Един от най-силните албуми на Джордж Майкъл излиза отново в ремастерирана и ремикс версия

"Older" от 1996 г. е един най-успешните албуми в кариерата на Джордж Майкъл. Това е предпоследният албум, издаден приживе от артиста и се смята за една от най-личните му, дълбоки и уверени работи като изпълнител. 

"Older" е третият студиен албум на певеца, който идва след дълга съдебна битка със стария му лейбъл Sony, и също така открива музиканта много повече чрез неговата истинска сексуалност.

Записът излезе отново в ремастерирана делускс весия, на дискове и винили, плюс разширеното преиздание на албума от 1997 г. "Upper", за първи път на винил, както и "Older" и "Upper" на CD-та. В луксозния комплект е и книгата "The Story of Older", включваща чисто ново есе от Дан Дейвис, разказващо историите зад албума с приноса на ключови хора, помогнали за записа, плюс редки и невиждани досега снимки.

"Older" е албум посветен на любовта и търсенето на любов - вътре в себе си и в другите. Първият сингъл е "Jesus To A Child" - песента е написана от Джордж в памет на покойния му любовник Анселмо Фелепа. Това е един от двата номер едно сингъла в албума. Другата хитова песен е своеобразната ода за свободния секс "Fastlove".

 

Същевременно култовите парчета от колекцията ще излязат и в диджей версии. Ремиксът на "Fastlove" е на LF System. Шотландското продуцентско дуо Конър Ларкман и Шон Финиган коментираха, че за тях е огромна чест да ремиксират Джордж – един от най-влиятелните изпълнители в поп музиката.

Зад колекцията от ремикси застават имената на диджеи като LF System, Емили Наш, Kiimi и Absolute. Албумът ще излезе на 7 октомври от Amazon Music.

Свързани новини

Пуснаха монети с лика на Джордж Майкъл

01.03.2024

Джордж Майкъл с посмъртно постижение

30.03.2023

"Freedom" vs "Solar Power"

21.06.2021