Свежо

25.08.201716:22

10 начина да победите следобедната умора без кофеин

Всички сме запознати със страховития спад в енергията ни следобед, пише tialoto.bg. Времето между 14:00-17:00 часа, сякаш се проточва твърде дълго, особено когато сме на работа. Чувстваме се едновременно разсеяни и изтощени, а се очаква да бъдем фокусирани и продуктивни. Много хора се опитват да се справят с тази умора и сънливост, отскачайки... прочети още »
25.08.201710:26

Как да разпознаем опасните пластмасови бутилки

Всички пластмасови бутилки имат маркировка, която показва от каква пластмаса са направени, пише cosmopolitan.bg. От вида пластмаса зависи дали бутилката може да се използва еднократно и дали има опасност да освобождава химикали в съхраняваната течност. Ето какво означават различните маркировки:   PET или PETE Това са бутилки за... прочети още »
24.08.201710:29

3 принципа на здравословното офис хранене

Всички сме попадали в такава ситуация: oбедно време е. Имаме срокове да гоним, а гладът вече дава поредния симптом, че имаме нужда от енергия. Иска ни се изтичаме до близкото заведение за бързо хранене, но работата ни пришпорва да продължим. И докато образът на монитора на компютъра се замъглява заради глада ни, често прибягваме до... прочети още »
23.08.201710:08

40 снимки от миналото, които трябва да видите

Изразът "Една снимка струва повече от хиляда думи“ е измислен от американския редактор Артър Брисбейн през 1911. Това е една проста идея, която може да се приложи към множество аспекти от нашия живот, но най-вече към историческата фотография, пише дата.бг.   Приложените в галерията ни снимки някога са били направени,... прочети още »
22.08.201710:23

10 лоши навика, които убиват продуктивността ви

Да си продуктивен не е лесно, независимо от това колко много го искаш и колко здраво мислиш, че работиш. Увеличаването на обема на нещата, свършени на работа и в живота, е много по-постижима задача, ако не се саботирате с лоши навици, пише profit.bg. Вижте 10 неща, които би трябвало да спрете да прави още сега:    1.... прочети още »
21.08.201710:15

6 начина да се научим да ставаме рано

В блога си Zen Habits Лео Бабаута пише за многобройните ползи от ставането рано сутрин. Колко рано? Той самият споделя, че постепенно се е научил да се събужда всяка сутрин още в 4:30. Сега obekti.bg представят няколко съвета, които могат да ви помогнат да изградите този полезен навик.   Не правете драстични... прочети още »
18.08.201712:22

15 признака, че сте постигнали зрялост, дори да не ви се вярва

Противим се на порастването. Мислим, че ако впрегнем усилията си, ще можем да запазим детското си мислене завинаги, но това не е възможно, пише manager.bg. Често младите хора не искат да пораснат, но това е естествен и полезен процес. Те се плашат, защото бързо и неусетно, без да осъзнаят, вече са пораснали.    Порастването... прочети още »
17.08.201714:33

8 жестоки истини за живота, които ще ви направят по-силни

Животът е многостранен, чудат, прекрасен. Но има и още нещо. Животът въобще не е лек, тежките мигове са неизбежни, пише manager.bg. Лошото е, че ние определено не си улесняваме живота. Придържаме се към навици и твърдения, които са погрешни, налудничави или дори вредни. Преминаваме през живота, отказвайки да видим простичките истини, защото... прочети още »
16.08.201715:52

7-те смъртни врага на сърцето

Сърцето е един от най-важните органи в тялото ни, тъй като отговаря за циркулацията на кръвта и доставя на тялото ни кислорода и хранителните вещества, от които то се нуждае, за да е живо, пише obekti.bg. За съжаление, някои често срещани навици му вредят до такава степен, че един ден може да открием, че е станало твърде късно, за да си... прочети още »
15.08.201710:07

4 навика, които водят към успех

Успехът няма да падне просто така в скута ви. Трябва да си го спечелите с упорита и тежка работа, посвещение и подобаваща нагласа, уверява profit.bg. За да успеете в кариерата, е необходимо още да си изработите правилния набор от навици, казва Джеймс Каан, главен изпълнителен директор на Hamilton Bradshaw Group и автор на "Get The Job... прочети още »
14.08.201710:19

10 неща, които могат да подобрят кариерата ви

Шефът и мениджърът ви не са отговорени за вашата кариера. Те отговорят за свършената от вас работа. В същото време, чакането до края на годината, за да бъдат отчетени успехите и постиженията ви, не си заслужава. Трябва да управлявате кариерата си във всеки един момент. Profit.bg представя 10 неща, които можете да направите в един ден и... прочети още »