Свежо

16.01.202410:15

Ще успее ли Тейлър Суифт да накара младите хора да гласуват на...

Европейската комисия възлага надежди на Тейлър Суифт да накара младите избиратели да отидат до урните през юни, когато са изборите за Европейски парламент. "Никой не може да мобилизира младежта по-добре от младите хора", заяви заместник-председателят на ЕК Маргаритис Схинас на пресконференция в сряда. Малцина обаче очакваха,... прочети още »
12.01.202413:45

Черната рокля на Мерилин Монро от филма "The Seven Year...

Ценни предмети от личната колекция на холивудската звезда Мерилин Монро ще бъдат продадени на търг през март. Колекцията обхваща различни аспекти от живота и кариерата ѝ, включително рокли, специално изработено червило и снимки на Монро от снимачните площадки. Най-скъпият предмет в колекцията е черна вечерна рокля, носена по време на... прочети още »
08.01.202415:04

Британските кралски пощи пускат марки в чест на 30-годишнина от...

За колекционерите на пощенски марки и феновете на музиката – скоро ще могат да се сдобият с марки в образите на първата женска поп група Spice Girls. Кралските пощи пускат колекция от 15 нови пощенски марки в чест на 30-годишнината от създаването Spice Girls. Марките показват ключови моменти от кариерата на групата, съобщи... прочети още »
08.01.202409:26

Снуп Дог става част от тв екип за Олимпийските игри в Париж

Американският рапър и актьор Калвин Кордозар Бродус - младши, по-известен като Снуп Дог, ще влезе в ролята на специален кореспондент на американската медия NBC за най-голямото спортно събитие на планетата - олимпийските игри в Париж. "Нека издигнем на следващо ниво, да празнуваме и да направим тези игри незабравими, да изпушим... прочети още »
04.01.202409:58

2024-та - годината на Зеления Дървен Дракон според китайския календар

Според китайския календар 2024-а е година на Зеления Дървен Дракон - един от 12-те знака в китайския хороскоп. Тя ще започне на 10 февруари 2024 и ще приключи на 28 януари 2025. Драконът е единственото митично животно в традиционния китайски зодиак иима много специално място в него. За разлика от европейските легенди, в които... прочети още »
21.12.202313:00

Радостин Любомиров: Оптимист съм за българския футбол

В новия епизод на Radiocast с Лазар Хрисимов гостува спортният журналист Радостин Любомиров.      Двамата разговаряха за актуалните събития в българския и световен спорт, БФС и предстоящия извънреден конгрес следващата година. Радостин разказа за дългия си път от родния град Перник до телевизионните студия в столицата,... прочети още »
15.12.202311:44

Гугъл публикува списък с най-търсените думи, събития и личности

Кой не се е допитвал до Гугъл търсачката, без значение за какво?! Сигурни сме, че няма такъв човек. Традиционно Google публикува годишния си доклад какво най-често са търсили потребителите през 2023 година, както за отделните страни, така и в глобален мащаб. Cвeтoвнoтo cъбитиe нa 2023 г. cпopeд глoбaлнaтa извaдĸa нa Gооglе e... прочети още »
07.12.202314:25

Оксфордският речник на английския език определи коя е думата на...

По традиция издателството на Оксфордския речник на английския език определя дума или израз, които са оказали влияние върху изминалата година, имат потенциал да придобият дълготрайно културно значение или са моментна снимка от развитието на обществата. И тази година думата е... rizz, термин, използван от поколението Z. Чудите се какво... прочети още »
06.12.202315:43

Ето кои Коледни базари трябва задължително да посетите

Коледният дух вече се усеща. Елхите светнаха, а Коледните пазари вече са отворени. Традиционните панаири привличат милиони посетители от цял свят със своите кулинарни предложения, ръчно изработени сувенири и палитра от забавления и шоу програми. Затова днес решихме да ви представим 10-те най-известни и забележителни коледни базари в... прочети още »
04.12.202310:18

Михаил Йосифов и "Новините в джаза" преоткриват музиката...

Джазменът Михаил Йосифов преоткрива музиката на един от големите български поп композитори - Петър Ступел, като създава нови аранжименти на мелодии, които са любими на няколко поколения българи.    Виртуозният тромпетист, композитор, аранжор и неговата формация "Новините в джаза" се впускат в поредното музикално... прочети още »
29.11.202312:30

Юлиян Вергов: Културата е в основата на всичко

В новия епизод на Radiocast е театралният и кино актьор Юлиан Вергов.    В студиото ни той сподели пред Лазар Хрисимов какво го е накарало да се захване с актьорската професия, преживяванията си като млад студент в театралния колеж "Любен Гройс", първите представления, очакванията, разочарованията и отношението му към... прочети още »