Свежо

01.03.201812:34

Как цветовете влияят на здравето

Замисляли ли сте се защо един човек си купува дрехи в светли тонове, а друг – в тъмни? Защо ви е неприятно да се намирате в стая с червени тапети, а се чувствате много по-добре в помещение със сини стени? Всъщност тези предпочитания не са случайни, пише manager.bg. Науката е доказала, че обкръжаващите ни цветове влияят на нашето... прочети още »
28.02.201812:50

Как да ходим по леда, за да не се нараним

Студовете продължават и заледените тротоари могат да създадат сериозна опасност, особено ако и без поледиците човек има проблем с равновесието.   За да не падате по леда, спазвайте едно просто правило – ходете като пингвин, съветва vesti.bg. Това означава да се приведете леко напред, докато правите крачка, така че центърът на... прочети още »
27.02.201811:57

8 начина, чрез които ви манипулират емоционално

Лошата новина е, че наистина има специфични начини, чрез които определени хора упражняват емоционален контрол върху вас. Добрата новина е, че можете да се предпазите от емоционалния манипулатор, стига да знаете как, пише manager.bg.   1. Винаги се изкарва жертва Представете си следната ситуация. Казвате на човека срещу себе си:... прочети още »
26.02.201812:55

6 съвета за пътуване в сложни зимни условия

Пътна полиция припомня правилата за безопасно поведение при усложнена зимна обстановка, пише manager.bg:   Преди да тръгнете на път - проверете прогнозата Задължително е още преди да тръгнете на път е да проверите каква е метеорологичната прогноза и какво време ви очаква по време на пътуването. От години е практика у нас, при... прочети още »
26.02.201810:12

7 хобита, които могат да ви помoгнат в бизнеса

Работите упорито, правите всичко по силите си, за да изградите лидерски умения и да запазите най-добрите си служители и едновременно с това се опитвате да привличате клиенти и да развивате компанията. И в края на деня се чувствате изтощени и изцедени. Проучвания показват, че хората, които имат хобита, особено ако те са креативни, се справят... прочети още »
23.02.201812:35

Български традиции на нов глас

Модерни дрехи, аксесоари, керамика и бижута с български шевици и нестандартни мартеници от дърво, хартия, кожа, плат, вълна и лего елементи ще бъдат представени на първото по рода си изложение "Български традиции на нов глас" от 28 февруари до 2 март в София.    Събитието, чиито формални поводи са предстоящият... прочети още »
23.02.201810:11

7 хобита, които ни правят по-умни

Отдавна се смята, че хората се раждат с определено ниво на интелект и най-доброто, което биха могли да направят през живота си, е да реализират този потенциал. Учените обаче са доказали, че можем да увеличаваме потенциала си и да се наслаждаваме на това, докато го правим. Вече знаем, че със заучаването и придобиването на нови умения мозъкът... прочети още »
21.02.201810:30

5 начина да си позволявате повече екскурзии

Ако бюджетът ви напоследък е ограничен и изглежда така, сякаш не можете да си позволите дори и кратки пътувания през уикенда, не бързайте да се отказвате от светлата страна на живота. Jenite.bg дават няколко полезни съвета за това как дори и с ограничени ресурси да успявате да си позволявате повече пътувания. А кратките уикенд-бягства често... прочети още »
19.02.201812:00

7 неща, които ще ви направят по-щастливи

Щастието се отразява добре на всеки. Психологически проучвания показват, че щастливите хора правят повече пари, представят се по-добре на работното си място, живеят по-дълго и имат по-добри бракове от всички останали. Причините за щастието обаче си остават загадъчни — философите се опитват да ги установят от хилядолетия. В последните... прочети още »
19.02.201810:24

10 бюджетни романтични дестинации в България

Ако дори за момент сте си помислили, че с подарък за любимата жена за 14 февруари ще ви се размине нуждата от такъв и за 8 март, забравете. По-добре го обмислете от по-рано и ако не ви хрумне друго, винаги можете да заложите на класиката - романтичен уикенд. А благодарение на Avtora.com той няма и да ви излезе разоряващ, с техните идеи за 10... прочети още »
15.02.201812:47

5 неща, с които да преборите скуката в офиса

Не са малко хората, които ще ви споделят, че са затрупани с работа по цял ден. Буквално връхлитат през входната врата на офиса рано-рано сутрин и едва се измъкват от него след 18 часа. Съществуват обаче моменти, в които сте отметнали всички задачи, а до края на работния ден остава доста време. За да избегнете скуката и за да се чувствате... прочети още »