Кино

09.10.202410:36

Гледаме "Better Man: Роби Уилямс" през декември само в...

Този декември открийте необикновеното пътуване, което не може да бъде разказано по обикновен начин!    Режисьорът визионер Майкъл Грейси ("Най-великият шоумен") ни кани да станем свидетели на киносъбитието "Better Man: Роби Уилямс" – вълнуващата и скандална истинска история за стремителния възход,... прочети още »
07.10.202410:07

Официално: Отново гледаме Ан Хатауей като принцеса Миа Термополис

Актрисата Ан Хатауей потвърди в Instagram профила си, че филмовата поредица "Дневниците на принцесата" ще има официално трета част, съобщава life.dir.bg.   В коментара към поста си звездата, която се превъплъти в ролята на младата Мия Термополис, написа: "Чудеса се случват! Обратно в Женовия. Приказката... прочети още »
30.09.202412:23

На 89 години почина британската актриса Маги Смит

На 89 години почина една от иконите на британското кино и театър – Маги Смит. Двукратната носителка на "Оскар" оставя дълбока следа в историята на киното. Изявлението дойде от нейните синове Тоби Стивънс и Крис Ларкин. "С огромна тъга трябва да съобщим за смъртта на Дамата Маги Смит", споделя... прочети още »
27.09.202416:43

Лейди Гага лице в лице с "Мона Лиза" в Лувъра

Лейди Гага се изправи лице в лице с "Мона Лиза" в Лувъра и постави усмивка с червило върху лицето ѝ в нов видеоклип, публикуван от певицата и френския музей. Клипът на поп звездата отбелязва предстоящото излизане на екран на филма "Жокера: Лудост за двама" с нейно участие, и на изложба в музея, посветена на... прочети още »
27.09.202413:06

50 Cent ще покаже истинското лице на Пъф Деди в документален сериал

Netflix продуцира документална поредица на Къртис "50 Cent" Джаксън, в която ще се разкаже за обвиненията в сексуален трафик, рекет и сексуално и физическо насилие срещу Шон "Диди" Комбс. Александрия Стейпълтън режисира проекта, който вече се снима. "Това е история показваща огромно влияние на един човек. Това е... прочети още »
27.09.202409:05

Новият български сериал "Тревожност" с премиера на 29...

Новият български игрален сериал "Тревожност" е първият сериал, получил финансиране от Националния филмов център, продуциран от БНТ и "Мирамар филм".      Сюжетът на епизодите, които ще гледаме всяка неделя в 21ч., е вдъхновен от действителни случаи и ще срещне зрителите на БНТ 1 с личните истории на... прочети още »
25.09.202412:35

Синелибри 2024: Всички билети са вече в продажба

Билетите за всички филми от програмата на фестивала Синелибри 2024 в София са вече в продажба.    Десетото издание обхваща 67 заглавия с десет международни и над петдесет национални премиери, 45 специални събития, галавечери на 11 страни, ретроспекции, чествания, кино-литературни срещи, авторски пърформанси и специализирани... прочети още »
20.09.202412:20

Продават костюми и реквизити от хитовата поредица "Игра на...

Фенове на хитовата поредица "Игра на тронове" ще могат да наддават за костюми, реквизити, декори и сувенири, предаде Асошиейтед прес. Повече от 2000 предмета ще бъдат предложени на търг през октомври от аукционната къща "Херитейдж Окшънс" (Heritage Auctions). Началните цени за емблематичните предмети варират от 500 до 20... прочети още »
17.09.202411:37

"Шогун" с исторически успех на наградите "Еми"

Сериалът "Шогун" спечели голямата награда "Еми" за най-добър драматичен сериал и поставя рекорд за най-много награди "Еми" за един сезон с 18 приза, предаде БТА, като се позова на информация от световната преса. С ролите си в "Шогун" Хироюки Санада и Анна Савай спечелиха наградите "Еми" за... прочети още »
16.09.202416:15

Силвестър Сталоун подготвя предисторията на "Роки"

Силвестър Сталоун е започнал да пише сценария за седма част на "Роки", която ще е предистория на поредицата, съобщи актьорът в британския подкаст Inspire Me. "Предисторията на "Роки" е много важна за мен. Вече съм написал няколко страници на сценария", разкрива Сталоун в подкаста. Според актьора главният герой... прочети още »
12.09.202412:20

Педро Алмодовар триумфира със "Златен лъв" на...

Завърши 81-ият кинофестивал във Венеция. А на единадесетия последен ден на звездното събитие журито излъчи и лауреатите за тази година. Носителят на приза "Златен лъв" обяви председателката на журито - френската актриса Изабел Юпер. За голямата награда се конкурираха 21 заглавия. Голямата награда "Златен лъв" за... прочети още »