Кино

09.10.202314:48

Ел и Дакота Фанинг - от другата страна на камерата във филм за...

Сестрите Ел и Дакота Фанинг ще заснемат филм по книгата на Парис Хилтън "Париж: Мемоар". Актрисите ще бъдат и изпълнителни продуценти, като все още се очаква да се обяви актьорският състав.   Филмът ще покаже историята на една бизнесдама, както и пътя ѝ към славата. "Фокусирах се върху ключовите аспекти от живота ми,... прочети още »
06.10.202310:11

Запознаваме се с нова легенда в екшъна "Аргайл:...

Шпионският жанр в киното има своите неоспорими легенди – Джеймс Бонд, Итън Хънт, Джордж Смайли, Джейсън Борн, Хари Хат, Джони Инглиш... Този февруари обаче те ще трябва да направят място в редиците си за едно ново величие – супершпионина Аргайл.      Режисьорът на култовите "Шут в г*за!" и... прочети още »
06.10.202309:47

Майкъл Фасбиндер припознава историята на своята майка в...

Само преди три месеца "Уроците на Блага" на реж. Стефан Командарев спечели "Кристален Глобус" на Международния филмов фестивал в Карлови Вари. Ели Скорчева взе наградата за най-добра женска роля, която ѝ бе връчена лично американската актрисата Робин Райт.   Само преди месец стана ясно, че филмът продължава напред... прочети още »
27.09.202316:38

"Добрият шофьор" на Тонислав Христов възхити актьор на...

След успеха в Рим, където впечатли и актьора на Фелини Джузепе Босио ("Roma”), "Добрият шофьор" на Тонислав Христов потегля в кината у нас на 3 ноември.    Непосредствено преди това игралният дебют на режисьора на "Пощальонът" (номинация за Европейските филмови награди ("Европейски... прочети още »
25.09.202314:31

Нина Добрев се преструва, че е тежко болна, за да си върне...

Нина Добрев е звездата в нов филм - "Болното момиче".    "People" публикува ексклузивния трейлър за предстоящата комедия режисьорката Дженифър Крам, която е и сценарист на филма. Историята е за жена, която лъже, че има рак в отчаян опит да се събере отново със приятелките си, с които сякаш се отчуждават,... прочети още »
21.09.202316:54

"Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" показва...

Вижте възхода на властта! На 17 ноември, само в кината, се завръщаме в суровия антиутопичeн свят на Панем с "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии".     Създадена по световния бестселър на Сюзан Колинс, впечатляващата епична екранизация разказва вълнуващата история за покваряването на младия Кориолан Сноу,... прочети още »
15.09.202309:06

Най-дългоочакваното заглавие на есента: "Убийците на цветната...

В историята на седмото изкуство едва ли има друг режисьор, който да снима със същия размах, страст и брутален реализъм, както живата легенда на киното Мартин Скорсезе.   Филмите на този неуморим гений, чиято кариера се простира вече седем десетилетия, се редят сред най-големите шедьоври в киното, а на 20 октомври Скорсезе отново ще... прочети още »
11.09.202310:58

Идва нов филм за Боб Марли, виж първия трейлър

Никой не може да ни накара да се почувстваме щастливи така, както Боб Марли, когато пее.     Музиката очаквано ще бъде главният герой в биографичния филм "Боб Марли: One Love", който ще ни пренесе в заредения с емоция живот и музикална кариера на легендата. Ще чуем убийствен саундтрак с песни като "No... прочети още »
07.09.202308:47

Брадли Купър се прицели в заветния "Оскар" с...

Актьорът Брадли Купър се превъплъщава в образа на известния американски пианист, диригент и композитор от 20-и век Ленард Бърнстейн. В биографичния филм „Маестро“ Купър играе главната роля, но също така е режисьор, продуцент и съсценарист (заедно с Джош Сингър). Лентата направи своята премиера на фестивала във Венеция и... прочети още »
01.09.202310:04

Джордж и Амал Клуни блестят във Венеция

Джордж Клуни и съпругата му Амал попаднаха в обективите на папараците по време на разходка във Венеция. Както предполагат западните медии, двойката е летяла за откриването на 80-ия филмов фестивал във Венеция. За съжаление тази година много звезди няма да се появят на червените килими заради стачката на актьорите в Холивуд: забранено е... прочети още »
31.08.202315:28

Русия забрани "Барби" и "Опенхаймер" - не...

Холивудските филми "Барби" и "Опенхаймер" не съответстват на целите за опазване и укрепване на традиционните руски духовни и морални ценности.   Това се казва в изявление на руския министър на културата Андрей Малишев, цитирано от руската агенция ТАСС, в отговор на запитване на заместник-говорителя на Държавната... прочети още »