Свежо

13.03.202010:05

Можете ли да решите тези логически задачи и гатанки?

Кой не обича да раздвижи ума си, като реши няколко логически задачи? Ако смятате, че вече сте много добри в решаването на подобни задачи, проверете себе си с предизвикателството на vesti.bg. Отговорите ще намерите най-отдолу, за да проверите резултатите си.   1. Говоря без да имам уста и чувам без да имам уши. Нямам тяло, но оживявам... прочети още »
25.02.202010:20

Топ 6 идеи за пътуване през уикенда

Наближава уикендът, а времето е твърде хубаво, за да си останем вкъщи, затова vesti.bg дава няколко подсказки за кратки пътешествия, които можете да превърнете в роматична изненада за половинката си, пътуване с приятели, или соло-бягство, с което да се поглезите заслужено.   Приказката на Троянския Балкан Ако търсите... прочети още »
21.02.202016:55

6 любопитни факта за мързела

Петък е и мислим за всичко друго, но не и за работа. Ето защо profit.bg са подбрали няколко факта за мързела, които да са в хармония с настроението днес.   В миналото мързелът е смятан за смъртен грях. Дори в Библията има текстове, посветени на него, като например: "Гладът на мързеливеца ще го убие, защото ръцете му отказват да... прочети още »
18.02.202018:15

6 съвета как да се наспиваме пълноценно

За да бъдете успешни, трябват не само талант и мотивация, но и добро здраве, пише profit.bg. А важна, но пренебрегвана част от последното е сънят. Нитум Верма е учен и основател на компания PeerWell, който е експерт по съня. Наскоро той отговаряше на въпроси в Reddit, свързани със съня. Вижте какви са основни изводи от разговора с... прочети още »
17.02.202010:30

9 дестинации, подходящи за бягство през уикенда

Понеделник е и цялата работна седмица е надвиснала отгоре ни. Какво по-хубаво от това да помислим за уикенда и да започнем да го планираме още отсега? FlyBulgaria ни помага във взимането на решението.   1. Лисабон е изключителен и трябва да бъде посетен задължително. Bulgaria Air ни предлага вечерни полети в дните понеделник и... прочети още »
13.02.202010:10

Топ 10 на най-лошите подаръци за св. Валентин... и няколко добри идеи

14 февруари е празник на романтичната любов. Но нека си признаем - тези дни се е превърнал много повече в тест за това колко пари сме готови да изхарчим, за да накараме половинката да се усети "специлно". И, какато се оказва, някои жестове просто не вършат работа. Британският сайт Metro е събрал Топ 10 на най-лошите възможни идеи... прочети още »
11.02.202010:12

Сама на Свети Валентин? Няма повод за съжаление!

След като отмина месецът на новото начало, с пълна сила ни връхлетя и месецът на любовта. От самото начало на месеца хората започнаха да украсяват всичко възможно със сърчица, балони, червен цвят... За някои това е като малка Коледа - украса, подаръци, любов; за други обаче е същински ад.    Да си сама на Свети Валентин не е... прочети още »
06.02.202010:50

Как да ходим по леда, за да не се нараним

Наваля сняг и следващият етап са заледените тротоари, които  могат да създадат сериозна опасност, особено ако и без поледиците човек има проблем с равновесието.   За да не падате по леда, спазвайте едно просто правило – ходете като пингвин, съветва vesti.bg. Това означава да се приведете леко напред, докато правите крачка,... прочети още »
05.02.202016:29

Родопската теснолинейка в Топ 10 на "Guardian"

Родопската теснолинейка се нареди в Топ 10 на най-добрите пътувания с влак в Европa, съобщава vesti.bg. Класацията е изготвена от британския вестник "Guardian". Заедно с други маршрути от Швейцария, Финландия, Германия, Испания, Ирландия, Люксембург, Франция, Чехия и Португалия, обиколката с родопската теснолинейка е оценена сред... прочети още »
05.02.202011:40

Традициите за Свети Валентин по света

Дори и ако ви става лошо от сантименталните песни и розовите плюшени играчки, които се раздават на Свети Валентин, поводът безспорно е перфектната възможност да отпразнувате прекрасното чувство да си влюбен, пише bgnes.com.    От водовъртежа от емоции и пеперудките в стомаха до чувството за доверие и сигурност, което се развива... прочети още »
03.02.202015:33

И САЩ въвеждат автомобилни номера с емоджита

Върмонт може да се превърне в първия американски щат, в който властите ще разрешат използването на автомобилни номера с емоджита – специални идеограми и усмивки, използвани в интернет и в електронните съобщения. Такъв законопроект беше внесен за разглеждане от Ребека Уайт, член на Демократическата партия, съобщава... прочети още »