Свежо

21.05.201716:38

Наистина ли жените са устроени по-сложно от мъжете

„Наистина ли жените са устроени по-сложно, отколкото нас- мъжете? Защо при нас всичко е някак си просто и предсказуемо, а при нежния пол —сложно, загадъчно, та дори мистериозно?“ Задавайки си тези въпроси, известният комик Марк Гънгор стига до едно колкото  неочаквано, толкова и остроумно обяснение за разликите в... прочети още »
18.05.201711:46

6 навика, които преборват симптомите на депресия

Психологически изследвания подкрепят тези шест страхотни начина за справяне с депресивните симптоми, пише manager.bg.   1. Променете начина, по който гледате на бъдещето Често се приема, че депресията води до песимистичен поглед към бъдещето. Но може да се приеме, че и обратното е вярно, твърди изследване. Има три начина, по които... прочети още »
16.05.201712:23

Учени доказаха: спортът забавя стареенето

Учени от университета Бригам Йънг установиха, че интензивните физически упражнения са свързани с 9-годишно забавяне на стареенето на клетъчно ниво, съобщи dariknews.bg. За целите на изследването били анализирани данни за 5823-ма възрастни хора. Учените фокусирали вниманието си върху дължината на теломерите у участниците. Теломерите са... прочети още »
12.05.201710:02

Откажете се от тези 10 навика, за да бъдете щастливи

Не можем да сме щастливи 24 часа в денонощието, но в повечето случаи щастието ни зависи от това да изберем да сме щастливи. За съжаление, случва се да усложняваме живота си до такава степен, че да не разпознаваме щастието, което ни заобикаля. Как да разсеем облаците? Ето 10 навика, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи,... прочети още »
09.05.201710:04

Как да посетите Северна Корея като турист

Тя е всичко друго, но не и класическа ваканционна дестинация. Вероятно обаче именно затова хората са толкова любопитни да посетят Северна Корея, една от най-изолираните страни в света. Може да ви се стори изненадващо колко лесно е да я посетите, пише manifesto.bg.   "Севернокорейското правителство подпомогна силно туристическия... прочети още »
04.05.201710:05

5 мита на популярната психология

Една лъжа, повторена сто пъти, става истина. Запознайте се с някои от най-широко разпространените "истини" за човешката психика, които, независимо колко ги повтаряме, остават далеч от реалността, пише obekti.bg.   1. Използваме само 10% от мозъка си Де да беше така! Томографските изследвания на мозъка и неврохиругията... прочети още »
03.05.201712:56

6 доказани начина да подобрите волята си

На повечето от нас ни трябва доста самоусъвършенстване, за да бъдем ефективни. Имаме страхотни идеи, добри намерения, вълнуващи мечти и планове, но ни липсва воля, за да ги превърнем в реалност, пише manager.bg. Можем ли да преодолеем този проблем? Д-р Кели Макгонигъл, автор на книгата "Инстинктът за самоконтрол", дава няколко... прочети още »
02.05.201711:38

9 неща, които ви пречат да станете богати

Обратно на всеобщото мнение, американският милионер, натрупал сам богатството си, Стив Сийболд смята, че "всички имаме еднакви възможности да създадем лично състояние". Според него произходът, възможностите за образоване, обкръжението, приятелите, колегите, обстоятелствата, не са решаващи. По-важна е личната гледна точка и начинът,... прочети още »
28.04.201715:55

6 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете по-успешни

Повечето от нас израснаха с идеята, че никога не трябва да се отказваме и че на всяка цена трябва да довършим това, което сме започнали, пише manager.bg. И макар понякога за да постигнем успех, трябва да бъдем упорити и всеотдайни, има случаи, когато най-правилното решение е да се откажем.    Независимо дали става въпрос за... прочети още »
25.04.201712:45

Половин София без топла вода през май и юни

Всички източни квартали на София остават без топла вода от 3 до 14 май и от 1 до 11 август заради предстоящи ремонти, съобщава "Топлофикация - София", пише manager.bg. За тези периоди на клиентите няма да се начисляват сметки за топла вода, уточняват от дружеството.   Без топла вода ще останат клиентите от: ж.к.... прочети още »
21.04.201710:17

6 начина да се отърсим от сутрешната раздразнителност

Справянето със сутрешната раздразнителност никога не е лесна задача, дори и когато практикувате медитиране. Тялото само може да се лекува, трябва само да му дадете шанс, за да го направи. Следвайте експертните съвети на profit.bg за намаляване на сутрешната раздразнителност и ще можете сутрин да отваряте очи с думите "Какво красиво... прочети още »