Кино

10.08.202309:36

Актьорът от "Сексът и градът" Крис Нот: Изневярата е...

Американският актьор Крис Нот, който стана световно популярен с ролята си на Тузара в сериала „Сексът и градът“, за пръв път коментира обвиненията в изнасилвания, отправени срещу него от две жени. Актьорът даде интервю пред USA Today. Той заявява, че срещу него не са заведени никакви наказателни дела и че е влизал в сексуални... прочети още »
08.08.202315:01

"Костенурките нинджа" се завръщат с пълен хаос

Всеки може да създаде безпорядък, но за да сътвориш истински хаос, ти трябват тийнейджъри. А когато това са Костенурките нинджа екшънът е бомбастичен!    На 11 август култовите Леонардо, Микеланджело, Донатело и Рафаело ще превземат кината с "Костенурките нинджа: Пълен хаос" – най-вихреното им приключение до... прочети още »
07.08.202314:43

"Барби" премина прага от 1 милиард долара в световния...

Продажбите на билети за касоразбивача "Барби" на "Уорнър брадърс", излязъл на екран на 21 юли, надхвърлиха 1 милиард долара в международния бокс-офис, съобщава БТА.    В изявлението на филмовото студио се посочва, че продукцията, режисирана от Грета Гъруиг с Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли, е... прочети още »
07.08.202309:25

Най-страховитият убиец се завръща за нови жертви в "Убийствен...

Нима има нещо по-ужасяващо от психопат с кауза?   Пъзела, садистичният сериен убиец, самообявил се за пазител на моралните норми и изобретател на най-дяволските ескейп стаи, познати на човечеството, се завръща в "Убийствен пъзел X" – най-новата част от изключително успешния... прочети още »
03.08.202315:25

Звезди дариха по 1 милион долара на стачкуващите актьори

Големите филмови звезди на Холивуд дариха по един милион щатски долара в подкрепа на стачкуващите си колеги, съобщиха световните агенции.  Сред дарителите са Мерил Стрийп, Джордж Клуни, Мат Деймън, Дуейн Джонсън - Скалата, Леонардо Ди Каприо, Никол Кидман, Джулия Робъртс, и Опра Уинфри. Те създадат фонд за подкрепа на... прочети още »
02.08.202316:50

Носителката на "Оскар" Мишел Йео се бори за живота си в...

На 15 септември смъртта идва за всички с "Призраци във Венеция".      Под вещото ръководство на наградения с "Оскар" актьор и режисьор Кенет Брана, иконичният детектив Еркюл Поаро се завръща на големия екран, за да разкрие една от най-необикновените, заплетени и страховити мистерии в кариерата му... прочети още »
01.08.202314:14

Отиде си Фезко от "Еуфория"

На едва 25-годишна възраст почина актьорът Ангъс Клауд, станал известен с ролята си на дилъра Фезко в сериала "Еуфория". Точните причини за смъртта му не са обявени, но според информация на TMZ, когато майка му е повикала линейка, е съобщила за "възможна свръхдоза". "Единствената утеха, която ни остава, е фактът,... прочети още »
31.07.202314:17

Тази есен битката за души започва с "Екзорсистът: Вярващият"

През 1973 предвожданата от виртуозния Уилям Фридкин едноименна екранизация на "Заклинателят" (The Exorcist) на Уилям Питър Блати се превръща в истински феномен – прожекциите са разпродадени, а желаещите да се сдобият със заветния билет образуват километрични опашки дори и в мразовитото зимно време.    Критиката... прочети още »
28.07.202310:18

Отменят наградите "Еми" заради стачката в Холивуд

Тазгодишните награди "Еми" ще бъдат отложени заради стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд, предадоха американски медии. Вестник "Лос Анджелис таймс" пише, че връчването на отличията, които са телевизионния еквивалент на Оскарите, първоначално насрочено за 18 септември, се очаква да бъде отложено за началото на... прочети още »
27.07.202313:30

Оправдаха Кевин Спейси по всички обвинения

Холивудският актьор Кевин Спейси беше признат за невинен в сексуално посегателство срещу четирима мъже. Носителят на Оскар получи оправдателната присъда навръх рождения си ден, когато навърши 64 години. Холивудската звезда беше нарочен за "сексуален хищник" заради обвиненията.  Трима от тях твърдяха, че Спейси ги е опипвал... прочети още »
26.07.202317:48

"Барби" изпревари "Опенхаймер" в и родния боксофис

В унисон със световната тенденция, игралната комедия за играчките на "Mattel" - "Барби" с Марго Роби и Райън Гослиг в главните роли, се оказа най-гледаният филм и у нас, сочат обобщените данни от киносалоните.    Розовият цвят и тоалети тип "Барби" доминират в света на... прочети още »