Свежо

05.02.202011:40

Традициите за Свети Валентин по света

Дори и ако ви става лошо от сантименталните песни и розовите плюшени играчки, които се раздават на Свети Валентин, поводът безспорно е перфектната възможност да отпразнувате прекрасното чувство да си влюбен, пише bgnes.com.    От водовъртежа от емоции и пеперудките в стомаха до чувството за доверие и сигурност, което се развива... прочети още »
03.02.202015:33

И САЩ въвеждат автомобилни номера с емоджита

Върмонт може да се превърне в първия американски щат, в който властите ще разрешат използването на автомобилни номера с емоджита – специални идеограми и усмивки, използвани в интернет и в електронните съобщения. Такъв законопроект беше внесен за разглеждане от Ребека Уайт, член на Демократическата партия, съобщава... прочети още »
31.01.202015:50

5 начина да си позволявате повече екскурзии

Ако бюджетът ви напоследък е ограничен и изглежда така, сякаш не можете да си позволите дори и кратки пътувания през уикенда, не бързайте да се отказвате от светлата страна на живота. Jenite.bg дават няколко полезни съвета за това как дори и с ограничени ресурси да успявате да си позволявате повече пътувания. А кратките уикенд-бягства често... прочети още »
30.01.202016:38

Виктория и Александър са най-предпочитаните имена за новородени у нас

Александър и Виктория остават най-популярните имена за новородени в България и през 2019 г. Те са били предпочетени пред най-разпространените имена в страната - Мария и Георги, a в топ 3 са още Никол и Мартин, показват данните на Националния статистически институт.  От началото на 21-ви век, наред с традиционните имена за... прочети още »
29.01.202010:14

3 причини да харесваме мъже с бради

Какъв е еквивалентът на женските гримове при мъжете? Знаете как гримовете действат на една жена – прикриват несъвършенствата, в нейните очи я правят по-красива и забележима, повдигат самочувствието ѝ като цяло ѝ действат положително. Това може би е силата, която притежава брадата на мъжете и в това няма нищо чудно или лошо,... прочети още »
28.01.202013:13

10 навика, характерни за хронично нещастните хора

Щастието може да бъде изразено в толкова много различни форми, че понякога е трудно да бъде дефинирано с думи. За разлика от него, нещастието се разпознава изключително лесно и със сигурност ще го усетите, когато ви завладее. Когато хората са нещастни, това се усеща във въздуха. Да сте близо до тях е трудно и неприятно, а да не говорим как... прочети още »
24.01.202016:37

6 навика, които ви състаряват преждевременно

С възрастта всички процеси в тялото се забавят. Онова, което на 20 години сте смятали за нормално състояние на кожата си, на 30 вече е трудно постижимо. Нека разгледаме кои са най-разпространените причини кожата ни да се състари преждевременно, предлага woman.bg.    Храна, кафе и силен алкохол  За никого не е тайна, че... прочети още »
21.01.202007:13

21 януари – Международен ден на прегръдката

Днес отбелязваме един от най-необичайните празници - Международния ден на прегръдката.   Той се е зародил в САЩ през 1986 и за негов инициатор се смята пастор Кевин Заборни, разказва obekti.bg. В САЩ денят е известен като Национален ден на прегръщането. Той е признат официално от американското Бюро за патентите и за търговските... прочети още »
20.01.202012:21

10 причини да излезете от офиса по обяд

Ядете ли обяда си на бюрото всеки ден? Усещате ли, че не можете да отделите дори 30 минути от деня си, камо ли час, за да се откъснете от компютъра? Защото се страхувате да не би да изпуснете някой имейл или пък срок за изпълнение? Отсъствието от компютъра по обедно време обаче е най-доброто нещо, което можете да направите, уверяват... прочети още »
17.01.202012:31

7 начина да преборим зимната депресия

Температурите са ниски, стъмва се още следобяд, а това много често води до понижаване на хормоните на щастието в организма ни. Следваща спирка: зимната депресия. Има ли начин да се преборим? Разбира се, и начините са доста повече от един, пише woman.bg.    Ново хоби  Замислете се: какво ви се прави, а никога не сте имали... прочети още »
16.01.202012:52

7-те смъртни врага на сърцето

Сърцето е един от най-важните органи в тялото ни, тъй като отговаря за циркулацията на кръвта и доставя на тялото ни кислорода и хранителните вещества, от които то се нуждае, за да е живо, пише obekti.bg. За съжаление, някои често срещани навици му вредят до такава степен, че един ден може да открием, че е станало твърде късно, за да си... прочети още »