Новият български сериал "Тревожност" с премиера на 29 септември по БНТ

Новият български игрален сериал "Тревожност" е първият сериал, получил финансиране от Националния филмов център, продуциран от БНТ и "Мирамар филм". 
 
 
Сюжетът на епизодите, които ще гледаме всяка неделя в 21ч., е вдъхновен от действителни случаи и ще срещне зрителите на БНТ 1 с личните истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ. Част от историите са базирани на книгите "Агресията в семейството" и "Тревожността – причини, смисъл, разрешаване" на д-р Огнян Димов, и на случаи от практиката на Иван Игов, описани от него специално за сериала. 
 
 
В 13-те епизода в главните роли на д-р Манов, психоаналитик с международно признание, и съпругата му д-р Ясенова, специалист по детско-юношеска психология, влизат Пенко Господинов и Ана Пападопулу. В различните епизоди на сериала двамата терапевти ще бъдат предизвикани от различни по сложност казуси, както и от комплицираните отношения помежду им. В кабинетите им ще влязат хора с отдавна спотаявани проблеми, с нетърпими мании и страховити фобии, решили се на "крайната мярка" да споделят за себе си, или принудени от обстоятелствата най-сетне да го сторят.
 
 
"Някои роли не могат да бъдат изиграни. Те могат да бъдат само изболедувани. За мен срещата с доктор Манов е такава", споделя Пенко Господинов. "Да имаме смелостта да говорим за нещата вътре в нас, е едно от най-големите предизвикателства – да се разкрием пред някого, а и пред нас самите. Най-сложно се оказва да се познаваме и в слабостите, и в силата си", казва Ана Пападопулу.
 
 
Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов, Емил Стефанов и Радослава Топалова. "Все по-малко разбираме какво се случва в главите на децата ни, на приятелите ни, на най-близките ни. Все по-малко разбираме какво се случва с нас самите. Палитрата на нашето объркване и на страховете ни става все по-широка, с което нараства и незнанието как да се справяме с тях. Сериалът "Тревожност" провокира размисъл и разговор точно по тази тема", казва Илиян Джевелеков.
 
 
Наред с Пенко Господинов и Ана Пападопулу, в актьорския състав на "Тревожност" са Радена Вълканова, Ирмена Чичикова, Мария Стефанова, Петър Дочев, Боян Младенов, Никола Додов, Димитър Иванов–Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова, Лора Христова, Александър Кънев, Цветан Пейчев, Евелина Бибова и други. 
 
 
Поддържащите роли на деца и юноши в сериала се изпълняват от талантливи младежи, възпитаници на различни актьорски школи. Освен важното си обществено значение да насочи вниманието към психичното здраве в съвремието, сериалът ще ни срещне с атрактивни и ярки персонажи, интересни и сложни случаи, които ще държат зрителите под напрежение. 
 
Артистичната "шапка" на сериала е изработена от художника-аниматор Свилен Димитров. Музиката е на композитора Петко Манчев, изпълнена от китариста Васил Крумов. Автор на текста е Соня Момчилова, а изпълнител на песента – Криста.

Свързани новини

На път с Радио FM+:Три идеи за пикник

13.09.2024

За радост на феновете

17.07.2024

Драконите се завръщат

10.06.2024

Възходите и паденията на фамилия Болдуин

07.06.2024

Над 200 изпълнителя зад подписката

09.04.2024