Кино

12.12.201813:29

Jodie Foster подготвя римейк на "Жена на война"

Двукратната носителка на "Оскар" Jodie Foster е влюбена в еко-трилъра "Жена на война", която е предложението на Исландия за чуждоезичен "Оскар". И затова е решила да направи англоезична версия на филма, на която ще е копродуцент и режисьор и ще изпълнява главната роля, съобщава cinefish.bg.   Foster ще... прочети още »
11.12.201816:24

Ново начало за "Заразно зло"

След шест успешни филма и милиони фенове по целия свят, Constantin Film като че ли постигна прекалено много с поредицата "Заразно зло". Първият филм излезе през 2002, а последната официално обявена като финална част – само преди две години. Но след като приходите и от нея не бяха малко, е време за ново... прочети още »
04.12.201816:54

Кайло Рен с нова маска в "Епизод IX"

Всяка информация за обвития в строга тайна "Епизод IX" се разпространява мълниеносно, пише cinefish.bg. Според нови слухове героят на Адам Драйвър Кайло Рен отново ще носи маска във филма. Освен това се говори за нов дроид, който ще бъде представен за първи път в междузвездната сага.   Както видяхме в "Междузвездни... прочети още »
29.11.201816:43

"Мисията невъзможна 7" ще ни отведе в космоса

Ако мислите, че Tom Cruise се е уморил от своите невъзможни мисии и смята да се оттегли от поредицата, дълбоко се заблуждавате, уверява cinefish.bg. Актьорът вече се подготвя за следващата глава от приключенията на агента Ethan Hunt. А според режисьора Christopher McQuarrie, той вече има страхотни идеи за "Мисията невъзможна... прочети още »
20.11.201815:57

"Вездесъщият" с успешно представяне пред членовете на...

През изминалата седмица се състоя най-интензивната част от промоционалната кампания на филма на Илиян Джевелеков "Вездесъщият", който се състезава за номинация за наградата Оскар в категорията "Чуждоезичен филм". В ключови кина в Лос Анджелис бяха организирани редица прожекции, на които присъстваха множество членове на... прочети още »
12.11.201812:33

"Възвишение" излиза на Блу рей с издание за колекционери

"Истинско кино се прави само когато имаш да разкажеш нещо действително вълнуващо и смислено. Дълго чаках историята, която исках да разкажа на голям екран, да ме намери сама. Да бъде неподправена, силно въздействаща и оригинална." – това споделя Виктор Божинов в деня на премиерата на... прочети още »
09.11.201815:13

Без Taron Egerton в следващия "Kingsman"

Matthew Vaughn има големи планове за разширяване вселената на поредицата "Kingsman" и явно те не включват звездата Taron Egerton, пише cinefish.bg. Той се прочу с ролята на младия супершпионин Eggsy, но в скорошно интервю сподели, че няма да участва в следващия филм за свръхтайната шпионска организация.   "Не знам как... прочети още »
07.11.201816:46

Новият филм на Стефан Командарев - купен "на зелено"

Един от най-големите световни филмови разпространители "Бета Синема", закупи правата за новия филм на Стефан Командарев "на зелено", още преди филмът да бъде заснет.    Новият проект със заглавие "В кръг" е част от трилогията, която режисьорът планира. Първата част с името "Посоки", която... прочети още »
06.11.201815:17

Ridley Scott подготвя продължение на "Гладиатор"

След като се завърна към два от култовите си филми "Пришълецът" и "Блейд Рънър", съответно като режисьор и продуцент, Ridley Scott започва работа и по епоса, спечелил "Оскар" за най-добър филм и възкачил Russell Crowe на върха в Холивуд - "Гладиатор", пише cinefish.bg.   Неговият герой Maximus... прочети още »
31.10.201812:45

Steam Room представя: НЕОН (галерия)

Steam Room представя поредица артистични дела, които работят в полето на поетичността и наблюдават поетичното тяло и неговите социални измерения през перспективата на хореографията.   Първата хореографска работа е: НЕОН - бурлеск пърформанс   НЕОН е спектакъл, който се интересува от тялото, което предизвиква, провокира,... прочети още »
30.10.201813:49

"Вездесъщият" стартира кампанията си за...

Официалната прожекция на филма "Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков, като част от надпреварата за "Оскар", е вече факт. Тази нощ в специална кинозала в сърцето на Холивуд се състоя първата от редица прожекции на българското предложение за "Оскар" 2018 за чуждоезичен филм пред членове на Американската... прочети още »