Свежо

17.03.201710:24

Тест: Кои са силните черти на характера ви?

Този тест е разработен от психолози и специалисти по междуличностни отношения, на база на резултати от изследвания в съвременната психология и новите научни разработки, пише manager.bg. Той е добър ориентир за определяне на предимствата в характера. Достатъчното и единствено условие е да се избере само една картинка от посочените 9 - всяка от... прочети още »
16.03.201710:22

8 често срещани навика, които пречат на успеха

Понякога човек може да бъда най-големия си враг. Целенасочено или подсъзнателно, ние правим неща, които по-скоро пречат, отколкото да помагат за успеха ни, пише във Forbes Уилям Аруда, консултант и основател на Reach Personal Branding. Първата стъпка за елиминирането на тези деструктивни навици е да ги установим. Ето осем от най-колосалните... прочети още »
15.03.201712:29

5 начина да преоткриете себе си тази пролет

Пролетта наближава и обкръжаващата ни природа ще се изпъстря все повече с всеки изминал ден. Разходките са задължителни ежедневно! Profit.bg ви предлага да си направите списък със задачи до настъпването на лятото. Пролетта внася промени в ежедневието ни досега. Този сезон свързваме с време за ново начало. Какво по-добро обяснение за... прочети още »
14.03.201716:16

8 типа токсични хора, които трябва да изхвърлите от живота си

Влиянието на хората около нас върху качеството на живота ни е по-голямо, отколкото си даваме сметка. Както оптимизмът, така и песимизмът е заразен. Затова внимавайте с какви хора се обграждате, пише gnezdoto.net. А ето и кои типажи просто трябва да избягвате:   1. Хората, които правят живота ви по-стресиращ Ако имате хора в живота... прочети още »
13.03.201710:20

10 истини за живота, които хората предпочитат да пренебрегват

Тези 10 неща са очевидни, но хората масово ги игнорират и обичат да "забравят“, пише profit.bg. Истината обаче не спира да бъде валидна, ако я игнорирате. Приемете веднъж завинаги тези 10 болезнено очевидни истини:    1. Човешкият живот е сравнително кратък  Дълбоко в себе си знаем, че всичко ще има край, но... прочети още »
10.03.201713:34

10 въпроса за човешкото тяло, на които науката още не може да отговори

Днес знаем за човешкото тяло повече от когато и да било. Въпреки напредъка на науката обаче много наши особености остават загадка, пише manager.bg. Например:   1. Защо имаме отпечатъци на пръстите? Науката не знае нищо за природните функции и причини за появяването на онези странни нарези по върховете на пръстите ни. Възможният... прочети още »
07.03.201710:19

23 неща, които си струва да научим колкото се може по-рано

"Век живей - век учи!" – справедлива мъдрост, с която малцина рискуват да спорят. Знанията, изброени в списъка, който ще прочетете след малко обаче, са от онези, които си струва да открием и приемем колкото се може по-отрано, пише manager.bg. Вижте, дали не сте пропуснали нещо?   1. Да спестяваме, да управляваме добре... прочети още »
06.03.201710:18

13 начина да се преборим с пролетната умора

С първите по-топли дни усещате сиптомите на добре известната "пролетна умора". А може би страдате от хронично изтощение и не можете да си спомните кога последно сте се чувствали изпълнени с енергия. Ето няколко съвета, които може да ви помогнат, пише obekti.bg..   1. Отидете на лекар Ако се чувствате непрекъснато уморени,... прочети още »
02.03.201710:24

Учен препоръчва въвеждане на 3-дневен уикенд

Британският социолог Алекс Уилямс препоръчва държавите да преминат към тридневен неработен уикенд, ако човечеството иска наистина да пребори отрицателните фактори от глобалното затопляне на климата, пише британският в. "Метро", цитиран от dariknews.bg.   Уилямс от лондонския Сити юнивърсити е на мнение, че тази мярка добре... прочети още »
27.02.201710:18

14 факта за силата на волята и как да я тренирате

Силата на волята е като мускулите – с времето и правилно трениране, тя расте. В това е убеден психологът Рой Баумастър. Но защо това е важно? Защото силата на волята и умението да се вземат решения са взаимно свързани, казва специалистът и развива тази теза в книгата си Willpower. Къде сте се родили, колко решения сте взели днес и с... прочети още »
24.02.201710:20

Топ 6 идеи за пътуване през уикенда

Наближава уикендът, а времето е твърде хубаво, за да си остъанем вкъщи, затова vesti.bg дава няколко подсказки за кратки пътешествия, които можете да превърнете в роматична изненада за половинката си, пъуване с приятели, или соло-бягство, с което да се поглезите заслужено.   Приказката на Троянския Балкан Ако ви е омръзнало от... прочети още »