съвременният живот е толкова забързан, че нямаме време за малките неща, които ни носят най-много радост – хобитата, разходките, малките жестове на обич. Нямаме достатъчно време да живеем живота си. Движението за "бавен живот" съществува повече от четвърт век и насърчава по-здравослoвен и хармоничен начин на живот, който... прочети още »
31.08.201810:22

Коя зодия в какво е НАЙ

Попаднахме на една много интересна класация, пише highviewart.com. В кое нещо всяка една зодия е НАЙ.   НАЙ-СИЛНАТА ЗОДИЯ Може и да се изненадате, но това е зодия Риби. Да, тези романтици с нежни души всъщност са и най-силните характери, събрали много мъдрост под воала на емоцията. Защото, каквото и да става, те може да се огъват,... прочети още »
29.08.201810:27

25 полезни трика, които ще улеснят живота ви

Ако сте нервни преди изпит или се страхуватe от инжекции, прекалили сте с алкохола или не можете да заспите, можете да използвате някои от следните трикове, събрани и представени от manager.bg. Тези малки хитрини ще ви помогнат да се справите по-лесно с дребните неприятности.   1. Обливането със студена вода в края на топлия... прочети още »
28.08.201810:10

Само позитивно мислене не стига. Ето какво още ви трябва

Популярната психология ни е проглушила ушите с това, че позитивното мислене е ключово за постигане на целите ни, пише obekti.bg. Но днес все повече свидетелства сочат обратното - колкото повече време човек прекарва в надежди и мечти, толкото по-малко вероятно е да се хване на работа, за да ги превърне в реалност. В предаването... прочети още »
27.08.201812:11

7 начина, по които умните хора се саботират

Понякога дори и най-умните хора правят неща, които нямат никакъв смисъл. Група потребители на Quora са споделили своя опит, за да отговорят на въпроса, "Кои са някои от глупавите неща, които умните хора правят?" Отговорите предлагат начини за преодоляване на някои от най-често срещаните начини, по които интелигентните хора... прочети още »