Свежо

13.10.201710:12

10 неща, от които си струва да се откажем сега

Началото на годината е идеалното време, за да се освободим от старите шаблони на мислене, безсмислените си страхове, контактите с неподходящи хора, пише Списание 8.   От вещи и килограми, които не са ни нужни. Именно сега набелязваме дългосрочните си цели, планираме в детайли важни действия и решения. Струва ли ви се, че определени... прочети още »
11.10.201712:29

50 неща, които всеки трябва да може

Да можеш да разчиташ на себе си е жизненоважно в съвременния свят, където често попадаме сами в трудни ситуации. Днес човек трябва да е овладял един базисен комплекс от умения, за да може да се справя в средата, в която живеем. Много от тези умения нямат нищо общо с това, което учим в училище, пише obekti.bg.   Това коментира... прочети още »
10.10.201712:23

Съществуват 5 стадия на любовта, но повечето хора се провалят на...

"Изглежда той/тя не е човекът за мен" е израз, който хората често използват при раздяла. Може би дори вие самите сте го изричали. И все пак е странно. Приятелите ви смятаха за перфектната двойка. В определен момент и вие бяхте на това мнение. Често не разбираме защо истинската любов постепенно се свежда буквално до нищо, пише... прочети още »
09.10.201712:15

9 източници на стрес, които трябва да спрете да толерирате

Има много неща, които ни носят излишно напрежение, пише manager.bg. Особено когато опитваме да напишем собствената си история на успеха - в работата или в личен план. За съжаление, повечето от нас свикват с тези лоши навици, въпреки че те са отговорни за голяма част от стреса, който преживяваме всекидневно. Това са 9 от най-лошите неща, от... прочети още »
06.10.201710:21

10 причини да излезете от офиса по обяд

Ядете ли обяда си на бюрото всеки ден? Усещате ли, че не можете да отделите дори 30 минути от деня си, камо ли час, за да се откъснете от компютъра? Защото се страхувате да не би да изпуснете някой имейл или пък срок за изпълнение? Отсъствието от компютъра по обедно време обаче е най-доброто нещо, което можете да направите, уверяват... прочети още »
04.10.201712:15

9 растения-убийци на грипа

Грипът скоро ще задебнe на всяка крачка - в офиса, из градския транспорт, по въздуха след кихавица в ресторанта, напомня profit.bg. Тези девет растения ще помогнат на имунитета ви да се справи с него на бърза ръка.   Чесън  Чесънът съдържа съединението алицин, което стимулира дейността на белите кръвни клетки, които унищожават... прочети още »
03.10.201711:39

10-те най-големи убийци на продуктивността

Разсейването не е ничий приятел. Докато някои хора са по-съсредоточени, други се борят със зъби и нокти, за да запазят фокусираността си и да бъдат продуктивни. Скорошно проучване на сайт за обяви за работа определи кои са най-големите неприятели на работния процес. Да ги разгледаме във възходящ ред, предлагат profit.bg.    10.... прочети още »
02.10.201710:23

10 начина да подобрите деня си за 5 минути

5 минути. Изключително малък период от време. Те обаче ще ви стигнат, за да направите едно нещо, което ще подобри деня ви, уверява obekti.bg. Затова отделете 5 минути и направете едно от изброените по-долу неща, за да намалите стреса, да подобрите настроението си и да натрупате повече енергия.   1. Оправете леглото си Тук не става... прочети още »
29.09.201710:25

7 съвета как да започнете бизнес в свободното си време

Много хора мечтаят да напуснат ежедневната си работа и да започнат собствен бизнес. Голяма част от успешните предприемачи е трябвало да задържат работните си позиции до момента, в който техният проект се е развил достатъчно. Този преход може да бъде много стресиращ и труден, особено когато дневната ви работа не ви доставя удоволствие. Не е... прочети още »
20.09.201710:17

Най-безопасните места във всички видове транспорт

Обикновено, когато хората използват транспорт, преди всичко те мислят за своя комфорт. Не бива обаче да се забравя, че изборът на правилно място е свързан с вероятността да останете невредими в случай на авария, пише profit.bg.   Автомобил Безопасни места: зад шофьора и на задната седалка по средата, тъй като тази част от колата е... прочети още »
08.09.201712:21

8 неправилни мисли, които ни правят нещастни

"Това, което нарушава съзнанието на човек, не е дадено събитие, а неговата преценка за него“. Стоиците и психолозите са съгласни. Повечето от негативните ни чувства са причинени от неразумни или неправилни мисли. Не се нуждаете от положително мислене, за да се чувствате добре. Нуждаете се от правилно мислене. От profit.bg правят... прочети още »