Свежо

15.11.201912:16

7 хранителни навика, които е най-добре да зарежете

Всички знаем, че здравословният начин на живот е изключително важен. За да се придържаме към него, трябва да се разделим с някои нездравословни хранителни навици. Следващите седем се появяват често, а когато се лишите от тях, не само ще подобрите здравето си, но и ще намалите теглото си, уверяват profit.bg.    Пиете твърде... прочети още »
14.11.201910:11

Triple E.Y.E Project стартира кампания "Черно на бяло"...

Обединени от медийния проект Triple E.Y.E, Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова застават зад кампанията "Черно на бяло" за осведоменост за здравето на черния дроб.    Поводът за инициативата са тревожните резултати от изследване, проведеното тази пролет, според което всеки 3-ти българин не знае къде се намира... прочети още »
07.11.201912:22

7 лесни трика да не седите толкова много в офиса

В случай че вече не го знаете, продължителното седене с часове всеки ден може сериозно да увреди здравето ви. За съжаление, много от профессите в днешно време са свързани със седенето на бюро в продължение на 8 до 10 часа на ден. Проучвания свързват продължителното седене със сърдечни болести, проблеми с гърба и рак на дебелото черво.... прочети още »
04.11.201910:57

Пет туристически дестинации на 50 км от София

Не е нужно да се отдалечавате от столицата, за да видите уникални забележителности, уверява profit.bg. Следващите 5 удивителни места се намират на по-малко от 50 км от София.   Драгоманското блато    То се намира на 38 км от София и на 1 км от град Драгоман. Простира се на 350 хектара и е обявено за резерват. Намира се... прочети още »
31.10.201913:10

8 сока, които са мощни витаминозни бомби за есента и зимата

Билковите и плодовите сокове съдържат голямо количество витамини, минерали, растителни вещества и етерични масла, което ги прави добър помощник при редица заболявания, пише avtora.com. За да постигнем желания ефект, е хубаво да ги приемаме поне 2 пъти дневно в продължение на 4-6 седмици. Ето за какво помагат различните сокове.   Сок... прочети още »
30.10.201910:12

5 полезни сутрешни навика

Сутрин всеки от нас си има своите малки ритуали. След ставане от леглото, отиваме първо в банята или първо включваме кафеварката. А може пък да имаме навик да изпием чаша вода, или малко да се раздвижим. Каквито и навици да имаме, те са се утвърдили с години и ги вършим механично дори в полусънно състояние. Но manager.bg ни предлага още... прочети още »
29.10.201915:19

10-те най-полезни упражнения, които всеки може да прави

Във времена на всякакви новаторски фитнес програми и други форми на движение специалистите продължават да препоръчват практикуването на прости упражнения, които всеки може да изпълнява, пише manager.bg. Анкета на "Хъфингтън поуст" сред професионалисти в медицината и спорта показва десетте най-добри форми на тренировка, с които... прочети още »
28.10.201910:00

9 растения-убийци на грипа

Грипът скоро ще задебнe на всяка крачка - в офиса, из градския транспорт, по въздуха след кихавица в ресторанта, напомня profit.bg. Тези девет растения ще помогнат на имунитета ви да се справи с него на бърза ръка.   Чесън  Чесънът съдържа съединението алицин, което стимулира дейността на белите кръвни клетки, които унищожават... прочети още »
25.10.201915:45

10 начина да победим скуката с музика

Скуката е много позната на съвременния човек, който е забил глава в компютъра и смартфона си. Истината е, че скуката е много близка до депресивните състояния, затова е добре да я овладяваме навреме, и то с музика, пише avtora.com.   Музиката лекува душата, прави ни живи и свежи и със сигурност може да подобри настроението на всеки,... прочети още »
16.10.201908:16

Ето коя е най-красивата жена

Ежегодно в медиите се появява едно любопитно проучване, дело на пластичния хирург Джулиан Де Силва, който е намерил добър начин да рекламира дейността си. А той е като прави проучване на мерките на популярни дамски лица, след което обявява на коя знаменитост лицето влиза най-добре в „стъклената пантофка” на перфектните... прочети още »
15.10.201909:11

14-ти благотворителен бал на фондация "Сийдър" в...

Changemakers Charity Ball обединява социално отговорния бизнес у нас с цел набиране на средства и промяна на нагласи На 2 ноември в Централен военен клуб София ще се проведе Changemakers Charity Ball - най-голямото благотворително събитие, което фондация „Сийдър“ организира всяка есен. Балът се провежда за 14-та поредна година и... прочети още »