Свежо

26.03.201914:55

Художникът Уилфрид Алмендра - между Марсилия и София (галерия)

Френско-португалският артист Уилфрид Алмендра пристига в България като първият резидент на международния скулптурен проект Sariev+Markov. Той ще работи у нас няколко месеца, за да създаде модерна скулптура за публичното пространство на София. Творбата ще бъде произведена в скулптурното студио Марковстудио и инсталирана през есента в... прочети още »
22.03.201913:23

Задава се третото издание на Outdoor & White Water Fest в...

Задава се третото издание на Outdoor & White Water Fest – фестивал на екстремните спортове и активния отдих в Кресненското дефиле, откриващ рафтинг и каяк сезона край бреговете на река Струма и отбелязващ традиционно началото на пролетта. Събитието ще се случи през уикенда на 30 и 31 март, а домакин и тази година Център за... прочети още »
22.03.201910:22

5 съвета как да се събуждаме навреме

За мнозина от нас първото предизвикателство за деня е не само да се събудим, а и да станем от леглото, което не е най-окуражителният начин за започване на деня. За щастие, възможно е човек да си създаде навици, които ще направят събуждането по-лесно. Вижте пет съвета от profit.bg като за начало:    1. Създайте си обичайна... прочети още »
21.03.201910:14

8 начина да спазите диетата си в офиса

Повечето от нас живеят живот, изпълнен със стрес, пише profit.bg. Сутрин с бясна скорост тичаме към работното място. В ръката си носим само кафе и сме се запътили към поредния ден, в който здравословното хранене е мит. Трудно е да се отделя време за тренировки и здравословно меню, ако работите 8 часа дневно. Въпреки това, стига да желаете,... прочети още »
20.03.201915:17

Кратък тест показва коя работа е най-подходяща за вас

Много хора се съмняват в избора си на кариера. Това е така, тъй като съществуват работи, които просто не пасват на конкретни психологически характеристики, пише obekti.bg. Именно поради тази причина ви предлагаме да направите този кратък тест по схеми, създадени от Пол Д. Тийгер. Кой знае, може би ще откриете истинското си... прочети още »
15.03.201910:24

15 начина да увеличите щастието си

Щастливите хора ценят това, което имат, отворени са за нови идеи и приключения. Използват свободното си време, за да се усъвършенстват, да обичат хубавата музика, хубавите книги, хубавите картини, хубавите компании и хубавите разговори. С други думи те правят всеки ден малки неща, за да поддържат щастието си, пише obekti.bg. Всичко което ви... прочети още »
13.03.201913:27

"Пътят към дома" е темата на четвъртото издание на...

"Пътят към дома" е темата на четвъртото издание на ученическия конкурс-обучение на EspressoNews - "Работилница за репортери".    През тази година конкурсът разширява своя обхват - кариерно ориентиране и досег до журналистическата професия ще имат възможност да получат учениците от 9 до 12 клас в 11 общини:... прочети още »
12.03.201916:45

Спим най-добре във вторник вечерта, вижте защо

Хората имат най-здрав сън във вторник през нощта, установиха учени. Причина за това се оказал отшумяващият ефект на алкохола, тежката храна и развлеченията, характерни за почивните дни, пише manager.bg.   Сънят през нощта във вторник не е най-дългият, но е най-възстановяващият, показа анализ на данни за пулса на 5000 души. Те са... прочети още »
12.03.201912:14

5 трика за постигане на добра форма в офиса

За мнозина от нас най-близкото нещо до физическото натоварване в офиса е, когато взимаме нов пакет хартия за принтера от време на време. Това обаче означава, че повечето нас оползотворяват голяма част от времето и здравето си, залепени на стола. За служителите в офис правенето на упражнения е предизвикателство. Има 5 лесни начина, пише... прочети още »
11.03.201910:18

18 трика, с които да надхитрим пролетната умора

Пролетта е може би най-прекрасният сезон в годината. Денят става по-дълъг, увеличават се слънчевите часове, всичко цъфти, пробужда се за нов живот и прелива от енергия... А вие се чувствате ужасно, без тонус и настроение, силно разсеяни и без никакво желание за работа! Ако все по-често усещате липса на апетит, безсъние, главоболие, постоянна... прочети още »
08.03.201917:12

Изложба "Вардарки" - в чест на духовните пазителки

Нестандартни, неочаквани и уникални са експонатите, които Галерия 2:0 събира на 22-и март.   Изложбата "Вардарки", сътворена от Руми Белева, успява да вплете традицията и суеверията на миналото  в модерните вярвания и стремежи на българската жена. Експонатите са изработени изцяло от естествени материали, внимателно... прочети още »