Кралският монетен двор увековечи Джордж Майкъл върху монета

Кралският монетен двор представи нова колекционерска монета с изображението на британския поп певец Джордж Майкъл, който почина през 2016г.
 
Проектирана от художника и скулптор Сандра Деяна, новата колекционерска монета изобразява Майкъл, носещ запазената си марка слънчеви очила, и гравиран рефрен от песента му "Faith". Цветовете черно и червено са част от монетата, тъй като те са били използвани на видно място през цялата му кариера.
 
 
Монетата е най-новото допълнение към серията "Музикални легенди" на Кралския монетен двор, която отбелязва емблематични британски изпълнители, като създава монета в тяхна чест. От компанията, която управлява наследството на певеца, George Michael Entertainment, заявиха, че музикантът би бил "изключително горд и искрено трогнат, че национална институция е решила да отдаде почит на паметта му по този начин".
 
 
Ребека Морган, директор на колекционерските услуги в Кралския монетен двор, каза: "От дебюта си с Wham! до трансформацията си в един от най-продаваните соло музиканти на всички времена, Джордж Майкъл е глобална суперзвезда, чиято работа е вдъхновявала и повлияла на поколения чрез неговите музика и стил".
 
 
Поп звездата почина на Коледа през 2016 г. на 53 години. Той е запомнен със своята филантропия, както и с музикалния си талант като един от най-продаваните музиканти на всички времена. Миналият декември песента на Wham! "Last Christmas" оглави британската класация за сингли за първи път - 39 години след реализирането си. В музикалната серия монети на Кралския монетен двор са почетени звезди като Дейвид Боуи, Елтън Джон и Queen.

Свързани новини

Джордж Майкъл с посмъртно постижение

30.03.2023

"Older" на Джордж Майкъл с нов живот

03.10.2022

"Freedom" vs "Solar Power"

21.06.2021